Sika Hungária Kft.
Láthatatlan erő - 20 éve magyarországon



A Sika AG, amelynek székhelye a svájci Baar településen van bejegyezve, egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. A céget Kaspar Winkler alapította 1910-ben, Zürichben. A Sika termékeket szállít mind a magas- és mélyépítés, mind a gyáripar (személy- és teherkocsi-, busz- és vasúti jármű gyártás, alternatív energiák, épület komponensek) számára. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyet a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése és védelme területén alkalmaznak. A Sika termék palettáján megtalálhatók a kiemelten magas minőséget képviselő betontechnológiai anyagok, különleges szárazhabarcsok, tömítő- és ragasztóanyagok, tűz- és korrózióvédelem anyagai, szerkezetmegerősítő rendszerek, ipari padlók és bevonatok, valamint tető- és vízszigetelő rendszerek. A Sika világszerte 90 országban van jelen és mintegy 17 000 alkalmazott gondoskodik ügyfeleiről garantálva a sikert minden partnerének. A Sika éves forgalma 2014-ben elérte a 5,57 milliárd svájci frankot.

A Sika csoport Magyarországon 1994-ben kezdte meg tevékenységét önálló vállalatként, a Sika Hungária Kft. megalapításával. A magyar vállalat tevékenysége arra irányul, hogy megbízható partnere legyen a gazdaságban, az iparban, az építőiparban és a környezetvédelemben tevékenykedő szervezeteknek. A cégnél mérnökök segítik tanácsaikkal, gyakorlati tapasztalataik átadásával a projektek tervezőit, kivitelezőit annak érdekében, hogy az anyagok szakszerű betervezése, beépítése és alkalmazása megvalósulhasson. A Sika Hungária Kft. alkalmazottai folyamatosan szervezett előadásokkal oktatják partnereiket az új technológiákra, ezáltal segítve a minőségi, újszerű megoldások alkalmazását. A cég ügyvezető igazgatóját, Kruchina Johannát - aki maga is építőmérnök - kérdeztük az elmúlt 20 év történetéről, eredményeiről, melynek apropóját a Groupama Arénában megtartott jubileumi ünnepség adta.

Ennek kapcsán Asztalos Istvánnal beszélgetett Kruchina Johanna ügyvezető igazgató:




Mik voltak a Sika Hungária Kft. létrehozásának előzményei?

A Sika Hungária Kft működésének 20. évfordulóját ünnepeljük, de mondhatnám a 25. évet és a 15. évet is. 25 évvel ezelőtt a Sika Ausztria, mint "láthatatlan erő" bevezeti az Ikarus Egyedi gyárban a Sikaflex® rugalmas ragasztás technológiáját. Elkészül a Suzuki gyár esztergomi üzeme, mely 1 rétegű UV álló Sikaplan®-15G műanyaglemezes tetőszigetelést kap. A gyártórészt Sikafloor®-7530 ipari padlóbevonattal látják el! Kezdetben területi képviselők segítették a munkát!

A Sika Hungária Kft. ügyvezetőjeként mely eseményeket tartja a 20 éves magyarországi jelenlét legfontosabb állomásainak?

A Sika Hungária Kft 1994-ben kezdi el működését! Mérföldkövek az 1995 - 1999 közötti időszakban, amelyek mind a "láthatatlan erő" egy-egy megjelenési formája: Mérföldkövek a 2000 - 2004 közötti időszakban: Mérföldkövek a 2005 - 2009 közötti években: Mérföldkövek a 2010 - 2015 években:

Mit jelent a világban a Kaspar Winkler alapította Sika Csoport?

Sika AG, amelynek székhelye a svájci Baar településen van bejegyezve, egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport, amely öt földrészen, több mint 220 földrajzi helyen, 90 országban, világszerte 17 000 alkalmazottal működik. A Sika termékeket szállít mind a magas- és mélyépítés, mind a gyáripar (személy- és teherkocsi-, busz- és vasúti jármű gyártás, alternatív energiák, épület komponensek) számára. A Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyet a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése és védelme területén alkalmaznak.

Mi a Sika Csoport legfőbb erőssége és milyen szempontok vezérlik tevékenységét?

A Sika kiváló és innovatív megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a fenntarthatóság megvalósítását. A "láthatatlan erő" az jelenti, hogy számtalan szakterülethez biztosítjuk azokat a technológiai megoldásokat és termékeket, amelyek az adott szakterület elemeinek összetartását, gazdaságos és tartós megvalósítását teszik lehetővé. Így vagyunk jelen - többek között - a tömítések, a ragasztások, a csillapítások, a megerősítések és a szerkezetek védelmére szolgáló ipari és építőipari szakterületeken.



Hogyan tud a Sika Csoport szerepet vállalni az emberiséget ma foglalkoztató legfőbb kérdésekben?

Cégcsoportunk több területen is aktív szerepet vállal.
Lehetőséget adni az embereknek
Mai világunkban a társadalmi, gazdasági és ökológiai kérdések szorosan összefonódnak. A siker alapja a társadalmi felelősségvállalás. A Sika aktívan részt vesz a humanitárius projektekben, az oktatással és fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezésekben és tevékenységekben. Felelősséget vállalunk - akár munkaadóként, munkavállalóként vagy partnerként.
Növekvő igény az erőforrások és energiák iránt
A jövőbeni növekedés egyik legfőbb kihívása a korlátozott erőforrások és energiák hatékony és tervszerű felhasználása. Célunk, hogy nagy teljesítőképességű, energia- és erőforrás hatékony megoldásokat találjunk. Őrlést segítő anyagokkal járulunk hozzá az energia-hatékony cementgyártáshoz, szerkezeti ragasztókat és polimer bázisú szerkezeti erősítő elemeket biztosítunk a könnyebb járművekhez, tömítésekkel segítjük a tömör homlokzati burkolatokat és ezzel gátoljuk az energiaveszteségeket.
Éghajlatváltozás és a szén-dioxid kibocsátás korlátozása
Az éghajlat változik, ami világszerte következményekkel jár. Célunk az, hogy nagy teljesítőképességű, éghajlatvédelmi megoldásokat találjunk az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának megakadályozására. Így kifejlesztettünk időtálló ragasztóanyagokat szélturbinákhoz és napelemekhez, fényvisszaverő tetőszigetelő lemezeket, amelyek csökkentik a hűtési igényt és növelik a napelemek hatékonyságát, továbbá speciális ragasztókat a napenergia hasznosítási ipar számára.
Vízhiány és rossz vízminőség
Létfontosságú feladat a vízgazdálkodási rendszerek, valamint a vízfelhasználás optimalizálása. Elhatározott szándékunk, hogy segítsük a hatékony vízfelhasználási megoldásokat és a vízellátás biztosítását az egész világon. Ezekhez a feladatokhoz betonjavító habarcsokkal, nagy hatékonyságú folyósító adalékszerekkel és ivóvíztárolók belső bevonataival járulunk hozzá.
Népességnövekedés és városiasodás
A hatékony infrastruktúra iránti növekvő igény teszi szükségessé az erőforrás- és költséghatékony megoldások keresését. A Sika Csoport a tartós, egyszerű megoldások létrehozására törekszik csekély fenntartási ráfordítások mellett. Fontos számunkra az igényekhez igazodó élettartam, teljesítőképesség és tartósság figyelembevétele. Zöldtetőket fejlesztettünk a jobb városi levegőért, összetett szerkezetmegerősítő rendszereket alkalmazunk az avuló szerkezetekhez (pl. hidakhoz), valamint segítjük ezek élettartamának meghosszabbítását. Vízszigetelő rendszereinkkel alagutakhoz kínálunk tartós és gazdaságos megoldásokat.

Miért pont a Groupama Arénában ünnepelték a Sika Hungária Kft. 20 éves fennállását?

A Groupama Aréna építésekor Sikafloor® parkolóburkolat, a lelátókon Sikafloor® bevonatok, a lelátó előregyártott elemei Sika® ViscoCrete® folyósító, a hézagtömítések Sikaflex® rugalmas PU tömitőanyagok felhasználásával készültek. Ebből következően itt is érvényesült a termékeinket jellemző "láthatatlan erő", ezért gondoltuk azt, hogy a létesítmény méltó helye törekvéseink kifejeződésének.

A Stadion főbejáratánál be tudtuk mutatni Ipari ragasztástechnika üzletágunk referenciáit, két gyönyörű BMW személygépkocsit (i3 és i8), valamint egy Evopro Modulo városi elektromos buszt, amelyet vendégeink ki is próbálhattak. Több csoportban indulhattak a vendégek "Stadion túrára", melynek során meggyőződhettek a létesítmény kiváló minőségben történt megvalósításáról, melyhez a Sika Hungária Kft. is hozzájárult. A nagy érdeklődésre való tekintettel este 9 óra után is lehetett még ilyen túrának résztvevője lenni.

A Stadion második emeleti nagy VIP rendezvénytermében 40 fős csapatunk kiállítással is készült, melynek keretében a vendégek kivetítőkön ismerkedhettek meg a Sika Hungária Kft. hét szakterületének munkáival, referenciáival, a betontechnológia - Concrete, a vízszigetelés - Waterproofing, a tömítés és ragasztás - Sealing & Bonding, a padlóbevonati rendszerek - Flooring, a szerkezetfelújítás - Refurbishment, a tetőszigetelés - Roofing és az ipari ragasztástechnika - Industry területéről.

További információk:
www.sika.hu


2015.05.11.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Sika hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information