Schiedel
Klímavédelem otthon

Tippek a környezet- és pénztárcabarát fűtéshezAktuális és figyelemre érdemes őszi téma a helyes fatüzelés, hiszen a fűtési szezonban gyakran halljuk, hogy a fatüzelés szennyezi a levegőt. Azzal érvelnek, hogy a füstben távozó káros anyagok hozzájárulnak a globális felmelegedéshez. Vajon tényleg így van?

NEM, ha tudatosan, megfelelő anyaggal, modern berendezésekkel és szakszerű ellenőrzés mellett alkalmazzuk!


Négy lépéssel a tisztább fűtés felé:

  1. A fűtőberendezések nagymértékben befolyásolják a kibocsájtott emisszió mennyiségét. A szakértők azt ajánlják, hogy válasszunk új, jó hatásfokú és zárt rendszerű kandallót! Mert a jó hatásfok tökéletesebb égést jelent, s sokkal kevesebb részecske kerül a füstbe. És persze a tüzelőberendezésünk így lesz maximálisan energiahatékony!

  2. A fa minősége óriási hatással van az égésre! A nedves fa elégetéséhez több energia kell, vagyis ugyanannyi fával kevésbé lesz meleg a szoba! Számokban kifejezve: ugyanaz a szobahőmérséklet másfélszer több fával érhető csak el, ha az nem elég száraz. A kereskedelemben vásárolt tűzifa tüzelésre még kevésbé alkalmas, hiszen igen magas a nedvességtartalma. A nedves fával fűteni pénzpazarlás, mivel a fában található felesleges nedvesség elpárologtatása az égés során felszabaduló energia jelentős részét elemészti. Ha nedves fával fűtünk, 9 köbméter fogy egy évben, ha szárazzal, akkor csak 6! Érdemes ezért a következő télre való tüzelőt még fűtési szezon végén, legkésőbb március környékén megvenni, így egész nyáron át száradhat, őszre már hatékonyan tüzelhető. Ha a felhasználás előtt legalább fél évvel megvesszük a fát, azzal máris 30-40%-kal csökkentjük a tüzelő felhasználását, vagyis ennyi pénzt spórolunk. Kevés befektetés térül meg ennyire gyorsan! Ha lehetőségeink engedik, úgy a tüzelőt a felhasználás előtt másfél évvel vásároljuk meg, így további 10-15% megtakarítást érhetünk el. S hogy hol az összefüggés a környezet szempontjából? A száraz fa, mint fűtőanyag kevesebb elégetett anyagot jelent, azaz kevesebb emissziót.
  3. Az évenkénti ellenőrzés és karbantartás minden berendezés működését pozitívan befolyásolja! És ne csak a kandallót/kályhát tartsuk karban! A kémény ellenőrzése ugyanilyen fontos lépés. S ha már a kéménynél tartunk: a tüzelőberendezéshez megfelelően méretezett kémény elősegíti annak működését. Jó kémény + jó kandalló = tökéletes égés, azaz egy jó fűtési rendszerrel minimalizáljuk az elégetlen részecskéket.
  4. Helyes fűtési technikákkal nagymértékben csökkenthetjük az emissziót. És persze jobb lesz a hőérzetünk, a kandallónk állapota és a többi pontban már felsorolt pozitív hatások is érvényesülnek.
    Ugye Ön is tudja, hogy nem szabad műanyagokat, ruhát, bútorlapot, lakkal, festékkel kezelt fát, egyéb szemetet eltüzelni?! Azon kívül, hogy a képződő lerakódások a tüzelőberendezést és a kéményt is tönkre teszik, a szintetikus anyagok füstje rendkívül mérgező: rákot, bénulást, meddőséget, impotenciát, halált okozhat! A helyes befűtés lépéseit a letölthető formában itt éri el. Fogadja meg a szakértő tanácsát, tanulja meg útmutatónk segítségével, hogyan fűtsön, és mondja el szomszédjainak is, milyen egyszerű.

A fával történő fűtés CO2-semleges. Ez azt jelenti, hogy amikor a fát tűzifaként használjuk és eltüzeljük, éppen csak annyi szén-dioxid kerül a környezetbe, mint amennyit a fa a saját növekedése során felvett.
Ám ahhoz, hogy az Ön kályhája, kazánja vagy kandallója aktívan részt vegyen a klímavédelemben az is szükséges, hogy Ön helyesen fűtsön be!

Összefoglalva a fentieket Ön ezeket teheti meg a tisztább fűtéséért:Köszönjük a cikk megírásához nyújtott szakmai segítséget a Környezetbarát Fatüzelésért Egyesületnek!

Töltse le kiadványunkat!

https://drive.google.com/drive/folders/1U-qVlzdnlczIyWHoDy2h89tkiO3zvNBG?usp=sharing

MINDEN KÉMÉNY SZERETNE EGY KICSIT SCHIEDEL LENNI...

www.schiedel.huSchiedel Schiedel Kéménygyár Kft.
8200 Veszprém, Kistó u. 12.
T: 88/576-700
F: 88/576-704
info@schiedel.hu
www.schiedel.hu2019.11.07.

Schiedel HírekSchiedel termékkönyvtárSchiedel kéményszerkesztőSchiedel LetöltésekSchiedel ProspektusokSchiedel Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Schiedel hírek:


Schiedel - Klímavédelem otthonTippek a környezet- és pénztárcabarát fűtéshez
Klímavédelem otthonTippek a környezet- és pénztárcabarát fűtéshez 2019.11.07.
Aktuális és figyelemre érdemes őszi téma a helyes fatüzelés, hiszen a fűtési szezonban gyakran halljuk, hogy a fatüzelés szennyezi a levegőt. Azzal érvelnek, hogy a füstben távozó káros anyagok hozzájárulnak a globális felmelegedéshez. Vajon tényleg így van?

NEM, ha tudatosan, megfelelő anyaggal, modern berendezésekkel és szakszerű ellenőrzés mellett alkalmazzuk!

Schiedel - A Kéménykommandó ismét akcióban!
A Kéménykommandó ismét akcióban! 2019.09.05.
A Schiedel Kéménykommandó az Ön kéménykérdését is megoldja. Három különleges Schiedel kéménytípus, számtalan felhasználási lehetőséggel.

Schiedel - Rostbeton kész kéményfej
Rostbeton kész kéményfej 2019.06.14.
A Schiedel rostbeton kész kéményfej esztétikus és rendkívül időtálló megoldás a kémény tetőn kívüli szakaszának szakszerű kialakítására. Választható színekben és többféle felületkezeléssel forgalmazzuk: a háztulajdonos a tetőhöz és az épülethez legjobban illő kéményt kap. A ráborítós fej gyorsan és egyszerűen felhelyezhető, akár meglévő Schiedel kéményekre is. Nincs szükség vakolásra, szigetelésre és festésre!

Schiedel - A tűz élménye okos helykihasználással
A tűz élménye okos helykihasználással 2019.05.03.
A házépítést tervezők nagy része szívesen élvezné az igazi lángok adta meleget otthonában. Gyakran viszont hiányzik az ehhez szükséges hely! A Schiedel KINGFIRE modellek tökéletesen integrálhatóak bármilyen méretű helyiségbe, és helykímélő módon gondoskodnak a meghitt hangulatról.

Schiedel - Kémény abc
Kémény abc 2018.09.07.
A kémények elsődleges feladata az égés során keletkező füstgáz szabadba vezetése. A kéményeket működési elvül szerint két csoportba sorolhatjuk: vannak huzat hatása alatt működő, illetve túlnyomásos kémények.

Schiedel - "A modern házakba nem kell kémény!"
"A modern házakba nem kell kémény!" 2018.08.10.
A fenti citátum újkori szólássál vált az utóbbi két-három évben.
Összegyűjtöttünk négy egyszerű, de megalapozott érvet a kéményes fűtéstervezés mellett:

Schiedel - Miért kell egyáltalán kémény egy épületbe?
Miért kell egyáltalán kémény egy épületbe? 2018.05.09.
A válaszok egyszerűek!

Egy kéményt előrelátóbb dolog betervezni és beépíteni, mint a hidegben szembesülni a hiányával. Az áramszünet, az elektromos berendezések hibája vagy a gázszolgáltatás akadozása miatt télen sem marad fűtés nélkül az, akinek kandallója, cserép- vagy szobakályhája van.

Schiedel - Construma 2018 - Az otthonteremtés itt kezdődik
Construma 2018 - Az otthonteremtés itt kezdődik 2018.04.09.
Az építőipar (CONSTRUMA), a lakberendezés, design (OTTHONDesign), a kerttervezés, kertápolás (CONSTRUMA KERT), a megújuló energia (RENEO) témakörök újra fókuszban.

Tisztelettel meghívjuk Önt a Construma kiállításra, ahol bemutatjuk a Permeter fémkéményt és a Schiedel Kingfire Rondo S kandalló- és kéményrendszert!

Időpont: 2018. április 11-15.

Várjuk az A pavilon 308A kiállítóhelyen a Bramac Kft standján!

Schiedel - A családi házak jellemző fűtőberendezései
A családi házak jellemző fűtőberendezései 2017.06.08.
Hálózattól független:
Kandalló, Cserépkályha, Szobakályha

Elektromos és/vagy gázhálózattól függő:
Központi kazán (gáz vagy vegyes tüzelésű), Hőszivattyú, Elektromos fűtés

Schiedel - KÉMÉNYVÁLASZTÁS OKOSAN
KÉMÉNYVÁLASZTÁS OKOSAN 2017.04.21.
JÓ KÉMÉNNYEL BÁRKI SPÓROLHAT A FŰTÉSEN

Egy kilogramm fa elégésekor minimum 1, egy köbméter gáz elégésekor pedig kb. 1,5 liter víz képződik. Ezért fontos, hogy a nedvességgel szemben ellenálló kerámia béléscsővel ellátott kéményt építsünk be, és a kéményben megjelenő kondenzátumot a csatornahálózaton keresztül vezessük el.

Schiedel - Schiedel architektúra és tervezés a CADENAS 3D CAD BIM könyvtárral
Schiedel architektúra és tervezés a CADENAS 3D CAD BIM könyvtárral 2016.06.28.
Schiedel 70 év tapasztalatával vezető technológiai megoldásokat, innovatív, biztonságos és minőségi termékeket, és ügyfélbarát szolgáltatásokat nyújt. A komplex, testreszabott műszaki termékek esetében különösen fontos a hatékony tervezési folyamat. Schiedel ezért úgy döntött, hogy a CADENAS szoftverfejlesztő céggel együttműködve egy elektronikus termékkatalógust készít, hogy a lehető legjobb támogatást nyújtsa az építészek, gépészek és létesítmény tervezők számára.

Schiedel - Csuja Imre és Gáspár Sándor a schiedel online felvilágosító kampányában
Csuja Imre és Gáspár Sándor a schiedel online felvilágosító kampányában 2016.05.03.
A kéménygyár kisfilmjei a fő videomegosztókon elérhetők

A hazai piacvezető Schiedel Kéménygyár Kft. online felvilágosító kampányt indít a legnagyobb videomegosztó portálokon. A kampányhoz forgatott kisfilmek főszereplői Csuja Imre és Gáspár Sándor.

Schiedel - A többség szakértő véleményét kikérve hozna döntést építéskor vagy felújításkor
A többség szakértő véleményét kikérve hozna döntést építéskor vagy felújításkor 2016.01.08.
A kémény minden ház kötelező tartozéka, ám a lakosság részéről meglehetősen kevés figyelemben részesül, derült ki a GfK egyik idei kutatásából.

Schiedel - Schiedel Tavaszi Akció 2015
Schiedel Tavaszi Akció 2015 2015.04.24.
Minden kémény szeretne egy kicsit Schiedel lenni...
A Schiedel UNI Plus és SIH hőszigetelt, samott bélésű kéményrendszerek biztonságos és hosszú élettartamú megoldást adnak a kéménykérdésre.
Ajánljuk kandallókhoz, cserépkályhákhoz és bármely nyitott égésterű berendezéshez.

Schiedel - P1 Nyomásosztályú (200 Pa) MULTI túlnyomásos gyűjtő kerámia kéményrendszer...
P1 Nyomásosztályú (200 Pa) MULTI túlnyomásos gyűjtő kerámia kéményrendszer... 2015.01.19.
A Schiedel Kéménygyár Kft. rendre új kéményrendszerekkel jelenik meg a kéménypalettán, európai piacvezető céghez méltóan irányt mutatva ezzel a kerámia, de egyre inkább a fém kéményrendszerek fejlesztésében is. Most a már N1 nyomásosztályúként ismert, nyomáskiegyenlített MULTI kéményrendszerünk továbbfejlesztése történt meg.

Schiedel - Informatív és egyszerűen használható Schiedel dokumentációk
Informatív és egyszerűen használható Schiedel dokumentációk 2014.05.21.
Megjelentek új tervezői segédleteink

A fűtési költségek csökkentése egyre fontosabb szempont a fogyasztók döntéshozatalában. Ennek próbálnak megfelelni a tüzelőberendezéseket gyártó cégek is legújabb fejlesztéseikkel. A Schiedel a legmodernebb, égési levegőt is biztosító kéményrendszerei közül bármely fűtőberendezéshez tud megfelelő típust ajánlani. Így a kazán és a megfelelően méretezett, tüzelőberendezéshez illesztett kémény együtt hatékony fűtési rendszert alkothat, ami nem csak a költséghatékony működést, de a biztonságos működést is garantálja.

Schiedel - Kémények a meghitt lakókörnyezetért és az energiahatékonyságért
Kémények a meghitt lakókörnyezetért és az energiahatékonyságért 2014.04.16.
Az energiahatékonyság manapság már nem csupán trend, hanem cél az újonnan épülő és a felújításra kerülő épületeknél. Ön, mint szakember tudja, hogy a ház számos eleme hozzájárulhat a fűtési költségek csökkentéséhez. A szerkezeti elemek közül az egyik legfontosabb a kémény, amely a fűtési rendszerrel együttműködve energiatakarékos üzemelést tehet lehetővé.