építőanyagok kerítésrendszerek Barabás Téglakő Kft.

Termékek

Barabás Téglakő Kerítések  Barabás Téglakő Kft.

Cím:   8200 Veszprém, Tüzér u. 69.
Telefon:   88/578-280
Fax:   88/578-282
E-mail:   info@barabasteglako.hu  
Honlap:   www.barabasko.hu
 

Barabás Téglakő Kerítések

A Téglakő új, magyar fejlesztésű és gyártású termék, amely külső megjelenésében a patinás, "békebeli" bontott téglát idézi, fizikai tulajdonságaiban azonban lényegesen jobb, megbízhatóbb minőséget garantál. Esztétikai értéke mellett rendkívül tartós, ellenálló és teherbíró, miközben az ára is sokkal kedvezőbb. Út- és térburkolatok, homlokzatok, kerítések, valamint közterületi és kerti építmények készítéséhez egyaránt alkalmazható.

A kerítéseknek, támfalaknak és más homogén szerkezeteknek specifikus szabványuk nincs, a fagyállóság és az állékonyság általános követelményeinek meg kell felelniük.
A kerítésnek teljes terjedelmében a tulajdonos telkén belül kell állnia, a kapunak is befelé kell nyílnia. Általában az utcai kerítések magassága 2,5 méter lehet legfeljebb, de helyi építési előírások más magasságot, illetve esetenként áttört kialakítást is előírhatnak.
A Téglakő nyomószilárdsága 60 N/mm2 , a tégla szilárdságának háromszorosa, így magasabb szerkezetek is megépíthetőek vasbeton merevítések nélkül, de csak megfelelő habarccsal (ragasztóval) falazva, és szabványos alapra állítva.
A vízszintes kiosztásnál lehetőleg egész Téglakő kiosztásra kell törekedni. Ez megfelelő falhossz esetén a fugák méretének 0,5-1,5 cm közötti változtatásával is elérhető. Szükség esetén mechanikus roppantóval illetve gyémánttárcsás vizes vágóval vágható az anyag.

Tervezésnél szem előtt kell tartani, hogy a termék 24x12 cm-es mérete nem teljesen azonos a megszokott téglamérettel. Ez például 24x24 cm-es pilléreknél a középső hézag „szorításával”, azaz 0,3 mm-es szinten tartásával oldható meg.

A kerítések fedéseinél a Téglakő fedkőként használható, lehetőleg legalább 1 % lejtéssel (25 cm-en ez mindössze 2,5 mm), ilyen esetekben a ragasztás fagyálló csemperagasztóval, a fugaképzés kizárólag fagyálló, nagy rugalmasságú fugázóval történjen, mivel ez biztosít fagyállóságot. A vízszintesen futó illesztések fugáit célszerű úgy készíteni, hogy a víz ne álljon meg rajtuk, hanem (egy vagy) két irányban (kifelé) lejtsen a fuga felső felszíne, de fagyálló és rugalmas fugázás esetén ez nem előírás. Ha vízorr nem készül, a teljes kerítés- vagy falfelület készüljön fagyálló csemperagasztóval, a fugaképzés pedig fagyálló, nagy rugalmasságú fugázóval.

Gyártja és forgalmazza: Barabás Téglakő Kft.
8200 Veszprém, Tüzér u.69.
Tel: 88/578-280
Fax: 88/578-282
e-mail: info@barabasteglako.hu
www.teglako.hu


TÉGLAKŐ MűSZAKI ADATOK:

MÉRET:Falazat

Méret: 24x12x5 cm, a mérettűrés ± 1,7 mm (a szabványban előírt ± 3 mm helyett) Falazatként használva, 1 cm fugával 17 sor egy méter magas falazat.

Vastagság 5 cm
Szín - jelleg: antik sárga-piros
Elemméret 24x12x5 cm
Tömege 110 kg/m2


Anyagigény:

12 cm falazat esetén: 66,4 db/m2
A termék sűrűsége 2200 kg/m3, egy darab tömege 3,28 kg

Egy négyzetméter fal tömege (cementhabarccsal):
12 cm falazat esetén: 262 kg/m2

Habarcsigény: 12 cm falazat esetén: 24 l/m2

A Téglakő háromféle vastagságban készül ennek megfelelően nagyon gazdag a felhasználhatósága.

Falazatok: Az 5 cm vastagságú sárga-piros színű antik Téglakő felhasználható falazatok, lábazatok burkolására, valamint kerítések, köztéri és kerti építmények építésére is.

Referenciak:
Termékcsoport:    kerítésrendszerek
Gyártó:     Barabás Téglakő Kft.    Tel:     88/578-280
Paraméterek:    
- méret: 5 cm x 24x12 cm

Építőanyag-kereskedés kereső       Irányítószámának megadásával megkeressük az Önhöz legközelebb található építőanyag-kereskedőt, ahol ez a termék kapható.

Irányítószám:          Irányítószámának megadásával megkeressük az
Önhöz legközelebb található építőanyag-kereskedőt,
ahol ez a termék kapható.


Építőanyag kereskedők település szerint

Építőanyag kereskedők ABC szerint

HirdetésTermékek

Kerítésrendszerek:

Barabás Téglakő Kerítések
Barabás Téglakő Kerítések

A Téglakő új, magyar fejlesztésű és gyártású termék, amely külső megjelenésében a patinás, békebeli bontott téglát ...Barabás térkő - Kerítések, kerti kapuk
Barabás térkő - Kerítések, kerti ...

A kerítéseknek, támfalaknak és más homogén szerkezeteknek specifikus szabványuk nincs, a fagyállóság és az állékonyság ...


vissza

Tegye elérhetővé termékeit Magyarország legnagyobb termékinformációs oldalán!