Okos tetőtéri ablakok az egészséges épületekért

Ép testben ép lélek - tartja a mondás. Mivel életünk kb. 90%-át a négy fal között töltjük, adja magát az alapvetés, hogy az egészségünkhöz ideális feltételeket az épületeken belül kell megteremteni. Az elérhető okos megoldások többsége az épületet használók kényelmét és az épület energiamegtakarítását célozza. A VELUX ACTIVE rendszere ezen túlmutat és az épületek egészséges beltéri mikroklímáját helyezi előtérbe.





A VELUX ACTIVE with NETATMO a világ első olyan "plug-and-play" intelligens otthoni rendszere, amely az ablak üzletágban elérhető. A legújabb smart-érzékelő technológián alapuló, a Netatmoval közösen kifejlesztett intelligens VELUX ablakrendszer az épület használója helyett gondolkodik és cselekszik. A levegő hőmérsékletét, páratartalmát és CO2-koncentrációját figyeli az otthonokban és beavatkozik, amikor szükséges. Így javítja a levegő minőségét, a beltéri mikroklímát, irányítja a szellőztetést és árnyékolást, és ezáltal egészségesebb beltéri életkörülményeket teremt.




A VELUX ACTIVE with NETATMO az okostelefon alkalmazást, a beltéri klímaszabályozót, a központi zárat és a fejlett algoritmusok által működtetett internetes átjárót (gateway) ötvözi. Ezek vezérlik teljesen automatizált módon a tetőtéri ablakokat és a rájuk szerelt árnyékolókat és redőnyöket.

Ráadásul az Apple HomeKit-hez is csatlakoztatható. Az Apple HomeKit-tel, a VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klíma szabályozó minden Apple eszközről vezérelhető, beleértve az iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV és HomePod készülékeket. Utasítások szóban is kiadhatók, a rendszer a Siri®-vel, az Apple hangvezérelt intelligens asszisztensével is vezérelhető.


Könnyen üzembe helyezhető

Az iPhone vagy Android okostelefonra letölthető applikáció lehetővé teszi, hogy telefonról kezelhető legyen a beltéri klímaszabályozó rendszer a személyes szükségleteknek és a külső időjárási adatoknak megfelelően.




Teljesen automatizált tetőtéri ablakok, árnyékolók és redőnyök

A VELUX ACTIVE with NETATMO három részből áll: érzékelő, átjáró (gateway) és központi zár. A rendszer VELUX INTEGRA® elektromos vagy napelemes termékekkel kompatibilis és háromféle módon használható - érzékelő alapú működés, okostelefon vezérlés és kézi vezérlés. Az érzékelő-alapú működéshez a felhasználóknak semmit sem kell tenniük. Az okostelefonról történő vezérlés esetén a felhasználó maga kapcsolhatja be vagy állíthatja le az automatikus funkciókat. Kézi vezérlésnél a központi zár gomb megnyomásával az összes ablak bezárható.

A szellőzési algoritmus javítja a beltéri klímát a beltérben elhelyezett érzékelők segítségével, melyek a CO2-szintet, a páratartalmat és a hőmérsékletet mérik, valamint az online időjárási előrejelzési szolgáltatásokból származó külső adatokat (hőmérséklet, széljárás, nedvességtartalom) használják. Az algoritmus kiszámítja, hogy a tetőtéri ablak megnyitása javítja-e a beltéri klímát, vagy sem, majd kiszámítja, hogy az ablaknak milyen mértékben kell kinyílnia és mennyi ideig. A tetőtéri ablak kinyitása előtt utolsó lépésként ellenőrzi, hogy esik-e az esõ, ehhez az adatokat a VELUX INTEGRA® elektromos tetõtéri ablakba integrált esõérzékelõtõl gyűjti be.

A hővédő algoritmus proaktív, és úgy működik, hogy leengedi a redőnyt vagy az árnyékolót, mielőtt a helyiségben túl magasra szökne a hőmérséklet. Online időjárás-előrejelző szolgáltatás inputjai alapján (beleértve a hőmérsékletet, az előrejelzési adatokat és a nappali órák hosszát) kiszámítja a túlmelegedés veszélyét, majd meghatározza, hogy mely órákban kell a redőnyöket és árnyékolókat leengedni a túlmelegedés elkerülése érdekében.



VELUX ACTIVE with NETATMO


Az ablakokat min. 25 év élettartamra terveztük, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

A MINŐSÉG NYUGALOM

További kérdések esetén forduljon bizalommal hozzánk a (+36 1 436 0601) telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com e-mail címen!


VELUX Magyarország Kft.
+36 1 436 0601
www.velux.hu/szakembereknek
vevoszolgalat@velux.com




A VELUX Cégcsoportról


A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon - a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel - melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket - minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. A VELUX Magyarország Kft.-t 2017. áprilisában arany fokozatú elismeréssel díjazták az Employer Branding Awards-on (Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díja 2016.) nagyvállalati kategóriában. www.velux.hu



2020.05.14.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information