Rigips

Kis padlásból élhető tetőtér
A tetőtér beépítésével meglévő lakóterünket bővíthetjük ki, mellyel egy kényelmesebb, egészségesebb és élhetőbb életteret kaphatunk. Mik a legfőbb jellemzői a szakszerűen beépített tetőtérnek?
Ahhoz, hogy a beépített tetőtér mindezekkel a jó tulajdonságokkal rendelkezzen, szakszerű tervezésre, minőségi anyagokra, magas szaktudású kivitelezőre és gondos építtetőre van szükség. A tetőtéri rétegrend kialakítása és a párazáró réteg helyének meghatározása tervezői feladat!

Az alábbiakban bemutatunk két tetőtéri rétegrendet, amelyek teljesítik ezeket a követelményeket.
A Rigips és Isover rendszer ideális választás tetőtérbe mivel, már egy réteg RF 15 mm vastag tűzgátló gipszkartonnal 30 perces tűzgátlás biztosítható, valamint nagyon jó helyiség-klimatizáló tulajdonsággal rendelkezik.
Az Isover Vario® KM Duplex, belső oldali párazáró fólia kitűnő légzárási jellemzői mellett védelmet nyújt a párásodás ellen is. A Vario® egy intelligens termék, ami automatikusan idomul az időjárás-változásokhoz, megvédi a tetőket és a falakat a nedvesedés okozta károktól.

Az ISOVER szigetelést nem csak a szarufák között-, hanem azok síkja előtt is el kell helyezni, ezzel megakadályozzuk a hőhidak kialakulását. Ehhez használjuk az állítható kengyeleket vagy a CD-távtartókat.


Mire figyeljünk, hogy a tetőtér páraháztartása megfelelő legyen?

A megfelelő páraháztartású tetőtérben minden évszakban szárazak a felületek, ezeken nem alakul ki páralecsapódás vagy nedvesedés. Ezt úgy tudjuk biztosítani, hogy a szigetelés belső oldalán párazáró réteget helyezünk el. Az ISOVER erre a célra fejlesztette ki a Vario® KM DUPLEX UV megerősített, laminált belső oldali párazáró-légzáró fóliát, melynek működését leginkább az emberi bőrhöz hasonlíthatjuk. Magas páratartalom esetén a Vario® diffúziós ellenállása lecsökken és beindul a "szárító hatás" az épület belseje felé. Alacsony páratartalom hatására a fólia molekuláris szerkezete megváltozik, a diffúziós ellenállása megnő, és nem engedi a párát a belső térből a szerkezetbe jutni. A Vario® effektus nem csak télen és nyáron játszódik le, hanem egész évben, az időjárástól függően. Az ISOVER Vario® KM Duplex fólia egész éveben gondoskodik a tetőszerkezetünk páravédelméről és a lakók komfortérzetéről.

A használatban lévő, fűtött tetőtérben télen nagy mennyiségű pára keletkezik, amely többek között a tetőszerkezet rétegein keresztül igyekszik távozni. Hogy a tetőszerkezet anyagai ne károsodjanak, és feladatukat megfelelően el tudják látni, meg kell akadályozni a párának a szerkezetbe való bejutását. Mivel azonban a pára útját nem lehet tökéletesen elzárni, a tetőtér rétegeit úgy kell megválasztani, hogy belülről kifelé haladva az egyes rétegek páraáteresztő képessége egyre nagyobb legyen. Így a szerkezetbe bejutó pára egyre könnyebben halad át a rétegeken, kiszellőzik, és nem jön létre páralecsapódás.

A szükséges hőszigetelés-vastagság és a belső tér minél hatékonyabb kihasználása miatt érdemes a szarufák közötti teret hőszigeteléssel teljes vastagságban kitölteni. Ez azonban csak akkor engedhető meg, ha a külső oldalon elhelyezett fólia átereszti a párát, és fölötte megfelelő vastagságú légrés marad, amelyben szabadon áramlik a levegő, és elszállítja a hőszigetelésen és páraáteresztő fólián átjutott párát.

Az Isover Vario® KM Duplex UV párazáró fóliát teljes felületen egyenletesen, kihagyásoktól, hézagoktól mentesen kell elhelyezni úgy, hogy ne feszüljön. Az átlapolásokat, toldásokat, a párazáró réteget gyártó által javasolt ragasztószalagok (pl. Isover Vario KB1, Vario® MultiTape) segítségével ragaszthatjuk le. A párazáró réteg felszerelését az alapszerkezetre (pl. tetőszerkezet elemeire és az oromzatra) ragasztó (pl. Isover Vario® DoubleFit és Vario® DoubleFit) segítségével végezhetjük el. A párazáró réteget az oldalsó falhoz léccel vagy UD-profillal kell leszorítani.


Tetőtér beépítéséhez szükséges anyagok

Rigips
További információk:
www.rigips.hu/hu


Saint-Gobain Hungary Kft. Rigips divízió


Több mint 350 év alatt a Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. A Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, szerte a világon több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, 179.000 fős munkaerőt foglalkoztat a világ 67 országában.2017-es árbevétele meghaladta a 40,8 milliárd eurót.

www.rigips.hu/hu


2020.11.10.

Rigips HírekRigips CsomópontokRigips TervezőknekRigips Építkezési és felújítási megoldásokRigips Műszaki adatlapokRigips Teljesítmény nyilatkozatokTerületi Képviselők és Értékesítési PontokRigips Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Rigips hírek:


Rigips - Kis padlásból élhető tetőtér
Kis padlásból élhető tetőtér 2020.11.10.
A tetőtér beépítésével meglévő lakóterünket bővíthetjük ki, mellyel egy kényelmesebb, egészségesebb és élhetőbb életteret kaphatunk. Mik a legfőbb jellemzői a szakszerűen beépített tetőtérnek?

Rigips - Mik a főbb különbségek a falazott és a szerelt falak építése között?
Mik a főbb különbségek a falazott és a szerelt falak építése között? 2020.08.11.
Készítettünk egy rövid videót, melyben a különböző technológiával épülő falak építését és tulajdonságait hasonlítjuk össze. Baloldalon a kerámia téglafal készül, középen a mészhomok téglafal kivitelezése történik és jobbra a Habito lakáselválasztó fal építését láthatjuk.

Rigips - Lakáselválasztó falak újragondolva
Lakáselválasztó falak újragondolva 2020.08.07.
Nem csak az fontos, hogy a szobákat elválasztó falak hogyan épülnek és milyen követelményeknek felelnek meg, hanem komfortérzetünk szempontjából az is jelentős, hogy a lakásunkat határoló falak milyen tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez a kiadványunk összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat a Habito lakáselválasztó falakról.

Rigips - Csináld magad! kézikönyv
Csináld magad! kézikönyv 2020.08.07.
A kiadványban a mindennapi életben előforduló felújítási, szerelési, szerkezetkialakítási lehetőségeket ismertetjük lépésről-lépésre, képekkel illusztrálva, mindenki számára érthető módon.

Rigips - Rigips szárazépítési rendszerek bemutató videó
Rigips szárazépítési rendszerek bemutató videó 2020.04.21.
A megoldás a Saint-Gobain Hungary Kft. Rigips divízió által gyártott és forgalmazott termékeket foglalja magába. Az alkalmazás a Rigips réteges falszerkezetek tervezéséhez szükséges minden elemet és rendszert tartalmaz, segítségével engedélyezési és kiviteli szintű tervek, látványtervek, valamint tételkimutatás készíthetők. A megoldás az eddigi hasonló megoldásoktól eltérően nem csak a burkolat meghatározására, hanem a mögötte található tartószerkezetek kialakítására is lehetőséget biztosít, melynek kiosztása a Rigips szabályai alapján a falszerkezetben teljesen automatikus. A tartószerkezet 3D-ben is megjeleníthető. A 2D megjelenítést könnyen kezelhető, előre definiált csomóponti rajzok is segítik, melyek GDL könyvtárként érhetők el az alkalmazás részeként telepítve.

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information