Tetőt épít, felújít, ezt mindenképpen tudnia kell



Bár idehaza továbbra is a hagyományos cserepek iránt a legnagyobb a kereslet, mellettük egyre többen keresik a cserepeslemezeket is az új tetők építésekor, vagy a felújítások elvégzésekor - áll a Swedsteel-Metecno friss felmérésben. Azonban korántsem mindegy, hogy az utóbbi technológia esetében milyen minőséget választanak a vásárlók. Az erős árverseny miatt elképesztő minőségi különbségek tapasztalhatók a termékek tartóssága terén.


Egyre népszerűbbé kezd válni idehaza az acél alapanyagú cserepeslemez, miután nagy táblákban szerelhető, gyorsan fel lehet rakni a házra, és a lemez önsúlya is töredéke a hagyományos cserépének. Viszont ennél a technológiánál fokozottan figyelni kell a minőségre. Bár a piacon számtalan változatban, szín-és formavilágban érhetők el a cserepeslemezek, a tartósságukat sok minden befolyásolja. Az egyik legfontosabb az acél alapanyagú tetőfedések esetében a terhelhetőség szintje. Minél jobb minőségi besorolást kap az adott termék, annál biztosabb, hogy ellenáll a mechanikai behatásoknak, könnyű a szerelése és a karbantartása is egyszerűbb. Másrészt vásárláskor kiemelt figyelmet kell fordítani a tűzihorganyzás minőségére, vastagságára is, mert ez határozza meg igazán azt, hogy mennyire lesz ellenálló a tető, többek közt a korrózióval szemben.



"A minőségi alapanyagok beszerzése csak az első lépés. Itt is igaz az, ha szakszerűtlenül szerelik fel a tetőt, akkor hiába minden. Mi ezért javasoljuk mindig azt, hogy tapasztalt kivitelezőkkel végeztessék el az emberek a munkálatokat. Elsősorban azokkal, akiket a gyártó ajánl, mert akkor biztosan úgy építik meg a tetőt, ahogyan az elő van írva." - fejtette ki Kotormán István. A Swedsteel-Metecno szakértője azt tanácsolja az embereknek, hogy a gyártótól, illetve a kivitelezőtől is kérjék el a teljesítést igazoló hivatalos szállítóleveleket illetve számlákat, mert ezek nélkül a bármilyen jog- és garanciaérvényesítés komoly nehézséget okozhat. Éppen ezért semmiképpen sem szabad bedőlni a már-már valószerűtlenül alacsony áraknak sem. A bizonytalan eredetű, kétes minőségű tetőfedő termékek, és szolgáltatások helyett célszerű a hazai gyártókat megkeresni. Nem csupán a kínálatuk miatt érdemes velük kezdeni, hanem azért is, mert szakmai, tervezői kérdésekben, a helyszíni egyeztetésekben, a rugalmas szállításban, és a reklamációk, észrevételek kezelésében is folyamatos támogatást nyújtanak, szemben a külföldi konkurensekkel.



A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.



2018.06.12.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Swedsteel hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information