Sika Hungária Kft.
Láthatatlan erő - 20 éve magyarországonA Sika AG, amelynek székhelye a svájci Baar településen van bejegyezve, egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. A céget Kaspar Winkler alapította 1910-ben, Zürichben. A Sika termékeket szállít mind a magas- és mélyépítés, mind a gyáripar (személy- és teherkocsi-, busz- és vasúti jármű gyártás, alternatív energiák, épület komponensek) számára. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyet a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése és védelme területén alkalmaznak. A Sika termék palettáján megtalálhatók a kiemelten magas minőséget képviselő betontechnológiai anyagok, különleges szárazhabarcsok, tömítő- és ragasztóanyagok, tűz- és korrózióvédelem anyagai, szerkezetmegerősítő rendszerek, ipari padlók és bevonatok, valamint tető- és vízszigetelő rendszerek. A Sika világszerte 90 országban van jelen és mintegy 17 000 alkalmazott gondoskodik ügyfeleiről garantálva a sikert minden partnerének. A Sika éves forgalma 2014-ben elérte a 5,57 milliárd svájci frankot.

A Sika csoport Magyarországon 1994-ben kezdte meg tevékenységét önálló vállalatként, a Sika Hungária Kft. megalapításával. A magyar vállalat tevékenysége arra irányul, hogy megbízható partnere legyen a gazdaságban, az iparban, az építőiparban és a környezetvédelemben tevékenykedő szervezeteknek. A cégnél mérnökök segítik tanácsaikkal, gyakorlati tapasztalataik átadásával a projektek tervezőit, kivitelezőit annak érdekében, hogy az anyagok szakszerű betervezése, beépítése és alkalmazása megvalósulhasson. A Sika Hungária Kft. alkalmazottai folyamatosan szervezett előadásokkal oktatják partnereiket az új technológiákra, ezáltal segítve a minőségi, újszerű megoldások alkalmazását. A cég ügyvezető igazgatóját, Kruchina Johannát - aki maga is építőmérnök - kérdeztük az elmúlt 20 év történetéről, eredményeiről, melynek apropóját a Groupama Arénában megtartott jubileumi ünnepség adta.

Ennek kapcsán Asztalos Istvánnal beszélgetett Kruchina Johanna ügyvezető igazgató:
Mik voltak a Sika Hungária Kft. létrehozásának előzményei?

A Sika Hungária Kft működésének 20. évfordulóját ünnepeljük, de mondhatnám a 25. évet és a 15. évet is. 25 évvel ezelőtt a Sika Ausztria, mint "láthatatlan erő" bevezeti az Ikarus Egyedi gyárban a Sikaflex® rugalmas ragasztás technológiáját. Elkészül a Suzuki gyár esztergomi üzeme, mely 1 rétegű UV álló Sikaplan®-15G műanyaglemezes tetőszigetelést kap. A gyártórészt Sikafloor®-7530 ipari padlóbevonattal látják el! Kezdetben területi képviselők segítették a munkát!

A Sika Hungária Kft. ügyvezetőjeként mely eseményeket tartja a 20 éves magyarországi jelenlét legfontosabb állomásainak?

A Sika Hungária Kft 1994-ben kezdi el működését! Mérföldkövek az 1995 - 1999 közötti időszakban, amelyek mind a "láthatatlan erő" egy-egy megjelenési formája: Mérföldkövek a 2000 - 2004 közötti időszakban: Mérföldkövek a 2005 - 2009 közötti években: Mérföldkövek a 2010 - 2015 években:

Mit jelent a világban a Kaspar Winkler alapította Sika Csoport?

Sika AG, amelynek székhelye a svájci Baar településen van bejegyezve, egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport, amely öt földrészen, több mint 220 földrajzi helyen, 90 országban, világszerte 17 000 alkalmazottal működik. A Sika termékeket szállít mind a magas- és mélyépítés, mind a gyáripar (személy- és teherkocsi-, busz- és vasúti jármű gyártás, alternatív energiák, épület komponensek) számára. A Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyet a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése és védelme területén alkalmaznak.

Mi a Sika Csoport legfőbb erőssége és milyen szempontok vezérlik tevékenységét?

A Sika kiváló és innovatív megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a fenntarthatóság megvalósítását. A "láthatatlan erő" az jelenti, hogy számtalan szakterülethez biztosítjuk azokat a technológiai megoldásokat és termékeket, amelyek az adott szakterület elemeinek összetartását, gazdaságos és tartós megvalósítását teszik lehetővé. Így vagyunk jelen - többek között - a tömítések, a ragasztások, a csillapítások, a megerősítések és a szerkezetek védelmére szolgáló ipari és építőipari szakterületeken.Hogyan tud a Sika Csoport szerepet vállalni az emberiséget ma foglalkoztató legfőbb kérdésekben?

Cégcsoportunk több területen is aktív szerepet vállal.
Lehetőséget adni az embereknek
Mai világunkban a társadalmi, gazdasági és ökológiai kérdések szorosan összefonódnak. A siker alapja a társadalmi felelősségvállalás. A Sika aktívan részt vesz a humanitárius projektekben, az oktatással és fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezésekben és tevékenységekben. Felelősséget vállalunk - akár munkaadóként, munkavállalóként vagy partnerként.
Növekvő igény az erőforrások és energiák iránt
A jövőbeni növekedés egyik legfőbb kihívása a korlátozott erőforrások és energiák hatékony és tervszerű felhasználása. Célunk, hogy nagy teljesítőképességű, energia- és erőforrás hatékony megoldásokat találjunk. Őrlést segítő anyagokkal járulunk hozzá az energia-hatékony cementgyártáshoz, szerkezeti ragasztókat és polimer bázisú szerkezeti erősítő elemeket biztosítunk a könnyebb járművekhez, tömítésekkel segítjük a tömör homlokzati burkolatokat és ezzel gátoljuk az energiaveszteségeket.
Éghajlatváltozás és a szén-dioxid kibocsátás korlátozása
Az éghajlat változik, ami világszerte következményekkel jár. Célunk az, hogy nagy teljesítőképességű, éghajlatvédelmi megoldásokat találjunk az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának megakadályozására. Így kifejlesztettünk időtálló ragasztóanyagokat szélturbinákhoz és napelemekhez, fényvisszaverő tetőszigetelő lemezeket, amelyek csökkentik a hűtési igényt és növelik a napelemek hatékonyságát, továbbá speciális ragasztókat a napenergia hasznosítási ipar számára.
Vízhiány és rossz vízminőség
Létfontosságú feladat a vízgazdálkodási rendszerek, valamint a vízfelhasználás optimalizálása. Elhatározott szándékunk, hogy segítsük a hatékony vízfelhasználási megoldásokat és a vízellátás biztosítását az egész világon. Ezekhez a feladatokhoz betonjavító habarcsokkal, nagy hatékonyságú folyósító adalékszerekkel és ivóvíztárolók belső bevonataival járulunk hozzá.
Népességnövekedés és városiasodás
A hatékony infrastruktúra iránti növekvő igény teszi szükségessé az erőforrás- és költséghatékony megoldások keresését. A Sika Csoport a tartós, egyszerű megoldások létrehozására törekszik csekély fenntartási ráfordítások mellett. Fontos számunkra az igényekhez igazodó élettartam, teljesítőképesség és tartósság figyelembevétele. Zöldtetőket fejlesztettünk a jobb városi levegőért, összetett szerkezetmegerősítő rendszereket alkalmazunk az avuló szerkezetekhez (pl. hidakhoz), valamint segítjük ezek élettartamának meghosszabbítását. Vízszigetelő rendszereinkkel alagutakhoz kínálunk tartós és gazdaságos megoldásokat.

Miért pont a Groupama Arénában ünnepelték a Sika Hungária Kft. 20 éves fennállását?

A Groupama Aréna építésekor Sikafloor® parkolóburkolat, a lelátókon Sikafloor® bevonatok, a lelátó előregyártott elemei Sika® ViscoCrete® folyósító, a hézagtömítések Sikaflex® rugalmas PU tömitőanyagok felhasználásával készültek. Ebből következően itt is érvényesült a termékeinket jellemző "láthatatlan erő", ezért gondoltuk azt, hogy a létesítmény méltó helye törekvéseink kifejeződésének.

A Stadion főbejáratánál be tudtuk mutatni Ipari ragasztástechnika üzletágunk referenciáit, két gyönyörű BMW személygépkocsit (i3 és i8), valamint egy Evopro Modulo városi elektromos buszt, amelyet vendégeink ki is próbálhattak. Több csoportban indulhattak a vendégek "Stadion túrára", melynek során meggyőződhettek a létesítmény kiváló minőségben történt megvalósításáról, melyhez a Sika Hungária Kft. is hozzájárult. A nagy érdeklődésre való tekintettel este 9 óra után is lehetett még ilyen túrának résztvevője lenni.

A Stadion második emeleti nagy VIP rendezvénytermében 40 fős csapatunk kiállítással is készült, melynek keretében a vendégek kivetítőkön ismerkedhettek meg a Sika Hungária Kft. hét szakterületének munkáival, referenciáival, a betontechnológia - Concrete, a vízszigetelés - Waterproofing, a tömítés és ragasztás - Sealing & Bonding, a padlóbevonati rendszerek - Flooring, a szerkezetfelújítás - Refurbishment, a tetőszigetelés - Roofing és az ipari ragasztástechnika - Industry területéről.

További információk:
www.sika.hu


2015.05.11.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Sika hírek:


Sika - Új megoldás a Siká-tól a beton tetőcserépgyártásban
Új megoldás a Siká-tól a beton tetőcserépgyártásban 2019.09.27.
A beton tetőcserepek tulajdonképpen kisméretű előregyártott betonelemek. Legnagyobb riválisuk az égetett agyag tetőcserép. Alapvetően 2mm-es legnagyobb szemnagyságú habarcsból készülnek.

Sika - Sikafloor padlók a gyártásban és feldolgozásban
Sikafloor padlók a gyártásban és feldolgozásban 2019.07.15.
Az ügyfelek igényeit és elvárásait, a változó követelményeket és a szabályozási környezetet figyelem előtt tartva a Sika nagy hangsúlyt fektet a különböző felhasználási területek padlóbevonatainak fejlesztésére. A Sika padlóbevonati megoldásai megfelelnek az építési és a felújítási munkálatok legújabb tartóssági, terhelhetőségi, fenntarthatósági, károsanyag kibocsátási, esztétikai elvárásainak és szabványainak egyaránt.

Sika - Sika lőttbeton technológia az M6-os autópálya alagútjaiban
Sika lőttbeton technológia az M6-os autópálya alagútjaiban 2019.06.03.
A Sika nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az alagutak építésénél, például a svájci Gothard-alagútban a teljes technológia a Sika fővállalkozásában valósult meg. A világon egyedülálló módon itt a kitermelt kővel kellett megoldani a betonos munkákat. Ezeket a nemzetközi tapasztalatokat ültették át a hazai környezetbe.

Sika - Sarnaweld indukciós rögzítés lapostetőkhöz
Sarnaweld indukciós rögzítés lapostetőkhöz 2019.05.21.
Mint az építőipar más területein, úgy a tetőszigetelés esetében is a Sika név egyet jelent a magas minőséggel és innovatív megoldásokkal. Akkor is ezek szempontok domináltak, amikor a vállalat úgy döntött, hogy a Sarnaweld indukciós rögzítéssel teljessé teszi a műanyaglemezes tetőszigetelési rendszereit.

Sika - Fényt át nem eresztő épületburkolatok ragasztása
Fényt át nem eresztő épületburkolatok ragasztása 2019.05.07.
Az urbanizáció, a modern irodaépületek, közintézmények, üzletközpontok számának növekedésével együtt jár a fényt át nem eresztő épületburkolatok ragasztása iránti igény Magyarországon is. Ez nemcsak a felragasztható lapok, hanem a lapok felragaszthatóságát lehetővé tevő, minőségi ragasztástechnikai anyagok iránti igény növekedését is jelenti.

Sika - ALAGÚTÉPÍTÉS ÉS SIKA LŐTTBETON RENDSZEREK
ALAGÚTÉPÍTÉS ÉS SIKA LŐTTBETON RENDSZEREK 2019.04.29.
Olyan különleges szerkezetek, amelyek egy alagútépítésben előfordulnak, kiemelt figyelmet követelnek meg. Magyarorszá¬gon és a világban a Sika® egyedülálló referenciákkal rendelke¬zik ezek megvalósításában. Az alagútépítés lőtt-, transzport-, és előregyártott betonjai nem nélkülözhetik a Sika® termékeit.

Sika - A víz belül és kívül tartására
A víz belül és kívül tartására 2019.04.16.
Egy vízzáró szerkezet készítésénél, ha a realitásoktól elrugaszkodottan olyan megoldást választunk, amely porszáraz technológiát „ígér”, a végeredmény várhatóan az, hogy utólagos, helyi vízzárási megoldásokra kényszerülünk. Ez mindenképpen költséges és bizonytalan kimenetelű, ezért célszerű elsőre reális megoldást választani, elkerülve ezzel az utólagos vitákat. Vízzáró szerkezet nem azonos a vízhatlan szerkezettel. Vízzáró szerkezetnél mindig gondoskodni kell a megfelelő szellőztetésről, ami egyébként szerves részét képezi az ilyen jellegű építményeknek, de ez nem a technológia, hanem az épület része.

Sika - Sikafloor padlórendszer - ipari megoldások
Sikafloor padlórendszer - ipari megoldások 2019.04.02.
Egy épület tervezőjeként, tulajdonosaként, építőjeként, de akár bérlőjeként is számíthat a Sika támogatására a padlóbevonat készítési területen. A termékpaletta sokszínűsége és az ipari alkalmazásokra bevizsgált rendszerek és a szakemberek hálózata biztosítja az elvárt teljesítményt. A rendszerekhez képzési programot kínál a Sika a megfelelő kivitelezés/megvalósítás biztosítása érdekében.

Sika - EGY EGÉSZSÉGESEBB ÉS BIZTON­SÁGOSABB KÖRNYEZETÉRT
EGY EGÉSZSÉGESEBB ÉS BIZTON­SÁGOSABB KÖRNYEZETÉRT 2019.03.25.
A Sika padlóbevonati és burkolati megoldásai az épületek és létesítmények különböző funkciójú területein kerülnek alkalmazásra ...

Sika - Érdemes kijönni az "A" épület 308 D Sika standra, mert egy igazán mozgalmas, szakmai standdal találkozhat, ahol testközelből ismerkedhet meg számos újdonságunkkal.
Érdemes kijönni az "A" épület 308 D Sika standra, mert egy igazán mozgalmas, szakmai standdal találkozhat, ahol testközelből ismerkedhet meg számos újdonságunkkal. 2019.03.15.
Tetőjavítás egyszerűen, házilag? Igen, hiszen a piacon egyedülálló, mesteri szintű, házilagos kivitelezést és megnyugtató, hosszú távú, teljes körű technikai megoldást nyújtó Sikalastic 580 egykomponensű, kenhető tetőszigetelő bevonattal könnyen megoldható!

Sika - SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN
SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN 2019.02.13.
SCHÖNOX® AB SZIGETELŐ ÉS ELVÁLASZTÓ RÉTEG

Sika - Minden egy helyen! Megújult a Sika Hungária Kft. Youtube oldala. Áttekinthető, friss tudástár építészeknek, tervezőknek
Minden egy helyen! Megújult a Sika Hungária Kft. Youtube oldala. Áttekinthető, friss tudástár építészeknek, tervezőknek 2019.01.09.
Építészek, tervezők számára a korábbiaknál áttekinthetőbb formában, tematikus elrendezésben, új filmekkel kiegészítve áll rendelkezésre a Sika Hungária Kft. Youtube csatornája.
A jelenleg felhelyezett 84 film szakmai segítséget nyújt a szakemberek számára a rugalmas, tartós vízzáró megoldásoktól egészen a végtelen dizájn lehetőségeket kínáló SikaComfort Floor rendszerig.
A csatornán folyamatosan felkerülnek a hazai és nemzetközi szakmai újdonságokat bemutató filmek, ezért iratkozzon fel Ön is, hogy ezekről elsőkézből kapjon tájékoztatást.

Sika - SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN
SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN 2018.12.12.
Magyarországon a SIKA Hungária Kft. kínálatában 2018-tól ismét megtalálhatók a kiváló német minőséget nyújtó SCHÖNOX termékek.

A SIKA a nagy múltú SCHÖNOX márka 2014-es megvásárlásával tovább erősítette pozícióját, a SIKA prémium minőségű porfoliója jelentősen kiszélesedett mind a hideg, mind a melegburkolati ragasztók területén.

Sika - Sika homlokzati rendszerek
Sika homlokzati rendszerek 2018.05.10.
Műszaki ismertető és termékjegyzék

A kiadvány hiánypotló kíván lenni a teljes homlokzatot érintő ragasztás és tömítés technika terültén. Felöli mind a ragasztott homlokzati burkolatok, a struktúrális homlokzatok, homlakzati tömítések, speciális üvegragasztási illetve nyílászáró ragasztás/tömítés témakörét! Illetve a kiadvány megfelelő termék megoldásokat javasol a különböző igényekhez!

Sika - FM Global minősítés Sika tetőrendszerekhez
FM Global minősítés Sika tetőrendszerekhez 2018.02.13.
Sika tetőrendszerek - FM minősítés vizsgálatai és tanusítványai

Az FM Global (Factory Mutual) globális, átfogó kereskedelmi és ipari vagyonbiztosítást, műszakilag irányított biztosítási és kockázatkezelési megoldásokat, valamint innovatív vagyonvesztés megelőzési kutatást és kockázatkezelést nyújt.

Sika - Sikalastic<sup>®</sup>-1K
Sikalastic®-1K 2017.12.11.
Egykomponensű, rugalmas vízszigetelő habarcs

ALKALMAZÁSI TERÜLET:

Betonszerkezetek, víztartályok, vízgyűjtő medencék, úszómedencék, csővezetékek és pincefalak

Sika - SikaMur® InjectoCream-100
SikaMur® InjectoCream-100 2017.09.12.
Innovatív megoldás falak nedvesség elleni szigetelésre

A SikaMur®-InjectoCream-100 egy újgenerációs talajnedvesség elleni szigetelő vízzáró krém, 600 ml-es monoporciós kiszerelésben. Az anyagot egy kinyomó pisztoly segítségével juttatjuk be a kifúrt lyukakba – nincs szükség speciális injektáló eszközre. Az egy munkafolyamattal beinjektált SikaMur®-InjectoCream-100 felszívódik a nedves falban, és ott egy vízzáró réteget képez és megakadályozza a további nedvesség felszívódását.

Sika - Sika FastFix termékcsalád
Sika FastFix termékcsalád 2017.08.07.
Útburkolatok készítése
Út tartozékok, szerelvények rögzítése

A helyes tervezés és kivitelezés érdekében út- és járdaburkolatok illetve minden javítási és karbantartási munka esetében a megfelelő rétegtelepítés, és az alkalmazandó anyagrendszer megfelelő megválasztása a kulcs.minden burkolati munkálatot – legyen szó komplett felújításról, vagy csak karbantartásról - a lehető leggyorsabban szükséges elvégezni.

Sika - Ipari padló bevonatok
Ipari padló bevonatok 2017.07.10.
Fenntartható rendszermegoldások
Magasabb teljesítőképesség kevesebb káros hatással

Földünk éghajlata gyorsabban változik, mint eddig bármikor. A következmények sokfélék és mindannyiunkat érintenek. A klímavédelem egyike a jövő lefontosabb feladatainak. 2050-re 80%-kal csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Sika - Lapostető - Hőszigetelés Sikatherm PIR lemezekkel
Lapostető - Hőszigetelés Sikatherm PIR lemezekkel 2017.06.13.
A poliizocianurát (PIR) anyagok bizonyitottan a legjobb termikus teljesítménnyel rendelkeznek a hőszigetelés vastagsága tekintetében az általános kereskedelmi termékek között. Ezen kívül nagyon kis tömegük és eredő terhelésük van a szerkezeten más egyenértékű szigetelési tulajdonságokkal bíró hőszigetelő anyagokkal szemben.