tondach TONDACH® Tetőfedő Rangadó 2015 


72 színvonalas pályázat közül került ki a 2015-ös év TONDACH® etőfedő Rangadójának 3 győztes tetője. Az ünnepélyes díjátadó rendezvény háziasszonya a TONDACH®arca, Pataki Zita volt.

A Tondach 2008-ban írt ki először pályázatot tetőfedők számára, ami azóta már hagyománnyá vált.

Az idei Rangadóra 2014. augusztus 1. és 2015. október 31. között elkészült, TONDACH tetőcseréppel fedett épületekkel lehetett pályázni "Középület/Ipari épület", "Családi ház" és "Társasház" kategóriákban. A szakmai elismerés mellett a nyertesek magas pénznyereményekben részesültek, a kategórianyertesek díja 375.000,- Ft volt.

Összesen 72 pályázat érkezett be, melyeket egy 6 főből álló szakmai zsűri értékelt. A zsűribe mindkét tetőfedő szakmai szervezet, vagyis az ÉMSZ és a TÉGY is 2-2 tetőfedő szakembert delegált, a TONDACH részéről pedig 2 szakértő kolléga vett részt a kiértékelésben. A zsűritagok a pályaművekkel név nélkül találkoztak az értékelés során, így nem állt fenn a veszélye annak, hogy ismeretségből adódó elfogultság esetleg befolyásolja a döntéseiket. A zsűritagok 6 szempont szerint pontozták külön-külön a pályaműveket. Ezek a szempontok a beszellőzés, a kiszellőzés, az él- és gerincképzés, a hófogás, a különféle csomópontok kialakítása és az általános megjelenés voltak.

Idén a zsűri a 3 fődíj mellett 4 különdíjat és 18 dicsérő oklevelet ítélt meg a pályázóknak, amiket a decemberben tartott ünnepélyes díjátadón kaptak meg a résztvevők. A siófoki Azúr Hotelben megrendezett gálaest az Oscar-díj átadók hangulatát idézte fel, a kategóriák győztesei a pénznyeremény mellett egy-egy Oscar-szobrot is átvehettek. Az est háziasszonya, a "TONDACH arca", Pataki Zita volt.

Középület/Ipari épület kategóriában Papp László és Csubák Péter, a tahitótfalusi húsfeldolgozó és állattartó fedésének pályázatával nyertek, a tetőre Hornyolt Hódfarkú tetőcserép került engóbozott piros színben. Változó tetőhajlásszögek és változó magasságok bonyolítják a tető kialakítását, melyet tökéletesen oldottak meg. Az él és a gerincképzés, az oromlezárás és a hófogás szakszerű.











A Családi ház kategória győztese Tarsoly Sándor lett, egy budapesti családi ház fedésével, melyre engóbozott piros színű TONDACH Twist tetőcserép került. Egy meglévő épület tetőtér beépítésével történt meg az energetikai felújítás. Szintráépítés valósult meg, melynek során teljesen új fedélszék készült.



A Társasház kategóriában Sári Norbert egy győri társasház fedésével nyert, melyet engóbozott antracit színű TONDACH Bolero tetőcseréppel fedett. A beadott pályázat az építést egész folyamatában dokumentálta, megkönnyítve a zsűri dolgát az értékelés során, hiszen minden egyes részlet és munkafolyamat fotózva volt, ez által gyakorlatilag a szemünk előtt épült föl a tető. A tetőépítés egy komplett TONDACH tetőrendszer beépítését jelentette.



Különdíjat kaptak:

Szabó István és Hanuder István a legszebb épületegyüttesért,

Zsédely Tamás az íves formák szakszerű fedéséért.

Teiml István és Friedrich József a TONDACH különdíját,

Béki Tibor a rendszerhasználati különdíjat kapta meg.

Ezúton is köszönjük minden pályázónak az igényes pályaműveket, és gratulálunk a nyerteseknek!



További információk:

Wienerberger Téglaipari zRt.
www.wienerberger.hu


2016.02.09.

Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Tondach hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information