Terrán A home office hatása is lehet, hogy zöldebbek lettünk

Egyre fontosabb kérdés lett az energiahatékonyság, amiben nemcsak a klímaváltozás, hanem otthonaink funkcióbővülése is szerepet játszhat. A megújuló energiaforrások iránt nagy az érdeklődés, a Terrán saját megoldást is kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőrendszerrel.




A koronavírus-járvány egyik hozadéka, hogy a korábban hazánkban ritka, de sokak által vágyott home office jelentősen elterjedtebb és elfogadottabb lett.

Itt maradt velünk

Az elmúlt években számos területen bebizonyosodott, hogy a rugalmas munkavégzési formák működnek és hatékonyak. Ráadásul a rezsiköltségek emelkedésével az otthoni munkavégzés költségcsökkentő megoldás is lett a munkaadók számára. Munkavállalói oldalról sok érv és ellenérv is szólhat a home office mellett illetve ellen. Egy azonban biztos, a home office velünk maradt: a GKI friss kutatása szerint a pandémia alatt ebben a formában dolgozók 25 százaléka a járvány lecsengése után egyáltalán nem jár be, 10 százalékuk egyetlen napot, míg 28 százalékuk csupán két napot tölt a munkahelyén. Mindez alapvetően alakította át azt, hogyan tekintünk az otthonunkra.

Azzal, hogy sokkal több időt töltünk a lakásainkban, felértékelődött nemcsak a smart home megoldások szerepe, hanem annak fontossága is, hogy az elszabadult rezsiköltségek miatt olyan megoldást válasszunk, amellyel komfortosan, a környezetünket óvva tudunk otthonunkban dolgozni és a családunkkal élni. A fenntarthatósági kérdések és az energiahatékonyság pedig egyre inkább a zöld energiák felé irányítja a figyelmet, a megújuló energiaforrások iránti érdeklődés továbbra is élénk.



A Terrán megoldása: a Generon

A nagy múltú Terrán saját alternatívát kínál a zöldenergia-termelésre a Generonnal, amely abban egyedi megoldás, hogy minden egyes cserép külön szolárpanelként működik. A Generon a tető síkjába és a környezetbe is tökéletesen illeszkedik, különleges, prémium esztétikai összképet nyújt. Kialakításával nincs szükség a tető áttörésére, így nem sérül a védelmi funkció.

A Terrán Generon edzett üveglapjai maximális védelmet nyújtanak a jégesővel és egyéb mechanikai behatásokkal szemben. A megépített cseréphéjazatok mögötti minimum 7,5 cm vastagságú átszellőztetett légrésben cirkuláló levegő kellően intenzív hűtőhatást biztosít, így a Generon biztosan nem melegszik fel a nyári melegben. A napelemek felhős időben, amikor részterhelésen működnek, akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni.

Az eddigi javasolt déli tájolást és felhasznált minimum Generon mennyiséget érdemes a jövőben minél nagyobb tetőfelületen, keleti vagy nyugati irányba is kiterjeszteni, és az így termelt többletáramot a nap folyamán folyamatosan hasznosítani, akár home office-ban dolgozunk, akár távol lakóhelyünktől, okos megoldásokat alkalmazva.



Akkumulátorokkal biztosíthatjuk az energiát

Amikor sok a napsütés, és többet termelünk, mint amennyit felhasználunk, akkor alapesetben ezt a többletet feltölthetjük az áramszolgáltató hálózatra. Olyan időszakban, amikor nincs napsütés vagy csökkent teljesítménnyel működnek a napelemek, de fogyasztásunk nem csökken, akkor a közcélú hálózatból visszavételezhetünk. Ez az éves szaldóelszámolás 2023. december 31-ig marad érvényben, majd olyan elszámolási mód váltja fel, amely rövidebb időszakokat vesz alapul.

Amennyiben függetleníteni szeretnénk magunkat a hálózattól, akkor ezt akkumulátorok segítségével tehetjük meg, így biztosíthatjuk magunknak az energiát azokra a napokra is, amikor kevesebb vagy szinte egyáltalán nincs napsütés. Az akkumulátorok többórányi megtermelt villamos energia tárolására alkalmasak. Abban is segítenek, hogy a napközben termelt, de éppen akkor fel nem használt energiát - például mert a családból senki sincs otthon - hazaérkezés után tudjuk igénybe venni. Tehát az energiatermelés és -felhasználás közötti időkülönbséget tudjuk áthidalni az akkumulátorok segítségével. A háztartási energiatárolóval még nagyobb mértékben fedezhetjük zöldenergiából otthonunk energiaszükségletét.


Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.04.03.



Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information