Wolf House Pályázz és légy te a jövő építésze, tervezője!

2002-ben Franciaországban az ALGECO megalapította az Architecture(s) Élémentaire(s) díjat.



Az alapító célja, hogy feltárja a jövőt építészeti szemszögből, innovatív ötletekkel, a zsűri által előre meghatározott témában. Ezen felül pedig megtalálja és felkarolja azokat a fiatal építészeket illetve tervezőket, akik a leginnovatívabb és legmodernebb megvalósítható elképzelésekkel rendelkeznek és megvalósítsa azokat a projekteket, amelyek a zsűri szavazata alapján a legjobbak az adott év, adott témájában.
A verseny másik célja, hogy bemutassa moduláris építészet lehetőségeit, hogy a beruházók és a kivitelezők körében is rávilágítson arra a tényre, hogy a moduláris, könnyűszerkezetes rendszerek, épületek ideiglenes vagy állandó építésében milyen lehetőségek rejlenek.



A 2002 óta indított verseny az ALGECO szervezésében minden második évben, így idén is megrendezésre kerül és idén először lehetőség nyílt Magyarországnak is képviseltetni magát.
Az ARCHITECTURE(S) ÉLÉMENTAIRE(S) verseny, BETTER SPACE/BETTER HEALTH szlogennel fényjelzett 2017-es témája: "A város szívében egy új menedék kiépítése - az egészség, és a jó közérzet jegyben". Ezzel a versennyel olyan fiatal építészek, tervezők, iparművészek, belsőépítészek és más alkotóközösségek projektjei kapnak elismerést, akik tervükkel nem csak az előírt elvárásoknak felelnek meg, hanem innovatív ötleteikkel hozzájárulnak az ott élők, dolgozók komfortérzetének javításához, előtérbe helyezik az egészséges életmódot, emelik a környezet esztétikai értékét és alkotásuk turisztikai vonzerőt képvisel. A pályázatok elbírálásánál fontos a standard ALGECO termékpaletta elemeinek használata, műszakilag és gazdaságilag megvalósíthatóság, városi környezetnek megfelelő innovatív összeállítás, esztétikai újítás és a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele is.



Az Architecture(s) Élémentaire(s) versenyre minden alkalommal számtalan pályázat érkezik, jobbnál jobb pályaművek születnek, amelyek a francia szakmai zsűri véleménye szerint megmutatják az emberi képzelet határtalanságát és az innováció korlátlanságát.

A versenyen való részvétel nem csak arra ad kimagasló lehetőséget a pályázónak, hogy összemérje tudását nemzetközi szinten, hanem a győztes projektet meg is építik Franciaországban, így akár nemzetközi karriert is jelenthet. A 2. illetve 3. helyezést 5000 illetve 3000 Euro pénzjutalomban részesítik illetve a legjobb 20 pályamű publikálva lesz a "Architecture(s) Elémentaire(s)" kiadványban, illetve bemutatásra kerül a verseny díjkiosztó ünnepségén.
Algeco

Bővebb információ, a pályázat feltételei az alábbi oldalon:
https://algeco.hu/palyazat/


2017.10.06.



    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information