Austrotherm Kovács Zoltán emlékdíj

2017. november 18-án, került sor a 13. Média Építészeti Díja nyilvános zsűrizésére és gálaestjére Budapesten. Az Austrotherm Kft. a rendezvény kiemelt támogatójaként két díjat is átadott, a MÉD Energiahatékonysági Különdíját valamint a Kovács Zoltán Emlékdíjat.




Negyedik alkalommal adták át a Kovács Zoltán emlékdíjat, mellyel a különösen invenciózus, magas szakmai színvonalon elkészült tetőszigeteléseket díjazza az Austrotherm Kft. A zsűri döntése értelmében ez évben a díjat a Ringi Kft.vehette át a Porpáczy Aladár Szakképző Iskola tetőszigeteléséért.

A fertődi iskola tető szigetelése a norvég Protan AS vákuumos tetőszigetelési rendszerével készült. Ez olyan esetekben ideális megoldás, amikor a födém statikailag nem alkalmas sem a leterheléses, sem a mechanikus rögzítés kialakítására és a légtömörség előállítható. Jelen esetben a vasbeton födémpalló miatt, valamint az extrém vastag hőszigetelés miatt került előtérbe ez a megoldás.

A hőszigetelés kiválasztásának kritériumai között szerepelt az alacsony térfogatsúly, valamint a könnyű lejtéskialakítás és kivitelezés, így került kiválasztásra az Austrotherm ATN 100 expandált polisztirol hőszigetelés. A 24 cm vastag alátétlemezre 2%-os lejtést adó Austrotherm ATN 100 LK táblák kerültek. A polisztirol hőszigetelés és a lágy PVC vízszigetelés közé egy 150 g/m2 felülettömegű geotextília elválasztó réteg került beépítésre a lágyítóvándorlás megakadályozására. Az attikák oldalán és a falcsatlakozásokon kiegészítő hőszigetelés készült 8 cm vastagságban, szintén Austrotherm anyagból. Az attikák tetején stafliváz készült 5 cm Austrotherm kitöltéssel és OSB alátétszerkezettel, erre került a kétvízorros bádogfedés.

A díjat Ringhofer János, a Ringi Kft. műszaki igazgatója vette át.





Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2017.12.12.

Austrotherm HírekAustrotherm rétegrendszerkesztő modulAustrotherm csomópontokAustrotherm ÁrjegyzékAustrotherm ProspektusokAustrotherm AlkalmazástechnikaTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information