Sika Hungária Kft.
A modern külső és az innovatív technológia násza lett a Graphisoft Southpark

Óbuda egyik legmodernebb ékessége, a 2018 nyarán épült Graphisoft Southpark irodatömbje már kívülről is üde színfolt Budán izgalmas, vidám megjelenésével, modern vonalaival és a tér emberléptékű, élhető beosztásával, mellyel minden arra járó figyelmét egy pillanat alatt megragadja. A komplexum fogadóépületének eleganciáját és egyediségét több díjjal is jutalmazták már, mint a Budapesti Építészeti Nívódíj és a Mies van der Rohe díj. Az épületegyüttes kialakítása közben fontos szempont volt, hogy ne csak a modern karakterisztika kapjon hangsúlyt, de az épületek hangulata illeszkedjen a korábbi épületek stílusához és együtt közös egységet alkossanak. A Záhony utcai irodatömb teremgarázsának kialakítására is hasonlóan nagy hangsúlyt fektettek a Sika Hungária kft. szakemberei az építkezés során, a leginnovatívabb technológiákkal eleget téve az előírt szigorú követelményeknek.


A teremgarázs padlójának középső födémeit a kiemelkedően rugalmas, Sika OS 11b elnevezésű repedésáthidaló műgyanta rendszerrel fedték be az építtetők 3000 m2-en, melynek legfőbb jellemzői közé tartozik a nagy mechanikai szilárdság, az egyszerű adagolás és a rövid várakozási idő. Ezen felül az alaplemez szerkezetében a Sika OS 8 típusú, kifejezetten parkolóházak céljára tervezett páraáteresztő műgyanta padlót fektették le 6000 m2-en, melynek legfontosabb ismérvei a kiváló repedéstőmítő képesség, a kémiai ellenállás mindenfajta üzemanyaggal, olajfajtával és jégtelenítő sóval szemben, valamint nem utolsó sorban a kopásállóság biztosítása. Egy ilyen bevonat esetén nem csupán a laboratóriumban, meghatározott feltételek mellett tapasztalható tartósság a lényeg, hanem a munkaterületen érvényesülő olyan speciális tulajdonságok, mint az alacsony hőmérséklettel párosuló magas páratartalom.

A Sika szakemberei büszkén és örömmel vesznek részt ehhez hasonló projektekben, melyben az új technológiákat és innovációkat felhasználva olyan egyedi, tartós megoldásokat valósítanak meg, melyek a jövő modern építészetének alapköveit fektetik le. A Sika alap kompetenciái közé tartozik a teherhordó szerkezetek szigetelése, kötése, zajcsökkentése, megerősítése és védelme, melyekre már 100 éve széleskörű alkalmazási lehetőségeket kínál ügyfeleinek.



További információk:

www.sika.hu
      telefon: +36 (1) 371 2020
      email: info@hu.sika.com


2020.07.07.



Hirdetés
Sika hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information