Szilárdan, mégis rugalmasan

Több, mint 10 000 m2-nyi Swedsteel-csarnokot épített csapatával a Kocsis és Társa Bt. az elmúlt másfél évben.Fából ugyan nem lesz vaskarika, viszont épületasztalosból könnyűszerkezetes, modern fémcsarnokok építője igen. Kocsis János pályája legalábbis ezt bizonyítja. A szakember nyolc közös projekt tapasztalata alapján nyilatkozott az innovatív technikai megoldásokról és a gyártóval való kapcsolatáról.


Fa és fém. Nem igazán egy tőről fakadnak. Ön most mégis az utóbbival dolgozik. Miért?
No, nem olyan nagy a különbség. Ugyanis mindkettő nemes anyag. A fa inkább a természetességével és a szépségével hat, az acél pedig a kiváló mechanikai tulajdonságaival és a benne rejlő statikai lehetőségekkel. Persze csak akkor, ha jól van előkészítve, megmunkálva.

2018 júliusától Kecskeméttől Győrig, Tapolcától Csepelig sorra nőnek ki a földből munkája nyomán a Swedsteel-csarnokok, hogyan jönnek ezek szép közös sikerek a biatorbágyi központú céggel?
A svédacél, amiből a Swedsteel "alkatrészei" készülnek - hogy a régebbi szakmámból hozzam a példát - olyan különleges, mint az építésre szánt fák között a tölgy: szilárd, mégis rugalmas. Ezeket a gerendákat, szelemeneket, burkolatokat a tűzihorganyzásnak köszönhetően ráadásul a rozsda sem marja. A belőlük készült épületek éppen ezért igen megbízhatóak és tartósak.
A kiváló minőségű alapanyag viszont csupán az egyik eredője a Swedsteel sikerének. Ez még nem indokolná, hogy a legkülönbözőbb funkciókra - a cipőkészítéstől, a sporton és a raktározáson át egészen a tüzelőanyag-gyártásig - igen rövid idő alatt képesek vagyunk összeszerelni egy-egy egyedi csarnokot. A Csendes és Társa Kft-nek 1000 m2-es 20 x 50-es, 5m vállmagasságú raktárat bő 1 hónap alatt, Mezőtúron a Pannontherm Építőanyag számára a 300 négyzetméteres, szigetelt bemutatótermet és a hozzá csatlakozó 1000 m2-es csarnokot két hónapon belül, a Batz megrendelésére pedig az irodát és a fokozott tűzvédelmi igényű raktárat 30 nap alatt adtuk át.
A meglepő adatokat sorolva, jó volna azt állítani, hogy ezeknek az impozáns méretű épületeknek a gyors kivitelezése csak a mi szakértelmünknek köszönhető, de óriási szerepe van ebben a Swedsteel rendszerszemléletű termékfejlesztésének, az innovációiknak, a magas szintű gyártási technológiának, a professzionális kiszolgálásnak, ami náluk nem egyszerű eladást, hanem szoros kooperációt jelent kivitelezővel, megrendelővel egyaránt, amennyiben a műszaki útmutatóktól, a személyes tanácsadáson keresztül, a rövid határidejű szállítási határidőktől a csomagolás és a termékjelölés precizitásán keresztül a hosszú távú garanciákig sok mindent magában foglal.Meggyőző lista! Abban a szerencsés helyzetben van, hogy a számos közös munka tapasztalatai alapján mindezt meg is élte - pár példát kiemelne nekünk?
2017 júliusában Kecskeméten a Hírös Fóliaház Kft. rendelt összességében 700 négyzetméternyi csarnokot a Swedsteeltől. Baráti-szakmai kapcsolat alapján kaptuk tőlük az első megbízást szerelésre. Mivel egy meglévő irodaházhoz kellett egy L alakú üzemet és raktárat emelni, már itt sokat el lehetett lesni a cég működéséből. A két szárny csatlakoztatása - főként a tetőn - nehéz feladat, mert a felületek találkozásánál biztosítani kell a tökéletes vízzáróságot és a hőhídmentességet. Az ún. két vápás illesztés csomóponti megoldásait közösen dolgoztuk ki. Ha szükség volt rá, a gyártó szakemberei személyesen nyújtottak segítséget a helyszínen.
Ekkor ismerkedtünk meg a Swedsteel ún. nagycsarnok rendszerével, ami nem tartópillérek, szelemenek és burkolatok összessége, hanem műszaki, statikai know-how. A teherhordó acél vázszerkezet méretei és struktúrája úgy van kitalálva, hogy a lehető legtöbb helyet hagyja az adott térben folyó tevékenység számára. Mivel a Hírös Fóliaház jelezte pl. hogy számukra fontos a műanyagbálák egymásra pakolhatósága, azaz a térkihasználás, egy magasabb hajlásszögű nyeregtetőt csináltunk.
Mezőtúron is bizonyította a cég a rugalmas és konstruktív hozzáállását és a rendszer variabilitását. A Pannontherm Építőanyag Kft. - egyébként a Swedsteel hivatalos partnere - számára építettünk egy bemutatótermet és egy hatalmas tárolót. Elöl áll egy 16x19 méteres épület, ahol a vásárlókat fogadják, mögötte pedig egy 20 méter fesztávolságú, majd hatvan méter hosszú, 12 méter gerincmagasságú csarnok. Itt különleges technikai megoldást igényelt a két rész összeépítése, illetve a tetőtalálkozásoknál is kialakítani a tökéletes vízzáróságot. A 300 m2-es épületrész ugyanis szigetelt, a folytatása viszont szigeteletlen hidegcsarnok. A szendvicspanelekből álló közös faltól kellett folytatnunk a homlokzatot és a tetőt trapézlemezekből. A Swedsteel szakembereivel közösen azonban tökéletesen sikerült létrehoznunk ezeket a csomópontokat.
Mivel a tető felé emelkedő pára a hidegebb fémen kicsapódna és visszacsepegne a belső térbe, a Swedsteel gyárilag kasírozott, antikondenzációs filcréteggel árulja ezeket a termékeket. Az anyag magába szívja a vizet, azaz meggátolja ezt a kondenzációs folyamatot. Ha jól van szellőztetve a csarnok, a filc hamar kiszárad és ismét visszanyeri a páraelnyelő képességét. A tető alatt tárolt áru tehát nem ázik el.Itt mi készíttettük a belső és a külső tolókapukat is. Ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy a Swedsteelnél az sem jelentett problémát, ha ezekhez a helyszínen készült nyílászárókhoz a szegélyeket menet közben kértük. Rövid időn belül legyártották.
Ez nagyon jól jött például a bemutatóterem hatalmas üvegportáljainál is. A nagy ablakokon keresztül természetes fény jut az eladó és a kiállító térbe, ahol az ügyfelek a Swedsteel termékeit is tanulmányozhatják. Mezőtúron tehát az az érdekes helyzet állott elő, hogy egy már elkészült csarnokban lehet alaposabban szemügyre venni a termékeket, azaz Swedsteel a Swedsteelben.
A cég nagycsarnokainak egyedi kialakíthatóságát ezen a mezőtúri szerkezeten kívül jól példázza még a Batz Cipőgyárnak szerelt 600 négyzetméteres raktár is. A teherhordó struktúra ugyanis mindkét esetben hegesztéssel összeállított pilléreket és főtartókat foglal magában. Ez egy nagyon praktikus statikai megoldás, hiszen egy alulról fölfelé szélesedő, mondhatni nyíló támaszték gyűjti össze a tetőről a talapzat felé ható erőhatásokat az oszlopba. Ezekből tehát kevesebb szükséges, azaz nem csökkentjük a hasznos teret. Ráadásul a hegesztést a gyárban professzionális körülmények között végzik a statikai számítások alapján. Ismét azt látjuk, hogy az alapelemek adottak, mégis számtalan változatban állíthatók össze.Úgy tudom, hogy a Batz a tárolni kívánt termékek jellege miatt egy kifejezetten tűzbiztos csarnokot rendelt. Mi ilyenkor a teendő?
Sőt! Építettünk egy 28 m fesztávú 48 m hosszú, rendkívül magas csarnokot a hulladékhasznosítással és tüzelőanyag-gyártással foglalkozó Belvárd Power Kft-nek, aztán ott volt a már említett Kecskeméti fóliákkal foglalkozó vállalat. Cipő, tüzelőanyag, fólia könnyen lángra kap, és hatalmas hőt produkál. Ilyenkor a standard műszaki, építési és tűzállósági követelményeken túl, amelyeknek a Swedsteel bevizsgált és a megfelelő tanúsítványokkal rendelkező termékei egyébként is megfelelnek, a tartószerkezetet pl. tűzgátló festéssel láttuk el. A tetőn és a homlokzaton pedig a kőzetgyapotos szendvicspanelt használtuk. Ennek az anyagnak is nagyon jók a hőáteresztési mutatói, ugyanakkor a hőhatásnak is kiválóan ellenáll.

Ezek szerint a szigetelt csarnokok esetében a szendvicspanel a legjobb választás?
És nem csupán a fém, hanem a vasbeton tartószerkezetek esetén is. Mint kompozit termék igen hatékonyan ötvözi az alkotóelemek jó tulajdonságait. A külső és a belső fémfegyverzet a vastagságától függően biztosítja a mechanikai szilárdságot, az önhordó - mi több -, a teherhordó képességet. A funkcióhoz igazított, statikailag meghatározott méretben készült két fémréteg között található, poliuretán hab vagy a nagyobb fajsúlyú kőzetgyapot adja a hőszigetelést és a hanggátlást is. Mivel a Swedsteel biatorbágyi gyárában ezeket a tervek alapján méretezik, könnyen és gyorsan beépíthetőek. Akár homlokzat, akár tetőburkolat, de belső térelválasztás is készülhet belőlük. Ez utóbbira pl. gyakran szükségünk van, hiszen a csarnokokban számtalan feladatra kell kisebb helyiségeket kialakítani: irodáknak, tárolóknak, étkezőknek stb. Az sem utolsó szempont, hogy a borításként alkalmazott trapézlemez - lévén a tűzihorganyzáson felül még egy rozsdavédő három rétegű bevonatot is kap - sokféle színben választható, és a textúrája is egy modern, elegáns felületet ad ki. Választása tehát még esztétikai szempontból is igazolt. Nézzük meg csak a Batz telepét a maga elegáns antracitjával vagy a NÁDLAND Kft. számára Vizsláson épített közel 1400 nm-es üzemet, ahol a kék és fehér színek eleven váltakozása szinte maga is azt üzeni, hogy itt játszóterek termékei készülnek.Vizsláson egy különös szerepben használták a Swedsteel trapézlemezét, hogyan?
Ezek a lemezek valóban igen sokoldalúak. A szilárdságukat bizonyítja, hogy amikor pl. ketten megfogunk egy 13,6 méter hosszú darabot, akkor az anyag sehol nem hajlik meg. Ezt a nagy teherbíró képességet - persze az optimális profilmagasság, bordaméretek, lemezvastagság mellett - használtuk ki, amikor a Vizslási csarnok monolit vasbeton födémje kialakításánál bennmaradó zsaluzatként alkalmaztuk. Ezek az ún. magas profilok beépíthetők még végleges teherhordó födémprofilként száraz építésű, könnyűszerkezetes szerelt födém esetén is.
Ha viszont külső részre kerülnek, akkor jó szolgálatot tesz, a hóteherviselő tulajdonságuk és az olyan környezeti hatásokkal szembeni ellenállásuk, mint a jégeső vagy éppen az UV sugárzás. A már említett bevonatnak köszönhetően ugyanis nem fakulnak és - természetesen - nem is rozsdásodnak. Persze, ha megfelelően és műgonddal történik a kivitelezés. Főként az illesztések és a csavarozás, hiszen - mivel biatorbágyról milliméterre pontosan legyártva kapjuk az anyagot - vágni szinte nem is kell.

A példákat hallva azt gondolhatnánk, hogy 20-25 m fesztávnál kisebb csarnokok építését már el sem kezdi?
Az biztos, hogy egyre több gyártó, szolgáltató ismeri föl a könnyűszerkezetes építkezés előnyeit. Az ágazat prosperál. Ezt a tendenciát pedig az olyan innovatív gyártók, mint a Swedsteel igen rugalmasan képesek lekövetni. A kisebb vállalkozások számára ugyanis kidolgoztak egy szisztémát kisebb fesztávolságú és alapterületű (250 - 1500 m2 közötti) csarnokokhoz. Nos, a Győri Ipari Parkban egy keskenyebb telek volt adott a megrendelőnk számára. Úgy gondolták azonban, hogy ott húznak fel egy méreteit tekintve kisebb raktárat. Ezt mi a Swedsteel KKV csarnokrendszerével oldottuk meg. Ennek az az érdekessége, hogy a szimmetrikus, meredek tetőhajlású (standard a 15 fokos) síkbeli főtartó kereteket osztott szelvényű, duplázott vékonyfalú, nagyszilárdságú, tűzihorganyzott C-profilokból álló oszlopok és gerendák alkotják. A C profil, ami a nagycsarnokoknál csak a másodlagos tartószerkezet eleme lehet, itt főszereplővé lép elő. A kisebb anyagszükséglet, a könnyebb váz nagyon gyors helyszíni szerelést tesz lehetővé. Persze ehhez a fejlesztőknek újra kellett gondolniuk a csomóponti kialakításokat, hogy ezt a profilt alkalmassá tegyék a feladatra. Ennek az együttműködésnek az volt az érdekessége, hogy a Swedsteeltől csarnok rendszerelemei mellé a műszaki megvalósítás teljes "hogyanját" kiviteli tervekkel és a szendvicspaneleket is kaptuk mérnöki támogatással.

Ha utánaszámolunk az Ön által felsorolt projekteknek, úgy tűnik, hogy szinte már csak a Swedsteellel dolgoznak. Mi a jó kapcsolatuk alapja?
Ez már valóban egy stabil partneri viszony. Úgy vagyunk, mint - ahogyan a filmben is mondják - a borsó meg a héja. Mindenekelőtt akadálymentes az információáramlás. Megrendelő, kivitelező, gyártó hármasában csak ez vezethet eredményre. Az adott épület funkciójára a Swedsteel szakembereivel - persze az eredeti terveket alapul véve - hamar összeáll a terméklista és a megvalósíthatósági képlet. Az építkezés során is folyamatos a konzultáció, a nyomtatott és a digitális műszaki segédletek valamint a személyes tanácsadás formájában.
Az évek során megtanultuk a Swedsteel rendszereket és a termékeikkel való tökéletes "bánást". Ennek köszönhető, hogy bár mindig egyedi épületeken dolgozunk, a fejünkben és a kezünkben vannak bizonyos standardok. Mi ott a helyszínen - mivel általában a tartószerkezettől a kiegészítőkön, az ereszcsatornákon keresztül az utolsó csavarig minden ettől a gyártótól érkezik, az elemek között tökéletes a kompatibilitás - így nagyon jól haladunk a szereléssel, ez nekünk hatékonyságot és biztonságot ad. Se illeszkedési, se szállítási problémák miatt nincs leállás. Ez persze a megrendelő számára is kedvező, hiszen azt akarja, hogy a beruházása minél előbb bekapcsolódjon a termelésbe.
Az ő elégedettségüket növelik - ezzel egyben a mi piaci pozíciónkat is stabilizálva - pl. az olyan tények, hogy a természetes fényt pl. képesek vagyunk ún. polikarbonát bevilágító ablakokkal a belső térbe juttatni, mint a Batz esetében, a szendvicspanelek tökéletesen megfelelnek az energetikai előírásoknak, a beépített anyagok olyan tartósak, hogy a gyártó több évtizedes garanciát vállal rájuk. De nem csupán időtállóak, hanem rendelkeznek a szükséges műszaki, tűzvédelmi, energiahatékonysági tanúsítványokkal, ezáltal gyorsítva az épületátadás folyamatát.
A Swedstellel közösen épített csarnokok tehát maradandóak, korszerűek, kis költséggel üzemeltethetők és - nem utolsó sorban - tetszetősek.
Ha pedig közösen ilyeneket így tudunk alkotni, miért ne dolgoznánk minél jobban és többet együtt? A sikereink közösek, amit jövőben csak fokozni fogunk...


További információ és ajánlatkérés:

svedacel.hu
www.swedsteel-metecno.com
www.swedsteel.hu


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.2019.02.14.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Swedsteel hírek:


Swedsteel - "Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!"
"Az acélszerkezet és a szendvicspanel a nyerő!" 2021.01.13.
Martonosi Zsolt építészmérnök a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Építőmérnöki Tanszékének mesteroktatója és a M-MÉRMŰ Bt. építésztervezője az utóbbi években ismerkedett meg a Swedsteel könnyűszerkezetes termékeivel. Együttműködésük nyomán impozáns, bemutatóteremmel egybeépített raktárcsarnok épült Debrecenben, illetve megújult a nagyhírű Vojtina Bábszínház tetőszerkezete is. A tervezőt az együttműködés részleteiről kérdeztük.

Swedsteel - Acélszerkezeti csomópontok és szellemi kapcsolódások, avagy az építészmérnök, a statikus és a gyártó szakmai szövetsége
Acélszerkezeti csomópontok és szellemi kapcsolódások, avagy az építészmérnök, a statikus és a gyártó szakmai szövetsége 2020.11.11.
Az elmúlt harminc évben országszerte számos csarnok épült a szegedi Top-Szerk Bt. tervei alapján, az elmúlt 5 évben ezek közül több is a Swedsteel együttműködésben A tervezőiroda alapítóival, Borbély Andreával és Varga Györggyel beszélgettünk az acélszerkezetekről különböző szakmai aspektusból.

Swedsteel - A Gordiusz csomópontjai
A Gordiusz csomópontjai 2020.11.09.
A legkorszerűbb csomóponti kialakításokkal, minőségi acél alapanyagokból évi 25 000 m2-nyi épület-vázszerkezetet állít elő saját gyártóüzemében, és ebből 10 000 m2-nyi csarnokot a helyszínen össze is szerel a hódmezővásárhelyi Gordiusz Könnyűszerkezeteket Gyártó és Szerelő Kft. A csarnoképületek szelemenrendszerét, héjazatát, burkolatát és a kiegészítőket legtöbbször régi partnerüktől, a Swedsteeltől rendelik. A cég alapító ügyvezetőjével, Nagy Sándorral beszélgettünk csarnokokról, kihívásokról és megoldásokról, valamint a cége működéséről.

Swedsteel - A Swedsteelnél figyelnek arra a bizonyos "patkószegre" is! - Miért fontosak a részletek?
A Swedsteelnél figyelnek arra a bizonyos "patkószegre" is! - Miért fontosak a részletek? 2020.10.05.
Benkovich Attila 2018-ban tervezte meg első közös csarnokát a könnyűszerkezetes csarnokok specialistájának számító Swedsteel-lel. Az okleveles építészmérnök, aki 1980 óta dolgozik tervezőként, Szentendre főépítészeként gyakorlatot szerzett az államigazgatásban és személyesen irányított számos kivitelezést is, 40 éves sokoldalú szakmai tapasztalatairól beszélgetünk.

Swedsteel - A dabasi csarnoképítő
A dabasi csarnoképítő 2020.03.12.
Generálkivitelezéssel és tervezéssel foglalkozik a Patina Építő Zrt., amelynek története több, mint negyedévszázados múltra tekint vissza.

Swedsteel - Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők
Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők 2020.02.10.
Extrém tervezési helyzetekben is sikeresnek bizonyult a Construct-Plan Kft. tervezőiroda és a könnyűszerkezetes építőanyagok specialistájának számító Swedsteel párosa. Az együttműködésük eredménye a Békés megyei régióban épült számos acélcsarnok szerkezetében biztosítja az egymásra ható erők egyensúlyát és a biztonságot. A kooperáció részleteiről kérdeztük Bánfi Ádám statikust, a Construct-plan Kft. alapító ügyvezetőjét.

Swedsteel - Vigyázat! Nagyfeszültség!
Vigyázat! Nagyfeszültség! 2020.02.10.
Feszített tempóban tervezi az acélcsarnokokat a Bal-arch Kft. - elsősorban a villamosipar számára. Jelentős számú megrendeléseik közül sokat a Swedsteel profiljainak, termékeinek betervezésével valósítanak meg. A tervezőiroda és a gyártó kapcsolatát a szűkös határidők ellenére sem a feszültség, hanem a konstruktív és hatékony együttműködés jellemzi. Balogh László építészmérnökkel, az iroda vezetőjével beszélgettünk.

Swedsteel - "Kell egy csapat!"
"Kell egy csapat!" 2019.12.11.
Idén a saját kapacitásbővítésére épített könnyűszerkezetes csarnokot a Swedsteel szinte teljes termékpalettájának felhasználásával az N-ferrum Kft. Nagykanizsán. A 2006-ban id. Nemes János halálának évében alakult, az ő szellemi, szakmai öröksége jegyében formálódó, kezdetben betonacél szereléssel, gyártással és értékesítéssel foglalkozó, a piac elvárásainak változását folyamatosan szem előtt tartó, bő évtizede acélszerkezeti csarnokok komplett kivitelezésével foglalkozó cég ügyvezetőjét, Nemes Jánost kérdeztük a beruházás és a kivitelezés részleteiről.

Swedsteel - Statika: a nyugalom művészete
Statika: a nyugalom művészete 2019.12.11.
Izgalmas mérnöki kihívásokkal teli, gazdaságos, praktikus, biztonságos és esztétikus csarnokok hirdetik országszerte az RKK Team Kft. és a Swedsteel Kft., azaz a statikai iroda és a könnyűszerkezetes épületelemek, rendszerek gyártójának együttműködését. A két terület elválaszthatatlan viszonyáról kérdeztük Rezeli Csabát, az RKK Team vezetőjét.

Swedsteel - Acélos kapcsolat – statika és az acél
Acélos kapcsolat – statika és az acél 2019.11.07.
Egyre több impozáns, gazdasági felhasználású acélcsarnok hirdeti országszerte a könnyűszerkezetes épületek specialistájának számító, hazai gyártóbázissal rendelkező Swedsteel piaci térhódítását. Ezeknek - az általában nagy fesztávolságú - épületeknek a sikeres megvalósítása azonban nem csupán a kiváló termékek függvénye, de komoly statikai tervezőmunkát is feltételez. Az algyői General Statika Bt. ezen a területen, továbbá gyártmánytervezésben és tervezői programok fejlesztésében is eredményesen működik együtt a Swedsteellel.>
Kovács Lászlót, a tervezőiroda tulajdonosát kérdeztük a szakma fejlődési irányairól, illetve a gyártóval való kapcsolatáról.

Swedsteel - Swedsteel vékonyfalú acél szelvények - Z-C-U profilok
Swedsteel vékonyfalú acél szelvények - Z-C-U profilok 2019.10.07.
A vékonyfalú hidegen alakított acél szelvények alkalmazása régóta elterjedt a magasépítésben. A "vékonyfalú" elnevezés a kis lemezvastagságra (t<4mm), a "hidegen alakítás" a gyártástechnológiára utal. A kis lemezvastagságok miatt kulcskérdés az acél megfelelő korrózióvédelmének, tartósságának biztosítása, ennek érdekében igen gyakori a tűzihorganyzott acél alapanyagok használata. A vékonyfalú acél szelvények lehetnek felületszerkezeti elemek (pl. trapézlemez, falkazetta) vagy rúdszerkezeti elemek (pl. nyitott vagy zárt szelvények).

Swedsteel - Stabil partnerség, stabil csarnokok
Stabil partnerség, stabil csarnokok 2019.09.10.
A közel 4 000 m2-es Tauril Gumigyártó és Kereskedelmi Kft. új üzem-, és logisztikai csarnokát a Stabil Kft. valósította meg, amelynél a Swedsteel volt a beszállítója.
A kivitelező az a Stabil Kft. volt, amelynek tulajdonosa, Papp Zoltán annak idején az "Év Acélszerkezeti Nívódíját" is elnyerő Rutin Kft. igazgatójaként, olyan projektek megvalósításában vett részt, mint a müncheni Allianz Aréna vagy a Budapest Aréna. Az acélépületek tervezésében, gyártásában és a könnyűszerkezetes technológia alkalmazásában évtizedes tapasztalatokkal bíró szakembert kérdeztük az építés részleteiről, illetve a Swedsteellel való kapcsolatáról.

Swedsteel - Precedenst teremtenek
Precedenst teremtenek 2019.07.15.
Bár a Swedsteel és az N-ferrum szakemberei a könnyűszerkezetes építészet határait feszegetik innovatív megoldásaikkal, a megrendelők elégedettek. Az acélszerkezeteket gyártó, biatorbágyi üzemmel rendelkező cég, illetve a magyar tulajdonú családi vállalkozásból kinőtt kivitelező kft. két év alatt több mint egy tucat csarnokot hozott tető alá. Voltak köztük olyanok is, amelyek irányadó esetként szolgálhatnak a szakma számára.
A részletekről Nemes János, az N-ferrum Kft. tulajdonos ügyvezetője beszél.

Swedsteel - Sporttársakból építőtársak
Sporttársakból építőtársak 2019.06.07.
Volt triatlonisták 2017-ben egy kaposvári családi ház építése során - mint megrendelő és mint tervező - a praktikum, az esztétikum és a gazdaságosság ágaiban nyújtottak nagy teljesítményt. Egyebek mellett a Swedsteel síklemezes tetőrendszerét is segítségül hívva.
Az építkezés részleteiről az épület tulajdonosa, Varga Szabolcs és Nógrádi Tamás építészmérnök, a NOGART Kft. ügyvezetője számolt be.

Swedsteel - Swedsteel termékek a TEKLA programban
Swedsteel termékek a TEKLA programban 2019.03.13.
Az acélszerkezeti tervezők és szerkesztő kollégák körében méltán népszerű 3D konstrukciós tervező programban, a Tekla Structures BIM szoftverben immár elérhetők a Swedsteel termékek is! A Swedsteel-Metecno Kft. és a Construsoft Kft. együttműködésének köszönhetően a Tekla Structures tartalmazza a Swedsteel tartószerkezeti Z-, C-, CI-, U-profilokat és burkolati trapézlemezeket, továbbá a Swedsteel-Metecno típusú szendvicspaneleket is.

Swedsteel - Új elegáns, korcolt Swedsteel tető az egyházi műemléképületen
Új elegáns, korcolt Swedsteel tető az egyházi műemléképületen 2019.03.06.
1500 m2-nyi síklemezes tetőburkolatot kapott a Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola egy részét befogadó, illetve a nővérek szállásául is szolgáló épületegyüttes. A PLX termékeket a Swedsteel biztosította.

Swedsteel - Szilárdan, mégis rugalmasan
Szilárdan, mégis rugalmasan 2019.02.14.
Több, mint 10 000 m2-nyi Swedsteel-csarnokot épített csapatával a Kocsis és Társa Bt. az elmúlt másfél évben.
Fából ugyan nem lesz vaskarika, viszont épületasztalosból könnyűszerkezetes, modern fémcsarnokok építője igen. Kocsis János pályája legalábbis ezt bizonyítja. A szakember nyolc közös projekt tapasztalata alapján nyilatkozott az innovatív technikai megoldásokról és a gyártóval való kapcsolatáról.

Swedsteel - "A dohány jó helyre került..."
"A dohány jó helyre került..." 2019.01.10.
Valódi nagycsarnok épült Zalaegerszegen az Országos Dohányboltellátó Kft. megbízásából. 12 méteres magasságával, 36 méteres fesztávolságával és 60 méteres hosszával a 2000 m2-es raktár, illetve a hozzá tartozó 300 m2-es iroda nem csak méretei okán, de a színkompozíciónak és a letisztult felületeknek köszönhetően esztétikai szempontból is impozáns épülete lett az ipari parknak - többek között a Swedsteel jóvoltából.

Swedsteel - Álomlovarda acélcsarnokban
Álomlovarda acélcsarnokban 2018.09.06.
Lovarda a természet lágy ölén. Pontosan ezt álmodta meg Pataki Mátyás, a Lambda System alapítója, aki nemcsak a hétköznapi mókuskerékből szeretett volna kiszabadulni, amikor úgy döntött, hogy beruház egy lovardára, hanem a sportágban sikeres díjugrató lánya számára is kedvezni akart. Szakmabeliként már a kezdetekkor tudta, hogy a minőségi végeredményhez nem célszerű az ár alapján terméket választani.

Swedsteel - Trendi acél tető a társasházakon
Trendi acél tető a társasházakon 2018.08.08.
Az elmúlt lassan két évben az ország több városában jelentek meg ismét toronydaruk, és a szaporodó családi házas építkezések mellett újra a kínálati palettára kerültek nagyobb és kisebb társasházi lakások is. Nem véletlen, hiszen egy jó helyen lévő ingatlan még mindig jó befektetésnek számít. Ebben a tekintetben pedig ma már nem csupán az ár fontos, de a vevők azt is egyre inkább szem előtt tartják, mennyire tartós, minőségi termékekkel épül fel új otthonuk, vagy a befektetésnek szánt ingatlan. Így más tartós műszaki megoldás mellett egyre több tetőre kerül acél alapanyagú, időjárásálló cserepeslemezt, amellyel gyors a kivitelezés.

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information