Terasz burkolása télen a PP Level Duo szárazépítési rendszerrel
2023.12.11.

„Teraszburkolás télen? Az kizárt!″ -hangzik el a válasz bármelyik szakember szájából, ha meghallják, hogy a megrendelő bizony még a tavasz előtt kész szeretne lenni a kültéri teraszával.


A hagyományos burkolással ez valóban elképzelhetetlen, hiszen cementes anyagokkal 5 fok alatt nem dolgozhatunk. De szerencsére van egy profi megoldás, ha meg kell oldani még a hidegben ezt a feladatot: a PP Level Duo lábakon álló szárazépítési rendszer.



Ez az egyszerűen kialakítható álpadló rendszer erkélyek, teraszok és egyéb kültéri járófelületek gyors burkolásának kialakítására tökéletes. A lábak között a villamos vagy gépészeti vezetékek elrejthetők, elvezethetők. A rendszer nagy előnye az is, hogy gyorsan elvezeti a burkolatról a vizet, és egészen biztos, hogy a fagyás nem fog gondot okozni a rétegek között.




A PP Level Duo elemeivel könnyedén kialakítható a terasz burkolatát fogadó rendszere. A másodlagos vízszigetelésre (amely lehet cementes vízszigetelés, pl.: Mapelastic vagy bitumenes vízszigetelés) rögzítés nélkül tehetőek a lábak, amiket meghatározott raszterben kell elhelyezni. A raszter kiosztása a Profilpas APP vagy a Profilpas.com oldalán elérhető PP Level Duo tervezőprogram segítségével kialakítható, a program nem csak tervezésben segít, de megadja azt is hány darab és milyen magasságú lábakra van szükség a burkolathoz.

Fontos, hogy bármilyen hidegburkolat nem építhető a rendszerhez, csak önhordó, minimum 2 cm vastagságú lapokkal kompatibilis.

A PP Level Duo rendszer részei:

talp:
a rendszer alapja, úgy lett kialakítva, hogy könnyen elvezeti a vizet a fogadófelület felé

csavar:
ami gondoskodik arról, hogy bizonyos magasságokat áthidaljunk

fej:
ami a lapok tökéletes egymáshoz illesztésért felel, a peckek, amik lehetnek 2, 3 ,4 mm vastagságúak, adják meg a fugahézagok méretét. A fejhez szorosan kapcsolódik egy gyűrű, amit, ha beteszünk a fejet fixálja, viszont, ha eltávolítjuk akkor a fej maximum 6%-ig megdől és szintezi önmagát.




A különböző méretű lábakkal 10 mm-től 320 mm magasságot tudunk áthidalni. A fejből három típus létezik, amik különböző burkolatok fogadására alkalmasak, legyen szó önhordó hidegburkolatról, fáról, vagy WPC-ről. A rendszer kiegészítőket tartalmaz, ami a falcsatlakozásokat vagy a burkolatok lépcsőzetes lezárásában segít.




Ez a nagyon jó minőségű álpadló rendszer nem csak a magasságokat hidalja át, de a kültéri burkolásra is megoldást ad a hideg időben!

További részletekért látogasson el a www.mapei.hu weboldalra!






További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu
Kereskedőkereső


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2023.12.11.
MAPEFILL R

MAPEFILL R

Folyós, duzzadó, gyorskötő habarcs kihorgonyzásokhoz. A Mapefill R ...

MAPEFLOOR SYSTEM 53

MAPEFLOOR SYSTEM 53

Oldószermentes önterülő diszperziós epoxi rendszer, átlagosan 4 mm ...

MAPECRETE LI HARDENER

MAPECRETE LI HARDENER

Lítiumszilikát tartalmú, felületszilárdító hatású folyékony ...

ADESILEX P9

ADESILEX P9

Fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, nyújtott nyitott idejű, ...

MAPEFLOOR EP 19..

MAPEFLOOR EP 19..

Háromkomponensű epoxi habarcs savés kopásálló padlók készítésére. ...

LATEX PLUS

LATEX PLUS

Rugalmasságnövelő adalékszer, Nivorapid-hoz keverve fokozott ...

Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information