építőanyagok csarnokrendszer Swedsteel-Metecno Kft.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek

Z-C-U gerendák



  Swedsteel-Metecno Kft.
Cím:   2051 Biatorbágy, Vendel Park, Tormásrét út. 11.
Telefon:   +36 1 654-2654
+36 30 254-654
E-mail:   info@swedsteel.hu  
Honlap:   www.swedsteel-metecno.com
  www.swedsteel.hu

Z-C-U gerendák

100mm-400mm méretben, 1,0-4,0mm lemezvastagságban, speciális, gazdaságos 180 és 220mm méretekben egyaránt

A legmodernebb, prémium minőségű hazai Z-C-U gerendák széles kínálata sokféle felhasználási lehetőségre

A vékonyfalú hidegen alakított acél szelvények alkalmazása régóta elterjedt a magasépítésben. A „vékonyfalú” elnevezés a kis lemezvastagságra (t<4mm), a „hidegen alakítás” a gyártástechnológiára utal. A kis lemezvastagságok miatt kulcskérdés az acél megfelelő korrózióvédelmének, tartósságának biztosítása, ennek érdekében használunk tűzihorganyzott acél alapanyagokat. A hosszú távon tartós megoldáshoz elengedhetetlen a megfelelő vastagságú horganyréteg, amely a Swedsteel termékei tekintetében legalább 275 g/m2 cinkbevonatot jelent, sőt a hazai piacon egyedülálló módon a gerendák élei is gyári körülmények között vannak kezelve a korrózióval szemben (ún. élhorganyzás), így főleg magasabb lemezvastagság esetén sem kell aggódni a korrodálódás miatt.

A hidegen alakításos gyártástechnológiával vékony acéllemezből előállított Z, C és U szelvények az acél tartószerkezeti elemeknek egy speciális csoportját jelentik. A tűzihorganyzott alapanyagnak köszönhetően további felületvédelem nélkül is kiválóan ellenáll a korróziós hatásoknak. A nagyszilárdságú acél anyag és az optimalizált profilméretek magas teherbírási képességet, ezáltal kis önsúlyt és gazdaságos, gyors megvalósítást tesznek lehetővé. Ugyanakkor a tűzihorganyzott felületvédelemmel ellátott nyitott szelvények statikai méretezése és konstrukciós lehetőségei speciális szakismereteket is igényelnek a tervezőktől és kivitelezőktől, amit a gyártói segédanyagok, tervezési eszközök segítik, támogatják.


Funkciók, megoldások Z-C-U szelvényekkel

A vékonyfalú, tűzihorganyzott acél Z, C és U szelvények alkalmazása az építőiparban nagyon változatos, tulajdonképpen a száraz, könnyűszerkezetes, szerelt építéstechnológia alapjait képezik.

  • Másodlagos teherviselő: A vékonyfalú Z- és C-profilok leggyakoribb alkalmazási területét a síkbeli főtartó keretekből álló csarnokszerkezetek másodlagos teherviselő elemei jelentik: tetőszelemen, falvázgerenda és falvázoszlop funkcióban. Feladatuk ilyenkor a tető- és falburkolat közvetlen alátámasztása, és a terhek továbbítása a főtartó keretállásokra, az elsődleges teherviselő elemekre. Mivel ezen szerkezeti elemek fő igénybevétele egytengelyű hajlítás, a gyakorlatban előforduló gyártmányok profilalakja általában az erős tengely körüli hajlítási merevség szempontjából optimális, magas gerincű Z- vagy C-szelvény.
  • Illeszthető tető- és falburkolatok: alacsonybordás trapézlemezek, előregyártott szendvicspanelek, merev építőelemek – OSB, gipszkarton

Alátámasztó szerkezetek: acél, vasbeton, fa

  • Közbenső födémeknél és válaszfalaknál: Alkalmazhatók még ezek az acél profilok közbenső födémekben fióktartóként, vagy belső elválasztó falak vázszerkezeteként.
  • Rácsostartók, főtartók elemeiként: Bizonyos esetekben akár főtartó szerkezetek elemeként is alkalmazhatók (pl. portálkeretek vagy rácsostartók). Az említett tartószerkezeti funkciók főként az ipari, mezőgazdasági épületek, csarnokok esetén fordulnak elő, ritkábban lakóházak könnyűszerkezetes vázszerkezeteként is.
  • KKV csarnokok: A Swedsteel KKV csarnokok teherhordó szerkezetét a szimmetrikus, meredek tetőhajlású (standard a 15 fokos) síkbeli főtartó kereteket osztott szelvényű, duplázott vékonyfalú, nagyszilárdságú, tűzihorganyzott C-profilokból álló oszlopok és gerendák alkotják. A főtartó keretekhez hosszirányban futó tetőszelemen- és falvázgerenda-rendszer kapcsolódik, szintén tűzihorganyzott, könnyű súlyú Z-szelvényekből. Valamennyi alkotóelem egyedileg optimált tervek szerint, teljes mértékben üzemi körülmények között előregyártva készül el (csavarkapcsolatokhoz előre furatolva).
  • Egyéb különleges felhasználási területek: például egyedi lakatos szerkezetekként – előtetők, napelem tetők, – és parkok tartószerkezete, lépcsők, pódiumok vagy a szemes anyagok tárolására szolgáló hengeres silók merevítőgerendáiként való alkalmazás



Kiadványok:


Termékcsoport:    csarnokrendszer
Gyártó:     Swedsteel-Metecno Kft. Tel:     +36 1 654-2654, +36 30 254-654
Hirdetés


Termékek

Csarnokrendszer:

Z-C-U gerendák
Z-C-U gerendák

100mm-400mm méretben, 1,0-4,0mm lemezvastagságban, speciális, gazdaságos ...


vissza

    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information