Ultraplan Contract - a tökéletes beltéri aljzatkiegyenlítő

Az építéskémia fejlődésnek köszönhetően mára az egyes alaptermékek között is megjelentek a speciális igényeket kielégítő, különleges műszaki tudásokkal felvértezett anyagok. Egy ilyen termék a beltéri aljzatkiegyenlítők csoportjába tartozó Ultraplan Contract önterülő, ultragyors száradású aljzatkiegyenlítő.


Mi az oka a speciális termékek létrehozásának?

Ma már az belsőépítészek olyan burkolatokkal, fafajtákkal is tervezhetnek, melyek beszerzése korábban szinte lehetetlen volt, így a rögzítésükre szolgáló anyagoknak is követniük kell ezt a sokrétűséget. Ezenkívül a megrendelői igények is megnőttek a beépítésre kerülő anyagok minőségével szemben, az elvárható esztétika és funkcionalitás mentén is.




Az aljzatkiegyenlítők alkalmazhatóak-e melegburkolatok, főleg hagyományos parketták alá?

A kérdés azért szokott gyakran felmerülni, mert ezek szilárdsági képességei fokozottan vannak kitéve, mind nyúlás, mind zsugorodás esetén, tekintettel a kivitelezési körülmények sokféleségére.

Azt tudjuk, hogy a parketta és kiegyenlítőanyag helyszíni pihentetése, klimatizálása milyen fontos, de a kiegyenlítők közötti mért és mérhető különbségekkel nem mindenki van tisztában.

Mi a különbség egy hidegburkolatos és melegburkolatos kiegyenlítő között?

A termék több műszaki képessége is eltérhet, nyomószilárdság, járhatóság, vagy burkolhatóság tekintetében. Mégis a legfontosabb a vékony teríthetőség, hiszen a melegburkolatos szakma 1-3 mm között dolgozik nagy mennyiségben, míg hidegburkolásnál a kiegyenlítés csak a nagyobb eltérések esetén szükséges, mert a kisebb eltéréseket a ragasztóágy elviszi.




Miben más az Ultraplan Contract, mint a versenytársai?



Néhány alkalmazási példa



Az Ultraplan Contract jellemzői



A keverék elkészítése



A keverék terítése



Mint azt a fenti felsorolás kifejti, a termék nyomószilárdsága 30 Mpa 28 napos korában, ami ma már elvárás egy melegburkolati kiegyenlítőtől, illetve a 12-24 óra maximális várakozás az öntés után, a hatékony munkavégzés érdekében.

Kérjük, keresse a Mapei kereskedőpartnereknél az Ultraplan Contract terméket!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu
Kereskedőkereső


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2023.11.13.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information