Sika Hungária Kft.
FM Global minősítés Sika tetőrendszerekhez

Sika tetőrendszerek - FM minősítés vizsgálatai és tanusítványai

Mi az FM Global és mi az FM minősítés?Az FM Global (Factory Mutual) globális, átfogó kereskedelmi és ipari vagyonbiztosítást, műszakilag irányított biztosítási és kockázatkezelési megoldásokat, valamint innovatív vagyonvesztés megelőzési kutatást és kockázatkezelést nyújt.
A kutató és vizsgáló központjában ? mely egyedülálló a világon ? a vagyoni károk okait és a kármegelőzési módszereket élethű helyszíni körümények között vizsgálják, beleértve a tűz, szél, eső és egyéb természeti hatás, valamint a robbanás következményének a felbecslését és az előbb említettekhez megtervezett védelmi rendszerek vizsgálatát biztosítják.
Az FM Global vizsgáló laboratóriuma teszteli és hitelesíti a termékeket, rendszereket a legmagasabb teljesítményű vagyoni kár megelőző, minőségi és biztonsági előírások szerint.
A tetőszigetelő termékek az FM Approvals 4470-es szabványa alá tartoznak, mely egyre fontosabbá és elismertebbé válik világszerte, különösen Európában.
Egyre több befektető és épület tulajdonos igényeli és megszerzi az FM Approvals tanúsítványát az épületeikben használt rendszerekhez, azok természe ti hatások és tűzzel szembeni megelőző védelem biztosításának érdekében.

FM minősítéssel rendelekező Sika tetőrendszerek1995 óta több Sika tetőszigetelési termék és rendszer FM Approval minősítéssel. Az itt felsorolt termékek különböző rétegrendben és összeállításban nemrég bevizsgált és hitelesített termékek, beleértve három különböző európai gyártótól származó különböző hőszigetelés típusokat is. A szigorú FM Approvals kritériumokon kívül mindegyik itt szereplő Sika tetőszigetelési rendszer teljes mértékben megfelel az összes többi vonatkozó nemzeti és nemzetközi követelményeknek és előírásoknak.Az FM minősítéssel rendelkező Sika tetőrendszerek felépítését a következő táblázatok tartalmazzák, amelyek szintén elérhetőek a helyi Sika Műszakitanácsadójánál. Ezen táblázatok tartalmazzák a további telepítési követelményekre vonatkozó részleteket, beleértve a rögzítő rendszereket stb.

Sarnafil® T - MINŐSÍTETT RENDSZEREK (FPO ALAPÚ LEMEZEK):

Sarnafil® S / Sikaplan® G - MINŐSÍTETT RENDSZEREK (PVC ALAPÚ LEMEZEK):1. SZÉLTERHELÉS
Szimulált szélszívással a lemezek és a rögzítő elemek szakítószilárdságát ellenőrizzük, hogy a Sika tetőszigetelési rendszerek biztonságot nyújtsanak szélszívással szemben.


2. BELSŐ TŰZ VIZSGÁLAT
Kónuszos kaliométeres vizsgálat a tetőszerkezet tűzben való viselkedésének megfigyelésére, gyúlékonyság, éghetőség és a füstben termelődött mérgező gázok tekintetében.


3. KÜLSŐ TŰZ VISZGÁLAT
Az éghetőség és az anyagok lángterjedésének fizikai vizsgálata a Sika tetőrendszerek tűzállóságának ellenőrzése érdekében.


4. JÉGESŐ OKOZTA KÁR
Szimulált jégverés segítségével vizsgálják a Sika tetőrendszerek ütésállóságát jégveréssel szemben.


5. VÍZZÁRÓSÁG - SZIVÁRGÁS
A mesterséges öregítés és folyékony vízelenállásos vizsgálat a Sika tetőrendszerek kiemelkedő vízzáróságának ellenőrzéséhez.


6. GYALOGOS FORGALOM
Fizikai és szimulált gyalogosforgalom és terheléses vizsgálat a Sika tetőrendszerek gyalogos forgalommal és az ezzel kapcsolatos terhelésekkel szembeni ellenállásával való viselkedésének ellenőrzéséhez.


7. SZAKADÁS ELLENI VÉDELEM
Rögzítések és kötőelemek vizsgálata a Sika tetőrendszerek kihúzási szilárdságának és szakítás elleni védelmének ellenőrzéséhez.


8. KORRÓZIÓ
Rögzítések és kötőelemek vizsgálata a Sika tetőrendszerek korrózióval szembeni ellenállóságának és tartósságának ellenőrzéséhez.


További információk:

www.sika.hu
      telefon: +36 (1) 371 2020
      email: info@hu.sika.comSika HírekSika KiadványokSika DokumentumtárSika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Sika hírek:


Sika - SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN
SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN 2019.02.13.
SCHÖNOX® AB SZIGETELŐ ÉS ELVÁLASZTÓ RÉTEG

Sika - Minden egy helyen! Megújult a Sika Hungária Kft. Youtube oldala. Áttekinthető, friss tudástár építészeknek, tervezőknek
Minden egy helyen! Megújult a Sika Hungária Kft. Youtube oldala. Áttekinthető, friss tudástár építészeknek, tervezőknek 2019.01.09.
Építészek, tervezők számára a korábbiaknál áttekinthetőbb formában, tematikus elrendezésben, új filmekkel kiegészítve áll rendelkezésre a Sika Hungária Kft. Youtube csatornája.
A jelenleg felhelyezett 84 film szakmai segítséget nyújt a szakemberek számára a rugalmas, tartós vízzáró megoldásoktól egészen a végtelen dizájn lehetőségeket kínáló SikaComfort Floor rendszerig.
A csatornán folyamatosan felkerülnek a hazai és nemzetközi szakmai újdonságokat bemutató filmek, ezért iratkozzon fel Ön is, hogy ezekről elsőkézből kapjon tájékoztatást.

Sika - SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN
SIKA-SCHÖNOX - MEGDUPLÁZOTT ERŐ A PRÉMIUM RAGASZTÁSTECHNIKÁBAN 2018.12.12.
Magyarországon a SIKA Hungária Kft. kínálatában 2018-tól ismét megtalálhatók a kiváló német minőséget nyújtó SCHÖNOX termékek.

A SIKA a nagy múltú SCHÖNOX márka 2014-es megvásárlásával tovább erősítette pozícióját, a SIKA prémium minőségű porfoliója jelentősen kiszélesedett mind a hideg, mind a melegburkolati ragasztók területén.

Sika - Sika homlokzati rendszerek
Sika homlokzati rendszerek 2018.05.10.
Műszaki ismertető és termékjegyzék

A kiadvány hiánypotló kíván lenni a teljes homlokzatot érintő ragasztás és tömítés technika terültén. Felöli mind a ragasztott homlokzati burkolatok, a struktúrális homlokzatok, homlakzati tömítések, speciális üvegragasztási illetve nyílászáró ragasztás/tömítés témakörét! Illetve a kiadvány megfelelő termék megoldásokat javasol a különböző igényekhez!

Sika - FM Global minősítés Sika tetőrendszerekhez
FM Global minősítés Sika tetőrendszerekhez 2018.02.13.
Sika tetőrendszerek - FM minősítés vizsgálatai és tanusítványai

Az FM Global (Factory Mutual) globális, átfogó kereskedelmi és ipari vagyonbiztosítást, műszakilag irányított biztosítási és kockázatkezelési megoldásokat, valamint innovatív vagyonvesztés megelőzési kutatást és kockázatkezelést nyújt.

Sika - Sikalastic<sup>®</sup>-1K
Sikalastic®-1K 2017.12.11.
Egykomponensű, rugalmas vízszigetelő habarcs

ALKALMAZÁSI TERÜLET:

Betonszerkezetek, víztartályok, vízgyűjtő medencék, úszómedencék, csővezetékek és pincefalak

Sika - SikaMur® InjectoCream-100
SikaMur® InjectoCream-100 2017.09.12.
Innovatív megoldás falak nedvesség elleni szigetelésre

A SikaMur®-InjectoCream-100 egy újgenerációs talajnedvesség elleni szigetelő vízzáró krém, 600 ml-es monoporciós kiszerelésben. Az anyagot egy kinyomó pisztoly segítségével juttatjuk be a kifúrt lyukakba – nincs szükség speciális injektáló eszközre. Az egy munkafolyamattal beinjektált SikaMur®-InjectoCream-100 felszívódik a nedves falban, és ott egy vízzáró réteget képez és megakadályozza a további nedvesség felszívódását.

Sika - Sika FastFix termékcsalád
Sika FastFix termékcsalád 2017.08.07.
Útburkolatok készítése
Út tartozékok, szerelvények rögzítése

A helyes tervezés és kivitelezés érdekében út- és járdaburkolatok illetve minden javítási és karbantartási munka esetében a megfelelő rétegtelepítés, és az alkalmazandó anyagrendszer megfelelő megválasztása a kulcs.minden burkolati munkálatot – legyen szó komplett felújításról, vagy csak karbantartásról - a lehető leggyorsabban szükséges elvégezni.

Sika - Ipari padló bevonatok
Ipari padló bevonatok 2017.07.10.
Fenntartható rendszermegoldások
Magasabb teljesítőképesség kevesebb káros hatással

Földünk éghajlata gyorsabban változik, mint eddig bármikor. A következmények sokfélék és mindannyiunkat érintenek. A klímavédelem egyike a jövő lefontosabb feladatainak. 2050-re 80%-kal csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Sika - Lapostető - Hőszigetelés Sikatherm PIR lemezekkel
Lapostető - Hőszigetelés Sikatherm PIR lemezekkel 2017.06.13.
A poliizocianurát (PIR) anyagok bizonyitottan a legjobb termikus teljesítménnyel rendelkeznek a hőszigetelés vastagsága tekintetében az általános kereskedelmi termékek között. Ezen kívül nagyon kis tömegük és eredő terhelésük van a szerkezeten más egyenértékű szigetelési tulajdonságokkal bíró hőszigetelő anyagokkal szemben.

Sika - Sika Sarnafil FPO - Műszaki információk kiadvány
Sika Sarnafil FPO - Műszaki információk kiadvány 2017.05.11.
A legmodernebb és legmagasabb környezetvédelmi előírások szerint kifejlesztett rendszer, jelenleg a piacon elérhető leghosszabb élettartammal rendelkezik.

Tervezési segédlet igényelhető az info@hu.sika.com e-mail címen.

Sika - Construma díj 2017
Construma díj 2017 2017.04.11.
A 2017-es Construmán a SikaCeram®-500 Ceralastic - 2 az 1-ben vízszigetelő és csemperagasztó habarcs - termékünk Construma díjat nyert. A díjat 2017.04.05-én a Construma megnyitó rendezvényének keretén belül vette át Kruchina Johanna Ügyvezető igazgató és Boros Gyula Kereskedelmi üzletágvezető.

Sika - SikaCeram-500 Ceralastic
SikaCeram-500 Ceralastic 2017.03.14.
Örömmel értesítjük, hogy a Sika Hungária Kft. új terméket vezet be, a SikaCeram- 500 Ceralastic 2 az 1-ben vízszigetelő és csemperagasztó habarcsot!

Sika - Sika mélyépítési szigetelő lemezrendszer:
Sika mélyépítési szigetelő lemezrendszer: 2017.01.12.
Mélyépítési épületrendszerek, melyek agresszív környezeti terhelésnek vannak kitéve, vagy amelyeknél követelmény a teljesen száraz (porszáraz) belső környezet, illetve fontos szempont a tartósság és a hosszú élettartam is, ott megbízható, magas minőségű vízszigetelési rendszert kell alkalmazni. A vízszigetelési rendszernek biztosítania kell a betonszerkezetek védelmét a lehetséges káros hatásokkal szemben, melyet az agresszív összetevők okoznak a talajvízben vagy tengervízben.

Sika - 2 az 1-ben vízszigetelő és csemperagasztó habarcs
2 az 1-ben vízszigetelő és csemperagasztó habarcs 2016.12.12.
ELŐNYÖK
- A habarcsot egyetlen lépésben felvihetjük
- Költség -és idő megtakarítás a hagyományos felhasználási módszerekkel szemben
- Gyors felhasználás. Nincs alapozás.
- Egy réteg vízszintes síkú alkalmazás
- Minden típusú és méretű burkoló laphoz

Régebbi hírek:
Sika - SikaCeram-500 Ceralastic

SikaCeram-500 Ceralastic

2016.09.09.
Sika - Sika® Unitherm® Platinum

Sika® Unitherm® Platinum

2016.07.20.
Sika - Szüntessük meg a vízszivárgást

Szüntessük meg a vízszivárgást

2016.04.08.
Sika - Sikagard-950 színes bevonati rendszer tetőszigetelő lemezek bevonására

Sikagard-950 színes bevonati rendszer tetőszigetelő lemezek ...

2015.10.07.
Sika - Sikatherm PIR rendkívül hatékony hőszigetelési rendszer lapostetőkhöz!

Sikatherm PIR rendkívül hatékony hőszigetelési rendszer ...

2015.09.08.
Sika - Láthatatlan erő - 20 éve magyarországon

Láthatatlan erő - 20 éve magyarországon

2015.05.11.