Wienerberger

- A Wienerberger a Brick Award 2018. évi fordulójára kiemelkedő téglaépítészeti projektek nevezését várja szerte a világból
- Építészek, építészeti kritikusok és újságírók pályáztathatnak épületeket
Wienerberger Brick Award 2018: Pályázati felhívás

A benyújtási határidő: 2017. április 20.

Építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2017. április 20-ig nevezhetik be projektjeiket az online felületen keresztül: www.brickaward.com
A 2004-ben indított Wienerberger Brick Award kétévenként meghirdetett építészeti díj, amelyet a modern és innovatív téglaépítészet kiemelkedő példáinak ítélnek oda. 2018-ban a Wienerberger nyolcadik alkalommal osztja majd ki ezt a nemzetközileg elismert díjat, amelyre most pályázatot hirdet. A projekteket egy online felületen keresztül nevezhetik be építészek, építészeti kritikusok és újságírók. 2016-ban rekordszámú, több mint 600 projekt érkezett be 55 országból.
A Brick Award az egyetlen Nagydíj nyertesét (aki Kategórianyertes is egyben) 7 000 eurós pénzdíjjal jutalmazza, a négy Kategórianyertes mindegyikének további 5 000 eurós pénzjutalom jár.

A díjat öt kategóriában hirdetik meg:

A Brick Award meghirdetésével a Wienerberger felhívja a figyelmet a téglaépítészet kiemelkedő példáira.

Az utolsó kategória középpontjában a tégla használatának olyan innovatív koncepciója és felhasználási módjai állnak, mint az új építési technológiák vagy az egyedi igény szerint készített tégla és új díszítés alkalmazása a projektben. A benyújtott projektben jelentős szerepet kell játszaniuk a kerámia termékeknek, amelyek falazóblokkoktól a falburkoló téglákig, agyagcserepekig és térburkoló klinkertéglákig terjednek. A Wienerberger termékek használata nem szükséges feltétele a részvételnek. Külön szempont, hogy a projekt hogyan ötvözi a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot. További kritérium, hogy az aktualitás érdekében a projekt befejezési dátuma 2014 vagy későbbi időpont legyen.

A beküldött munkák közül 50-et választ ki egy zsűri, ezeket nevezik a Brick Award díjra.
A benyújtási szakasz 2017. április 20-i lezárását követően építészeti újságírókból és kritikusokból álló zsűri szűkíti le a beküldött pályázatokat 50 projektre, amelyeket neveznek a 2018. évi Wienerberger Brick Award díjra, és amelyek megjelennek majd a verseny kapcsán megjelenő Brick18 kiadványban. Ezt követően egy építészekből álló nemzetközi zsűri választja ki az öt nyertest az egyes kategóriákban, valamint a Nagydíj nyertesét.

Minden nevezett projekt megjelenik a Brick 18 kiadványban.
A hivatalos Brick Award díjátadó ünnepség Bécsben lesz 2018 tavaszán. Ugyanekkor jelenik meg a Brick18 kiadvány, amelyben mind az 50 nevezett projekt szerepel.

Várjuk a jelentkezéseket! www.brickaward.com

Wienerberger

További információ:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója (Porotherm, Terca), és piacvezető tetőcserepek (Koramic, Tondach), gyártásában Európában, valamint beton térburkolók (Semmelrock) előállítása terén Közép- és Kelet-Európában. Csőrendszerek (Steinzeug-Keramo kerámia csőrendszerek és Pipelife műanyag csőrendszerek) tekintetében a társaság az egyik legnagyobb gyártó Európában. A Wienerberger összesen 201 gyártóhellyel rendelkezik, 2015-ben 2.972 millió eurós bevételt termelt, működésből származó EBITDA eredménye pedig elérte a 370 millió eurót.Wienerberger HírekWienerberger csomópontokWienerberger KiadványokWienerberger VideókWienerberger Termékek


Kapcsolodó termékek:
 


Hirdetés

Wienerberger hírek:


Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2018: A zsűri tagjai
Wienerberger Brick Award 2018: A zsűri tagjai 2017.06.29.
A 2004-ben életre hívott Wienerberger Brick Award olyan építészeti díj, mely az egyedülálló, modern téglaépítészeti megoldásokat díjazza. A díjátadóra kétévenként kerül sor, így 2018-ban már nyolcadik alkalommal adja át a Wienerberger az elismerést a győztes pályázóknak. A pályázati időszak végéig, azaz április 20-ig 44 országból majdnem 600 pályázat érkezett be.

Wienerberger - Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2017-es kiadás
Porotherm alkalmazástechnikai és tervezési útmutató 2017-es kiadás 2017.05.10.
Immáron színes kivitelben érhető el a Wienerberger falazati tervezési kiadványa

A 2017-es Construmához igazítva megjelent a Wienerberger Téglaipari zRt. átdolgozott alkalmazástechnikai kiadványa, színes ábrákkal, táblázatokkal.

Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2018: Pályázati felhívás
Wienerberger Brick Award 2018: Pályázati felhívás 2017.04.05.
A 2004-ben indított Wienerberger Brick Award kétévenként meghirdetett építészeti díj, amelyet a modern és innovatív téglaépítészet kiemelkedő példáinak ítélnek oda. 2018-ban a Wienerberger nyolcadik alkalommal osztja majd ki ezt a nemzetközileg elismert díjat, amelyre most pályázatot hirdet. A projekteket egy online felületen keresztül nevezhetik be építészek, építészeti kritikusok és újságírók. 2016-ban rekordszámú, több mint 600 projekt érkezett be 55 országból.

Wienerberger - WIENERBERGER TONDACH TERMÉKÚJDONSÁGOK ­A CONSTRUMÁN
WIENERBERGER TONDACH TERMÉKÚJDONSÁGOK ­A CONSTRUMÁN 2017.04.05.
Idén április 5-9. között kerül megrendezésre a CONSTRUMA, a legnagyobb hazai építkezés tematikájú szakkiállítás és vásár a Hungexpo területén. 2017-ben a WIENERGERGER és a TONDACH impozáns, 210 négyzetméteres közös standdal állít ki.

Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2016:  A világ innovatív tégla­építészetének elismerése
Wienerberger Brick Award 2016: A világ innovatív tégla­építészetének elismerése 2016.06.15.
- Hivatalosan bejelentették a Wienerberger Brick Award 2016 díj nyerteseit.
- Az idei díjra 55 országból több mint 600 projektet neveztek be.
- 2016. május 19-én a bécsi Radiokulturhausban került sor a díjátadóra, melyen öt kategóriában ítéltek oda díjakat, beleértve két Nagydíjat és egy Különdíjat is.

Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2016: Jelentkezési felhívás
Wienerberger Brick Award 2016: Jelentkezési felhívás 2015.02.27.
- A Wienerberger kiemelkedő téglaépületek nevezését várja a 2016-os Brick Awardra
- Most először építészek is nevezhetik munkáikat
- A jelentkezési határidő 2015. március 31.
- A pályázatokat a Brick Award zsűrije bírálja el, amely angol, olasz, francia, belga és szlovén nemzetközileg elismert építészekből áll.

Wienerberger - Kreditpontos építész továbbképzés 2014 őszén
Kreditpontos építész továbbképzés 2014 őszén 2014.10.15.
Október közepétől országszerte nyolc helyszínen Budapesten, Győrben, Nyíregyházán, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen és Tatabányán tartjuk őszi, a MÉK által akkreditált képzéseinket. Jelentkezzen most online itt a honlapon!

Wienerberger - Formabontó téglaépületeket díjaztak
Formabontó téglaépületeket díjaztak 2014.05.20.
Bejelentették a Wienerberger Brick Award 2014 győzteseit a Bécsi Építészeti Központban. A legjobb 50 pályamű között két magyar alkotás is szerepelt, a nagydíjat ebben az évben egy thaiföldi filmintézet nyerte el.

Wienerberger - Wienerberger falazóelemek 2013
Wienerberger falazóelemek 2013 2013.11.11.
Újdonságok, változások a Porotherm Építési Rendszerben

Porotherm 30 K és 30 K Profi, Porotherm 44 T Profi, Porotherm 44 K és 44 K Profi, Porotherm 38K és 38 K Profi, Porotherm HG 25 Profi, Macuphon 20, Porotherm Thermo-áthidaló

Wienerberger - Wienerberger Brick Award 2014: Wang Shu a bécsi zsűriben
Wienerberger Brick Award 2014: Wang Shu a bécsi zsűriben 2013.07.04.
- A Wienerberger neves építészeket hívott meg a tekintélyes "Brick Award" zsűrijébe, köztük a Pritzker-díj nyertes Wang Shut
- Az öt kategóriában kiválasztották a díjnyertes projekteket, a Brick Award díjkiosztó gálát 2014 tavaszán rendezik majd meg
- A Wienerberger idén hatodik alkalommal díjazza ezzel a nemzetközi elismeréssel a kiemelkedő színvonalú téglaépítményeket

Wienerberger - Hetedszer is elismerve! Újabb Superbrands kitüntetések a Wienerbergernek
Hetedszer is elismerve! Újabb Superbrands kitüntetések a Wienerbergernek 2013.05.13.
A Wienerberger Téglaipari zRt. 2013-ban sorozatban hetedik alkalommal kapta meg a legjobb márkáknak járó Superbrands/Business Superbrands díjat, mely a világ legjelentősebb piaci márkaértékelési rendszerének elismerése. A Magyarországon vezető téglaipari vállalat így ismét bizonyította: az építőipari válság ellenére is az egyik legmegbízhatóbb és legkedveltebb márka a hazai és nemzetközi piacon.

Wienerberger - A Wienerberger, piacvezető téglagyártóként további termékinnovációkkal és beruházásokkal folytatja tevékenységét
A Wienerberger, piacvezető téglagyártóként további termékinnovációkkal és beruházásokkal folytatja tevékenységét 2013.05.03.
A lakhatás alapvető emberi szükséglet. Az, hogy milyen körülmények között lakunk, az nagyban meghatározza egy ember egészségi és lelki állapotát, ezáltal társadalmunk állapotát is.

Wienerberger - Kezdje velünk energiatudatosan ezt az évet is - a Wienerberger várja Önt a TFH+E szezonnyitó rendezvényen
Kezdje velünk energiatudatosan ezt az évet is - a Wienerberger várja Önt a TFH+E szezonnyitó rendezvényen 2013.02.01.
A Wienerberger Téglaipari Zrt. és a TONDACH Magyarország Zrt. közös kiállítóként vesz részt 2013-ban a tradicionálisan a Syma Rendezvényközpontban megrendezett Tetők - Falak - Homlokzatok + Épületenergetika Szakkiállításon.

Wienerberger - Herenden kezd új életet az iszapkárosult család
Herenden kezd új életet az iszapkárosult család 2011.10.06.
Egy évvel a 2010. október 4-én bekövetkezett iszapkatasztrófa után még mindig vannak olyan családok, akiknek nem oldódott meg lakhatási problémája. Az Illés család háza is az iszapkatasztrófában semmisült meg. A két kisgyermeket nevelő szülők egészségügyi okokra hivatkozva nem szerettek volna az új lakóparkban és ebben a térségben maradni, így viszont nem épült számukra új családi ház, elestek az állami támogatások nagy részétől is. Ezért a Wienerberger vállalta, hogy a térségben épült új lakópark építésénél is használt POROTHERM Profi falazatot, a POROTHERM áthidalókat és födémet ingyenesen biztosítja Illésék részére. A család kiválasztása a Nagycsaládosok Országos Egyesületének segítségével történt.

Wienerberger - 2011 őszi Wienerberger konferencia-sorozatok
2011 őszi Wienerberger konferencia-sorozatok 2011.09.19.
A Wienerberger Téglaipari zRt. - a MÉK és az MKK által akkreditált rendezvény keretében - idén ősszel is házhoz viszi az energiahatékony, illetve a "földrengésbiztos" építészet legújabb fejlesztéseit. Szeptember végétől, országosan több helyszínen és időpontban két konferencia-sorozaton várják az építőipari szakembereket.

Régebbi hírek:
Wienerberger - EUROCODE 6-8 Konferencia 2011. június 23-án Budapesten

EUROCODE 6-8 Konferencia 2011. június 23-án Budapesten

2011.06.07.