Kubio XXL konténertárolók - a legnagyobb kihívásokra
2022.08.15.

A társasházaknál használt 1100 literes hulladékgyűjtő edények elhelyezésére kifejlesztett előregyártott betonvázas, zárható konténertároló a Kubio XXL.




A társasházaknál, lakótelepeknél, vagy cégeknél, intézményeknél a nagyobb mennyiségek miatt az 1100 literes, négykerekű hulladékgyűjtő edényeket használják a különböző hulladékfajták elhelyezésére. A szelektív hulladékgyűjtés miatt ezekből is több kell, a különböző hulladékok elkülönített tárolása érdekében. A konténerek önmagukba állva elég igénytelen, csúnyácska látványt nyújtanak, célszerű ezeket valamilyen módon elrejteni. Másrészt a sokszor közterületen álló, lezáratlan hulladéktárolók egyéb problémáknak is a forrásai: például azok is elhelyezhetnek szemetet a tárolóban, akik arra nem jogosultak, nem is ott laknak, ilyenkor előfordul, hogy a konténer megtelik, a jogos felhasználók pedig nem tudják hová tenni a hulladékot. Az is előfordul,hogy a guberálók a szemetet a kukákból kiszedik, szétszórják, plusz munkát és bosszúságot okozva az ott lakóknak.




A Kubio XXL konténertárolók ezekre a problémákra jelentenek megoldást.
A Kubio XXL konténertároló egy előregyártott betonvázból és a rászerelt acél ajtókból áll.
A betonváz egy egybeöntött, nagyszilárdságú betonból készült betonelem. A betonelemben be vannak betonozva a daruzást, emelést lehetővé tevő daruzóhüvelyek, valamint az ajtók rögzítésére szolgáló dübelek, csatlakozási pontok.
Az acélalkatrészek mindegyike horganyzott acéllemezből készül. A horganyzás eleve nagy korrózióállóságot biztosít, de az elektrosztatikus porszórással készülő festékbevonat még további védelmet ad.
A konténertárolók dupla zárásúak a kettős felhasználásnak eleget téve: külön zár nyitja a bedobónyílásokat, és külön zár nyitja a konténerek ki- és berakását lehetővé tevő nagy ajtókat.
A bedobónyílásokhoz csak a hulladékot elhelyezni jogosultaknak, azaz például az ott lakóknak van kulcsuk. Ezek a zárak a hagyományos, euro-profilú zárbetétekkel vannak felszerelve, így lehetőség van arra, hogy például ugyanaz a kulcs nyissa a konténertárolót, mint a lépcsőház bejárati ajtaját.
A bedobónyílások felnyitását gázteleszkópok segítik, illetve a gázteleszkópok és gumi ütközők csillapítják a lecsukáskor keletkező zajt, a minél csendesebb működés érdekében.
A bedobónyílások különfélék lehetnek, például az általában lapos papírhulladékok elhelyezéséhez elegendő egy hosszúkás, a csapadékvíz ellen védett bedobónyílás is.
A nagy ajtók nyitására csak a konténerek ürítésekor van szükség, ezért ezekhez általában csak a szolgáltató cég dolgozóinak van kulcsa. Ez a kulcs egy speciális háromszögkulcs, ugyanaz, ami a konténerek fékszerkezetének az oldásához is kell, azaz ilyen kulcsuk a szolgáltató cég dolgozóinak egyébként is van.




A betonváz és az ajtók színe is egyedileg, a tervező elképzelései alapján választható meg. A hulladékfajtákat a tárolók homlokfelületén elhelyezett feliratokkal lehet megjelölni, így megkönnyítve a felhasználók eligazodását.
A tárolók telepítéséhez alapozás nem szükséges, csak egy stabil, sík, vízszintes felületre van szükség, például egy 6 cm-es térkőburkolat is bőven elég. A tárolók szállításakor a teherautó darujával általában a tároló a végleges helyére pozícionálható.
A helyszínen nincs munkavégzés, nincs hulladékképződés, és az előregyártott tárolók letelepítése csak nagyon kevés időt vesz igénybe, egy-egy tároló elhelyezése csak néhány perc.
Mivel a tárolók nincsenek a talajhoz rögzítve, ezért nem minősülnek építménynek. Felhasználásuk rugalmasságot ad, mert a telepítéssel megegyezően a tárolók például egy darus teherautóval bármikor elmozdíthatók, odébb helyezhetőek, vagy átcsoportosíthatóak. Ha feleslegessé válnak, nyomtalanul eltávolíthatók.

A környezetéhez illeszkedő színösszeállítású tárolókkal egy esztétikus, praktikus megoldás hozható létre az eddigi igénytelen, kellemetlen látványt nyújtó, problémás helyszíneken.




Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.kubio.hu
kubioshop.hu


Innobet Kft.-ről

Az Innobet Betonipari-, Kereskedelmi- és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2012-ben alakult. A Cég fő tevékenység a Kubio márkanevű betonból készült előregyártott kukatárolók és Bringabox kerékpártárolók gyártása.
A cég Magyarországon, Kecskeméti telephelyen működik, magyar magántulajdonban van, ügyvezetője Vincze László, végzettsége villamosmérnök.
Dolgozóink az alapítás óta a cég alkalmazottai, ők tehetséges, felkészült, és termékeink gyártásában nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek. A csapat nagy része már korábban is együtt dolgozott az ügyvezetővel egy térkőgyártó vállalatnál, ebből vált ki és alakult meg az Innobet Kft.
A gyártáshoz szükséges gépeink, eszközeink saját tulajdonúak. Ezek a beton keverőberendezés, laboreszközök, anyagmozgató gépek, a betonelemek gyártásához szükséges öntőformák, egyéb gépek, szerszámok.
Alvállalkozóinkkal sok éves kapcsolatokat ápolunk. Ők saját szakterületükön hosszú évek óta dolgozó, nagy tapasztalatokkal és korszerű gépparkkal rendelkező vállalkozások.




Innobet Kft.

Cím:
6000 Kecskemét, Nemesszeghy Márta utca 30.
Telefon: +36/30 205-7257
+36/30 551-1383
+36/76 418-518



  Kubio Hírek   Kubio kukatároló termékkönyvtár   Kubio Termékek

2022.08.15.
Kubio S2 kukatároló - négyzetes ...

Kubio S2 kukatároló - négyzetes ...

2 db 120 literes kuka tárolására alkalmas betonvázas kukatároló ...

Kubio S3 Light kukatároló

Kubio S3 Light kukatároló

3 db 120 literes kuka tárolására alkalmas betonvázas kukatároló ...

Kubio S2 NATURA kukatároló - ...

Kubio S2 NATURA kukatároló - ...

2 db 120 literes kuka tárolására alkalmas betonvázas kukatároló ...

Kubio S2 kukatároló - négyzetes ...

Kubio S2 kukatároló - négyzetes ...

2 db 120 literes kuka tárolására alkalmas betonvázas kukatároló ...

Kubio XXL konténertároló - ...

Kubio XXL konténertároló - ...

1 db 1100 literes konténer tárolására alkalmas betonvázas ...

Kubio S2 kukatároló - négyzetes ...

Kubio S2 kukatároló - négyzetes ...

2 db 120 literes kuka tárolására alkalmas betonvázas kukatároló ...

Hirdetés
Innobet hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information