Pirosan is naprakész tetőcserép
2024.02.14.

A kortárs építészetet kedvelők körében nagyon elterjedt és népszerű a sötét színű cserépfedés, ám továbbra is a klasszikusnak nevezhető tégla- valamint piros színű cserepek a legelterjedtebbek hazánkban. A Terrán éppen számukra alkotta meg az idén debütált piros Generon napelemes tetőcserepet, amely nemcsak új színt hoz a cégcsoport kínálatába, hanem egy továbbfejlesztett réteggel is készül.





A piros is tökéletes választás, ha zöldek lennénk

A Terrán a folyamatos fejlesztésben hisz, nem csupán a gyártási folyamatokban, de a termékinnovációban is. A Generon RED megalkotását a vevők igényeinek kiszolgálása mellett a környezetünk védelme is indokolja. A Terrán a Generon 2021-es bevezetésével határozott lépést tett a zöldgondolkodás, a fenntarthatóság útján. Egy olyan terméket hozott létre, amely tökéletesen belesimul a tető síkjába, egyszerre tölti be a védelmi funkciót és hasznosítja a Nap energiáját. Megjelenése egy különleges esztétikai megtapasztalást jelent. Az idei évig azonban a Generon csak sötét színben létezett, ami kevéssé passzolt a klasszikusnak nevezhető vörös és piros tetőcserepekkel. A Terrán ezért néhány éve új innovációba kezdett és megalkotta a Generon RED-et.

A Generon RED minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik, a megfelelő tetőszerkezet kialakítása során nem melegszik túl a nyári forróságban sem, ez pedig kedvezően hat a teljesítményére. Emellett még felhős időben is akár 50-90%-os kihasználtsággal képes működni. A Generon RED napelemes tetőrendszer a szoláriparban évtizedek óta elterjedt, minősített anyagok felhasználásával készül. A betoncserép felületébe monokristályos szilícium cellákat integrálnak és edzett üveg rendszerben laminálnak. Így maximálisan ellenáll az időjárásnak, elektromosan is szigetel. Felhelyezése szinte azonos a hagyományos cserepekével.



Ám a Generon RED nem csak színében más: egy új, továbbfejlesztett réteggel készül, amely meghosszabbítja a termék élettartamát. A Terrán 25 év teljesítménygaranciát biztosít a Generon RED-re, amely - hasonlóan a fekete változathoz - továbbra is kizárólag a Rundo és a továbbfejlesztett Zenit, új nevén Zenit Max cserepekkel kompatibilis.

A Zenit Max terméknél, valamint a Generon DARK és RED napelemes tetőcserepeknél a vízelvezető horony a bal oldalra került és teljes hosszában végigfut a cserépen. Így a Zenit Max fedési hossza megnő, ezért a hullámos termékek esetén is alkalmazott 10 db/nm-es anyagszükséglet értéket tudjuk elérni, valamint a minimális átfedés is kisebb lesz.

A Generon RED a Terrán kínálatában megtalálható piros tetőcserepekkel homogén felületet alkot, megőrzi a hagyományos megjelenést, miközben energiát is termel.


Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2024.02.14.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information