Bramac

Építőipari innovációk: tetőfelmérés drónnal

Az építőiparban már régóta alkalmaznak modern technológiákat, de bebizonyosodott, hogy még mindig új szintre lehet emelni a fejlesztéseket: építőipari drónok segítségével az épületek felmérése, a tetőfelújítások megtervezése is jóval egyszerűbb. Az ipari drónok, payloadok és szoftverek lehetővé teszik a centiméter pontosságú képalkotást, melyből a tervező és tetőfedő szakemberek, valamint a megrendelők is profitálhatnak. Tanácsok és gyakorlati tapasztalatok egy építőipari drónszakértőtől és a BMI Bramac Rendszermesterétől.





Drónt alkalmazó szolgáltatásokat már igénybe lehet venni mezőgazdasági munkálatokhoz, elektromos hálózatok vizsgálatához vagy föld- és területméréshez. Az elmúlt öt évben fokozatosan megnőtt a kereslet az ipari drónok alkalmazására, így az építőiparban is bővült a kínálat: hőkamerás felvételekkel lehetőség van a napelemek vizsgálatára, az épületek hőveszteségének felmérésére, felhasználhatók területek megfigyelésére, valamint teljesítési jelentések elkészítésére.

A felméréseket követően gyakran hoznak létre háromdimenziós modelleket, amelyeknél pontfelhőből a virtuális térben rekonstruálni tudják az épületet, majd különböző mérési feladatokat látnak el vele - például meghatározzák, hogy hány négyzetméter egy tetőfelület, vagy mekkora területet kell lefedni. Az egyre több tetőn megjelenő napelemek állapotfelmérését is megkönnyítik a hőkamerás felvételek, amiknek köszönhetően rétegsérülések, csatlakozási hibák is felfedezhetőek.

Mit jelent a gyakorlatban, hogy profitálhatnak az ipari drónnal való szolgáltatás mellett döntők? Hatékonyabb a munkavégzés, pontos, részletes adatok állnak a rendelkezésre, egyszerűbb a felújítás megtervezése, nyomon követhetőek a munkálatok lépésről lépésre - ráadásul a kivitelezési hibák is előbb észlelhetőek. A BMI Bramac blogbejegyzésében bővebben olvashat arról, mekkora költséggel érdemes számolni, mik a drónreptetés feltételei, illetve milyen képzések állnak rendelkezésre, ha valaki építőipari drónnal szeretne dolgozni. Ezen kívül lehetőség van ingyenes konzultációra az ipari drónokat, payloadokat és szoftvereket forgalmazó ABZ Drone munkatársaival, akik egyúttal a szolgáltatásokat is elvégzik.

További információk:

BMI Magyarország Kft. www.bramac.hu


2022.02.09.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information