Az Austrotherm Kft. is támogatta az Építészfesztivált
2022.07.19.

Az Építészfesztivál évről évre egy, az építészethez kapcsolódó téma feldolgozására vállalkozó rendezvény, melynek idei címe: Future Perfect, és az Építészfórum és az Építész Szakkollégium közreműködésében valósult meg július 1. - július 3 között, a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Az esemény egy megelőző, szűkebb körű, workshopokra épülő alkotótáborra és a nagyközönség számára is nyitott fesztiválra osztható.

A hétvégi fesztivál keretében a workshopok résztvevői bemutatták munkájuk eredményét, emellett számos szakmai és kulturális program várta az érdeklődőket.
Vasárnap az építőanyagok jövője volt az első szakmai beszélgetés témája az Építészfesztiválon. Szó esett többek között arról, hogy valóban különbséget lehet-e tenni mesterséges és természetes anyagok között, vagy hogy fontos-e a megrendelők számára az őszinte anyaghasználat. A résztvevők megegyeztek abban, hogy a természetes/mesterséges anyag nem igen/nem alapon dönthető el, hiszen a legtermészetesebb anyagot is feldolgozzuk, és módosult állapotban építjük be, viszont, ha nem oldjuk meg az újrahasznosítását, akkor mindenképpen hátrébb sorolódik ezen a ranglétrán. Fontos lenne, hogy a teljes életciklus elemzéssel határozzuk meg, mi az, ami igazán klímabarát anyag és -megoldás. Az építéssel hosszú távon döntjük el az energiaigényünket, de lehet, hogy a jövő építése rövidebb életciklusú modellek irányában mozdul el, és akkor újra kell majd gondolnunk sok, ma kőbe vésett alapelvet. A beszélgetésen részt vett Kruchina Sándor, az Austrotherm vezető szaktanácsadója, Radev Gergő, az Ermin Architects építésze, Vatai Krisztián, az FDB Facade Design & Building tulajdonosa, valamint Szederkényi Lukács, az AU Műhely építésze, a rendezvényt az Austrotherm Kft. nem csak anyagilag, hanem a workshopok munkájához szállított anyagokkal is támogatta.


Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

Kapcsolat


2022.07.19.
Austrotherm HírekAustrotherm rétegrendszerkesztő modulAustrotherm csomópontokAustrotherm ÁrjegyzékAustrotherm ProspektusokAustrotherm AlkalmazástechnikaTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Austrotherm XPS® TOP P GK

Austrotherm XPS® TOP P GK

Az AUSTROTHERM XPS ® TOP P rózsaszínű extrudált polisztirol ...

Austrotherm Peremszigetelő sáv

Austrotherm Peremszigetelő sáv

A lépéshang-szigetelés, a padlófőtés és a padló hőszigetelés ...

Austrotherm EPS AT-N70

Austrotherm EPS AT-N70

Az AT-N70 anyagot olyan épületszerkezetekben lehet alkalmazni, ahol a ...

Austrotherm GRAFIT® 80 ...

Austrotherm GRAFIT® 80 ...

Az AUSTROTHERM GRAFIT® 80 olyan szürke színű expandált polisztirol ...

Austrotherm XPS® TOP 70 SF

Austrotherm XPS® TOP 70 SF

Az AUSTROTHERM XPS ® TOP 70 rózsaszínű extrudált ...

Fischer tárcsás dübel termofix PN

Fischer tárcsás dübel termofix PN

Az AUSTROTHERM hőszigetelő anyagok rögzítésének járatos módja a ...

Hirdetés
Austrotherm hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information