Bramac

ÉMSZ Év Tetője Nívódíj: díjeső esett a BMI Bramac tetőkre

Idén 30. alkalommal mérték össze tudásukat a tetőfedő szakma legjobbjai az Épületszigetelők, tetőfedők és bádogosok Magyarországi Szövetségének nyílt, országos pályázatán. A cél, hogy a szakemberek által, minőségi építőanyagok használatával készült épületeket megismertessék a nyilvánossággal és elismerjék a magas színvonalú munkát.


Egy tetőfedő szakember számára nagy elismerést jelent a tulajdonosok elégedettsége, de emellett természetesen fontos a szakma elismerése is, ezért a BMI Bramac Rendszermesterei állandó résztvevői az olyan szakmai megmérettetésknek, mint például az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázat. A rangos versenyen elért eredmények pedig ismét megmutatták, hogy a BMI tetőrendszerei garanciát jelentenek a minőségre. 2020-ban ugyanis négy BMI Bramac tetőrendszerrel kivitelezett épületet is díjaztak: a betoncserép fedés kategóriában a legrangosabb elismerést, azaz a kategóriadíjat Kövecses Tamás munkája kapta meg; Kovács Sándor különdíjat, Rátkai Gábor és Wágner Gáspár pedig elismerő oklevelet vihettek haza.


Betoncserép fedés - Kategória Díj nyertese: Kövecses Tamás
Családi ház (Rábapatona)


A fafödémmel készült házon az öt különálló gerincmagassággal rendelkező tető fedését a Duna Merito Plus tetőcserepekkel végezték el, amely BMI Bramac rendszerelemekkel egészült ki.

A tulajdonosok a környékbeli referenciákat alapul véve választották ki a kivitelezésre Kövecses Tamást, döntésük pedig beigazolódott: a családi ház építése gördülékenyen és rövid idő alatt valósult meg. Az építkezés májusban kezdődött, a karácsonyt pedig már az új otthonukban tölthették a lakók.

Kövecses Tamás sokadik alkalommal vihet haza elismerést az ÉMSZ pályázatán. A Szövetség a díj odaítélésénél kiemelte, hogy a tetősíkok szabályossága, az élek és a gerincek egyenessége már pályázó névjegyévé vált.




Betoncserép fedés - Különdíj nyertese: Kovács Sándor
Lakóépület (Túrkeve)


Kovács Sándor egy közel 40 éves palatető cseréjére vállalkozott egy túrkevei házon, amelyen a tetőfedő anyag és a csatorna is elöregedett. A felújítás a Tectura Thermo Protector tetőcserepekkel és BMI Bramac rendszerelemekkel valósult meg, a tető pedig 35 fokos hajlásszögű lett. A sötét színű betoncserép kiváló választás volt védelmi képességei mellett az árnyalatot tekintve is: izgalmas kontrasztot alkot az épület világos vakolatával és jól harmonizál a szürkés kőberakással.

A kivitelezés során kihívást jelentett az alsó épülettető eltérő hajlásszöge, de tapasztalt szakember lévén természetesen megoldotta a feladatot. Emellett az addig csak utca felőli részen kontyolt tetőből egy teljesen kontyolt tetőt készítettek.




Betoncserép fedés - Elismerő oklevél nyertese: Rátkai Gábor
Családi ház (Albertirsa)


A Rátkai Gábor által kivitelezett családi házon BMI Bramac Római Merito Plus rubinvörös tetőcserepet használtak, amely kiválóan passzol az épület természetes színeket felvonultató, kőhatású és barna színű felületképzéséhez. Az összetett nyeregtető dobozolt burkolatú eresszel készült tetősíkban fekvő ablakokkal. A tulajdonosok a fenntarthatóságot is szem előtt tartották otthonuk megtervezésénél: a ház energiaellátásában napelemek segítenek.




Betoncserép fedés - Elismerő oklevél nyertese: Wágner Gáspár
Nyugdíjasotthon (Ráckeve)


Az új építésű ingatlan fedéséhez a BMI Bramac Római Protectort választotta az építtető hagyományos, téglavörös színben. Mivel a korszerű tető elengedhetetlen részei a magas minőségű kiegészítők, Wágner Gáspár széles körben alkalmazta a gyári rendszerelemeket, így fokozva a fedés vízzáróságát és viharállóságát.

Az elkészült tető szakmaiságával és esztétikumával az építtetők mellett elnyerte a szakmai zsűri tetszését is.




Ismerje meg jobban a díjazott épületeket a Jótető blog bejegyzéséből, melyben Kovács Sándor és Kövecses Tamás beavatja az olvasókat a rekordsebesség alatt tervezett és kivitelezett ház, illetve a komplett tetőcsere részleteibe!


További információk:

BMI Magyarország Kft. www.bramac.hu


2020.08.11.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information