Silka, Ytong, Xella Multipor - Ásványi hőszigetelőlap

Multipor ásványi hőszigetelő rendszer előnyeiMultipor - Az innováció

A pórusbeton-gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen lehetővé vált hőszigetelő lapok előállítása, amely Multipor néven vált ismertté. Az első kereskedelmi mennyiségű gyártások Stullnban 1998-ban indultak, ahol a gyártósort és a technológiát kifejezetten a Multipor előállítására fejlesztették ki. 2008-tól a Köln melletti Porzban is megkezdődött az alacsony testsűrűségű pórusbeton hőszigetelő lapok gyártása, napjainkban pedig már Európa több országában is gyártják.
Magyarországon először 2008 szeptemberében került kereskedelmi forgalomba.

Ahhoz, hogy az Ytong kiváló anyagjellemzőit megtartva hőszigetelő lapot kapjunk, tulajdonképpen a pórusok számát kell növelni, és egyidejűleg a pórusfalakat meg kell erősíteni. Ennek eredménye a pórusbeton falazóelemek pórustartalmának többszörösével rendelkező, alacsony hővezetési tényezőjű, könnyű (115 kg/m3) Multipor lapok.
A hőszigetelő lapok a külső, homlokzati felhasználáson felül ásványi szerkeztének és kapilláraktív tulaj donságának köszönhetően belső oldali hőszigetelésként is használható külön párazáró réteg beépítése nélkül.
Alkalmas műszaki megoldást nyújt továbbá, az alulról hűlő födémszerkezetek, mélygarázsok, átjárók, pinceterek hőszigetelésének kialakítására.

YTONG Minőségi Program
Termékeink minőségét a németországi gyárainkban működtetett minőségirányítási rendszer, folyamatos belső gyártói termékellenőrzés és külső független fél által rendszeresen történő minősítése garantálja.
Magyarországon a CE tanúsítvány és a "KÖRNYEZETBARÁT" termék védjegy használata igazolja a termék megfelelőségét és minőségét.

Elérhetőségeink, kapcsolattartás:
Zöld szám: 06 80 69 69 00
www.hoszigetelesbelulrol.hu
zoldszam@xella.com
Tervezői zöld szám: 06 80 69 69 66

YTONG - Falazóelemgyár
Halmajgura / Gyöngyös


Központ
Telefon: +36 37 814 100
Fax: +36 37 814 190
xella@t-online.hu
www.xella.hu

Értékesítés
Telefon: +36 37 814 150
Fax: +36 37 814 192
Multipor gyártás

A Multipor termékek a Xella International európai gyáraiban készülnek, hazánkban 2008 októberétől kerülnek forgalmazásra.

A gyártás főbb alapanyagai:
kvarchomok, mész, cement, víz, pórusképző adalékszer. A gyártás folyamatába kizárólag ellenőrzött minőségű alapanyagok kerülhetnek. A homokot felhasználás előtt finomra őrlik, ezáltal növelve a felületét.

Az alapanyagokat számítógépes vezérléssel kimérik, a megfelelő arányban összekeverik, majd a keverék öntőformákba kerül.
A keverék az öntőformákba 6-8 órán át megfelelő hőmérsékleten tartva tárolják, ezen előérlelés közben az anyag eléri a végleges térfogatát, mely folyamat során zárt pórusok milliói jönnek létre.

Az így kialakult pórusszerkezet biztosítja a termék kiváló hőszigetelő képességét. A tárolás során előszilárdult tömböket a vágógépre helyezik át, ahol a kívánt vastagságban acél huzalokkal méretre vágják azokat.

A vágási hulladék a gyártás folyamán újra felhasználásra kerül. A méretre vágott, kezdeti nyomószilárdságú elemek gőzérlelés során szilárdulnak meg, a termék e folyamat végén éri el végleges fizikai tulajdonságait.
Ezután a hőszigetelő lapokat vízüveg oldattal impregnálják, ezzel csökkentve az anyag nedvszívó képességét. A gyártási folyamat végén - a minőségellenőrzés után - a termékek szárítási eljáráson esnek át, ezután pedig a csomagolósorra kerülnek.
A hőszigetelő lapok raklapon, zsugorfóliával és a megfelelő feliratozással ellátva, csomagolva kerülnek a tárolótérre.

A Multipor termékekkel új lehetőségek nyílnak mind a meglévő épületállomány, mind az új építésű épületszerkezetek hőszigetelő képességének javítására, ezáltal lehetőséget biztosítva épületeink gazdaságos üzemeltetésére, hosszú távú fenntarthatóságára.Multipor ásványi hőszigetelőlapok előnyei


Letölthető Multipor Katalógus
Nem éghető
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok az EN 13501-1 szerinti A1 nem éghető építőanyag-osztály hőszigetelő anyagai közé tartoznak. Ez lehetővé teszi számos olyan alkalmazási területen történő használatát, ahol más hőszigetelő anyagok nem alkalmazhatók.

Gazdaságos
A Multipor ásványi hőszigetelő lapokat egyszerűen és könnyen lehet felragasztani a falra és a födémre a saját rendszer ragasztóhabarcsokkal.

A Multipor ásványi hőszigetelő lapok kézi fűrésszel könnyen méretre vághatóak, akár ívben is.
Az elkészített hőszigetelés önmagában is esztétikus megjelenést biztosít. A hőszigetelő lapok tömör, sík homogén felülete simított - festett felületképzés esetén takarékos anyagfelhasználást tesz lehetővé. A csekély bedolgozási idő egyértelmű időnyereséget teremt. A bedolgozás során keletkező maradék lapok a kivitelezés során felhasználhatóak.

Környezetbarát
A Multipor hőszigetelő lap megkapta a Magyar Környezetbarát Termék Tanúsítványát. Ökológiailag kifogástalan építőanyag.

Segítség a penészgombák ellen
Belső oldali hőszigeteléskor a felületi hőmérséklet megemelkedik, így elkerülhető a felületi kondenzáció és a penészképződés. A Multipor lapok belsejében kialakuló pára annak kapillár aktív tulajdonsága miatt a belső térfelé is szárad egyben. Kiváló nedvesség szabályzó tulajdonságának köszönhetően a színezővakolat is hosszú távon megőrzi eredeti színét. A Multipor ragasztóhabarcs lúgos közege gátolja a penészkép ződést, a penészgombák elszaporodását.

Impregnált
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok víztaszítóak.
A következő tesztet végezték el a mélygarázsoknál:
A Multipor ásványi hőszigetelő lapot betonfelületre ragasztották és 3 napig víz alatt tartották.

A végeredmény: a lapok sértetlenek voltak, a ragasztás megmaradt és néhány nap után a lapok kiszáradását követően helyreállt a hőszigetelési funkció.
Más hőszigetelő rendszernél ilyen esetben gondoskodni kell a szigetelés cseréjéről.

Egyszerű teherrögzítés
Képek, dekorációk biztonságosan felszerelhetők a belső oldali szigetelésre. Felerősítési módtól függően pontterhelésre 3 kg-ig van lehetőség.

Feldolgozóbarát
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok formája és kis súlya födémeknél, és a falak fejmagasság feletti részein könnyű beépítést tesz lehetővé. A csővezetékeknél pontosan és könnyen lehet vágni a hőszigetelő lapokat.

Könnyű a javítás
A beépítés során keletkező kisebb sérülések a rendszer ragasztóhabarcsával egyszerűen ki lehet javítani.
Fűtési költség megtakarítás, az épületek hőveszteségének csökkentése

Európában az egy háztartásra jutó energiafogyasztásban Magyarország vezető pozíciót foglal el, évi 27 ezer kWh felhasználással, ezzel szemben Németországban csak 17 ezer kWh-ot fogyasztanak.
A magas szám oka: a magyarok több energiát fűtenek el. A magas hőenergia fogyasztás nem magyarázható a rossz időjárással, hiszen Németországban, Belgiumban a fűtési szezon hosszabb egy hónappal, a hegyvidékes országokban pedig sokkal hidegebb a tél, mint Magyarországon.

Több fűtési energiára Magyarországon azért van szükség, mert a meglévő, elöregedő lakásállomány nagy részének a megfelelő hőszigetelése nem megoldott. Az építésük idejében nem fordítottak kellő figyelmet arra, hogy az épületek élettartalma alatt a fűtéshez szükséges energiaigény alacsony legyen.
A magas energiaárak, valamint környezetünk védelme érdekében felül kell vizsgálni az ingatlanok, lakások, "energiafogyasztását" és amennyiben szükséges, biztosítani a megfelelő hőszigetelést, hogy a hőveszteség minimálisra csökkenjen, ezzel együtt a fűtési költségek is mérséklődjenek.
Az energetikai felújítás igényét egyre több lakástulajdonos fogalmazza meg. A határoló szerkezetek (nyílászárók, födémek, falak) korszerűsítése együttes felújítás esetén hoznak jó eredményt.
A homlokzati falak tekintetében előfordulhat, hogy annak hőszigetelése csak belső oldalon valósítható meg. Ezekben az esetekben régi-, műemlék-, helyi védelem alatt álló-, épületekről van szó, ahol a homlokzat külső oldali hőszigetelése nem megoldható.

A www.hoszigetelesbelulrol.hu oldalon olyan kalkulációs táblázat áll rendelkezésre, ahol a homlokzati falazat paramétereit megadva, könnyen kiszámolható, hogy utólagos belső oldali hőszigetelés elhelyezésével a beruházás mennyi idő alatt térül meg, és milyen mértékben fog csökkenni az éves fűtési költség.

Épületek energetikai tanúsítványa, tartalma
2012. január 1-jétől nem csak az új ingatlanokra, hanem az eladott vagy tartósan bérbe adott ingatlanokra is kell energetikai tanúsítványt készíteni. 2013. január 1-jétől módosult az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008.(VI.30.) kormányrendelet.
Az ingatlan eladását vagy bérbeadását célzó hirdetésben fel kell tüntetni az épület energetikai besorolását.
Ezentúl az energetikai tanúsítványban minden esetben javaslatot kell tenni arra, miként lehet költséghatékonyan javítani az épület energetikai besorolásán.

A Multipor hőszigetelő lapok az energetikai felújítások terén széles körben alkalmazhatóak.


Tartós értékállóság, épületkárok megakadályozása

A Multipor ásványi hőszigeteléssel ellátott hőhídmentes szerkezetek megakadályozzák a hőveszteséget és a páralecsapódás kialakulásának veszélyét.A hőhidak problémája.
Meglévő épületeknél a hőhidak vagy az elégtelen hőszigetelés miatt belső oldali páralecsapódás jöhet létre vagy szélsőséges esetben repedéseket okozhat a szerkezetben, ami átnedvesedéshez vezethet a vakolatban és a falazatban. Ezek következményeként energiaveszteség vagy akár penészedés is kialakulhat. Ezek a hibák csökkentik az ingatlanok értékét és felújítással javíthatók ki. Új épületek esetén károsodás veszélye áll fenn, mert a házakat a modern nyílászárók megjelenése óta általában légzáró módon építik. A hőhidakon lecsapódó pára már nem távozik úgy a lakótérből, mint korábban.

Jól építeni és felújítani.
A Silka mészhomoktégla és az Ytong pórusbeton építőanyagokból készült épületszerkezetek hőszigetelő képessége a Multipor ásványi hőszigetelő lapokkal tovább fokozható.
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok pl. tégla- vagy beton falak utólagos szigetelésére is alkalmasak. A páraáteresztő Multipor hőszigetelő lap megakadályozza a nemkívánatos páralecsapódást, így a nedvességkárok kialakulását.


Épületfi zika, hő-, tűz-, zaj- és páravédelem

Hővédelem
A Multipor ásványi hőszigetelő lap 100%-ában homogén anyag, hővezetési tényező értéke 0,042 W/(mK). Alkalmazásával kitűnő hőszigetelés érhető el.
A Mulitpor hőszigetelő lapok alkalmazásával a hőhidak elkerülhetőek, amelyek hőszigeteletlen szerkezetek esetében gyakran fennállnak.


Hőhídmentes csomópontok

Tűzvédelem
A nem éghető Multipor ásványi hőszigetelő lapok az A1-es tűzállósági osztályba tartoznak.
A ragasztáshoz használt Multipor ragasztóhabarccsal a szerkezet teljes biztonságról gondoskodik.
Tűz esetén magas hőmérsékleten sem keletkezik mérgező gáz és füst.
Nem éghető

Bizonyos helyeken, (pl. teremgarázsokban), betartandó tűzvédelmi követelményeket írnak elő falakra és födémekre. Amennyiben e falak nem felelnek meg a DIN 4102-4 előírásnak, abban az esetben a Multipor habarccsal felragasztott Multipor ásványi hőszigetelő lapokkal már elérhető megfelelő tűzvédelmi osztály.
Biztonságos tűzvédelem

Zajvédelem
A Multipor ásványi hőszigetelő lapokat külső oldali hőszigetelésként használva ellentétben más hőszigetelő anyagokkal nem romlik a falszerkezet akusztikai teljesítménye.
Belső oldali hőszigetelésként alkalmazva a nagy terek visszhangosságát csökkenti.
Hangelnyelő

Páravédelem
A Multipor ásványi hőszigetelő lapok jó páraáteresztő képességgel rendelkeznek. Így gondos kodnak a természetes, a hőmérséklet és a páratartalom szempontjából kiegyensúlyozott beltéri klímáról.
Páraáteresztő.Termékadatok

Multipor hőszigetelő lap

A Multipor hőszigetelő lapok védőfó-liával ellátva raklapos kiszerelésben kerülnek forgalomba.

A raklapok táro-lása és munkahelyi deponálása kellően teherbíró, egyenletes padozatú átfolyó víztől mentes területen történjen.A raklapokat megbontani és a csoma-goló fóliát eltávolítani csak közvetelnül a felhasználás előtt célszerű. A meg-bontott csomagokat, hőszigetelő lapo-kat lehetőleg mielőbb be kell építeni.

A hőszigetelő lapok felhasználás köz-beni épségének megóvása érdekében kerülni kell a felesleges anyagmozga-tást, a munkaterületen történő több-szöri átrakodást.Rendszer ragasztóhabarcsok

A ragasztóhabarcsok zsákos cso-magolásban kerülnek forgalomba. A habarcsok tárolását fedett, szellőzte-tett, fagymentes helyen kell megoldani.

A felszivárgó nedvesség és az átfolyó víz által okozott károsodások elke-rülése érdekében a tárolás történjen raklapon. A megbontott csomagolású habarcsot a lehető legrövidebb időn belül fel kell használni.Multipor szerszámok

Kézi fafűrész
A kézi fafűrésszel gyorsan és egyszerűen méretre vághatóak a Multipor lapok.10-16 mm-es fogazatú glettvas
Lapvastagságtól és alapfelü-lettől függően, a 10-16 mm-es fogazatú glettvassal a szük-séges mennyiségű ragasz-tóhabarcs egyenletesen fel-hordható a Multipor lapok felületére.

Fúrógépbe fogható keve-rőszár
A fúrógépbe fogható keverő-szárral lassú fordulatszámon a ragasztóhabarcs a szüksé-ges vízmennyiséggel könnyen elkeverhető.Vödör
A skálázott vödörben a ragasz tó ha barcs hoz szük sé-ges vízmennyiség egyszerűen kimérhető és abban a ragasz-tóhabarcs bekeverhető.

Csiszolófa
A csiszolófával a felragasz-tott Multipor lapok felülete átcsiszolható, ezáltal az eset-leges illesztési pontatlanságok korrigálhatók.Teljes katalógus letöltéseLetölthető Multipor Katalógus
Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.
2019.05.03.

Ytong HírekYtong termékkönyvtáraYtong csomópontokYtong ProspektusokYtong Értékesítő partnerekYtong Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Ytong hírek:


Ytong - Költséghatékonyan házépítés egyszerűen és gyorsan
Költséghatékonyan házépítés egyszerűen és gyorsan 2022.05.10.
Ma már bárki számára elérhető a gyors, korszerű, költséghatékony és környezettudatos építkezés. Az Ytong Lambda falazóelemek alkalmazásával a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható.

Ytong - Megváltozott a Multipor termékek méretrendje
Megváltozott a Multipor termékek méretrendje 2022.04.07.
A Multipor hőszigetelő lapok ásványi szerkezetéből és kapilláraktív tulajdonságából adódóan alkalmazható belső oldali hőszigetelésként párazáró réteg beépítése nélkül, megoldást nyújt alulról hűlő födémszerkezetek (mélygarázsok, pincék, átjárók) valamint homlokzati falak külső oldali hőszigetelésére egyaránt új szerkezet építés és felújítás esetén is.

Ytong - Multipor hőszigetelés környezettudatos vásárlóknak
Multipor hőszigetelés környezettudatos vásárlóknak 2022.03.24.
A Multipor lap egy stabil, ásványi kristályszerkezetű hőszigetelő, mely nem tartalmaz szálas anyagot, így új alternatívát nyújt a hagyományos, szálas vagy műanyaghab szigetelésekkel szemben. Lúgos kémhatása alapvetően megakadályozza a gombák és penészspórák elszaporodását. Gyártásuk környezettudatos technológiával (nem szabadulnak fel mérges gázok), természetes szervetlen alapanyagok (homok, cement, víz) felhasználásával történik. Ebből adódóan a Multipor ásványi hőszigetelés megfelel a vonatkozó környezetvédelmi követelményrendszernek, melyet a hazai független tanúsító szervezet a Környezetbarát Védjegy használatának jogosultságával is igazol.

Ytong - Figyelem a Xella Magyarország Kft. weboldala megújult!
Figyelem a Xella Magyarország Kft. weboldala megújult! 2021.12.08.
2021. december 1-vel újjá éledt a Xella Magyarország Kft. vállalati weboldala. Mit jelent ez? Az eddig használt célcsoport szerinti tagolás nem nyerte el a felhasználók tetszését, túlságosan eltért a megszokott hagyományos értelemben működő oldalfelépítésektől. A netes közönségnek idegen / túl újszerű volt a relevánsan összeállított tartalom, így a cég úgy döntött, hogy visszalép egyet, és átstrukturálja az oldalt, úgy, hogy a menürendszer könnyen kezelhető és felhasználóbarát legyen.

Ytong - Otthonunk felbecsülhetetlen értéke: csend és nyugalom
Otthonunk felbecsülhetetlen értéke: csend és nyugalom 2021.11.02.
Szinte mindenki megtapasztalta már, aki valaha élt társasházban vagy ikerházban, milyen élmény a szomszéd és az átszűrődő hangok. A legszélsőségesebb tapasztalatot persze a panelházakban lehet megélni, ahol azt is lehet hallani, hogy mikor húzza el a felső lakó a függönyt.

Ytong - Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel
Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel 2020.08.17.
Ma már nem elég, és nem is gazdaságos egy "vékony hőszigetelés" a homlokzati falra, pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket kielégítő beavatkozásokra egyaránt szükség van. Ez azt eredményezi, hogy a felújítás folyamatát gondosan elő kell készíteni a tervezéstől egészen a megfelelő épületszerkezeti és épületenergetikai koncepció kiválasztásáig.

Ytong - A Xella Magyarország Kft. kereskedelmi stratégiája
A Xella Magyarország Kft. kereskedelmi stratégiája 2020.05.19.
a COVID-19 járványhelyzet alatt

A Korona-vírus válság jelenleg kihat a teljes hazai építőipari szektorra, de a Xella Magyarország Kft. megtesz minden azért, hogy továbbra is komplett építési rendszereket kínáljon a piaci szereplők részére, melyek segítségével műszakilag megfelelő, hosszútávon fenntartató, gazdaságos és megfizethető ingatlanok valósíthatóak meg most és a jövőben egyaránt.

Ytong - Műemlékvédelem
Műemlékvédelem 2020.05.06.
Ilyen eset például a műemlék védelem alatt álló homlokzatok hőszigetelése, az eredeti homlokzat megtartása miatt. A Multipor hőszigetelő lapokkal történő belső oldali hőszigetelés megoldást nyújt a szerkezet hőszigetelő képességének javítására, ott ahol a határoló szerkezet hőszigetelése a külső oldalon nem valósíthatóak meg.

Ytong - Building Information Modeling (BIM)
Building Information Modeling (BIM) 2020.04.06.
Napjainkban már a digitális megoldások formálják az építőipart, ezért mindenhonnan azt lehet hallani és olvasni, hogy a közeljövőben a BIM szoftver jelentősége fokozatosan megnő. A Xella csoport pár éve már részese ennek az online világnak, oly annyira, hogy a Kölnben megrendezésre került "DigitalBau 2020" kiállítás középponti témája, a rendszerhez tartózó újdonságok bemutatása volt.

Ytong - Alulról hűlő födémek
Alulról hűlő födémek 2020.01.13.
Lefelé hűlő födémek hőszigetelése Multipor hőszigetelő lapokkal

A mélygarázsok, pincék, folyosók és nyitott átjárók födémszerkezeteinek hővesztesége jelentős mértékű, ezért ezek megfelelő hőszigeteléséről minden esetben gondoskodni kell. A szerkezetek hőszigetelő paramétereit az energetikai előírások is meghatározzák. A szigetelő anyag kiválasztásánál nem csupán az anyag hőszigetelő tulajdonsága, de az anyag egyéb műszaki paramétereire vonatkozóan is megjelennek követelmények.

Ytong - Új YTONG, SILKA, MULTIPOR Referencia oldalak
Új YTONG, SILKA, MULTIPOR Referencia oldalak 2019.12.09.
A Xella Magyarország Kft. az Ytong pórusbeton építési rendszer és a Silka mészhomoktégla termékek gyártója, valamint a Multipor ásványi hőszigetelő rendszer magyarországi forgalmazója.

A Xella termékcsalád minősége, egyedülállóan környezettudatos mivolta lehetőséget termet arra, hogy kiemelje a beruházást a többi hasonló közül.

Az elmúlt években számos családi- és társasház, irodaház, iskola, bevásárló központ, sportcsarnok és középület, építtetői választották a gazdaságos és környezetbarát YTONG termékcsaládot.

Kérjük, tekintse meg új refereincia oldalainkat!

Ytong
Silka
Multipor

Ytong - Felújítási trend - várhatóan a következő években nagyobb lendületet vesz
Felújítási trend - várhatóan a következő években nagyobb lendületet vesz 2019.10.03.
"Egyes felmérések szerint a hazai épületállományok közel 70 százaléka felújításra szorul, további 10 százalékuk pedig életveszélyes, ezért bontásra várnak. Különösen súlyos a helyzet a vidéki ingatlanok esetében, ahol a bontandó otthonok aránya az országos átlagnál jóval magasabb is lehet. Az ingatlan felújítási munkák tervezésének nem kedvez a szakemberek leterheltsége és a gyakori építőanyag hiány sem" - írta a 24.hu internetes portál, hivatkozva az újHáz Centrum őszi Trendpont tanulmányára, ahol elsősorban azt vizsgálták, mennyire okosan építkeznek ma hazánkban.

Ytong - Pórusbeton építőanyagok a tetőtérben
Pórusbeton építőanyagok a tetőtérben 2019.09.05.
A megfelelő lakókomfort elérése érdekében a tetőterek beépítésénél mind a költségek, mind a műsza-ki tulajdonságok szempontjából lényeges kötöttségek határolják be a beépítendő anyagok, szerkezetek alkalmazhatóságát. Ilyen speciális szempontok például az önsúly, a hőszigetelő képesség, a tűzvédelmi tulajdonságok vagy a hanggátlás. Ytong termékek használatával a tetőtér beépítések problémái egyszerűen kezelhetők, emellett az említett követelmények is könnyedén, hatékonyan teljesíthetők.

Ytong - Új YTONG áthidalók
Új YTONG áthidalók 2019.08.02.
Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként megújult valamint egyszerűsödött a Xella Magyarország által gyártott áthidalók rendszere.

Ytong - Multipor sómentesítő rendszer
Multipor sómentesítő rendszer 2019.07.30.
Multipor Exsal Therm - A sómentesítő hőszigetelő rendszer

Egészséges, költséghatékony és környezetbarát megoldás a sóval terhelt falazatok javítására, felújítására. Hatékony módszer a mezőgazdasági vagy ipari épületként használt épületek lakó, illetve kereskedelmi célra történő átalakítása során, templomok és műemléki épületek falazatainak felújítására.

Ytong - Multipor - Ásványi hőszigetelőlap
Multipor - Ásványi hőszigetelőlap 2019.05.03.
A pórusbeton-gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen lehetővé vált hőszigetelő lapok előállítása, amely Multipor néven vált ismertté. Az első kereskedelmi mennyiségű gyártások Stullnban 1998-ban indultak, ahol a gyártósort és a technológiát kifejezetten a Multipor előállítására fejlesztették ki. 2008-tól a Köln melletti Porzban is megkezdődött az alacsony testsűrűségű pórusbeton hőszigetelő lapok gyártása, napjainkban pedig már Európa több országában is gyártják.

Ytong - Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallók
Vasalt pallók - Fal-, födém és tetőpallók 2019.02.13.
YTONG vasalt pórusbeton építőelemek

Az YTONG vasalt pórusbeton építőelemek alapanyaga ugyanaz a jól ismert, környezetbarát pórusos kalcium- hidroszilikát vázrendszer, amit a hazai építési piac az YTONG építési rendszer legfőbb alkotó elemeként ismert és kedvelt meg, elsősorban kiváló hőtechnikai tulajdonságai, csekély önsúlya, kitűnő tűzállósága és jó alakíthatósága miatt.

Ytong - Garázs- és árkádfödémek hőszigetelésének biztonságos megoldása multipor ásványi hőszigetelő lapokkal
Garázs- és árkádfödémek hőszigetelésének biztonságos megoldása multipor ásványi hőszigetelő lapokkal 2019.01.04.
A szakemberek számára már ismert tény, hogy a pórusbeton gyártás fejlesztéseinek eredményeképpen vált lehetővé hőszigetelő lapok előállítása is, amely termékek Multipor néven váltak ismertté. Ahhoz, hogy az Ytong kiváló anyagjellemzőit megtartva hőszigetelő lapot állítsanak elő, tulajdonképpen a pórusok számát kell növelni. Ennek az innovációnak lett eredménye, a pórusbeton falazóelemek pórustartalmának többszörösével rendelkező, alacsony hővezetési tényezőjű, könnyű (115 kg/m3) Multipor lapok.

Ytong - Silka mészhomoktégla, a megoldás összetett műszaki igények esetén
Silka mészhomoktégla, a megoldás összetett műszaki igények esetén 2018.11.04.
Silka falszerkezetek alkalmazási területei

Tartószerkezet
A falazat, mint tartószerkezet, hazánkban általában a családi házak szegmensében van jelen. Ilyen esetben maximum 3 szintes épületekről beszélhetünk, magasabb épületek már vegyes, vagy vasbetonvázas tartószerkezettel készülnek, ahol a falazat vázkitöltő szerepet lát el.

Ytong - YTONG és MULTIPOR az új buda­pesti Puskás Ferenc Stadionban
YTONG és MULTIPOR az új buda­pesti Puskás Ferenc Stadionban 2018.08.22.
Az UEFA 60. évfordulója alkalmából a következő labdarúgó világbajnokság 2020-ban kerül megtartásra 12 európai városban.

    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information