Terrán Könnyű cserepekkel egy életen át

A héjazat megválasztásakor fontos szempont lehet a környezettudatosság mellett a tetőcserepek súlya. A több mint száz éves Terrán Synus betoncserepei mindkét kívánalomnak megfelelnek, egyszerre készülnek természetes anyagokból és súlyuk könnyű.




Könnyű, de ellenálló

Tetőfelújítás alkalmával, a héjazat megválasztásakor fontos szempont lehet a tetőcserepek súlya, hogy a régi tetőszerkezet elbírja-e az újakat. A nagy múltú Terrán kilenc éve vezette be legkönnyebb tetőcserepét, a Synust, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A Terrán Construma-díjas tetőcserepe szerkezetében tömör, erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, ám súlya könnyű. A Synus tömegét tekintve 3,9 kg, négyzetméterenként 10 darabbal számolhatunk, így 39 kg/m2 a terhelése. A betoncserép légies súlya azonban nem jelent kompromisszumot sem tartósságában, sem ellenállóképességében. Egyaránt jó választás, ha felújításról vagy új ház építéséről van szó.

A Synus cserepek kilenc színben érhetők el, a klasszikusnak mondható téglavöröstől, a modern sötét árnyalatokig, így a hagyományos és a kortárs építészeti megoldásokat kedvelők is választhatják.




Négyféle felületkezeléssel

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe négyféle felületkezeléssel büszkélkedik. A ColorSystem eljárással a színvédelem még tartósabb, a Synus meggypiros és mogyoróbarna cserepei mélyebb tónusúak lesznek, hosszabb ideig őrzik meg az intenzitásukat. A kiváló kopásállóság mellett az öntisztuló felület jóvoltából a tetőcserepek az UV sugárzásnak is jobban ellenállnak. Ráadásul az eljárás környezetbarát gyártási technológiával készül, nélkülözi az oldószert és az ammóniát.

A prémium kategóriás Resistor felületkezelés a Synus Korall, Mocca és Carbon tetőcserepek élettartamát növeli meg. A magas színvédelmen és a finom, sima kidolgozottságon túl ellenálló, kiváló kopásállóságú felületet kapunk az eljárásnak köszönhetően.

A sötét tónusú cserepeknél különösen fontos kérdés az energiahatékonyság. A ClimaControl felületkezelés megvédi a héjazatot a felmelegedéstől, sőt, a tetőcserepek az eljárásnak köszönhetően közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. A ClimaControl a Synus Moon cserepek magas színvédelmét, kopásállóságát, sima, finom felületet is biztosítja.




Az Elegant felületkezelési eljárás selyemfényű, elegáns megjelenést ad a tégla, a sötétbarna és a fekete Synus cserepeknek, valamint kiváló kopásállóságot és magas színvédelmet is biztosít.

Egyedi fejlesztéssel a pontos tervezésért

A Terrán számára mindig kiemelten fontos, hogy segítsen a kivitelezőknek, szakembereknek. Ezért a magyar tulajdonú Envirosense Hungary Kft. és a szintén hazai Terrán közös fejlesztésbe fogott és létrehozta az EnviMap rendszert. Az egyedi, innovatív fejlesztés lényege, hogy különleges légi lézerszekkenner segítségével, LOD2 részletességű tetősíkokat modellez. A légi lézeres felmérés a rögzített pontfelhőből képes megrajzolni a tetőt, így nagy segítséget nyújt a kivitelezőknek, szakembereknek, de a lakosságnak is: közel valósághű tetőadatok kérhetők így le a Terrán tetőkalkulátorának segítségével az ország 2100 településének épület-geometriai adatállományáról.




Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.05.08.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information