Utólagos lépéshang szigetelés egyszerűen
2024.08.05.

Ahogy telnek az évek, az utólagos lépéshang szigetelés egyre fontosabbá válik. A régebbi, többszintes épületek építésekor gyakran nem fordítottak erre kellő figyelmet, ezért szinte minden zaj átszűrődik a felsőbb szintekről. Ez rendkívül bosszantó lehet, de szerencsére létezik rá hatékony megoldás: a MAPESONIC CR.





A MAPESONIC CR hangszigetelő lemez egy kiváló minőségű, poliuretán ragasztóval összekapcsolt parafa- és gumiszemcsékből álló hangszigetelő lemez. Kifejezetten a meglévő épületek hangszigetelésére fejlesztették ki, ahol nincs szükség a padlóburkolat és az alatta lévő rétegek eltávolítására.

Ideális megoldás meglévő épületekhez

A MapeSonic CR elsősorban lakóépületekben, többlakásos társasházakban és sorházakban nyújt kiváló eredményt, ahol a zajcsökkentés kiemelten fontos. A lakók közötti lépéshangok és egyéb zajok ugyanis rendkívül zavaróak lehetnek. Ezen kívül szállodákban és hotelekben is nagyszerűen alkalmazható, ahol a nyugodt pihenés érdekében különösen fontos a zajok minimalizálása.

Hogyan lehet alkalmazni?

A MAPESONIC CR hangszigetelő lemez közvetlenül fektethető akár a meglévő kerámia burkolatokra is. A hangszigetelő anyag tekercseinek fektetése előtt fel kell ragasztani a MAPESONIC Strip öntapadó peremszigetelő szalagot a helyiség pereme és az oszlopok körül, továbbá minden burkolatot megszakító szerkezet éle mentén. A szigetelő lemez fektetése előtt ki kell tekerni és hagyni kell 24 órát, hogy az anyag kiegyenesedjen. Ezt követően a megfelelő ragasztóval le kell ragasztani a fogadófelületre. A lemezt közvetlenül a fektetése után kemény hengerrel vagy simítóval középről a szélek felé haladva rá kell simítani a felületre.

A hangszigetelő lemezek teljes felületre fektetése után 24-48 óra múlva lehet az új padlóburkolat lerakásához szükséges ragasztót a felületre felhordani. A padlóburkolat anyaga lehet kerámia, többrétegű parketta, laminált vagy úsztatott parketta, vagy bármilyen más rugalmas padlóburkolat.




A rendszer előnyei

  • A meglévő burkolaton 1-2 cm vastagságban megoldható a hatékony lépéshanggátlás.
  • Feszültségmentesítő és repedésáthidaló tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Padlófűtés esetén is használható.
  • Számos padlóburkolati típushoz alkalmas.


A MapeSonic CR utólagos lépéshang szigetelés egy innovatív megoldás a modern építészetben és belsőépítészetben, amely jelentősen javítja az épületek akusztikai komfortját. Széles körű alkalmazhatósága miatt ideális választás lakóépületek, hotelek, irodák és közösségi terek zajcsökkentésére, és olyan hatékony megoldást kínál, amely hosszú távon is kiváló teljesítményt nyújt.



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu
Kereskedőkereső


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2024.08.05.
MAPEFLOOR SYSTEM 32

MAPEFLOOR SYSTEM 32

Többrétegű oldószermentes epoxi rendszer 3-3,5 mm közötti ...

TRIBLOCK P

TRIBLOCK P

Háromkomponensű epoxi-cement bázisú alapozószer nedves aljzatokra. ...

PRIMER KL

PRIMER KL

Tapadásfokozó nem porózus felületekre, epoxi, epoxi-poliuretán és ...

MAPECOLOR PASTE..

MAPECOLOR PASTE..

Színezőrendszer a Mapefloor termékekhez. A Mapefloor Paste készre ...

MAPECOAT TNS COLOR

MAPECOAT TNS COLOR

Finomszemcsés kvarchookkal töltött vizes bázisú színezett akrilgyanta ...

MAPEFLOOR FINISH 630

MAPEFLOOR FINISH 630

Kétkomponensű, vizes diszperziós, akril filmszerű felületképző bevonat ...

Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information