Innobet

Kubio XXL ECO konténertárolók - Rend a lelke mindennek


A társasházaknál, lakótelepeknél a hulladékgyűjtő konténerek szükségmegoldásként a közterületeken, járdákon, úttesten, parkolókban vannak tárolva. Ennek az áldatlan állapotnak a felszámolására sok település önkormányzata rendeletben kötelezi a lakókat a kukák tárolásának rendezésére. A városokban zárható, a városképet nem romboló, esztétikus tárolók létesítését szorgalmazzák. Erre egy költséghatékony megoldás az előregyártott, betonvázas Kubio XXL ECO konténertároló.
A hulladékgyűjtő edényeket, azaz kukákat közterületen elhelyezni nem túl esztétikus, és nem is túl biztonságos. A kukákat akár még a szél is felboríthatja, de a vandalizmus és a guberálás is gondot okozhat. Sokszor az jelent problémát, hogy illetéktelen személyek, azaz nem ott lakók helyeznek el szemetet a kukákban, így az ott lakók, akik a hulladékszállításért fizetnek, már nem tudják hová elhelyezni a hulladékot. Ezekre a problémákra a zárt kukatárolók jelentenek megoldást.

A nagy méretű, 1100 literes hulladékgyűjtő edények elrejtéséhez a Kubio XXL ECO konténertárolók alkalmasak. A tárolók szerkezete nagyon egyszerű. Egy előregyártott, egybeöntött betonváz alkotja a tároló 4 oldalát, a rászerelt nyitható acél ajtók pedig lehetővé teszik a használatot, a hulladék elhelyezését és a konténerek ki- és berakását. A tároló használatakor a hulladék elhelyezéséhez elég csak az egyik ajtószárnyat kinyitni. Mindkét ajtót csak a konténer ki- és berakásához kell nyitni.A zárszerkezet a hagyományos europrofilú hengerzárbetéttel van felszerelve, így a zárbetét cseréje, vagy a kulcsok másolása könnyen elvégezhető, az összes lakó könnyen hozzájuthat saját kulcshoz. A zárbetét lehet ugyanolyan, mint pl. a lépcsőház ajtajáé, azaz ugyanazzal a kulccsal nyithatják a lakók a kukatárolót, mint amivel a lépcsőház ajtaját.A több szintű, strukturált zárrendszerek kialakításával az is lehetséges, hogy a hulladékszállítást végző cég dolgozói ugyanazzal a kulccsal nyithassák pl. egy városrész összes tárolóját, de lakók csak a saját tárolójukat tudják nyitni.

A betonvázas kukatároló nagy súlyánál fogva nagyon stabil. Telepítéskor egy darus teharautóval könnyen telepíthető, de emberi erővel elmozdíthatatlan. Telepítéséhez nem szükséges alapozás, például egy járdalapból, vagy térkőből kialakított burkolaton is elhelyezhető. Nem minősül építménynek, mert nincs rögzítve. Később is a telepítéssel megegyező módon, egy darus teherautóval bármikor felemelhető, áthelyezhető, elszállítható.A kukatárolók betonfelületei különböző színűek lehetnek. Gyártható natúr, látszóbeton felületű kialakításban, vagy anyagában színezett betonfelülettel, de az utólagos festés, felületkialakítás is megoldható.

Az ajtók mind horganyzott acél anyagúak, tartós, elektrosztatikus porszórással festve. A festés a RAL-színskála bármilyen színében megrendelhető, így a környezetébe harmonikusan illeszkedő, esztétikus tárolók valósíthatók meg.

A hulladékfajták megjelölésére használt dekoratív piktogramok, feliratok további lehetőségeket kínálnak az egyedi design kialakítására.A hulladékfajták feltűnő megjelölése segít a helyes használatban, illetve ösztönzőleg hat a környezettudatos, szelektív gyűjtésre.

A Kubio XXL ECO konténertárolók modelljeit a Kubio ArchiCAD könyvtár tartalmazza, amely letölthető a következő linkről:

https://www.eptar.hu/eptar_letoltes_gdl.php#kubio_gdl

Kubio - Stílus a hulladéktárolásban.XXL ECO konténertároló 2022 katalógus


Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.kubio.hu
kubioshop.hu


Innobet Kft.-ről

Az Innobet Betonipari-, Kereskedelmi- és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2012-ben alakult. A Cég fő tevékenység a Kubio márkanevű betonból készült előregyártott kukatárolók és Bringabox kerékpártárolók gyártása.
A cég Magyarországon, Kecskeméti telephelyen működik, magyar magántulajdonban van, ügyvezetője Vincze László, végzettsége villamosmérnök.
Dolgozóink az alapítás óta a cég alkalmazottai, ők tehetséges, felkészült, és termékeink gyártásában nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek. A csapat nagy része már korábban is együtt dolgozott az ügyvezetővel egy térkőgyártó vállalatnál, ebből vált ki és alakult meg az Innobet Kft.
A gyártáshoz szükséges gépeink, eszközeink saját tulajdonúak. Ezek a beton keverőberendezés, laboreszközök, anyagmozgató gépek, a betonelemek gyártásához szükséges öntőformák, egyéb gépek, szerszámok.
Alvállalkozóinkkal sok éves kapcsolatokat ápolunk. Ők saját szakterületükön hosszú évek óta dolgozó, nagy tapasztalatokkal és korszerű gépparkkal rendelkező vállalkozások.


2022.11.07.

Kubio HírekKubio kukatároló termékkönyvtárKubio Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Innobet hírek:


Bringabox kerékpártárolók - mert kell egy jó hely a bicajoknak is!      2023.08.14.

Budapesten a kerékpárosbarát fejlesztések keretén belül kerékpártárolók telepítésére is sor került.

A betonvázas Bringabox kerékpártárolók a XIX. kerület lakói számára biztosítanak lehetőséget a kerékpárok lakóhelyük közelében való biztonságos elhelyezésére.


Kubio Plus felső bedobónyílásos kukatárolók      2022.12.13.

A kukatárolók használata mindig egy kis többlet-odafigyelést igényel. A tárolóban elhelyezett kukákhoz nyilván kicsit nehezebb hozzáférni, mintha a kukák szabadon állnának. Ha gyakran, pl. naponta többször is kell egy-egy kukában hulladékot elhelyezni, akkor jó megoldás lehet a bedobónyílásokkal ellátott tároló használata, mint a Kubio Plus kukatároló.


Kubio XXL ECO konténertárolók - Rend a lelke mindennek      2022.11.07.

A társasházaknál, lakótelepeknél a hulladékgyűjtő konténerek szükségmegoldásként a közterületeken, járdákon, úttesten, parkolókban vannak tárolva. Ennek az áldatlan állapotnak a felszámolására sok település önkormányzata rendeletben kötelezi a lakókat a kukák tárolásának rendezésére. A városokban zárható, a városképet nem romboló, esztétikus tárolók létesítését szorgalmazzák. Erre egy költséghatékony megoldás az előregyártott, betonvázas Kubio XXL ECO konténertároló.


Kubio - Szelektív hulladékgyűjtés a közterületeken      2022.10.06.

A közterületeken, tereken, utcákon is lehetőség van a környezettudatos, szelektív hulladékgyűjtésre. Ehhez csak arra van szükség, hogy a különböző hulladékfajták gyűjtéséhez külön edények, azaz kukák legyenek elhelyezve. Önmagukban a kukákat közterületen elhelyezni nem túl esztétikus, és nem is túl biztonságos. A kukákat akár még a szél is felboríthatja, de a vandalizmus és a guberálás is gondot okozhat.


BRINGABOX előregyártott beton kerékpártárolók - Mert kell egy jó hely a bicajoknak is!      2022.09.13.

A Bringabox tárolók a kerékpárok biztonságos elhelyezésére szolgálnak. Első osztályú védelmet nyújtanak a lopás, a rongálás, valamint az időjárás viszontagságai ellen.


Kubio XXL konténertárolók - a legnagyobb kihívásokra      2022.08.15.

A társasházaknál használt 1100 literes hulladékgyűjtő edények elhelyezésére kifejlesztett előregyártott betonvázas, zárható konténertároló a Kubio XXL.


Kubio kukatárolók az ARCHICAD-ben      2022.07.20.

Már letölthető az ARCHICAD BIM szoftverhez a Kubio kuka- és konténertárolók elemeit tartalmazó Kubio termékkönyvtár. Ezáltal könnyen, kényelmesen betervezhetők a különböző, háztartási méretű 120 és 240 literes kukák, vagy a nagyméretű, társasházaknál, lakótelepeknél, intézményeknél használt 1100 literes hulladékgyűjtő konténerek tárolására alkalmas előregyártott tárolók.


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information