Szigetelj a jövőnkért!
2024.10.04.

Horváth Ervin, vízszigetelő anyagok szaktanácsadó, Mapei Kft.

A múltkoriban hallgattam egy beszélgetést a rádióban, ahol egy közgazdász, szociológus és egy vegyészmérnök, légkörkutató a fejlődés fenntarthatóságáról és az emberiség jövőjéről vitázott. A beszélgetésben felfigyeltem a közgazdász egyik kijelentésére, ahol felhívta a figyelmet az épületek hőszigetelésének fontosságára, hiszen ezzel hihetetlen módon tudjuk csökkenteni az energiafelhasználásunkat.




A Mapei küldetése, hogy a fejlődés szem előtt tartásával, tartós, környezetbarát termékeinkkel és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. A küldetésünk egybecseng tehát a szakemberek véleményével.

Hőszigetelő termékelem a csapadék elleni szigetelőrendszerekben

Ennek felel meg az új lehetőség, hogy meglévő csapadékvíz elleni szigetelőrendszerink mellé a legjobb hatásfokkal bíró hőszigetelő anyagokat kínáljuk, természetesen rendszerben.
MAPEPLAN THERM PIR lépésálló hőszigetelő termékeinkkel már több éve jelen vagyunk a piacon és szolgáljuk ki partnereinket a lapostetők szigetelési munkáihoz. Ezek a PIR termékek alu-kasírozott vagy üvegfátyolkasírozott kivitelben elérhetőek, 40 mm-től 240 mm-es vastagságig.
Mivel a PIR hőszigetelések kiemelkedő hővezetési tényezővel rendelkeznek, ezért akár egy rétegben is el tudják érni a kívánt hőszigetelési értékeket. Természetesen az ilyen igények miatt a PIR hőszigetelő táblák lépcsős élképzéssel készülnek a hőhídmentes kialakítás érdekében.






Lejtésképzés

A lapostetők szigetelésénél kiemelten fontos a lejtésképzés, hogy a tetőre hulló csapadék megfelelően el tudjon folyni a vízelvezetés irányába. Az idevonatkozó szakmai irányelvek a hőszigetelésen 2,5%-os lejtést írnak elő.
Azért, hogy az előírásoknak meg tudjon felelni a lapostető, szükség van úgynevezett lejtésképző elemekre. Ezek a hőszigetelő elemekből készülnek el a tető alaprajza alapján. Pontos fektetési tervet is mellékelünk a kivitelező számára.
Természetesen a vízszigetelések a jól ismert és népszerű MAPEPLAN PVC-P vagy MAPEPLAN TPO lemezekből, vagy a Mapei POLYGLASS magas minőségű bitumenes vízszigetelő lemezeiből készülhetnek.

EPS hőszigetelő lemezek a vízszigetelő rendszerben

A megnövekedett vevői és partner igények miatt, az idei évben bekerültek kínálatunkba a lapostetőkre alkalmas, lépésálló polisztirol (EPS) hőszigetelések is. Az EPS alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol, ami habosító anyagot és égéskésleltető adalékot tartalmaz. Az EPS 98%-a levegő és 2% polisztirol, így az anyag kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, jól alakítható, egészségre, környezetre nem veszélyes. Az expandált polisztirolhab igen jó hőszigetelő képessége a cellákban nyugvó levegőnek köszönhető. A bezárt levegő nem távozik a cellákból, s így az anyag hőszigetelő képessége az idő múlásával sem csökken.
A hőszigetelő EPS termékek csoportosítását nyomófeszültség kategóriák szerint határozzuk meg (pl. EPS 30, EPS 70, EPS 80, EPS 100, EPS 150, EPS 200). Továbbá ezen rendszerek részeként lejtésadó elemeket is forgalmazunk, amivel a fent említett lapostetők kívánt vízelvezetését is el tudják készíteni.

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön″ — szól a mondás, mely a híres környezetvédelmi aktivistától, David Browertől származik.
Hogy kell-e hőszigetelni, az ma már nem kérdés. Hogy mivel és milyen mértékben, azt pedig mindig bízzuk szakemberre. Ehhez nyújtanak segítséget a Mapei Kft. már lapostetőkön is alkalmazható PIR és EPS hőszigetelő lemezei.

Ha kérdése adódik vízszigeteléssel kapcsolatosan, keresse a Mapei mérnök szaktanácsadóit, szívesen válaszolnak szakmai kérdéseire, akár a projekt helyszínén is!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu
Kereskedőkereső


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2024.10.04.
ECO PRIM T PLUS

ECO PRIM T PLUS

Többcélú beltéri alapozó aljzatkiegyenlítő anyagok tapadásának ...

MAPEFLOOR SYSTEM 51

MAPEFLOOR SYSTEM 51

Többrétegű oldószermentes diszperziós epoxi rendszer 3 mm ...

LAMPOCEM

LAMPOCEM

Felhasználásra kész, gyorskötő és gyorsan szilárduló, ...

PRIMER SN..

PRIMER SN..

Töltött, kétkomponensű, epoxi alapozó. Alkalmas epoxi- és ...

MAPECEM

MAPECEM

Különleges hidraulikus kötőanyag gyorskötésű és gyorsszáradású (24 ...

MAPETEX SYSTEM

MAPETEX SYSTEM

Teljesen eltávolítható rendszer kerámia burkolólapok és kőlapok ...

Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information