Silka, Ytong, Xella Multipor hőszigetelés környezettudatos vásárlóknak

A Multipor lap egy stabil, ásványi kristályszerkezetű hőszigetelő, mely nem tartalmaz szálas anyagot, így új alternatívát nyújt a hagyományos, szálas vagy műanyaghab szigetelésekkel szemben. Lúgos kémhatása alapvetően megakadályozza a gombák és penészspórák elszaporodását. Gyártásuk környezettudatos technológiával (nem szabadulnak fel mérges gázok), természetes szervetlen alapanyagok (homok, cement, víz) felhasználásával történik. Ebből adódóan a Multipor ásványi hőszigetelés megfelel a vonatkozó környezetvédelmi követelményrendszernek, melyet a hazai független tanúsító szervezet a Környezetbarát Védjegy használatának jogosultságával is igazol.






Sajnos technikailag még nem kivitelezhető a termék teljes CO2 semleges gyártása, ezért ennek ellensúlyozása érdekében 2022-től a Xella csoport különböző klímavédelmi projektek megvalósulásának támogatását tűzte ki fő céljául. A Multipor lap elengedhetetlen részévé vált a vállalat ESG stratégiájának, melynek kulcsfontosságú eleme a konszern CO2-lábnyomát 2030-ig 30 százalékkal csökkenteni, így harcolva a globális felmelegedés ellen. Ennek a törekvésnek a vizuálisan hangsúlyozása a 2008 óta már jól ismert sárga Multipor márkajelzés megváltoztatása egy erőteljes zöld színre.

De mit tehet az egyén a környezetéért?

Magyarországon azért van szükség több fűtési energiára, mert a meglévő, elöregedő lakásállomány nagy részénél a megfelelő hőszigetelés nem megoldott. Építésük idején nem fordítottak kellő figyelmet arra, hogy az épületek élettartama alatt a fűtéshez szükséges energiaigény alacsony legyen. Környezetünk védelme érdekében felül kell vizsgálni az ingatlanok, lakások, "energiafogyasztását" és amennyiben szükséges, biztosítani kell a megfelelő hőszigetelést, hogy a hőveszteség és a fűtésszámla minimálisra csökkenjen. Pozitív tendencia, hogy egyre több lakástulajdonos energetikai szempontból is felújítja otthonát. A határoló szerkezetek (nyílászárók, födémek, falak) korszerűsítése együttesen hosszú távú megtakarítást eredményeznek. Épületszerkezeti szempontból a külső oldali hőszigetelés az ideális, de amennyiben erre nincs lehetőség, a megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel kialakított belső oldali hőszigetelés szintén egy élhetőbb és egészségesebb lakókörnyezetet nyújt.





A Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállása és kapilláris szerkezete biztosítja, hogy a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélkül kerüljön kialakításra. A hőszigetelés egyben páraszabályozó szerepet is betölt, melynek során a fal belső oldalán a páratartalom alacsony marad, így a korábbi hideg felületen nem csapódik le a pára. A lap további nagy előnye, hogy nem tartalmaz éghető komponenseket, így az A1 tűzvédelmi besorolásba tartozik. Azaz egy váratlan lakástűz esetén nem táplálja a tüzet, nem fejlesztenek füstöt vagy mérgező gázokat, sőt megvédik a mögöttes szerkezetet.

Belső oldali hőszigetelés alkalmazását minden esetben meg kell, hogy előzze gondos tervezés, mely kiterjed a szerkezetek külső felületképzésének, csapadékvédelmének a vizsgálatára, és hőszigetelt szerkezet teljes keresztmetszetű működésének az épületfizikai igazolására.

Bővebb információ: https://www.xella.hu/hu_HU/Multipor-marka-oldal



Bővebb információk:
https://www.ytong.hu/termekek/silka

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 9:00-tól 15:00 óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2022.03.24.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information