Bramac

A felújítás folyamatához ad tippeket a BMI Bramac

Kutatási adatok szerint a kockaház a második legkeresettebb ingatlantípus ma Magyarországon

A házfelújítás nem egy hétvégi program: hosszú és körülményes út is vezethet addig, amíg elégedetten térhetünk be megújult otthonunkba. Ahhoz, hogy ez a túra kevésbé legyen akadályokkal teli, a BMI Bramac összegyűjtött 5+1 szempontot, amik mérlegelésével könnyebben megy majd a felújítás, a tippek mellé pedig a BMI Bramac termékmenedzsere, Viniczai Róbert ad gyakorlatias tanácsokat.





1. Vegyük észre időben!

Ha minél hamarabb észrevesszük, hogy a tető egy része vagy teljes egészében felújításra szorul, akár egy nagyobb kár is könnyebben elkerülhető, legyen az beázás vagy a falak penészedése.




A szakember tanácsa: "Tulajdonosként nem kell felmennünk a tetőre, bízzuk szakemberre az átvizsgálást! Milyen esetekben szükséges ezt mindenképp megtenni? Egy újonnan vásárolt ház esetleges hiányosságait vagy egy extrém vihar, jégeső utáni károkat a szakember szeme rögtön kiszúrja. Ha megközelíthető a padlástér, akkor ott érdemes időközönként körülnézni. Amit laikusként is észrevehetünk, ha esetleg ott jön be fény, ahol eddig nem. A nedvesedést a tetőfólia hátoldalán vagy már akár a padlástéren belül, a padlón vagy a faanyag oldalán is ki lehet szúrni. A téli párásodást -5 - -10 °C körüli külső hőmérsékletnél célszerű ellenőrizni. Ilyenkor tegyünk egy gyors kört a padlástérben, hogy nincs-e párakicsapódás például a tetőfólia belső felületén."


2. Járjunk nyitott szemmel!

Az építkezés, felújítás nem olcsó mulatság, de ha jól időzítünk és nyitott szemmel járunk, jelentős összegeket spórolhatunk. Például 2021. január 1-től igényelhető egészen 2022 végéig a lakásfelújítási támogatás azok számára, akik saját tulajdonú ingatlanukban 25 év alatti gyermeket nevelnek. A támogatás beltéri és kültéri munkálatokra is elszámolható, felhasználása széles körben lehetséges - többek között tetőfelújításra, tetőcserére is fordítható az összeg. Ha az elinduláshoz a tőke hiányzik, felújítási hitelt vehetnek fel azok a családok, akik egyébként is jogosultak az állami otthon-felújítási támogatásra.

Érdemes rendszeresen figyelni a kereskedések, gyártók akcióit, így a BMI Bramac termékei is rendszeresen elérhetőek kedvezményes áron.


3. Válasszunk jó szakembert!

Minden háztulajdonos álma egy megbízható szakember, aki az elképzeléseknek megfelelő, minőségi munkát ad ki a keze közül. Hogyan biztosíthatjuk be magunkat a választással kapcsolatban? Ha tehetjük, nézzük meg a választott szakember munkáit, beszélgessünk olyan háztulajdonosokkal, akiknek előzőleg már dolgozott, így hitelesebb képet kaphatunk róla. Jó referencia lehet, ha a tetőfedő szakmai elismeréseket is a magáénak tudhat, vagy ha folyamatosan képzéseken vesz részt. Érdemes meglátogatni a tetőfedő weboldalát, Facebook-oldalát, ha rendelkezik vele, itt további referenciákra lehet bukkanni. A pontosság, a megbeszéltek betartása szintén fontos része a gördülékeny munkának.




A szakember tanácsa: "Ha azonnali problémát, például beázást kell orvosolni, már az is nagy szerencse, ha találunk olyan mestert, aki rögtön tud segíteni, emiatt is kiemelten fontos az, hogy előre gondolkodjunk, főleg, ha nagyobb felújítási munkáról van szó. Nem újdonság, hogy jó szakembert nehéz találni, de talán még ennél is nagyobb feladat, hogy olyan mestert találjunk, akinek a naptárja nincs hónapokra, évekre előre tele. Ezért egy-egy munkálat kapcsán tanácsos fél, de akár egy évre előre egyeztetni a tetőfedővel. Érdemes előszerződést kötni, amely mindkét fél részére biztosíték a munka elvégzésére."

Ha már tudjuk, hogy eljött a felújítás ideje, az anyagi fedezet biztosítva, és kiválasztottuk a megfelelő szakembert is a feladatra, akkor vajon hogyan érdemes továbbhaladni? További hasznos tippekért látogasson el a BMI Bramac Jótető blog bejegyzésére ide kattintva!
További információk:

BMI Magyarország Kft. www.bramac.hu


2021.06.09.

Bramac HírekBramac TetőtervezőBramac csomópontokBramac KiadványokBramac Alkalmazástechnika ÚtmutatókBramac Építész kiadványTanácsadói HálózatBramac Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Bramac hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information