Terrán Így lehet zöldebb az építőipar

Megkerülhetetlen kérdés, hogy hogyan lehet zöldebb az építőipar és az épületüzemeltetés. Már az épületek tervezési fázisában is kulcskérdés a fenntarthatóság, de a gyártási folyamatokban sem kikerülhető többé. A Terrán elkötelezett a minél kisebb ökológiai lábnyom elérése mellett, ami nem csak a saját fejlesztésű napelemes tetőrendszerében mutatkozik meg.


Világviszonylatban a szén-dioxid-kibocsátás 40 százalékáért az építőipar és az épületüzemeltetés felelős, ezért ma már megkerülhetetlen a kérdés, hogyan lehetnek zöldebbek az épületeink.




A környezettudatosságra már a tervezéskor gondolni kell

Bár fontos az épületek hatékony hőszigetelése, a környezetbarát világítás vagy a természetes hűtési módok, de már a tervezésnél gondolni kell a környezetünkre. A fenntartható építészet ökológiai értelemben azt kell hogy jelentse, hogy védjük a természeti erőforrásokat, amennyire csak lehetséges csökkentjük a szén-dioxid-kibocsátás mértékét, valamint helyben előállított, környezetbarát építőanyagokat használunk fel.

Egy épület környezetre gyakorolt hatását az építés módja és a felhasznált építőanyagok mellett természetesen a használat is befolyásolja. Itt válik fontossá a megfelelő homlokzati-és tetőhőszigetelés, a nyílászárók megválasztása, a korszerű fűtési rendszer, valamint a megújuló energia felhasználása. Mindez alapos, jól átgondolt tervezést igényel, ahol minden apró részlet tökéletes összhangban van egymással. Ráadásul a fenntartható építészet nem csak a környezet számára hasznos. Megtérülő befektetés, amelynek fenntartási, üzemeltetési költsége alacsonyabb, valamint piaci értéke magasabb.

A Terrán tovább megy a zöld úton

A Terrán határozott lépést tett a környezettudatosság útján, amikor napelemes innovációba kezdett. A Generon napelemes tetőrendszerrel a napenergiát hasznosíthatjuk egyedi megoldással. Minden cserép egy-egy szolárpanelként működik, kialakításának köszönhetően pedig tökéletesen belesimul a tető síkjába. A Generon nem melegszik túl akkor sem, ha kánikula van, valamint rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Még felhős időben is akár 50-90%-os kihasználtsággal képes működni.

A több mint száz éves cégcsoport elköteleződése a fenntarthatóság, valamint a minél kisebb ökológiai lábnyom elérése, amely nem csupán a Generon napelemes tetőrendszerben mutatkozik meg. A környezetbarát gyártási folyamatok és működés jegyében a vállalat bólyi telephelyén napelempark biztosítja a cserépgyártó üzem teljes villamosenergia-ellátását. Pécsett és Kunszentmiklóson pedig jelenleg a megvalósítás utolsó fázisába ért a megújuló energiaforrás kiépítése, ezzel is bizonyítva a Terrán elhivatottságát a zöld gondolkodás és bolygónk védelme mellett.





Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.09.14.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information