Több milliós új gyártócsarnokot adtak át Nógrádban



Az éves szinten félmilliárd forint feletti forgalmat elérő, elsősorban kerti, játszótéri, lakberendezési, illetve háztartási termékek gyártásával, értékesítésével foglalkozó NÁDLAND Kft. idén több milliós fejlesztésbe fogott bele. Ennek részeként a közeljövőben adják át a Nógrád-megyei Vizsláson a cég új, 1362 m2-es raktár-és gyártócsarnokát, ahol többfunkciós rugalmas gumiburkolatokat, rugalmas járólapokat fognak előállítani a játszóterek, sportpályák, illetve mezőgazdasági-és ipari létesítmények számára.


Az alig 8 hónap alatt megvalósult beruházás során egy hosszútávon is gazdaságosan üzemeltethető, energiatakarékos, könnyűszerkezetes acélvázas csarnok épült fel, amelynek felépítményi anyagait a 2016 óta hazai gyártókapacitásokkal rendelkező Swedsteel-Metecno Kft. biztosította. A biatorbágyi központtal rendelkező vállalat az anyagok gyártásán és leszállításán felül a beruházás mérnöki támogatásában is aktív szerepet vállalt a vázlattervek elkészítésétől egészen a kivitelezés folyamatáig.

"A főtartó acélváztól, a szelemenrendszeren, a hőszigetelt tető- és falpaneleken, a közbenső födém bennmaradó zsaluzati trapézlemezén át az ereszcsatornáig, és az ezek beépítéséhez szükséges összes kiegészítőig, minden szükséges elemet a Swedsteel-Metecno biztosított, így a kivitelezés gyorsan, zökkenőmentesen haladt, és pótmunkára sem volt utólag szükség." - hangsúlyozta Kotormán István, a Swedsteel-Metecno műszaki és fejlesztési vezetője.





A szakember hozzátette, hogy már a tervezési szakaszban bekapcsolódhattak a munkálatokba, így a koncepciótervezéstől, a vázlattervektől kezdve az engedélyes terven át a kiviteli tervezésig minden munkafolyamatban részt vettek, aminek köszönhetően a műszaki tartalom, a költségek és a kivitelezés ütemezése, részletei kapcsán is időben megszülethettek a döntések, amivel szintén sok időt spórolt meg mindenki, illetve biztosított volt a magas minőségű megoldás.

A beruházáshoz a Swedsteel kivitelező partnere, az Eger "kas" Kft. is sok szálon kapcsolódott. Egyrészt az építtető felkérése alapján ők végezték az építésztervezői feladatokat, másrészt a Swedsteel megbízásából az egyedi acél főtartó vázszerkezet is ők gyártották le.

A csarnoképületben folyó gyártási és tárolási folyamatok, valamint az emberi munkaerő védelme érdekében az épületnek előírás szerint magas szintű tűzvédelmi követelményeknek kell megfelelnie. A főtartó acél vázszerkezet esetén ez 30 perces tűzállósági előírást jelent, amelyet a gyári körülmények között felhordott speciális tűzgátló festéssel oldották meg. A tetőpanelre és az azt alátámasztó vékonyfalú Z-szelemenre 15 perces tűzállósági követelmény vonatkozik. A Swedsteel-Metecno tetőpaneljei rendelkeznek az ehhez szükséges minősítésekkel, míg a másodlagos teherhordó szelemenek esetén a cég mérnökei a megfelelőséget egyedi számításos módszerrel igazolták, biztosítva a gazdaságos, anyagtakarékos megoldásokat.

Az építkezés gyors ütemben haladt. Tavaly augusztus 28-án született meg a megállapodás a csarnok kivitelezéséről, és idén április 27-én már át is adják hasznosításra a létesítményt.

"Fontos célként határoztuk meg azt, hogy a jelentős induló beruházási költséggel járó fejlesztésünket mielőbb bevonjuk a gyártási folyamatainkba, ezért a kivitelező kiválasztásakor azt az elvárást fogalmaztuk meg, hogy a csarnok a lehető legrövidebb idő alatt elkészüljön." - hangsúlyozta Lukács József, a NÁDLAND ügyvezetője, aki hozzátette, hogy nagyon elégedett az elkészült csarnokkal.

A NÁDLAND új vizslási csarnoképülete hamarosan már teljes kapacitással üzemel, ahol várhatóan 50 embert fognak alkalmazni. Számukra a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében a beruházás során mérnöki és adminisztrációs irodákat, étkezőt, szociális helyiségeket, öltözőket, valamint további funkciókat kiszolgáló blokkokat is felépítettek.





MŰSZAKI SPECIFIKÁCIÓK

A NÁDLAND új, könnyűszerkezetes csarnokának főtartó vázszerkezete melegen hengerelt, szelvényekből előretervezett és gyártott acél rendszerű, Z-szelvényű szelemenrendszerrel rendelkező konstrukció. A tető- és falburkolat előregyártott hőszigetelt szendvicspanelekből, míg a csarnokrész belső teréből leválasztott műhely és gépészeti helyiség acél vázzal és szendvicspaneles belső elválasztó falakkal készült el. A kétszintes fejépület közbenső födémje a főtartó acél váz födémgerendáira terhelő, alulbordás monolit vasbeton lemez, amelynek a bennmaradó zsaluzatát magasbordás acél trapézlemez biztosította.


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.



2018.04.19.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Swedsteel hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information