Terrán Rekordév a hazai zöldenergia-felhasználásban

A 2022-es év kiugrónak bizonyult a hazai napenergia térnyerésében. Mára az 50 kilowatt alatti, háztartási méretű napelemes rendszerek száma meghaladta a 200 ezer darabot, korábban ezt csak 2030-ra prognosztizálták. A nagy múltú Terrán saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre.




Lendületesen nő a megújulókra való átállás

Tavaly rekordot írt a hazai napenergia növekedése, 1100 megawattos gyarapodással. Az adatokból is jól látszik, hogy a napelemek iránti érdeklődés és a megújuló energia hasznosítása továbbra is töretlen, tavasszal a háztartási méretű kiserőművek száma elérte a 200 ezret. Nyár elején az ELTE Környezet- és Tájföldrajzi Tanszék Energiaföldrajzi Kutatócsoportja mutatta be több egyetemmel közösen végzett kutatási eredményeit, amely szerint 2050-re az EU minden tagállamában, így Magyarországon is megvalósítható volna a megújuló energiaforrásokra való teljes átállás. Eredményeik szerint Európa klímasemlegessége nem csupán illúzió, ez akár 2045-re megvalósulhatna.

Zöldenergia-termelés a Terrán Generonnal

A Terrán környezettudatossága nemcsak filozófiájában, hanem gyártási folyamataiban és működésében is megmutatkozik. A fenntarthatóság és a zöldszemlélet jegyében alkotta meg napelemes tetőrendszerét is. A Generonnál minden egyes cserép külön szolárpanelként működik, egyszerre tölti be a tetőcserepekre jellemző védelmi funkciót és hasznosítja a napenergiát. Tökéletesen belesimul a tető síkjába, így különleges, prémium esztétikai megjelenést biztosít.

A Generon edzett üveglapjai maximális védelmet nyújtanak például a jégesővel szemben. Nyáron még extrém forróságban sem melegszik fel, köszönhetően a cseréphéjazat mögötti, minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrésben cirkuláló levegőnek, amely kellően intenzív hűtőhatást biztosít. A napelemek részterhelésen akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni.




Generon és síkcserepek a tökéletes párosítás

A Generon és a Zenit tetőcserepek geometriája azonos, így tökéletesen kompatibilisek egymással. A Zenit tetőcserepek helyére a későbbiekben egyszerűen beilleszthető a Generon úgy, hogy a szomszédos elemekkel való kapcsolat ugyanazt a vízzárósági szintet biztosítja, mint amit a Zenit termékkel tudunk elérni az adott hajlásszög esetén. A Zenit termékcsalád nyolcféle színben érhető el, a klasszikusnak mondható téglaszíntől, a sötétebb árnyalatokig. Közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el a sötét tetőcserepek a ClimaControl felületkezeléssel, így a nyári időszakban csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, növekszik a komfortérzet, kevesebbet kell klímát használni, aminek köszönhetően energiát takaríthatunk meg.

Érdemes belevágni a Generon napelemes tetőrendszer kiépítésébe, hiszen energiatárolóval bővítve a megtermelt energiát a tényleges felhasználásig raktározhatjuk.


Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.08.15.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information