tondach Fókuszban az energiahatékonyság - Tondach Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelések 

A 2021 januárjától életbe lépő előírások szerint minden új épületnek meg kell felelnie a közel nulla energiaigényű házak energiahatékonysági szintjének, különben nem kaphat lakhatási engedélyt. Mivel a legtöbb hő jellemzően a tetőszerkezeten és a födémen keresztül távozik, kiemelt fontosságú a megfelelő tető-hőszigetelés. Nem csak komfortérzetünket, de otthonunk értékállóságát is meghatározza a korszerű építőanyagok használata.



Mi befolyásolja a beépített tetőtér hőmérsékletét?

Kísérlettel igazoltuk, hogy a tetőtér hőmérsékletére a tetőfedőanyagoknak nincs kimutatható hatásuk. Ennek megfelelően bármilyen színű, felületű
vagy bevonatú cserepet választhatunk, mivel a lakótér hőmérsékletére egy korszerűen kialakított szerkezet esetén kizárólag a levegő külső hőmérsékletének van hatása. Ha szeretnénk, hogy a tetőtérben kellemes legyen a klíma, a minőségi hőszigetelés kialakítására kell fókuszálnunk.
Ehhez kínál tökéletes megoldást a Tondach Thermo PIR hőszigetelés családja.


Mi az a PIR?

A PIR a jelenleg rendelkezésünkre álló egyik legmodernebb tetőszigetelő anyag, egyfajta poliuretán keményhab. Kiváló, akár 0,022-es hővezetési tényezőjének köszönhetően sokkal vékonyabb rétegben alkalmazva is felülmúlja az ásványgyapot szigetelőanyagok teljesítményét.


Milyen előnyös tulajdonságokat biztosít a PIR alapanyag?




Milyen felhasználási módokra nyújt megoldást a Tondach Thermo PIR szigeteléscsalád?

A Tondach Thermo szarufa feletti szigetelések között minden magastetős felhasználási módra megtalálja a tökéletes megoldást.

Új épületek építésekor a legjobb hővezetési tényezőjű alumíniumkasírozással ellátott termékeket ajánljuk (Thermo Max és Thermo Classic Alu), mivel a legjobb szigetelőhatást a legkisebb anyagvastagság mellett ezekkel a termékekkel érhetjük el.

Felújításhoz az ásványfátyol-borítású termékeket javasoljuk (Thermo Comfort és Thermo Classic), melyek páraáteresztő tulajdonságuknak köszönhetően egyszerűen kombinálhatók hagyományos szigetelőanyagokkal.
Egyszerű tetőformákhoz és normál hajlásszögekhez
a Thermo Max és Thermo Comfort termékeinket ajánljuk, mivel a kivitelezési idő jelentősen csökkenthető az előre integrált páraáteresztő tetőfóliának köszönhetően.

Összetett tetőformákhoz és alacsony hajlásszögekhez a Thermo Classic és Thermo
Classic Alu termékeket javasoljuk, mivel a vágási veszteségek csökkenthetők a megfordítható vágott darabok felhasználásával. Emellett tetőfedő anyagtól függő alacsony tetőhajlásszög-tartományokban speciális vízhatlan héjazat elkészítése kötelező, mely gazdaságosabban megvalósítható az integrált tetőfólia nélküli táblákkal.

A Thermo PIR szarufa feletti hőszigetelésekről bővebben az alábbi kiadványban olvashat.





További információk:

WIENERBERGER Téglaipari zRt.
www.wienerberger.hu


2019.06.14.

Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Tondach hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information