Silka, Ytong, Xella Digitális megoldások a kivitelezésben

Building Information Modeling (BIM)

Napjainkban már a digitális megoldások formálják az építőipart, ezért mindenhonnan azt lehet hallani és olvasni, hogy a közeljövőben a BIM szoftver jelentősége fokozatosan megnő. A Xella csoport pár éve már részese ennek az online világnak, oly annyira, hogy a Kölnben megrendezésre került "DigitalBau 2020" kiállítás középponti témája, a rendszerhez tartózó újdonságok bemutatása volt.


A BIM lehetővé teszi az építési projektek gyorsabb, költséghatékonyabb tervezését és határidőn belüli megvalósítását. A BIM az épületek tervezési és kivitelezési folyamatainak átfogó digitális modellek segítségével történő szimulációját és optimalizálását jelenti. A projekt modellje a megvalósítás előtt digitálisan épül fel, a részletes épületmodell minden fontos információt tartalmazza, ami a tervezési folyamat során szükséges a résztvevők számára.



A Xella csoport építési rendszerei, fal- és födémszerkezetei, falazó anyagai valamint hőszigetelő lapjai kiválóan alkalmazhatók különböző épülettípusok megvalósításához. A BIMobject rendszerben minden megtalálható a teljes rendszerpalettával kapcsolatosan. A geometriai és műszaki adatok mellett a BIMobject kiegészítő tudnivalókkal is ellátja a termékeket, így az épületelemhez tartozó összes lényeges információ egy pillanat alatt elérhetővé válik.

Tervezz, mielőtt építesz



A Xella csoport új digitális szolgáltatása a blue.sprint, amely már az elejétől fogva megkönnyíti, gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi az építési folyamatot. A projektkonzultáció és a tervezési szolgáltatás segítséget nyújt az anyagkiválasztás optimalizálásában, a digitális termékadatbázis létrehozásában és a megrendelés folyamatos nyomon követésében egyaránt. Sőt, a vállalatcsoport még egy lépéssel tovább haladt, a versenytársaihoz képest. A Xella legújabb digitális, kivitelezést segítő eszköz a Hololens, mellyel egy "kevert valóságot" hozunk létre az építkezésen. A program a digitális adatokat egy VR szemüvegre továbbítja, mellyel a kőműves az építési helyszínen a virtuális valóságot látja. Leegyszerűsítve, a megépítendő szerkezetek helye kitűzés nélkül is látható, így azok biztosan a pontos helyükre kerülnek, ami azt eredményezi, hogy a kitűzési hibák megszűnnek. Biztosítja a pontos kivitelezést, adatokat nyújt a következő munkamenetről és közelebb visz bennünket ahhoz, hogy valóra váljon egy papírmentes építkezés.



Értéknövelés egy szempillantás alatt - Digitális tervezés

Számos építési projekt során bebizonyosodott, hogy a szakszerű kivitelezés leghatékonyabb módszere, ha kezdettől fogva - a tervezési fázistól, a gyártáson át a megvalósulásig - szorosan együtt működnek a termékgyártó vállalatok a tervezőkkel. A digitális tervezéssel az anyagoptimalizálás, a költségcsökkentés és időmegtakarítás olyan további tényezők, mellyel a sikeres befejezés garantálható.



A Xella csoport jelentősebb BIM projektjei

Afrika, Angola - Lakópark
Belgium, Brüsszel - Tivoli Green City
Nagy-Britannia, Tonbridge - Társasház
Hollandia, Hornehoof in Weert - Apartman ház
Hollandia, Oostflank in Wijchen - Apartman ház
Németország, Marissa/ Dümmer See - Üdülőpark

Tudj meg többet...



Bővebb információk:
Weboldal: www.xella.hu

06 80 69 69 00 Az Ytong zöld szám reggel 6-tól este 18-óráig hívható.
Abban az esetben, ha ezen rendelkezési időn túl szeretné felvenni a kapcsolatot, írjon a telefonszámhoz kapcsolódó email címre zoldszam@xella.hu.




2020.04.06.
MULTIPOR Ásványi hőszigetelő ...

MULTIPOR Ásványi hőszigetelő ...

A Multipor hőszigetelő lapok ásványi szerkezetéből és kapilláraktív ...

YTONG Classic 300 NF+GT falazóelem

YTONG Classic 300 NF+GT falazóelem

közeljövőben kiapadhatatlan, könnyen beszerezhető nyersanyag ...

YTONG Classic 250 falazóelem

YTONG Classic 250 falazóelem

közeljövőben kiapadhatatlan, könnyen beszerezhető nyersanyag ...

YTONG Pve 150 NF válaszfalelem

YTONG Pve 150 NF válaszfalelem

kiválóan alkalmas válaszfalazáshoz, új építésnél és ...

MULTIPOR Ásványi hőszigetelő ...

MULTIPOR Ásványi hőszigetelő ...

A Multipor hőszigetelő lapok ásványi szerkezetéből és kapilláraktív ...

Silka-HML 100 NF válaszfal elem

Silka-HML 100 NF válaszfal elem

Lakó-, közösségi- és ipari épületek teherhordó és vázkitöltő ...

Hirdetés
Ytong hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information