tondach

Az Urániában hirdették ki a Tondach pályázat győzteseit

A természet, a közösség és a praktikum is fókuszba került

2022. november 12-én, szombaton, az Uránia Filmszínházban, a Média Építészeti Díja Gálán került sor a Wienerberger Zrt., a minőségi Tondach kerámiacserepek gyártója által "Esztétika és fenntarthatóság" címmel meghirdetett nyílt építészeti tervpályázatának ünnepélyes díjátadójára.


A pályázat egy új termék, az Inspira FusionProtect Fehér tetőcserép kínálta építészeti lehetőségeket kívánta felmérni, és azt miként motiválja a különleges megkötés a tervezőket, hogyan segíti őket a kreatív ötletekhez.

A kortárs építészetben mindig új és új irányzatok születnek. A közelmúltban került előtérbe a környezettudatosság, és a megújuló energiák használata. A bontás helyett a felújítás, a reprezentálás helyett a mértéktartás lett az irányadó. A szakmai zsűri kiemelte, hogy a pályázatra beérkezett munkák legjobbjai ezeket az elveket rendre visszatükrözték.

A pályázat győztese Bálint Zoltán "Fészek" menedékház elnevezésű pályaműve lett. Az első helyezett építész menedékházait vízre helyezi, cölöpökre állítja, és olyan közelségbe helyezi a természethez, hogy szinte el sem válnak attól.

A második helyen Bors Eszter Mogyoródi közösségi háza és Böröcz Péter Egészségháza osztozott meg.

A harmadik hellyel díjazott Mikus László terve arra ad választ, miként lehet egy arctalan, groteszk arányokkal fennmaradt présház épületet átmenteni a mai világunkba.
Ungerhofer Dániel a "Hattyú és Lepke ház" munkájával a legjobb eredeti ötlet, Vörös-Grigoriu Eszter "Hószikla" lakóépület rajzával a legjobb grafikai design különdíját kapta a szakmai zsűri véleménye alapján.

"Fantasztikus és elgondolkodtató tervek készültek. Dicséret illeti az összes pályázót a magas színvonalú tervekért. A Wienerberger Magyarország csapata nagyra értékeli munkájukat és reméli, hogy ezen tervek tovább motiválják az építészeket, hogy kilépjenek a komfortzónájukból és szabadon engedjék a kreativitásukat. Bízunk benne, hogy lesz még lehetőségünk megszondázni a hazai szakma legjavát, és egy következő pályázaton újabb, hasonlóan kiváló tervekkel és tervezőkkel találkozhatunk majd" - mondta Vincze László dla, építész. A szakmai zsűriben rajta kívül Annus Marina és Páricsy Zoltán építészek kaptak helyet.

Képgaléria a nyertes pályamunkákról:Wienerberger Magyarországról:
A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.

A Média Építészeti Díjáról
A Média Építészeti Díját még az Építészfórum két alapító főszerkesztője hozta létre, azóta minden év őszén - idén 18. alkalommal - ez a megmérettetés tartja lázban nemcsak a szerkesztőséget, de az építészek közösségét is. A verseny célja, hogy a nemzetközi és hazai szakmai közéletben megerősítse a legkiválóbb alkotások jelenlétét, és a média jeles képviselőinek segítségével megismertesse az érdeklődő nagyközönséget a legizgalmasabb magyar épületekkel és tervekkel. A kétfordulós versenyen egy szakmai és egy médiazsűri is értékeli a befutott alkotásokat, ráadásul a közönség is szavazhat épület, terv, és épített környezet kategóriában.További információk:

WIENERBERGER Téglaipari zRt.
www.wienerberger.hu


2022.11.16.
Csatornaszellőző szett

Csatornaszellőző szett

Csatornaszellőző: igényes és esztétikus megoldás a kiszellőztetés ...

Tondach Kékes ívesvágású ...

Tondach Kékes ívesvágású ...

A Tondach Kékes ívesvágású tetőcserép egy egyszerre hagyományos és ...

Tondach Twiston 9 FusionProtect barna

Tondach Twiston 9 FusionProtect barna

A harmóniát sugárzó Tondach Twiston 9 (Twist) XXL cseréppel fedett ...

Tondach Pilis Max egyenesvágású ...

Tondach Pilis Max egyenesvágású ...

Pilis egyenesvágású tetőcserép kifejlesztésével sikerült ezt az ...

Hódfarkú szegmensvágású 19x40 ...

Hódfarkú szegmensvágású 19x40 ...

A nagy hagyománnyal rendelkező Tondach Hódfarkú kerámia tetőcserép ...

Tondach Contiton 9 (Bolero) - ...

Tondach Contiton 9 (Bolero) - ...

A Tondach Contiton 9 (Bolero) univerzális XXL tetőcserép nyugodt ...

Hirdetés
Tondach hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information