Innobet

Kubio XXL konténertárolók - a legnagyobb kihívásokra


A társasházaknál használt 1100 literes hulladékgyűjtő edények elhelyezésére kifejlesztett előregyártott betonvázas, zárható konténertároló a Kubio XXL.
A társasházaknál, lakótelepeknél, vagy cégeknél, intézményeknél a nagyobb mennyiségek miatt az 1100 literes, négykerekű hulladékgyűjtő edényeket használják a különböző hulladékfajták elhelyezésére. A szelektív hulladékgyűjtés miatt ezekből is több kell, a különböző hulladékok elkülönített tárolása érdekében. A konténerek önmagukba állva elég igénytelen, csúnyácska látványt nyújtanak, célszerű ezeket valamilyen módon elrejteni. Másrészt a sokszor közterületen álló, lezáratlan hulladéktárolók egyéb problémáknak is a forrásai: például azok is elhelyezhetnek szemetet a tárolóban, akik arra nem jogosultak, nem is ott laknak, ilyenkor előfordul, hogy a konténer megtelik, a jogos felhasználók pedig nem tudják hová tenni a hulladékot. Az is előfordul,hogy a guberálók a szemetet a kukákból kiszedik, szétszórják, plusz munkát és bosszúságot okozva az ott lakóknak.
A Kubio XXL konténertárolók ezekre a problémákra jelentenek megoldást.
A Kubio XXL konténertároló egy előregyártott betonvázból és a rászerelt acél ajtókból áll.
A betonváz egy egybeöntött, nagyszilárdságú betonból készült betonelem. A betonelemben be vannak betonozva a daruzást, emelést lehetővé tevő daruzóhüvelyek, valamint az ajtók rögzítésére szolgáló dübelek, csatlakozási pontok.
Az acélalkatrészek mindegyike horganyzott acéllemezből készül. A horganyzás eleve nagy korrózióállóságot biztosít, de az elektrosztatikus porszórással készülő festékbevonat még további védelmet ad.
A konténertárolók dupla zárásúak a kettős felhasználásnak eleget téve: külön zár nyitja a bedobónyílásokat, és külön zár nyitja a konténerek ki- és berakását lehetővé tevő nagy ajtókat.
A bedobónyílásokhoz csak a hulladékot elhelyezni jogosultaknak, azaz például az ott lakóknak van kulcsuk. Ezek a zárak a hagyományos, euro-profilú zárbetétekkel vannak felszerelve, így lehetőség van arra, hogy például ugyanaz a kulcs nyissa a konténertárolót, mint a lépcsőház bejárati ajtaját.
A bedobónyílások felnyitását gázteleszkópok segítik, illetve a gázteleszkópok és gumi ütközők csillapítják a lecsukáskor keletkező zajt, a minél csendesebb működés érdekében.
A bedobónyílások különfélék lehetnek, például az általában lapos papírhulladékok elhelyezéséhez elegendő egy hosszúkás, a csapadékvíz ellen védett bedobónyílás is.
A nagy ajtók nyitására csak a konténerek ürítésekor van szükség, ezért ezekhez általában csak a szolgáltató cég dolgozóinak van kulcsa. Ez a kulcs egy speciális háromszögkulcs, ugyanaz, ami a konténerek fékszerkezetének az oldásához is kell, azaz ilyen kulcsuk a szolgáltató cég dolgozóinak egyébként is van.
A betonváz és az ajtók színe is egyedileg, a tervező elképzelései alapján választható meg. A hulladékfajtákat a tárolók homlokfelületén elhelyezett feliratokkal lehet megjelölni, így megkönnyítve a felhasználók eligazodását.
A tárolók telepítéséhez alapozás nem szükséges, csak egy stabil, sík, vízszintes felületre van szükség, például egy 6 cm-es térkőburkolat is bőven elég. A tárolók szállításakor a teherautó darujával általában a tároló a végleges helyére pozícionálható.
A helyszínen nincs munkavégzés, nincs hulladékképződés, és az előregyártott tárolók letelepítése csak nagyon kevés időt vesz igénybe, egy-egy tároló elhelyezése csak néhány perc.
Mivel a tárolók nincsenek a talajhoz rögzítve, ezért nem minősülnek építménynek. Felhasználásuk rugalmasságot ad, mert a telepítéssel megegyezően a tárolók például egy darus teherautóval bármikor elmozdíthatók, odébb helyezhetőek, vagy átcsoportosíthatóak. Ha feleslegessé válnak, nyomtalanul eltávolíthatók.

A környezetéhez illeszkedő színösszeállítású tárolókkal egy esztétikus, praktikus megoldás hozható létre az eddigi igénytelen, kellemetlen látványt nyújtó, problémás helyszíneken.
Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.kubio.hu
kubioshop.hu


Innobet Kft.-ről

Az Innobet Betonipari-, Kereskedelmi- és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2012-ben alakult. A Cég fő tevékenység a Kubio márkanevű betonból készült előregyártott kukatárolók és Bringabox kerékpártárolók gyártása.
A cég Magyarországon, Kecskeméti telephelyen működik, magyar magántulajdonban van, ügyvezetője Vincze László, végzettsége villamosmérnök.
Dolgozóink az alapítás óta a cég alkalmazottai, ők tehetséges, felkészült, és termékeink gyártásában nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek. A csapat nagy része már korábban is együtt dolgozott az ügyvezetővel egy térkőgyártó vállalatnál, ebből vált ki és alakult meg az Innobet Kft.
A gyártáshoz szükséges gépeink, eszközeink saját tulajdonúak. Ezek a beton keverőberendezés, laboreszközök, anyagmozgató gépek, a betonelemek gyártásához szükséges öntőformák, egyéb gépek, szerszámok.
Alvállalkozóinkkal sok éves kapcsolatokat ápolunk. Ők saját szakterületükön hosszú évek óta dolgozó, nagy tapasztalatokkal és korszerű gépparkkal rendelkező vállalkozások.


2022.08.15.

Kubio HírekKubio kukatároló termékkönyvtárKubio Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Innobet hírek:


Kubio XXL ECO konténertárolók - Rend a lelke mindennek      2022.11.07.

A társasházaknál, lakótelepeknél a hulladékgyűjtő konténerek szükségmegoldásként a közterületeken, járdákon, úttesten, parkolókban vannak tárolva. Ennek az áldatlan állapotnak a felszámolására sok település önkormányzata rendeletben kötelezi a lakókat a kukák tárolásának rendezésére. A városokban zárható, a városképet nem romboló, esztétikus tárolók létesítését szorgalmazzák. Erre egy költséghatékony megoldás az előregyártott, betonvázas Kubio XXL ECO konténertároló.


Kubio - Szelektív hulladékgyűjtés a közterületeken      2022.10.06.

A közterületeken, tereken, utcákon is lehetőség van a környezettudatos, szelektív hulladékgyűjtésre. Ehhez csak arra van szükség, hogy a különböző hulladékfajták gyűjtéséhez külön edények, azaz kukák legyenek elhelyezve. Önmagukban a kukákat közterületen elhelyezni nem túl esztétikus, és nem is túl biztonságos. A kukákat akár még a szél is felboríthatja, de a vandalizmus és a guberálás is gondot okozhat.


BRINGABOX előregyártott beton kerékpártárolók - Mert kell egy jó hely a bicajoknak is!      2022.09.13.

A Bringabox tárolók a kerékpárok biztonságos elhelyezésére szolgálnak. Első osztályú védelmet nyújtanak a lopás, a rongálás, valamint az időjárás viszontagságai ellen.


Kubio XXL konténertárolók - a legnagyobb kihívásokra      2022.08.15.

A társasházaknál használt 1100 literes hulladékgyűjtő edények elhelyezésére kifejlesztett előregyártott betonvázas, zárható konténertároló a Kubio XXL.


Kubio kukatárolók az ARCHICAD-ben      2022.07.20.

Már letölthető az ARCHICAD BIM szoftverhez a Kubio kuka- és konténertárolók elemeit tartalmazó Kubio termékkönyvtár. Ezáltal könnyen, kényelmesen betervezhetők a különböző, háztartási méretű 120 és 240 literes kukák, vagy a nagyméretű, társasházaknál, lakótelepeknél, intézményeknél használt 1100 literes hulladékgyűjtő konténerek tárolására alkalmas előregyártott tárolók.


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information