tondach A TONDACH® tetők az adriai "Sveti Stefan“ szigetén 
Sveti Stefan egy kis sziklás adriai sziget Montenegróban, amely azonos nevű, festői szépségű halászfalujáról ismert. A XV. században épült falucska piros háztetői magukra vonják a part mentén utazók tekintetét.
Az aprócska, mindössze 1,46 hektár nagyságú szigetet rövid földnyelv köti össze a szárazfölddel.
A szigettel szemközti szárazföldön, a hegyoldalban az 1950-es évek óta növekszik az azonos nevű falu apartmanházaival, szállodáival és éttermeivel.
A szigeten és a szárazföldön is szükségessé vált a történelmi épületek háztetőinek felújítása. A felújítás során alapvető elvárás volt, hogy a tetők tökéletes másai legyenek az eredetinek, ezáltal megőrizve a történelmi örökséget. A tulajdonosok ezen igények alapján a TONDACH® mellett tették le voksukat.

A TONDACH® sokéves szakértelemmel rendelkezik a történelmi tetőfelújítások terén, és a műemlékvédelmi szakemberekkel szorosan együttműködve speciális tetőmegoldásokat fejleszt ki. A kereken 3.500 m2 tetőfelület felújítása során a választás a "Barát-Apáca" tetőcserépre esett, téglavörös színben. Ez egy olyan kerámia tetőcserép, mely a hamisítatlan mediterrán hangulatot és tetőképet a modern funkcionalitással ötvözi. A sziget csodaszép házai mellett a Milocerben lévő luxusszálloda is felújításra került, amely két stranddal és egy botanikus kerttel is rendelkezik. E szálloda a Karadjordjevic királyi család nyári rezidenciája.

Az eredményes és az eredeti jelleget megőrző felújításért Belgrád egyik híres építésze felelt.

A tetőfedést Montenegró, Szerbia, Bosznia és Horvátország neves tetőfedő cégei végezték.

A tetőfelújítási munkálatok kereken egy évig folytak.

A parányi falut még az 1950-es és 60-as években 250 ágyas hotelszigetté építették át. Az utcácskák, háztetők és a házak homlokzata megőrizte eredeti karakterét, mely köszönhető nem utolsó sorban a téglavörös "Barát-Apáca" kerámiacserépnek. Ez a tetőcserép, mely a tengerparti településeken igen elterjedt, elragadó ívével ötvözi a történelmi jelleget és a mediterrán stílust. Egy kaszinó is létesült a szigeten "Sveti Stefan, az Adriai Monaco" néven. A hírességek is kedvelik a szigetet: Sophia Loren, Sylvester Stallone és Claudia Schiffer is vendégeskedett már itt, de olyan politikai nagyságokat is találhatunk a vendéglistán, mint Willy Brandt, Helmut Kohl vagy Silvio Berlusconi.

2007-ben a szigetet 30 évre lízingbe vette Montenegró államtól az Amanresorts cég, és ezt követően újabb felújítási munkálatok kezdődtek meg. Idén nyáron kezdték meg az épületek fokozatos átadását. A hotelek új lakosztályokkal és számos látványossággal állnak a vendégek rendelkezésére.

Sveti Stefan ma egy csodálatos pihenőhely. A luxuson, a kényelmen és a csodálatos strandokon kívül a sziget sokkal többet is kínál: nyugalmat a lelki feltöltődéshez és inspirációhoz, és mindenekelőtt egy igényes helyet a pihenésre, TONDACH® tetők alatt.További információk:

Wienerberger Téglaipari zRt.
www.wienerberger.hu


2014.06.24.
Tondach HírekTondach CADTondach ProspektusokTondach Mérnök-szaktanácsadókPartnerkeresőTondach Termékek


Hódfarkú 3/4-es taréjcserép

Hódfarkú 3/4-es taréjcserép

A 3 4-es taréjcserép biztosítja a tetőfedés szép és egyenletes ...

Tondach Veneton 14 (Mediteran ...

Tondach Veneton 14 (Mediteran ...

A Tondach Veneton 14 (Mediteran Plus) kerámia tetőcserép mediterrán ...

Tondach Planoton 14 (Figaro ...

Tondach Planoton 14 (Figaro ...

Az egyszerű vonalú, sík felületű Tondach Planoton 14 (Figaro Deluxe) ...

Tondach Pilis egyenesvágású ...

Tondach Pilis egyenesvágású ...

Pilis egyenesvágású tetőcserép kifejlesztésével sikerült ezt az ...

Tondach Kékes Plus ...

Tondach Kékes Plus ...

A Tondach Kékes Plus egyenesvágású tetőcserép egy egyszerre hagyományos ...

Hódfarkú szellőzőcserép

Hódfarkú szellőzőcserép

A TONDACH® szellőzőcserép a szakszerű tető elengedhetetlen ...

Hirdetés
Tondach hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information