Sika Hungária Kft.
FM Global minősítés Sika tetőrendszerekhez

Sika tetőrendszerek - FM minősítés vizsgálatai és tanusítványai





Mi az FM Global és mi az FM minősítés?



Az FM Global (Factory Mutual) globális, átfogó kereskedelmi és ipari vagyonbiztosítást, műszakilag irányított biztosítási és kockázatkezelési megoldásokat, valamint innovatív vagyonvesztés megelőzési kutatást és kockázatkezelést nyújt.
A kutató és vizsgáló központjában - mely egyedülálló a világon - a vagyoni károk okait és a kármegelőzési módszereket élethű helyszíni körümények között vizsgálják, beleértve a tűz, szél, eső és egyéb természeti hatás, valamint a robbanás következményének a felbecslését és az előbb említettekhez megtervezett védelmi rendszerek vizsgálatát biztosítják.
Az FM Global vizsgáló laboratóriuma teszteli és hitelesíti a termékeket, rendszereket a legmagasabb teljesítményű vagyoni kár megelőző, minőségi és biztonsági előírások szerint.
A tetőszigetelő termékek az FM Approvals 4470-es szabványa alá tartoznak, mely egyre fontosabbá és elismertebbé válik világszerte, különösen Európában.
Egyre több befektető és épület tulajdonos igényeli és megszerzi az FM Approvals tanúsítványát az épületeikben használt rendszerekhez, azok természe ti hatások és tűzzel szembeni megelőző védelem biztosításának érdekében.

FM minősítéssel rendelekező Sika tetőrendszerek



1995 óta több Sika tetőszigetelési termék és rendszer FM Approval minősítéssel. Az itt felsorolt termékek különböző rétegrendben és összeállításban nemrég bevizsgált és hitelesített termékek, beleértve három különböző európai gyártótól származó különböző hőszigetelés típusokat is. A szigorú FM Approvals kritériumokon kívül mindegyik itt szereplő Sika tetőszigetelési rendszer teljes mértékben megfelel az összes többi vonatkozó nemzeti és nemzetközi követelményeknek és előírásoknak.



Az FM minősítéssel rendelkező Sika tetőrendszerek felépítését a következő táblázatok tartalmazzák, amelyek szintén elérhetőek a helyi Sika Műszakitanácsadójánál. Ezen táblázatok tartalmazzák a további telepítési követelményekre vonatkozó részleteket, beleértve a rögzítő rendszereket stb.

Sarnafil® T - MINŐSÍTETT RENDSZEREK (FPO ALAPÚ LEMEZEK):





Sarnafil® S / Sikaplan® G - MINŐSÍTETT RENDSZEREK (PVC ALAPÚ LEMEZEK):







1. SZÉLTERHELÉS
Szimulált szélszívással a lemezek és a rögzítő elemek szakítószilárdságát ellenőrizzük, hogy a Sika tetőszigetelési rendszerek biztonságot nyújtsanak szélszívással szemben.


2. BELSŐ TŰZ VIZSGÁLAT
Kónuszos kaliométeres vizsgálat a tetőszerkezet tűzben való viselkedésének megfigyelésére, gyúlékonyság, éghetőség és a füstben termelődött mérgező gázok tekintetében.


3. KÜLSŐ TŰZ VISZGÁLAT
Az éghetőség és az anyagok lángterjedésének fizikai vizsgálata a Sika tetőrendszerek tűzállóságának ellenőrzése érdekében.


4. JÉGESŐ OKOZTA KÁR
Szimulált jégverés segítségével vizsgálják a Sika tetőrendszerek ütésállóságát jégveréssel szemben.


5. VÍZZÁRÓSÁG - SZIVÁRGÁS
A mesterséges öregítés és folyékony vízelenállásos vizsgálat a Sika tetőrendszerek kiemelkedő vízzáróságának ellenőrzéséhez.


6. GYALOGOS FORGALOM
Fizikai és szimulált gyalogosforgalom és terheléses vizsgálat a Sika tetőrendszerek gyalogos forgalommal és az ezzel kapcsolatos terhelésekkel szembeni ellenállásával való viselkedésének ellenőrzéséhez.


7. SZAKADÁS ELLENI VÉDELEM
Rögzítések és kötőelemek vizsgálata a Sika tetőrendszerek kihúzási szilárdságának és szakítás elleni védelmének ellenőrzéséhez.


8. KORRÓZIÓ
Rögzítések és kötőelemek vizsgálata a Sika tetőrendszerek korrózióval szembeni ellenállóságának és tartósságának ellenőrzéséhez.


További információk:

www.sika.hu
      telefon: +36 (1) 371 2020
      email: info@hu.sika.com


2018.02.13.

Sika HírekSika KiadványokSika Termékek és megoldások Sika Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Sika hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information