A családi házak felújítása napjainkban talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban, a szigorodó energetikai előírásokból adódóan.
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel
2020.08.17.

Ma már nem elég, és nem is gazdaságos egy "vékony hőszigetelés" a homlokzati falra, pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket kielégítő beavatkozásokra egyaránt szükség van. Ez azt eredményezi, hogy a felújítás folyamatát gondosan elő kell készíteni a tervezéstől egészen a megfelelő épületszerkezeti és épületenergetikai koncepció kiválasztásáig.


Napjainkban azonban további problémát okoz a projekt megvalósítása, hisz a kevés (és zömében sajnos szakképzetlen) munkaerő akadályozza a felújítási munkák zökkenőmentes végrehajtását. A fenti akadályok leküzdésére alternatív megoldást nyújt építési rendszerelemeivel a Xella Magyarország Kft.

Ytong Classic és Ytong Lambda falazóelem családok a homlokzati és belő válaszfalak kialakítására, Multipor hőszigetelő lapok a meglévő homlokzati falak, valamint a pincefödémek utólagos hőszigeteléséhez, valamint Ytong vasalt pórusbeton födémpallók (DE) és tetősík pallók (DA) a födém és ferde tetőszerkezetek kialakításához.





Födémfelújítások, födémcserék

A faszerkezetű födémek Ytong födémpallókkal történő helyettesítésének legnagyobb előnye, hogy könnyen, gyorsan, száraz építésmóddal készíthető el, és a beavatkozás által jelentősen javul a födém teherbíró-, valamint a hang- és hőszigetelő képessége. Az Ytong födémpallók alkalmazásával gyorsan, zsaluzás nélkül lehet új, szilárd födémet létrehozni, akár a meglévő fafödém lecserélése után, akár a hozzáépítés födémének kialakítása esetén is. A födémpallók alkalmazásakor nincs szükség jelentős betonozási munkákra, száraz technológiával építhető,és az új födémszerkezet beépítés után azonnal terhelhető.

Ráépítések

A meglévő tartószerkezet állapotának ellenőrzésére minden esetben vizsgálatokat és számításokat kell végeztetni. Ráépítésekkor az új tartó- és épületszerkezetek terhei többletterhelést jelentenek a meglévő falak, födémek számára. A meglévő tartószerkezet teherbírási tartalékai minden esetben korlátozottak, ezért nem mellékes, hogy az új falak, födémek milyen önsúlyúak.

A csekély önsúly ebben az esetben előny.

Az Ytong építési rendszer rendelkezik ezzel a hasznos tulajdonsággal és emellett megfelelő szilárdsággal is, könnyen összeépíthető a meglévő szerkezetekkel, kevés hulladékkal járó gyors kivitelezést tesz lehetővé.

Tetőtér-beépítések

Az üres tetőterek beépítésénél az egyik fő probléma a hiányzó hő- és hangszigetelés. Ezek a nehézségek az Ytong építési rendszer alkalmazásával elegánsan kezelhetők. Az Ytong falazóelemek és válaszfallapok segítenek megoldani a térelválasztást és egyben kellemes belső klímát teremtenek. A tető megemelésével, a tetőforma esetleges megváltoztatásával együtt járhat térdfalak, oromfalak építésének igénye is. Ezek megvalósításához jól használhatók az Ytong falazóelemei, kiegészítve a statikailag szükséges merevítő bordákkal, térdfal konzolokkal, koszorúkkal. A térdfalak belső oldalán így a gépészeti vezetékek is nehézség nélkül besüllyeszthetők, nem kell ugyanis a vezetékhoronnyal érinteni a teherhordó vasbeton magot. A falazó- és válaszfal elemekkel gyorsan készíthetők a térelválasztások. A teljes rendszer alkalmazása esetén az épület teljesen homogén belső felületet kap, ami megkönnyíti a felületképzési munkákat és kiváló belső klímát eredményez.






Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2020.08.17.
YTONG Classic 375 NF+GT falazóelem

YTONG Classic 375 NF+GT falazóelem

közeljövőben kiapadhatatlan, könnyen beszerezhető nyersanyag ...

YTONG Classic 375 falazóelem

YTONG Classic 375 falazóelem

közeljövőben kiapadhatatlan, könnyen beszerezhető nyersanyag ...

YTONG Pve 125 válaszfalelem

YTONG Pve 125 válaszfalelem

kiválóan alkalmas válaszfalazáshoz, új építésnél és ...

YTONG Forte 375 falazóelem

YTONG Forte 375 falazóelem

közeljövőben kiapadhatatlan, könnyen beszerezhető nyersanyag ...

SILKA burkolóelem Rapid V 120

SILKA burkolóelem Rapid V 120

Lakó-, közösségi- és ipari épületek burkolására. Extrém fagy- ...

YTONG DE vasalt födémpalló

YTONG DE vasalt födémpalló

Az előregyártott elemek elhelyezésével a födémszerkezet gyorsan ...

Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information