Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen
2023.10.09.

Az építtetők bizalmáért folytatott versenyben fontos és hatásos érv, ha egy építőanyag-gyártó a felhasznált alapanyagainak sokéves múltjára hivatkozik. Azok az építőelemek, amelyekből őseink építkeztek eredeti formájukban ma már nem találhatóak meg az építőanyag telepeken. Viszont, minden olyan gyártó, aki termékeihez az alapanyagait a Föld felszíni rétegeiből nyeri, ugyanazt a több millió éves garanciát élvezi.




100 éves termék

Az 1900-as évek elején Svédországban fejlesztések indultak, hogy a fa, mint építőanyag, mivel helyettesíthető, úgy, hogy ipari mennyiségben előállítható legyen, és továbbra is rendelkezzen az elvárt épületfizikai tulajdonságokkal (kiváló hőszigetelés, könnyű megmunkálhatóság, magas nyomószilárdság). A kísérlet eredményeképpen létrejött a pórusbeton, amit Dr. Axel Erikson építész szabadalmaztatott 1923-ban. Néhány év elteltével találkozott Karl August Carlen-al, aki kész volt beruházni egy új üzembe, és 1929-ben az YTONG elsőként engedélyt kapott a svédországi Yxhult városában lévő gyárban, hogy építőipari terméket gyártson. Az Y-Tong a város nevének, és a beton svéd szónak (betong) a rövidítéséből képződött. Az ásványi alapanyagokból összeállított pórusbeton alkotóelemei ezalatt a 100 év alatt mit sem változott, ugyanúgy kvarchomok + mész + víz a tégla fő összetevője.

30 éve Magyarországon

Hazánkban az Ytong pórusbeton gyártása 1991-ben indult el, amikor a németországi Ytong Deutschland AG megalapította az Ytong Hungary Kft.-t. Az azóta több névváltozáson átesett Xella Magyarország Kft. Ytong-Falazóelem gyára Halmajugrán a Mátrai Hőerőmű szomszédságában máig, kitűnő minőségű és hosszú élettartamú építőanyagot állít elő.




Hazai termék

A környéken élő gyári szakmunkások lojalitását kiválóan bizonyítja, hogy több kolléga már a kezdet-kezdete óta dolgozik az üzemben. A vállalat küldetésének érzi, hogy hatékony, megfizethető, és hosszú távon fenntartható építési megoldásokat kínáljon ügyfelei részére. A környezetvédelem az üzleti tevékenység középpontjában áll. Ez már a termékek gyártásánál megjelenik, hisz csak a közelben bányászott, helyi nyersanyagokból készülnek a falazóelemek.

Országos mérnöktanácsadói hálózat

Nincs olyan kivitelezési kihívás, melyre a Xella termékpalettája ne kínálna optimális műszaki megoldást. A falazóanyagok mellé biztosított professzionális szolgáltatások, valamint az értékesítési kollégák szaktudása és hozzáállása példa értékű a hazai építőanyag-ipari piacon.

Építhetsz rá!
www.xella.hu






Bővebb információk:
www.multipor.hu
www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 9:00-tól 15:00 óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2023.10.09.
YTONG Pve 125 válaszfalelem

YTONG Pve 125 válaszfalelem

kiválóan alkalmas válaszfalazáshoz, új építésnél és ...

MULTIPOR Ásványi hőszigetelő ...

MULTIPOR Ásványi hőszigetelő ...

A Multipor hőszigetelő lapok ásványi szerkezetéből és kapilláraktív ...

Multipor habarcs

Multipor habarcs

Tulajdonságok naturfehér könnyű habarcs jól ...

YTONG Pve 100 válaszfalelem

YTONG Pve 100 válaszfalelem

kiválóan alkalmas válaszfalazáshoz, új építésnél és ...

Silka-HML 300 NF+GT falazóelem

Silka-HML 300 NF+GT falazóelem

Lakó-, közösségi- és ipari épületek teherhordó és vázkitöltő ...

YTONG PSF teherhordó áthidaló

YTONG PSF teherhordó áthidaló

Előre gyártott vasalt áthidaló falazatok nyílásainak áthidalására. A ...

Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information