Bramac

BMI Villas: "Zöldtetős" megoldás a talajszinten

A Városliget szívében egy olyan szakmailag elismert ikonikus épület nyitotta meg kapuit 2021-ben, ami sikerrel mosta el a természetes és a mesterséges környezet határait. A Magyar Zene Háza különlegessége abban rejlik, hogy egy helyen összpontosul a kiállítás, az élő zene és a zenepedagógia hármasa. A világszínvonalú komplexum a híres építész, Sou Fujimoto munkája, melynek megvalósulásban többek között a BMI Villas is részt vett.




Forrás: Zenehaza.hu/galeria

Különleges mérnöki megoldások

A Városligetben található intézmény 10.000 négyzetméter nagyságú területen épült, 7.000 négyzetméternyi alapterülettel, visszaszolgáltatva ezzel többezer négyzetméternyi zöldterületet a park látogatóinak. A tervezés során Sou Fujimoto, nagy gondot fordított arra, hogy a természet és a zeneművészet fúziójaként impozáns épület születhessen.

Az épület egyik jellegzetessége a lebegő teteje, ami a hang rezgéseinek vizuális képét, valamint hullámait szimbolizálja. A nagy, világos terek a nyitottságot és az átjárhatóságot tükrözik, amelyet a közel 12 méter magas, egyedi gyártású üvegablakok tesznek lehetővé. A lukacsos tető pedig organikus formavilágával a fák lomkoronájának reprezentatív megjelenítése, amin keresztül a nap sugarai bevilágítják a teret, így olvadva egybe a természettel.

Belépve az épületbe

A komplexum teljeskörű kihasználtságáról a hármas szintfelosztás gondoskodik: a kiállító, az előadóművészeti és oktató tereivel. Az földszinten kapott helyet egy koncertterem, és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad, tükrözve ezzel a zenei sokszínűséget. A programkínálat részeként az emeleti szinten találhatók a zenepedagógiai termek és a digitális könyvtár, a földalatti szinten pedig a kiállítóterek kaptak helyet.



Forrás: Zenehaza.hu/galeria

A korszerű megoldások szakítanak a hagyományos múzeumi élménnyel, melyet a látogató a zenetörténettel kapcsolatos állandó kiállításon keresztül tapasztalhat meg. A kiállító terek mellett megtalálható egy hangdóm, amely egy félgömb alakú kupolatérben helyezkedik el. Hangtechnikájának köszönhetően izgalmas hangtereket hoz létre, példának okául a természet hangját is hallhatjuk egy esőerdő közepén.

Páratlan Zöldtetős megoldás

A BMI Villas is társult ehhez az egyedülálló projekthez, melynek keretében a földszint alatti hangtermek födémének, és az épület körül található teraszok vízszigetelését a BMI Villas termékei biztosítják. A terület érdekessége, hogy a födém a talajszinten található, és ültetőközeggel rendelkezik, így "zöldtetőnek" is mondható.

Ha szakmailag is szemügyre venné, egészen pontosan milyen beépített termékek mellett sétálhat el, ha a környéken jár:

Siplast Primer Speed SBS alapozó és tapadóhíd
Plaster AL párazáró SBS modifikált, öntapadó bitumenes lemez
E-PV 4 F/K Extra SBS modifikált hazai gyártású bitumenes alátét lemez
Villaverde WS-I 5S SBS modifikált bitumenes lemez, FLL gyökérállósági minősítéssel



Forrás: Zenehaza.hu/galeria

Ha szeretné tudni mely más projektben működött még itthon közre a BMI Villas, akkor ajánljuk figyelmébe a Tiszaugi-híd történetét, ami Magyarország első ferdekábeles hídja.


További információk:

BMI Magyarország Kft.
villas.hu
www.bramac.hu


2023.03.09.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information