Lindab Referencia - LEIER Üzletház, Győr

SRP Click lemezekkel fedték Györben a LEIER Üzletházat


A HN Manzard Kft., amely évtizedek óta foglalkozik tetőfedéssel, szigeteléssel, ezúttal a Győr történelmi városnegyedében épült LEIER Üzletház burkolására kapott megbízást. Közel nyolcszáz négyzetméternyi tetőfelületet fedtek le a Lindab SRP Click anyagával.Az előkorcolt síklemezzel kapcsolatban szerzett tapasztalatairól kérdeztük a Kft. ügyvezetőjét, Horváth Lászlót.

Mióta dolgoznak a Lindab tetőburkoló lemezeivel?

Közel húsz éve használjuk ezeket a svédacél alapanyagból készült, tűzihorganyzott termékeket - a cserepeslemezektől a síklemezekig. Ha az anyag tartós, esztétikus, könnyen szerelhető, az a kivitelező számára is többszörös előnyt jelent: gyorsan halad a munka, a megrendelő elégedett, nincsenek garanciális panaszok. A céggel való kapcsolatunk kezdete óta számos tanfolyamukon, továbbképzésükön termékbemutatójukon vettünk részt. Mára a Kft-énk a Lindab azon partnerei sorába tartozik, akiket kivitelezőként ajánlanak a vevőik számára. Ezt a megbízást is az ő közvetítésükkel kaptuk.Mik voltak a munka jellegzetességei?

Egy hatszáz négyzetméter alapterületű - irodáknak, üzleteknek helyet adó - kétszintes épületen kellett megoldanunk a tető fedését. A közel nyolcszáz négyzetméteres felületre a megrendelők eleve antracit színű SRP Click lemezekből álmodták meg a burkolatot, hiszen ez a fehér homlokzattal és - a klasszikus, elegáns, fémes csillogás miatt - a negyed archaikus építészeti stílusához is jól illeszkedik. A húsz fokos lejtésű nyeregtetőn több ún. áttörést is meg kellett oldanunk, ugyanis 16 tetőablak tagolja felületet. Speciális megoldásokat igényeltek a bejárati ajtó felett elhelyezkedő síklemezből készült kiugrók is, valamint az ablakszegélyek. A hajlatok - vagy ahogyan szakmai nyelven mondjuk a vápák -borítását az SRP Click használata esetében ún. akasztófalccal oldjuk meg. Így indítjuk az adott felületet. Ez biztosítja, hogy a vízátbukások esetén se legyen beszivárgás.Milyen előnyökkel jár ilyen estekben az SRP Click alkalmazása?

Ahogy a név is mutatja, a Lindab termékben az az újítás, hogy már a gyárban elvégzik az előkorcolást. A lemezeket valóban csak "klikkelni", azaz összepattintani kell. Elhagyható tehát az a munkafázis, amikor a bádogos bizonyos célszerszámokkal maga hozza létre az anyagon a kapcsolható formákat. Ennek köszönhetően jelentősen rövidebb lesz a szerelésre fordítandó idő. Ezt a feladatot pl. az öt fős csapatom másfél hét alatt végezte el. Nagy előnye továbbá az SRP Clicknek, hogy az idomok dupla falccal vannak korcolva, ezért nagyon jó a vízzáró képességük. Esztétikai szempontból pedig az is lényeges, hogy nem látszanak a rögzítések. Ha a minőséget nézzük, meg kell említeni, hogy a tűzihorganyzáson és az alapozó rétegen kívül a korrodálódást egy harmadik védelmi vonal, azaz a külső festés is akadályozza. Ezzel a réteggel a lapok mindkét oldala be van vonva. Az sem hátrány, hogy igen nagy színválasztékban áll rendelkezésre.

Hogyan folyt az együttműködés a Lindabbal az építkezés során?

Ahogyan eddig is, az expert mindig készségesen a rendelkezésünkre állt, segített. Ráadásul most nagyobb szükségünk is volt rá, mert az eredetileg elvállat feladat közben a megrendelőnk azt újabbakkal egészítette ki. A ház Zrínyi utca felőli homlokzatát ugyanis a telken álló, régebbi épület stílusához kellett igazítani a történelmi városképhez illeszkedően. Hirtelen újabb anyagokat kellett tehát rendelnünk a Lindabtól igen rövid határidőre, hiszen nem akartunk leállni a munkával. Szinte pillanatok alatt teljesítették a kérésünket. Ehhez tudni kell, hogy a Lindabnál olyan gyártó program működik, amely a megrendelésben foglalt paraméterek alapján egyedi hosszúságúra vágja az egyébként két fajta standard szélességben készült lemezeket. Mi a kivitelezés előkészítésekor mezőkre osztottuk a tetőfelületet. Ennek megfelelően rendeltünk különböző hosszúságokat. A cég ezeket külön-külön egyértelmű jelölésekkel ellátva, fakalodákban szállította. Ezt daruval emeltük a munkaterületre, és a meglévő "kottánk" alapján egyszerű volt a kiosztás.

Milyen kiegészítőket, illetve tetőbiztonsági elemeket építettek be?

A vízelvezetést egy antracit színű Lindab Rainline ereszcsatornával oldottuk meg. Mivel az épület passzív ház, azaz közel nulla energiaigényű, nincs kéménye. Ezért szerelőjárdát nem szereltünk. Felhelyeztük viszont azokat a hófogókat, amelyek gondoskodnak téli időszakban a járókelők védelméről.Milyen jellegű tetőkhöz ajánlja az SRP Clicket?

Bár az áttöréseket és a vápákat esetünkben is szépen meg tudtuk oldani, alapvetően mégis a kb. 20 fokos lejtésű nyereg vagy félnyereg tetők esetében a legpraktikusabb, ahol nincsenek hajlatok és kevesebb az áttörés. Mi pl. családi házak és egyszerűbb struktúrájú tetők esetében előszeretettel ajánljuk az ügyfeleinknek. Speciális szerszámokat nem igényel. Sőt a Lindab a biatorbágyi gyárában még a vízelvezető csatornák illesztési helyeit is kicsípi annak érdekében, hogy a helyszínen ne kelljen már vágni az ereszvonalat. Ennek megvan az az előnye is, hogy a felületen biztosan nem sérülhet a korrózió gátló réteg. Még ezen az apró részen sem támadhat a rozsda.
Az SRP Click esetében viszont nem csupán a tető burkolat minősége, hanem az épület statikai adottságai, illetve a megrendelő esztétikai igényei felől is érdemes közelíteni.
Az elsőként említett szempont alapján kiemelendő az anyag kis önsúlya. Jóval csekélyebb, mint a szilikát alapú cserepeké. Ez a tulajdonsága alkalmassá teszi pl. régebbi épületek tetőzetének felújítására, hiszen nem terheli jelentős mértékben a tartószerkezetet.
Bár sokszor alkalmazzák műemléki jellegű vagy klasszikus stílusú épületeken, az SRP Click által kiadott textura a modern házaknak is látványos koronája lehet.

Érdeklődjön és kérjen ajánlatot: partnereinknél, illetve a www.felujitas.lindab.hu
weboldalon, vagy kövessen minket a facebook.com/lindabmagyarorszag oldalunkon!


A Lindabról


A skandináv érdekeltségű Lindab céget 1959-ben alapították, a svédországi Bastad városában. Az azóta világszerte érdekeltségekkel bíró nemzetközi cégcsoport építőipari termékeket és épületrendszereket fejleszt, gyárt és forgalmaz finomacéllemezből a Profil és Ventiláció üzletágakban. A Lindab 5000 alkalmazottat foglalkoztat a világ 30 országában. A Lindab hazánkban az első cég volt, amely a vékonyfalú horganyzott acél alapanyagú, könnyűszerkezetes építési anyagokat a hazai követelményeknek és műszaki előírásoknak megfelelő, komplett rendszerben kínálta. A cég ma már több mint 10 000 négyzetméteren folytat gyártótevékenységet. Az 1992-es alapítást követő töretlen fejlődés tette lehetővé, hogy a Lindab Magyarország a közép-kelet-európai régió központja, kereskedelmi és fejlesztési motorja lett.

www.lindab.hu


2015.10.30.

Lindab HírekLindab CADLindab Tervezői portálLindab Lindab felújításLindab MárkakereskedőkKereskedő keresésLindab Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Lindab hírek:


Lindab - Lindab - 30 éve a hazai építésben
Lindab - 30 éve a hazai építésben 2021.03.11.
Idén 30 éve, hogy Magyarországon megalakult a svéd LINDAB GROUP leányvállalata, a LINDAB Kft. Az 1991. januárjában induló vállalkozást napjainkban a svéd anyacég egyik meghatározó, regionális leányvállalataként tartják számon.

Lindab - Lindab tetőfedő akció 2020
Lindab tetőfedő akció 2020 2020.05.12.
Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik, vagy most épít, akkor válassza a Lindab LPA-L cserepeslemezeket, amelyet akár 2090 Ft /m2+ ÁFÁ-tól (bruttó 2655 Ft) meg tud vásárolni a Márkakereskedőinknél!

Lindab - Professzionális szendvics­panelek ipari csarnokokhoz
Professzionális szendvics­panelek ipari csarnokokhoz 2020.05.11.
Napjainkban egyre több ipari létesítmény épül, csarnokok, raktárak, irodaépületek, melyeknek leggyakrabban használt falburkolati, térelválasztó és tető anyaga, az ún. szendvicspanel.

Lindab - Lindab Tetőfedő Akció!
Lindab Tetőfedő Akció! 2020.04.16.
Lindab LPA-L cserepeslemezek akár 1950 Ft /m2+ ÁFÁ-tól (bruttó 2480 Ft) elérhetőek márkakereskedőinknél! Továbbá 25% kedvezményt biztosítanak partnereink a Lindab Rainline ereszcsatornákra!

Bővebb információhoz kattintson ide: https://bit.ly/lindabtetőfedőakció

Lindab - Acél, amiben megbízhat
Acél, amiben megbízhat 2020.03.18.
Tetőfedő akció 2020

Az akció részleteiről érdeklődjön Márkakereskedőinknél!

Lindab - Lindab Őszi Akció
Lindab Őszi Akció 2019.09.06.
A Lindab Kft. 20%-os Őszi Akciót hirdet lakossági termékeiből

Az őszi lakásépítés és tetőfelújítási munkálatok támogatása érdekében a Lindab Kft. az alábbi termékekre hirdeti meg kedvezményes akcióját:

Lindab - Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások
Lindab könnyuszerkezetes acél csarnokok különleges, egyedi igényekhez igazított megoldások 2019.06.11.
További információk:
+36 23/531-300
info.profil@lindab.com
csarnok.lindab.hu

Lindab - Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat
Megnyertük a Business Superbrands 2019 díjat 2019.06.11.
A magyarországi Lindab Kft elnyerte a Business Superbrands 2019 díját (B2B)!

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban.

Lindab - Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben
Szellőztetés és beltéri komfort a jövőben 2019.04.08.
Ebben a posztban elolvashatják, hogy véleményünk szerint, hogy alakul a szellőztetés a jövőben.

Lindab - 60 éves az egyszerű építés
60 éves az egyszerű építés 2019.03.08.
Az elmúlt 60 év mérföldkövei!

A Lindab alapítói 1959. február 6-án AB Lidhults Plåtindustri néven, egy kis bádoglemez-gyártó műhely működését indította el Lage Lindh és Valter Persson, a svédországi Lindhultban.

Lindab - Szendvicspanel kínálat
Szendvicspanel kínálat 2019.03.07.
Új termékekkel bővült a Lindab szendvicspanel kínálata!

Az új PIR MAX töltetű tetőpanel 120-160 mm vastagságban áll rendelkezésre és a fejlesztésnek köszönhetően az U érték kedvezőbb, mint a hagyományos PIR töltet esetében.

Lindab - ZC gerenda kínálat bővítése
ZC gerenda kínálat bővítése 2019.02.08.
A Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Örömmel jelentjük be, hogy a Z és C gerenda kínálatunkat a piaci igényekhez igazítva öt, új méretű gerendával kibővítettük!

Lindab - Szakmai képzések 2019
Szakmai képzések 2019 2018.12.07.
A 2019-es szakmai oktatásainkról már most tájékozódhat.

Lindab Kft. szeretne hozzájárulni partnerei munkájának sikeréhez és szakmai fejlődéséhez, ezért 2019-ben is folyamatosan szervezünk kereskedői és kivitelezői oktatásokat.

Lindab - Leginnovatívabb szabadalmaink
Leginnovatívabb szabadalmaink 2018.11.13.
Az egyszerűbb és energiahatékony megoldásokat szem előtt tartva folyamatosan előremutató szabadalmaztatott technológiákat fejlesztünk és mutatunk be.


Lindab - Lindab Színakció 2018
Lindab Színakció 2018 2018.11.13.
2018. október 15 – december 20-ig.

Az őszi akció után az év hátralévő hónapjaiban, tovább folytatjuk a Lindab Színakciót, mely az alábbi termékekre érvényes:

  • Komplett Rainline® ereszcsatorna rendszer (csak félkör szervényű csatornákra)
  • Seamline síklemezek – FOP-CO és COIL
  • Oldalfali trapézlemez és cserepeslemez
  • Tető- és falprofilok

Lindab - Minősített lépés a fenntarthatóság felé
Minősített lépés a fenntarthatóság felé 2018.10.10.
A Lindab megfelelt a legmagasabb szintű követelményeknek mely által a Lindab Safe és Lindab Safe Click légcsatornarendszerek immáron rendelkeznek Eurovent minősítéssel.

Lindab - Integrált tűzvédelem
Integrált tűzvédelem 2018.10.10.
A technológiai előnyök kihasználásával a tűzvédelem reaktív műveletből, aktív védelemmé alakítható.

​A tűzesetek okozta károk emberi életekben, személyi sérülésekben és gazdasági károkban mérhetők. Megfelelő aktív védelemmel megőrizhetjük épületeink értékét és életeket óvhatunk meg.

Lindab - A Lindab ismét emeli a szintet!
A Lindab ismét emeli a szintet! 2018.10.09.
Légcsatorna-hálózat EUROVENT minősítéssel

A Lindab Safe kör keresztmetszetű szellőztetőrendszer a világon elsőként szerezte meg a nemzetközi EUROVENT minősítést légcsatorna-hálózatok légtömörségére és szilárdságára vonatkozóan. Ez azt is jelenti, hogy Ön biztos lehet abban, hogy a termék "D" légtömörségi osztálya és a minősége garantált.

Lindab - Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez
Szögletes ereszcsatorna rendszer a Revithez 2018.10.09.
A Lindab szögletes ereszcsatorna rendszer BIM elemei letölthetők!

A Revit felhasználók már letölthetik a Lindab szögletes ereszcsatornáit is és vele együtt rendszer- és terméktámogatást is találnak. Minden file megfelelő bekategorizálással jelent meg: színek NCS és RAL kódokkal, illetve a BIM kézikönyv további hasznos információkat tartalmaz.

Lindab - Lindab Őszi Akció 2018
Lindab Őszi Akció 2018 2018.09.05.
2018. szeptember 3-tól október 13-ig!

Ha Ön tetőfelújításban gondolkodik vagy most épít, akkor a Lindabnál jó helyenjár! Eredeti, megbízható svéd minőség, több évtizedes tapasztalattal!

Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information