Austrotherm AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben

Jó épületet csak akkor tudunk létrehozni, ha helyesen alakítjuk ki a határoló szerkezetek rétegrendjét. Ebben nyújt segítséget az Austrotherm rétegrend szerkesztő, amely egy egyedülálló fejlesztés, mert alkalmazásával a tervezők valódi réteges szerkezetekkel tudnak elindulni a tervezés során.
Az Austrotherm rétegrendszerkesztő kiegészíti az ArchiCAD-ben elérhető réteges szerkezeteket a hőszigetelőanyag gyártó által ajánlott megoldásokkal.

Hőszigetelőanyag-választás könnyedén

A rétegrendszerkesztő a megfelelő hőszigetelőanyag kiválasztásában nyújt segítséget, az egyes hőszigetelőanyagokról részletes alkalmazási- és termékinformációk hívhatók le. Hasznos segítség a bővítmény a hőszigetelőanyag vastagságok kiválasztásában (előzetes U érték kalkulációk inhomogén rétegrendek megadási lehetőségével). Műszaki adatokat tartalmazó általános építőanyag adatbázis is része a fejlesztésnek.

Az építész saját, egyedi rétegrendeket is definiálhat, amelyeket elmentve a későbbi munkája során fel tud használni.

A rendszer ArchiCAD 19, 20, 21 verziókkal működik, Windows és iOS operációs rendszereken egyaránt.


Hogyan érhető el?

Az AUSTROTHERM és a GRAPHISOFT szervezésében 2018. 03. 01-én megrendezésre kerülő Virtuál és Valóság - Korszerű építészeti tervezés konferencia résztvevőinek a regisztráció során átadjuk az Austrotherm Archicad bővítményt tartalmazó pendrvie-ot.
A bővítmény további verzióit, az aktuális frissítéseket a www.austrotherm.hu honlapon tudják a tervezők letölteni.
A frissítésekről a regisztrált felhaszálókat email-ben értesítjük.


A 2,5 kreditpontos konferenciára jelentkezni itt lehet.


Austrotherm
További információk:
www.austrotherm.hu

KapcsolatAustrotherm HírekAustrotherm csomópontokAustrotherm KatalógusAustrotherm ProspektusokTeljesítmény nyilatkozatokAustrotherm Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Austrotherm hírek:


Austrotherm - AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben
AUSTROTHERM anyagok az ARCHICAD-ben 2018.02.13.
Jó épületet csak akkor tudunk létrehozni, ha helyesen alakítjuk ki a határoló szerkezetek rétegrendjét. Ebben nyújt segítséget az Austrotherm rétegrend szerkesztő, amely egy egyedülálló fejlesztés, mert alkalmazásával a tervezők valódi réteges szerkezetekkel tudnak elindulni a tervezés során.
Az Austrotherm rétegrendszerkesztő kiegészíti az ArchiCAD-ben elérhető réteges szerkezeteket a hőszigetelőanyag gyártó által ajánlott megoldásokkal.

Austrotherm - Kovács Zoltán emlékdíj
Kovács Zoltán emlékdíj 2017.12.12.
2017. november 18-án, került sor a 13. Média Építészeti Díja nyilvános zsűrizésére és gálaestjére Budapesten. Az Austrotherm Kft. a rendezvény kiemelt támogatójaként két díjat is átadott, a MÉD Energiahatékonysági Különdíját valamint a Kovács Zoltán Emlékdíjat.

Austrotherm - Megállapodás a MMK és az Austrotherm Kft. között
Megállapodás a MMK és az Austrotherm Kft. között 2017.10.05.
A Magyar Mérnöki Kamara és a Austrotherm Kft. együttműködési megállapodást kötött a kamara által szervezett szakmai képzésen való előadások megtartására. Ennek keretén belül az első előadásra a Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Mérnöki Kamara szervezésében kerül sor, 2017. október 17 -én, 9 órai kezdettel. Az építési szakterülethez tartozó szakmagyakorlók részére tartott kötelező éves szakmai képzés helyszíne a Kereskedelmi és Iparkamara Székháza (Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.). A téma aktuális: a hőtechnikai szabályozás változása.

Austrotherm - Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a Kovács Zoltán emlékdíjat.
Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. negyedszer írja ki a Kovács Zoltán emlékdíjat. 2017.09.12.
A pályázat célja az Austrotherm Kft. alkalmazástechnikusának, Kovács Zoltán emlékének méltó ápolása, az Austrotherm termékek megfelelő magas szintű alkalmazása, különös tekintettel az innovatív, előremutató megoldásokra, illetve az igényesen megtervezett, megvalósított lapostetők népszerűsítése. Ezen túlmenően az emlékdíj célja az, hogy fenti céloknak megfelelő szerkezetek kivitelezői magas szintű munkájukért nyilvános elismerésben részesüljenek. A pályázaton részt vehet minden olyan belföldi és külföldi természetes és jogi személy, aki a hőszigetelt épületszerkezet kivitelezője volt.

Pályázni lehet minden olyan Magyarországon megépült lakó-, köz-, vagy ipari épület lapostető hőszigetelésével, ahol az építés jogilag rendezett engedélyek alapján folyt és a tető 2016. január 1. és 2016. december 31. között került átadásra és teljesen elkészült.

Austrotherm - GRAFIT® REFLEX akció!
GRAFIT® REFLEX akció! 2017.06.01.
Még csak épp hogy elmúlt a tél, és máris belecsöppentünk a nyárba. Szerencsére a jó hőszigetelés hideg időben és kánikulában is segít az energiatakarékossági céljainkat elérni.
Az Austrotherm Kft. a takarékosságot most másképpen is elősegíti: akciót hirdet a GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezek egyes vastagságaira. A fokozott hőszigetelő képességű termékek ajánlott ára az akció időtartama alatt:

Austrotherm - Interaktív katalógust ad ki az Austrotherm
Interaktív katalógust ad ki az Austrotherm 2017.05.10.
A vastag gerincű katalógusok kora lejárt. Ma már ha információra van szükségünk, nem a polcon nézünk körül, hanem a laptopot, mobilt kapjuk elő. Ezt az irányt követi az Austrotherm Kft. is, amikor az idei interaktív katalógusát kiadta. Az asztali gépekre, laptopokra, tabletekre, illetve okostelefonokra optimalizált két verzió letöltés után vehető birtokba.

Austrotherm - Megújult az Austrotherm honlap
Megújult az Austrotherm honlap 2017.03.27.
A hőszigetelés iránt érdeklődők új, modern és letisztult külsővel találkozhatnak 2017. márciusától a megszokott www.austrotherm.hu webhelyen. Az oldal az asztali számítógépek mellett mobileszközökre és tabletekre is optimalizált, vagyis a megjelenési forma kisebb és nagyobb kijelzőkön is jól tagolt és átlátható lett. Tartalmi újdonság, hogy a termékek mellett megjelennek a csomagolási egységek, az alkalmazási területeknél pedig nem csak az anyag típusát, hanem a hőszigetelési igény függvényében annak vastagságát is ki lehet választani.

Austrotherm - Időtálló minőség a gyakorlatban
Időtálló minőség a gyakorlatban 2016.08.17.
Korábbi laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy az expandált polisztirolhab tartós megoldást ad az épületenergetikai problémáinkra. A St. Gallen-i Eidgenössische Materialprüfungs- und Forschungsanstalt (EMPA) megvizsgálta az elmúlt évtizedekben beépített termékek jellemzőit, és összehasonlította az azonos minőségűnek deklarált, jelenleg gyártott anyagokkal. Tapasztalatai szerint a legrégebbi lemezek szigetelőképessége megegyezett a legújabb anyagokéval.

Austrotherm - Lehetőséget teremtünk az önálló élethez
Lehetőséget teremtünk az önálló élethez 2016.07.06.
Szigetelőanyaggal járult hozzá az Austrotherm a gyöngyösi fogyatékkal élő fiatalok első otthonának megvalósításához.

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány 2011-ben alakult a Gyöngyösi Járásban élő fogyatékos fiatal felnőttek életvitelének megsegítésére. 2016-ban adják át az első lakást, az első otthont, mely 6 fogyatékkal élő fiatalnak teszi lehetővé az önálló életvitelt. A kitűzött cél azért is jelentős, mert a családias légkörű, a lakók korának és egészségi állapotának, valamint meglévő képességeinek megfelelően kialakított és felszerelt lakás lehetőséget teremthet számukra az önálló életvitel kialakítására, az önállóság fejlesztésére, a testi és szellemi fejlődésre és a munkavégzésre.

Austrotherm - Jobban szigetel az Austrotherm
Jobban szigetel az Austrotherm 2016.05.25.
A hőszigetelő anyagok legfontosabb jellemzője a hővezetési tényező, ami egy veszteség típusú jellemző: minél alacsonyabb ez a szám, annál jobb a termék hőszigetelő képessége. A szigetelőanyag gyártók mindig is törekednek arra, hogy a hatékony termékek iránti keresletet mind jobb minőségű anyagokkal elégítsék ki. Ez hozta létre a szürke színű GRAFIT® termékeket is. Az Austrotherm Kft. most nem új termék piacra hozatalával, hanem a meglevő termékek minőségének javításával elégíti ki ezt az igényt.

Austrotherm - GRAFIT® REFLEX tavaszi akció!
GRAFIT® REFLEX tavaszi akció! 2016.04.14.
Fokozott hőszigetelés fényvisszaverő réteggel

Sokba kerül a fűtés, pedig a család nőtagjai még így is panaszkodtak a hidegre?
A GRAFIT REFLEX® fokozott hőszigetelő képességű homlokzati hőszigetelő lemezek most kedvezményes áron kaphatók kereskedő partnereinknél!

Austrotherm - Az Uniszig Kft. kapta a Kovács Zoltán emlékdíjat
Az Uniszig Kft. kapta a Kovács Zoltán emlékdíjat 2016.04.11.
Az Austrotherm Kft. első alkalmazástechnológusának emlékére alapított díjat a cég 25 éves rendezvényén vehette át Dobos József, az Uniszig ügyvezető igazgatója. A bíráló bizottság értékelése szerint a Richter Gedeon Zrt. gyógyszerkészítmény gyártó üzemének tetőszigetelése a Pitvar Kft. tervei alapján készültek. A fordított rétegrendű, kavicsleterheléssel rögzített lapostető esztétikai és energetikai szempontokból is magas szintű munka.

Austrotherm - A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. születésnapi rendezvényét
A Budapesti Operettszínházban tartotta az Austrotherm Kft. születésnapi rendezvényét 2016.03.17.
25 éves lett az Austrotherm Kft., a hazai hőszigetelőanyag ipar meghatározó tényezője. A Budapesti Operettszínházban összegyűlt mintegy 750 fős vendégsereget Németh Kristóf, a Játékszín tulajdonos-igazgatója köszöntötte, majd színpadra kérte Peter Schmid urat.

Austrotherm - Méréssel ellenőrzi a hőszigetelő anyagokat a fogyasztóvédelem
Méréssel ellenőrzi a hőszigetelő anyagokat a fogyasztóvédelem 2016.03.01.
Jóváhagyta a nemzeti fejlesztési miniszter a 2016. évre tervezett fogyasztóvédelmi ellenőrzési programot. Továbbra is a fogyasztók testi épségének, egészségének, és vagyoni biztonságának védelme került a vizsgálatok középpontjába, ugyanakkor az ellenőrzések kiterjednek még a közelmúltban elfogadott jogszabályi változások betartására is.

Austrotherm - Pályázat Kovács Zoltán emlékdíj
Pályázat Kovács Zoltán emlékdíj 2015.12.07.
Az Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft. pályázatot hirdet a 2016 évi "Kovács Zoltán emlékdíj 2016" elnyerésére.

A pályázat célja az Austrotherm Kft. alkalmazástechnikusának, Kovács Zoltán emlékének méltó ápolása, az Austrotherm termékek megfelelő magas szintű alkalmazása, különös tekintettel az innovatív, előremutató megoldásokra, illetve az igényesen megtervezett, megvalósított lapostetők népszerűsítése. Ezen túlmenően az emlékdíj célja az, hogy fenti céloknak megfelelő szerkezetek kivitelezői magas szintű munkájukért nyilvános elismerésben részesüljenek.

Régebbi hírek:
Austrotherm - Változik az épületenergetikai szabályozás - lesz gond!

Változik az épületenergetikai szabályozás - lesz gond!

2015.11.12.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

Akció! Grafit® Reflex

2015.11.12.


Austrotherm - A veszprémi Elefántház kapta az Austrotherm különdíját

A veszprémi Elefántház kapta az Austrotherm különdíját

2015.11.03.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

Akció! Grafit® Reflex

2015.09.03.


Austrotherm - Átlátható minőséget kínál az Austrotherm

Átlátható minőséget kínál az Austrotherm

2015.03.26.


Austrotherm - Épül a Média Építészeti Díjas csillagvizsgáló

Épül a Média Építészeti Díjas csillagvizsgáló

2015.01.20.


Austrotherm - Repülj rá a minőségre!

Repülj rá a minőségre!

2014.10.21.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

Akció! Grafit® Reflex

2014.08.26.


Austrotherm - Megjelent a régenvárt Austrotimes 14

Megjelent a régenvárt Austrotimes 14

2014.08.08.


Austrotherm - Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus munkatársat keres

Az AUSTROTHERM Kft. győri központjába alkalmazástechnikus ...

2014.03.19.


Austrotherm - Grafit Reflex akció!

Grafit Reflex akció!

2013.08.21.


Austrotherm - Új Austrotherm gyár Wittenbergben

Új Austrotherm gyár Wittenbergben

2013.08.21.


Austrotherm - Szörf a hulladékból

Szörf a hulladékból

2013.07.08.


Austrotherm - Új animációs videó az Austrothermtől

Új animációs videó az Austrothermtől

2013.06.12.


Austrotherm - Amikor a megkésett döntést halogatják

Amikor a megkésett döntést halogatják

2013.05.16.


Austrotherm - Repülj rá a minőségre!

Repülj rá a minőségre!

2013.04.26.


Austrotherm - Austrotherm Zöld szám

Austrotherm Zöld szám

2013.04.09.


Austrotherm - Grafit® Reflex akció!

Grafit® Reflex akció!

2013.04.03.


Austrotherm - Környezetbarát a polisztirol

Környezetbarát a polisztirol

2013.03.05.


Austrotherm - Tetőtéka akció!

Tetőtéka akció!

2012.09.21.


Austrotherm - A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla energiafogyasztású épületek követelményrendszere

A megújuló energiaforrásokat alkalmazó közel nulla ...

2012.09.03.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

Akció! Grafit® Reflex

2012.08.28.


Austrotherm - Új épületenergetikai rendelet a szomszédban

Új épületenergetikai rendelet a szomszédban

2012.07.11.


Austrotherm - Construma belépő regisztrációért

Construma belépő regisztrációért

2012.04.13.


Austrotherm - Másfél MÉK pont a Construmán

Másfél MÉK pont a Construmán

2012.04.13.


Austrotherm - Akció! Grafit® Reflex

Akció! Grafit® Reflex

2012.04.10.


Austrotherm - Tízszer gazdaságosabb a hőszigetelés, mint húsz éve

Tízszer gazdaságosabb a hőszigetelés, mint húsz éve

2012.03.19.


Austrotherm - A hőszigetelés hiányától halnak meg többen télen

A hőszigetelés hiányától halnak meg többen télen

2012.02.21.


Austrotherm - Környezetbarát a polisztirol

Környezetbarát a polisztirol

2012.01.18.


Austrotherm - Cementgyári Strada

Cementgyári Strada

2012.01.17.


Austrotherm - Megjelent az új Austrotimes

Megjelent az új Austrotimes

2012.01.16.


Austrotherm - Austrotherm - Manzárd Grafit® - Magasan jobb!

Austrotherm - Manzárd Grafit® - Magasan jobb!

2012.01.16.


Austrotherm - Hátrányos helyzetűeken segít az Austrotherm

Hátrányos helyzetűeken segít az Austrotherm

2011.11.21.


Austrotherm - Grafit® Reflex akció

Grafit® Reflex akció

2011.09.19.


Austrotherm - A Kontrollnál az Austrotherm az első

A Kontrollnál az Austrotherm az első

2011.08.05.