Austrotherm Újabb bővítés az Austrothermnél

20 millió eurós beruházással kezdi a 2022-es évet az Austrotherm: a purbachi XPS gyár kapacitásának bővítésével hosszú távon is biztosított lesz a termékellátás.
Az Austrotherm Közép- és Kelet-Európa vezető hőszigetelőanyaggyártója nagy projekttel kezd 2022-ben: 20 millió eurót fektet be a vállalat termelési kapacitásának bővítésébe a Fertő-tó parti Purbachban, és az üzembe helyezést is idénre tervezik.

"Az XPS szigetelőanyagok kereslete gyorsan növekszik, és az EU >>zöld megállapodásainak<< köszönhetően tovább fog növekedni. Ez az oka annak, hogy idén bővítjük XPS-gyártási kapacitásainkat Purbachban" - nyilatkozta Klaus Haberfellner, az Austrotherm csoport ügyvezető igazgatója. "Osztrák családi tulajdonú cégként az Austrotherm nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy jó partner legyen a régióban. A helyi munkahelyteremtés mellett kiemelten fontos volt számunkra az is, hogy az UNESCO Világörökség részét képező Fertő-tó környezetében a lehető legjobban integráljuk telephelyünket. Ezt a politikusok, hatóságok, szakértők és a Fertő-tó Világörökség Egyesület közötti konstruktív együttműködésnek köszönhetően tudtuk megtenni."

Az új gyártócsarnokban az alapoktól kezdve a homlokzaton át a tetőig rendkívül hatékony Austrotherm szigetelőanyagokat építenek be. A padlófűtés energiatakarékosan működik a gyártásból származó hulladékhő felhasználásával. A csarnoktető részben zöldtetőként, részben pedig fotovoltaikus rendszerrel fenntartható áramtermelésre szolgál. "Purbachban a legújabb extruder-technológiába is beruházunk, amely jelenleg egyedülálló Európában" - mondja Dr. Heimo Pascher, az Austrotherm csoport műszaki igazgatója.

Az Austrotherm csoport 343 millió euró árbevételt ért el a 2020-as pénzügyi évben, és december 31-ig összesen 1100 alkalmazottat foglalkoztatott 12 országban 25 szigetelőanyag-gyártó telephelyen.
Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2022.02.09.
Austrotherm EPS AT-N30

Austrotherm EPS AT-N30

AT-N30 anyagot olyan épületszerkezetekben lehet alkalmazni, ahol a termékkel ...

Fischer tárcsás dübel termofix PN

Fischer tárcsás dübel termofix PN

Az AUSTROTHERM hőszigetelő anyagok rögzítésének járatos módja a ...

Austrotherm geoBLOCK

Austrotherm geoBLOCK

Nem kellően teherhordó talaj esetén töltések, gátfal, autópályák ...

Austrotherm Padlófűtés ...

Austrotherm Padlófűtés ...

A pogácsás AUSTROTHERM padlófűtés rendszerlemez speciális felületi ...

Austrotherm XPS® TOP 30 SF

Austrotherm XPS® TOP 30 SF

Az AUSTROTHERM XPS ® TOP 30 SF rózsaszínű extrudált ...

Austrotherm EPS AT-KA ...

Austrotherm EPS AT-KA ...

Az AUSTROTHERM AT-KA könnyűbeton adalékanyag felületkezelt expandált ...

Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information