Új hazai gyártó az acél építőanyagok és
csarnokrendszerek piacán


Az ipari- és agrárépületekkel, csarnokokkal kapcsolatos elsődleges elvárás a teljes körű funkcionalitás és a bekerülési költségek alacsony szinten tartása - hiszen egy ilyen létesítmény alapvető célja, hogy hosszú távon hozzájáruljon a vállalkozás sikeréhez. A legnagyobb kihívást mégsem ezeknek a feltételeknek a teljesítése, hanem a fenntartási költségek megbecslése jelenti, amely az épület-koncepció hatékonyságának elsődleges mutatója. A Swedsteel-Metecno termékeit éppen ezért a hazai piac műszaki, technológiai, környezetvédelmi követelményeinek és időjárási körülményeinek megfelelően fejlesztette ki.
Az alapanyagválasztás sikertényező

A beruházások sikerének alapvető feltétele az épületek hosszú élettartama, az ott folyó munka, a termékek és a dolgozók biztonsága, a korrózió elleni védelem, valamint a külső hatásoknak való ellenállóság. A csarnokrendszerek és azok tartószerkezete, tető- és falburkolata, csatornarendszere esetében továbbá különösen fontos a legmagasabb minőségű anyagok kiválasztása. Ezt az acél építőanyagok esetében az anyagvastagság, a bevonat és cinktartalom határozzák meg. A garancia, miszerint az alapanyagok a legkiválóbb minőségűek, a termékekkel kapcsolatos legfontosabb szempont a Swedsteel-Metecno-nál.

"A Swedsteel-Metecno svédacél építőanyagok és komplett csarnokrendszerek teljes választékát kínálja, amelyeket anyagvastagság, bevonat és cinktartalom tekintetében is kizárólag a legmagasabb minőségű acélból állítunk elő" - mondta el Alyyan Nabeel, a Swedsteel-Metecno ügyvezetője. "A gyártás a legkorszerűbb, nagymértékben automatizált technológiával történik, amelynek köszönhetően az alapanyag kiemelkedő minősége ellenére megfizethető áron tudjuk kínálni a termékeinket. A magyarországi gyártásnak köszönhetően a szállítási költségek ugyancsak kedvezően alakulnak nem csak itthon, de a régió szinte bármely országában."


Okos tervezés és folyamatos fejlesztések

"A portfólió összeállításakor arra törekedtünk, hogy minden egyes termékünket egyedi tulajdonságokkal ruházzuk fel. Ennek eredményeképpen választékunk olyan előnyökkel bír, amelyekkel bármely technológiai vagy funkcióbéli igényt ki tudunk szolgálni" - ismertette Alyyan Nabeel a termékfejlesztési stratégia alapjait. A vállalat olyan több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberekkel bővítette csapatát, akik jelentős segítséget nyújtottak az értékes termékjellemzők kifejlesztésében.

A szakértők tapasztalatainak és a modern gyártástechnológia előnyeinek kihasználásával innovatív, és akár extrém kívánalmaknak is megfelelő termékek jellemzik a választékot. Jó példái ennek a Swedsteel-Metecno Z és C gerendák, amelyek egyedülálló méretekben is rendelhetők: a profilmagasság 100-tól egészen 400 mm-ig terjed, míg az anyagvastagság akár 1,0 és 4,0 mm is lehet.

A cserepeslemezeket a vállalat ún. dupla vízorros kivitelben kínálja, amely a hagyományos vízorros kivitelnél hatékonyabb vízzárást, így nagyobb ellenállóságot és tartósságot biztosít a tetőzetnek. Emellett a vállalat trapéz- és sinus-lemezeket is kínál, amelyek lehetővé teszik egyedi tetőmintázatok vagy falszerkezetek kialakítását; illetve az átgondolt tervezésnek köszönhetően akár teljes egészében előregyártott szerkezetek létrehozását.

A Swedsteel-Metecno-nál komplett épületrendszerek is válaszhatók: az acél könnyűszerkezetes csarnokok a méret, a funkció, az esztétikai, a hőszigetelési- és a térelválasztási igények maximális figyelembe vételével, teljesen az adott beruházás igényeinek megfelelően alakíthatók. Funkció tekintetében rugalmas választást jelentenek a Swedsteel-Metecno szendvicspanelek is: ezek különböző kivitelben és töltettel gyárthatók, így helytállnak bármilyen felhasználási területen - a temperált épületektől, a hűtőházi alkalmazásig a mezőgazdaság, az ipar vagy a kereskedelem területén.

A választék fejlesztése ugyanakkor nem zárult le a Swedsteel-Metecno-nál, Alyyan Nabeel szerint ugyanis az innováció a hosszú távon is sikeres üzleti jelenlét alapvető feltétele: "Tudjuk, hogy a piacok folyamatosan változnak, ennek megfelelően a vállalkozások épületekkel kapcsolatos elvárásai is átalakulnak. Éppen ezért stratégiai fontosságú döntésünk volt intézetekkel közös kutatási és fejlesztési projektek elindítása, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a lehető legnagyobb rugalmassággal, illetve gyorsasággal reagáljunk a megrendelői igényekre."
Háttérinformációk a Swedsteel-Metecno fejlesztési vezetőjétől


Z és C gerendák

A Swedsteel-Metecno Z és C szelvények a száraz, könnyűszerkezetes, szerelt építéstechnológia alapját képezik. Leggyakoribb felhasználási területük a csarnok jellegű, főtartó keretes épületek másodlagos teherhordó szerkezeti elemeiként (tetőszelemenek, falvázgerendák, falvázoszlopok) való beépítés.

A tűzihorganyzott alapanyagnak köszönhetően további felületvédelem nélkül is kiválóan ellenállnak a korróziónak. A nagyszilárdságú acél és az optimalizált profilméretek magas teherbírási képességet, ezáltal kis önsúlyt és gazdaságos, gyors építést tesznek lehetővé. A vállalat a méretlépcsők meghatározása során az optimális anyagfelhasználást lehetővé tevő gyakorlati alkalmazást tartotta szem előtt. Ennek eredményeképpen a Swedsteel-Metecno Z és C szelvények egyedülálló méretekben is rendelhetők: a profilmagasság 100-tól egészen 400 mm-ig terjed, míg a lemezvastagság akár 1,0 és 4,0 mm-ben is rendelhető. A szelvények - az optimális kihasználást szem előtt tartva - speciális méretben is elérhetőek, mint a 180, vagy 220 mm gerincmagasság. Az S350+Z275 minőségű alapanyag, valamint a teljesen élhorganyzott kivitel garantálják a tartósságot és a megbízhatóságot. Lehetőség van továbbá a tervezett kapcsolatokhoz igazított gyári lyukasztásra is, ami még egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a helyszíni kivitelezést.

"A gyári lyukasztás teljesen automatizált. A terveken, illetve a mérnöki számításokon elkészített rajzokat adaptáljuk, így még biztonságosabb és gyorsabb a gyártás, továbbá rövidebb a szállítási idő is" - hangsúlyozta Kotormán István, a Swedsteel-Metecno Kft. fejlesztési vezetője.
Trapézlemezek, szinuszlemezek- tetőre és falra

Bordázott és hullámformában megjelenő elegáns ipari burkolat. A rendkívül magas minőségű alapanyagból gyártott Swedsteel-Metecno trapézlemez a könnyűszerkezetes, ipari csarnoképületek önhordó, tető- és falburkolati rendszereinek alapjai. A széles méretválasztékból - ami igaz a profilmagasságra, a bordaméretekre és a lemezvastagságra is - a teherbírást, az esztétikumot és a gazdaságosságot szem előtt tartva bárki megtalálhatja az adott létesítmény szempontjából optimális lemeztípust. A mindkét oldalán tűzihorganyzott acéllemezre gyárilag felvitt többrétegű bevonati rendszer kiváló korrózió elleni védelmet és felületi ellenállóképességet biztosít. A széles színskálának köszönhetően az elemek egyszerűen a vállalat arculatához vagy a kívánt épület-színkombinációhoz igazíthatók. Az indusztriális megjelenésű trapézprofilok mellett lágyabb homlokzati struktúrát adnak a tu-lajdonságaikban megegyező Swedsteel-Metecno szinuszhullámú burkolati lemezek.


Szendvicspanel - tetőre és falra

Kész hőszigetelt tető- és falburkolat a temperált terektől a normál szigetelt épületen át a hűtőházakig számos típusban és kivitelben elérhető, nagy előnye gyors, egyszerű szerelése.

Az önhordó Swedsteel-Metecno szendvicspanelek a kivitelezés szempontjából olyan gyors és gazdaságos megoldások, amelyek széles körűen használhatóak különböző funkciójú épületekhez. A sztenderd színbevonatos tűzihorganyzott acél mellett alumínium vagy rozsdamentes acél külső és belső fegyverzettel is rendelhetők a felhasználás típusától függően. Az épület céljától, funkciójától és a vonatkozó tűvédelmi előírásoktól függően választható hőszigetelő anyag, ami PUR vagy PIR habos, kőzetgyapotos, de akár üveggyapot töltetű is lehet. Ami a színválasztékot illeti, a vállalat bármilyen egyedi igényt képes teljesíteni, akárcsak a panelvastagság (30-200 mm) tekintetében. A Swedsteel-Metecno szendvicspanelek speciális követelményekre is megoldást nyújtanak: a vállalat kínálatában elérhető akusztikai panel, belső oldalon perforált acéllemezzel és kőzet-gyapot töltettel, illetve olyan építészeti panel, amelynek külső fegyverzete szinuszhullámú, így biztosítva különleges megjelenést. Rendelhető továbbá rejtett rögzítésű homlokzati panel formájában is.

Mindezek lehetővé teszik, hogy a Swedsteel-Metecno szendvicspanelek helytálljanak bármilyen felhasználási területen - így például a temperált épületektől, a hűtőházi alkalmazásig a mezőgazdaság, ipar vagy épp kereskedelem területén.
Csarnokrendszerek

A Swedsteel-Metecno acél könnyűszerkezetes csarnokai maximálisan egyedi igényekre tervezve és kivitelezve készülnek. A vevői, beruházói igények, vagyis a méret, a funkció, az esztétikai, a hőszigetelési és a térelválasztási szükséglet, valamint az elvárt műszaki követelmények együttesen határozzák meg a Swedsteel-Metecno csarnoképületek műszaki tartalmát és kialakítását.

A könnyűszerkezetes acél alapanyag és építési technológia lehetővé teszi az adott üzleti területekhez szükséges tér- és épületigények akár egy csarnokon belüli, vagy akár különálló épületekkel történő kialakítását is. A rugalmasan alakítható szerkezeti megoldásokkal kiváló térkihasználással tervezhető, ezáltal fesztáv és belmagasság tekintetében egyedülállóan szabad méretek valósíthatók meg. A vízszintes, ill. a függőleges belső térelhatárolás egyaránt tetszőlegesen alakítható, a csarnok méreteire (szélesség, vállmagasság, hossz) szinte nincs korlátozás. A méretszabadság velünk valóban korlátlan távlatokat nyit: a néhány száz m2-től a több tízezer m2-es alapterületig bármekkora csarnok megépíthető.


Garancia

A Swedsteel-Metecno a kiváló minőség biztosítása mellett 20, vagy akár 30 év garanciát is vállal termékeire, amelyekhez minden szükséges kiegészítő elérhető a vállalat kínálatában. A tervezők és kivitelezők munkáját ezen felül részletes műszaki információkkal, statikai méretezési eszközökkel, termék- és csomóponti rajzokkal is segítik a tervezéstől a kivitelezésig.További információ és ajánlatkérés:

www.swedsteel-metecno.com
www.swedsteel.hu


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel-Metecno rendelkezik Kelet-Közép Európában a legfejlettebb, innovatív gyártási technológiával. Ennek tervezése és gyakorlati alkalmazása a vállalat tulajdonosainak és mérnökeinek több évtizedes magyarországi és nemzetközi építőipari, illetve acél könnyűszerkezetek terén szerzett tudásán, szakmai tapasztalatán alapul.

A Swedsteel-Metecno, a magyar és régiós piacon egyedülálló módon, a svédacél anyagú könnyűszerkezetes építkezés teljes termékskáláját és technológiáját kínálja - kiegészítő- és tartozék termékekkel együtt, magasszintű mérnöki támogatással.

A vállalat termékekkel kapcsolatos alapelvei - minőség, megbízhatóság és megfizethetőség - az alapanyag kiválasztásától, a gyártáson át, az értékesítésig érvényesülnek. A termékek előállításához használt svédacél (tekintve anyag- és cinkréteg vastagságot, illetve a bevonatot) a legmagasabb minőséget képviseli a piacon. Az alapanyag magas minősége, a fejlett gyártási technológia és a vállalat nyújtotta széles körű terméktámogatási csomag együttesen garantálják a megrendelők számára a tartósságot, a megbízhatóságot, és a kedvező bekerülési költséget.

A Swedsteel-Metecno Kft. a Metecno Csoport hazai és régiós üzletága. Több mint 45 éve a nemzetközi építőipari piac meghatározó szereplője, és a világ elsőszámú szendvicspanel-gyártója, 15 országban üzemeltet gyártóegységeket, és 30 országot szolgál ki termékeivel, éves szinten 20 millió négyzetméter tető-és falburkolatot állít elő.2016.06.28.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Swedsteel hírek:


Swedsteel - "Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!"
"Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!" 2021.01.13.
Martonosi Zsolt építészmérnök a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszékének mesteroktatója és a M-MÉRMŰ Bt. építésztervezője az utóbbi években ismerkedett meg a Swedsteel könnyűszerkezetes termékeivel. Együttműködésük nyomán impozáns, bemutatóteremmel egybeépített raktárcsarnok épült Debrecenben, illetve megújult a nagyhírű Vojtina Bábszínház tetőszerkezete is. A tervezőt az együttműködés részleteiről kérdeztük.

Swedsteel - Acélszerkezeti csomópontok és szellemi kapcsolódások, avagy az építészmérnök, a statikus és a gyártó szakmai szövetsége
Acélszerkezeti csomópontok és szellemi kapcsolódások, avagy az építészmérnök, a statikus és a gyártó szakmai szövetsége 2020.11.11.
Az elmúlt harminc évben országszerte számos csarnok épült a szegedi Top-Szerk Bt. tervei alapján, az elmúlt 5 évben ezek közül több is a Swedsteel együttműködésben A tervezőiroda alapítóival, Borbély Andreával és Varga Györggyel beszélgettünk az acélszerkezetekről különböző szakmai aspektusból.

Swedsteel - A Gordiusz csomópontjai
A Gordiusz csomópontjai 2020.11.09.
A legkorszerűbb csomóponti kialakításokkal, minőségi acél alapanyagokból évi 25 000 m2-nyi épület-vázszerkezetet állít elő saját gyártóüzemében, és ebből 10 000 m2-nyi csarnokot a helyszínen össze is szerel a hódmezővásárhelyi Gordiusz Könnyűszerkezeteket Gyártó és Szerelő Kft. A csarnoképületek szelemenrendszerét, héjazatát, burkolatát és a kiegészítőket legtöbbször régi partnerüktől, a Swedsteeltől rendelik. A cég alapító ügyvezetőjével, Nagy Sándorral beszélgettünk csarnokokról, kihívásokról és megoldásokról, valamint a cége működéséről.

Swedsteel - A Swedsteelnél figyelnek arra a bizonyos "patkószegre" is! - Miért fontosak a részletek?
A Swedsteelnél figyelnek arra a bizonyos "patkószegre" is! - Miért fontosak a részletek? 2020.10.05.
Benkovich Attila 2018-ban tervezte meg első közös csarnokát a könnyűszerkezetes csarnokok specialistájának számító Swedsteel-lel. Az okleveles építészmérnök, aki 1980 óta dolgozik tervezőként, Szentendre főépítészeként gyakorlatot szerzett az államigazgatásban és személyesen irányított számos kivitelezést is, 40 éves sokoldalú szakmai tapasztalatairól beszélgetünk.

Swedsteel - A dabasi csarnoképítő
A dabasi csarnoképítő 2020.03.12.
Generálkivitelezéssel és tervezéssel foglalkozik a Patina Építő Zrt., amelynek története több, mint negyedévszázados múltra tekint vissza.

Swedsteel - Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők
Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők 2020.02.10.
Extrém tervezési helyzetekben is sikeresnek bizonyult a Construct-Plan Kft. tervezőiroda és a könnyűszerkezetes építőanyagok specialistájának számító Swedsteel párosa. Az együttműködésük eredménye a Békés megyei régióban épült számos acélcsarnok szerkezetében biztosítja az egymásra ható erők egyensúlyát és a biztonságot. A kooperáció részleteiről kérdeztük Bánfi Ádám statikust, a Construct-plan Kft. alapító ügyvezetőjét.

Swedsteel - Vigyázat! Nagyfeszültség!
Vigyázat! Nagyfeszültség! 2020.02.10.
Feszített tempóban tervezi az acélcsarnokokat a Bal-arch Kft. - elsősorban a villamosipar számára. Jelentős számú megrendeléseik közül sokat a Swedsteel profiljainak, termékeinek betervezésével valósítanak meg. A tervezőiroda és a gyártó kapcsolatát a szűkös határidők ellenére sem a feszültség, hanem a konstruktív és hatékony együttműködés jellemzi. Balogh László építészmérnökkel, az iroda vezetőjével beszélgettünk.

Swedsteel - "Kell egy csapat!"
"Kell egy csapat!" 2019.12.11.
Idén a saját kapacitásbővítésére épített könnyűszerkezetes csarnokot a Swedsteel szinte teljes termékpalettájának felhasználásával az N-ferrum Kft. Nagykanizsán. A 2006-ban id. Nemes János halálának évében alakult, az ő szellemi, szakmai öröksége jegyében formálódó, kezdetben betonacél szereléssel, gyártással és értékesítéssel foglalkozó, a piac elvárásainak változását folyamatosan szem előtt tartó, bő évtizede acélszerkezeti csarnokok komplett kivitelezésével foglalkozó cég ügyvezetőjét, Nemes Jánost kérdeztük a beruházás és a kivitelezés részleteiről.

Swedsteel - Statika: a nyugalom művészete
Statika: a nyugalom művészete 2019.12.11.
Izgalmas mérnöki kihívásokkal teli, gazdaságos, praktikus, biztonságos és esztétikus csarnokok hirdetik országszerte az RKK Team Kft. és a Swedsteel Kft., azaz a statikai iroda és a könnyűszerkezetes épületelemek, rendszerek gyártójának együttműködését. A két terület elválaszthatatlan viszonyáról kérdeztük Rezeli Csabát, az RKK Team vezetőjét.

Swedsteel - Acélos kapcsolat – statika és az acél
Acélos kapcsolat – statika és az acél 2019.11.07.
Egyre több impozáns, gazdasági felhasználású acélcsarnok hirdeti országszerte a könnyűszerkezetes épületek specialistájának számító, hazai gyártóbázissal rendelkező Swedsteel piaci térhódítását. Ezeknek - az általában nagy fesztávolságú - épületeknek a sikeres megvalósítása azonban nem csupán a kiváló termékek függvénye, de komoly statikai tervezőmunkát is feltételez. Az algyői General Statika Bt. ezen a területen, továbbá gyártmánytervezésben és tervezői programok fejlesztésében is eredményesen működik együtt a Swedsteellel.>
Kovács Lászlót, a tervezőiroda tulajdonosát kérdeztük a szakma fejlődési irányairól, illetve a gyártóval való kapcsolatáról.

Swedsteel - Swedsteel vékonyfalú acél szelvények - Z-C-U profilok
Swedsteel vékonyfalú acél szelvények - Z-C-U profilok 2019.10.07.
A vékonyfalú hidegen alakított acél szelvények alkalmazása régóta elterjedt a magasépítésben. A "vékonyfalú" elnevezés a kis lemezvastagságra (t<4mm), a "hidegen alakítás" a gyártástechnológiára utal. A kis lemezvastagságok miatt kulcskérdés az acél megfelelő korrózióvédelmének, tartósságának biztosítása, ennek érdekében igen gyakori a tűzihorganyzott acél alapanyagok használata. A vékonyfalú acél szelvények lehetnek felületszerkezeti elemek (pl. trapézlemez, falkazetta) vagy rúdszerkezeti elemek (pl. nyitott vagy zárt szelvények).

Swedsteel - Stabil partnerség, stabil csarnokok
Stabil partnerség, stabil csarnokok 2019.09.10.
A közel 4 000 m2-es Tauril Gumigyártó és Kereskedelmi Kft. új üzem-, és logisztikai csarnokát a Stabil Kft. valósította meg, amelynél a Swedsteel volt a beszállítója.
A kivitelező az a Stabil Kft. volt, amelynek tulajdonosa, Papp Zoltán annak idején az "Év Acélszerkezeti Nívódíját" is elnyerő Rutin Kft. igazgatójaként, olyan projektek megvalósításában vett részt, mint a müncheni Allianz Aréna vagy a Budapest Aréna. Az acélépületek tervezésében, gyártásában és a könnyűszerkezetes technológia alkalmazásában évtizedes tapasztalatokkal bíró szakembert kérdeztük az építés részleteiről, illetve a Swedsteellel való kapcsolatáról.

Swedsteel - Precedenst teremtenek
Precedenst teremtenek 2019.07.15.
Bár a Swedsteel és az N-ferrum szakemberei a könnyűszerkezetes építészet határait feszegetik innovatív megoldásaikkal, a megrendelők elégedettek. Az acélszerkezeteket gyártó, biatorbágyi üzemmel rendelkező cég, illetve a magyar tulajdonú családi vállalkozásból kinőtt kivitelező kft. két év alatt több mint egy tucat csarnokot hozott tető alá. Voltak köztük olyanok is, amelyek irányadó esetként szolgálhatnak a szakma számára.
A részletekről Nemes János, az N-ferrum Kft. tulajdonos ügyvezetője beszél.

Swedsteel - Sporttársakból építőtársak
Sporttársakból építőtársak 2019.06.07.
Volt triatlonisták 2017-ben egy kaposvári családi ház építése során - mint megrendelő és mint tervező - a praktikum, az esztétikum és a gazdaságosság ágaiban nyújtottak nagy teljesítményt. Egyebek mellett a Swedsteel síklemezes tetőrendszerét is segítségül hívva.
Az építkezés részleteiről az épület tulajdonosa, Varga Szabolcs és Nógrádi Tamás építészmérnök, a NOGART Kft. ügyvezetője számolt be.

Swedsteel - Swedsteel termékek a TEKLA programban
Swedsteel termékek a TEKLA programban 2019.03.13.
Az acélszerkezeti tervezők és szerkesztő kollégák körében méltán népszerű 3D konstrukciós tervező programban, a Tekla Structures BIM szoftverben immár elérhetők a Swedsteel termékek is! A Swedsteel-Metecno Kft. és a Construsoft Kft. együttműködésének köszönhetően a Tekla Structures tartalmazza a Swedsteel tartószerkezeti Z-, C-, CI-, U-profilokat és burkolati trapézlemezeket, továbbá a Swedsteel-Metecno típusú szendvicspaneleket is.

Swedsteel - Új elegáns, korcolt Swedsteel tető az egyházi műemléképületen
Új elegáns, korcolt Swedsteel tető az egyházi műemléképületen 2019.03.06.
1500 m2-nyi síklemezes tetőburkolatot kapott a Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola egy részét befogadó, illetve a nővérek szállásául is szolgáló épületegyüttes. A PLX termékeket a Swedsteel biztosította.

Swedsteel - Szilárdan, mégis rugalmasan
Szilárdan, mégis rugalmasan 2019.02.14.
Több, mint 10 000 m2-nyi Swedsteel-csarnokot épített csapatával a Kocsis és Társa Bt. az elmúlt másfél évben.
Fából ugyan nem lesz vaskarika, viszont épületasztalosból könnyűszerkezetes, modern fémcsarnokok építője igen. Kocsis János pályája legalábbis ezt bizonyítja. A szakember nyolc közös projekt tapasztalata alapján nyilatkozott az innovatív technikai megoldásokról és a gyártóval való kapcsolatáról.

Swedsteel - "A dohány jó helyre került..."
"A dohány jó helyre került..." 2019.01.10.
Valódi nagycsarnok épült Zalaegerszegen az Országos Dohányboltellátó Kft. megbízásából. 12 méteres magasságával, 36 méteres fesztávolságával és 60 méteres hosszával a 2000 m2-es raktár, illetve a hozzá tartozó 300 m2-es iroda nem csak méretei okán, de a színkompozíciónak és a letisztult felületeknek köszönhetően esztétikai szempontból is impozáns épülete lett az ipari parknak - többek között a Swedsteel jóvoltából.

Swedsteel - Álomlovarda acélcsarnokban
Álomlovarda acélcsarnokban 2018.09.06.
Lovarda a természet lágy ölén. Pontosan ezt álmodta meg Pataki Mátyás, a Lambda System alapítója, aki nemcsak a hétköznapi mókuskerékből szeretett volna kiszabadulni, amikor úgy döntött, hogy beruház egy lovardára, hanem a sportágban sikeres díjugrató lánya számára is kedvezni akart. Szakmabeliként már a kezdetekkor tudta, hogy a minőségi végeredményhez nem célszerű az ár alapján terméket választani.

Swedsteel - Trendi acél tető a társasházakon
Trendi acél tető a társasházakon 2018.08.08.
Az elmúlt lassan két évben az ország több városában jelentek meg ismét toronydaruk, és a szaporodó családi házas építkezések mellett újra a kínálati palettára kerültek nagyobb és kisebb társasházi lakások is. Nem véletlen, hiszen egy jó helyen lévő ingatlan még mindig jó befektetésnek számít. Ebben a tekintetben pedig ma már nem csupán az ár fontos, de a vevők azt is egyre inkább szem előtt tartják, mennyire tartós, minőségi termékekkel épül fel új otthonuk, vagy a befektetésnek szánt ingatlan. Így más tartós műszaki megoldás mellett egyre több tetőre kerül acél alapanyagú, időjárásálló cserepeslemezt, amellyel gyors a kivitelezés.

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information