Sika Hungária Kft.
Tópark épületkomplexum - Ultramodern ragasztástechnika biztosítja hazánk leginnovatívabb építési projektjét

2019 végén befejeződött a nagyszabású Tópark beruházás Törökbálint határában, melyben 300 lakás, több mint 50 ezer négyzetméternyi iroda és 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egység mellett óvoda, szálloda, és konferenciaközpont épült fel, így létrehozva Magyarország legnagyobb hazai ingatlanfejlesztését, melyben a Sika több épületben is érintett volt a hazai piacon teljesen egyedülálló innovatív ragasztási technológiájával, míg a szakkivitelezést a Schal Tech kft. bonyolította.


Az egyik épületben iparművész által tervezett színes üveglamellákat rögzítettek Sikasil SG 500-as magas minőségű strukturális szilikon ragasztóval fémszerkezetre, melynek különleges tulajdonsága, hogy sokféle alapfelülethez is kiválóan tapad. Több irodaépületre Alukobond kompozít lemezek kerültek homlokzati burkolatként, melyeket fém tartószerkezetre ragasztottak. Az alumínium kompozit lemezek olyan műanyag vagy ásványi maggal rendelkező lapok, amik mindkét oldalára egy-egy vékony alumínium réteget sajtolnak. Az így kapott lemez a műanyag magnak köszönhetően könnyű, az alumínium fedőrétegek hatására pedig tartós, ellenálló, szilárd és merev lesz.

A strukturális ragasztások Sikasil SG 500 valamint Sika Tack Panel rendszerragasztásokkal készültek. Az egyik irodaépület külső homlokzatán végigfutó színes üvegkorlát üveg elemeit ragasztották fémtartószerkezetre Sikasil SG500 ragasztó felhasználásával.

A Magyarországon jelenleg futó csúcsprojektek jelentős részén a SikaTack Panel ragasztási rendszerét alkalmazzák. Az urbanizáció, a modern iskolaépületek, közintézmények és üzlethelyiségének növekedésével együtt jár a fényt át nem eresztő épületburkolatok ragasztása iránti igény erősödése hazánkban. Ez nemcsak a felragasztható lapok iránti kereslet bővülését, hanem a lapok felragaszthatóságát lehetővé tevő, minőségi ragasztástechnikai anyagok iránti igény növekedését is jelenti.

A Sika szakemberei büszkén és örömmel vesznek részt ehhez hasonló projektekben, melyekben az innováció és a technológia legmagasabb ismerete találkozik a múlt hagyományaival és az évszázados tapasztalattal. Pontosan meghatározott célpiacain a Sika vezető szerepre törekszik a technológia és a költségek terén a fenntartható fejlődés alapelvét követve.



További információk:

www.sika.hu
      telefon: +36 (1) 371 2020
      email: info@hu.sika.com


2020.07.15.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Sika hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information