tondach A TONDACH® tetők az adriai "Sveti Stefan“ szigetén 
Sveti Stefan egy kis sziklás adriai sziget Montenegróban, amely azonos nevű, festői szépségű halászfalujáról ismert. A XV. században épült falucska piros háztetői magukra vonják a part mentén utazók tekintetét.
Az aprócska, mindössze 1,46 hektár nagyságú szigetet rövid földnyelv köti össze a szárazfölddel.
A szigettel szemközti szárazföldön, a hegyoldalban az 1950-es évek óta növekszik az azonos nevű falu apartmanházaival, szállodáival és éttermeivel.




A szigeten és a szárazföldön is szükségessé vált a történelmi épületek háztetőinek felújítása. A felújítás során alapvető elvárás volt, hogy a tetők tökéletes másai legyenek az eredetinek, ezáltal megőrizve a történelmi örökséget. A tulajdonosok ezen igények alapján a TONDACH® mellett tették le voksukat.

A TONDACH® sokéves szakértelemmel rendelkezik a történelmi tetőfelújítások terén, és a műemlékvédelmi szakemberekkel szorosan együttműködve speciális tetőmegoldásokat fejleszt ki. A kereken 3.500 m2 tetőfelület felújítása során a választás a "Barát-Apáca" tetőcserépre esett, téglavörös színben. Ez egy olyan kerámia tetőcserép, mely a hamisítatlan mediterrán hangulatot és tetőképet a modern funkcionalitással ötvözi. A sziget csodaszép házai mellett a Milocerben lévő luxusszálloda is felújításra került, amely két stranddal és egy botanikus kerttel is rendelkezik. E szálloda a Karadjordjevic királyi család nyári rezidenciája.

Az eredményes és az eredeti jelleget megőrző felújításért Belgrád egyik híres építésze felelt.

A tetőfedést Montenegró, Szerbia, Bosznia és Horvátország neves tetőfedő cégei végezték.

A tetőfelújítási munkálatok kereken egy évig folytak.

A parányi falut még az 1950-es és 60-as években 250 ágyas hotelszigetté építették át. Az utcácskák, háztetők és a házak homlokzata megőrizte eredeti karakterét, mely köszönhető nem utolsó sorban a téglavörös "Barát-Apáca" kerámiacserépnek. Ez a tetőcserép, mely a tengerparti településeken igen elterjedt, elragadó ívével ötvözi a történelmi jelleget és a mediterrán stílust. Egy kaszinó is létesült a szigeten "Sveti Stefan, az Adriai Monaco" néven. A hírességek is kedvelik a szigetet: Sophia Loren, Sylvester Stallone és Claudia Schiffer is vendégeskedett már itt, de olyan politikai nagyságokat is találhatunk a vendéglistán, mint Willy Brandt, Helmut Kohl vagy Silvio Berlusconi.

2007-ben a szigetet 30 évre lízingbe vette Montenegró államtól az Amanresorts cég, és ezt követően újabb felújítási munkálatok kezdődtek meg. Idén nyáron kezdték meg az épületek fokozatos átadását. A hotelek új lakosztályokkal és számos látványossággal állnak a vendégek rendelkezésére.

Sveti Stefan ma egy csodálatos pihenőhely. A luxuson, a kényelmen és a csodálatos strandokon kívül a sziget sokkal többet is kínál: nyugalmat a lelki feltöltődéshez és inspirációhoz, és mindenekelőtt egy igényes helyet a pihenésre, TONDACH® tetők alatt.



További információk:

Wienerberger Téglaipari zRt.
www.wienerberger.hu


2014.06.24.

Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Tondach hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information