Terrán Napelemes megoldás az esztétikum és praktikum jegyében - Mit tud a Generon?

Július 1-től új szabályozás lép érvénybe az épületek használatbavételi engedélyének kiadása kapcsán, mely szerint az ezen időpont után épülő vagy használatbavételi engedélyt kapó épületeknek közel nulla energiaigényűeknek kell lenniük. Ennek egyik nagyon fontos rész feltétele, hogy az energiafogyasztás minimum 25 százalékát megújuló energiaforrásból kell fedezni.


A piacon számos olyan megoldással találkozhatunk, amelyek az energiatakarékossági célok elérését támogatják, azonban a Generon napelemes tetőcserép igazi kuriózumnak számít. Egyrészről azért, mert a tető síkjába simuló, tetőcserépbe integrált szolárrendszerről beszélünk, másrészt mert az évszázados tapasztalattal rendelkező Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. termékeként nemcsak a napelemes technológiák terén egyedi, de hazai fejlesztés is.




Termelés és fenntarthatóság

Mint minden napelemes rendszer, a Generon kapcsán is az egyik legfontosabb tényező a teljesítmény. Egy átlag magyar négytagú család háztartásának havi fogyasztása a nappali mérőn 230 kWh. Egy ilyen háztartás éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű Terrán Generon napelemes rendszer képes kiváltani, megfelelő, déli tájolás és telepítés esetén. Ehhez az átlag 200-250 négyzetméternyi tetőfelületből már mindössze 20-30 négyzetméter beépítése elegendő, mely hozzávetőlegesen 165 darab Generon felhelyezésével jár.

Az optimális működést biztosító gyártói ajánlás az árnyékmentes tetőrész kiválasztása mellett kitér az ideális, 35 fokos dőlésszögre és az attól való minimális eltérési lehetőségre. A telepítésnél továbbá érdemes arra is figyelni, hogy a Generon cserepek által elérni kívánt teljesítményhez biztosítani kell a cserepek alatt a megfelelő légréteg vastagságot (min. 7,5 cm-es ellenléc beépítésével), ami elősegíti a rendszer hűtését.




Technikai szemmel

A Generon egy nagy szilárdságú színezett betoncserépre integrált napelem, melyen a modulokat speciális módon rögzítik. Ennek és a héjazat síkjában történő felhelyezésnek (INROOF megoldás) köszönhetően a hagyományos cserepekhez hasonló a megjelenésük.

Az INROOF rendszer nem csak az esztétikus megjelenés szempontjából fontos: A tetőre szerelhető nagypaneles rendszerek telepítése tetőáttöréssel jár, mely megnöveli a viharbiztonsági kockázatot, valamint a méretből fakadó, tetőre nehezedő extra súly is rizikófaktort jelent. A Generonnál - mivel a cseréplécre egyesével kerülnek felhelyezésre az elemek - a szerkezetre nehezedő súly jobban eloszlik.

A minőségi alapanyagoknak, a precíz felépítésnek és a szolárcellákat védő edzett üveglapoknak köszönhetően a panelek rendkívül ellenállóak az időjárási hatásokkal szemben, alapvetően nem jellemző rájuk a meghibásodás. Azonban ha mégis bekövetkezne a hiba vagy sérülés, egy-egy cserép kiesése nem okoz jelentős teljesítménycsökkenést, cseréjük könnyen kivitelezhető, miután a modulok hálózatba kötését a szolárpiacon régóta bizonyított MC4-es csatlakozókkal oldották meg.

Terméktámogatás és költségek

A Generon a gyártó Rundo és Zenit cserepeivel kompatibilis, amiből kifolyólag könnyebbé válik az épület, valamint a rendszer esetleges későbbi bővítése, emellett a jövőbeli karbantartást szintén egyszerűbbé teszi. Az egyedi fejlesztés - más napelemes rendszerekhez hasonlóan - 20 év garanciával vásárolható meg, és mivel hazai cégről van szó, a terméktámogatás (amely magába foglalja a kivitelezéskor nyújtott személyes, helyszíni tanácsadást is), továbbá az esetleges garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető. A szakmai és közönség díjakkal sokszorosan elismert termék több mint 250 családi házon és középületen bizonyított már 100.000 db beépített Generon modullal, ezáltal elegendő tapasztalat és referencia áll az érdeklődők rendelkezésére.

A Terrán Generon kettős funkciója - tetővédelem és megújuló energiaforrás - igen magas esztétikai előnyökkel párosul egy hagyományos, nagytáblás napelemes rendszerrel szemben, így a különbség a költségekben is megmutatkozhat, azonban ár-érték arányban kedvezőbb ajánlattal számolhatunk. Indikatív árat a www.terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva kérhetünk, emellett a Terrán TetőKalkulátorral ugyancsak könnyedén és egyszerűen kaphatunk hozzávetőleges anyagköltséget akár a Generonnal kiegészített komplett tetőfedésre, csupán néhány adat szükséges hozzá. Adja meg a tető formáját, hajlásszögét, méretét, a kiválasztott sík cserepet és felületkezelést, az algoritmus pedig ezek alapján kiszámolja a bruttó árat, ami nemcsak az alap-, hanem a kiegészítő cserepek, a tetőfólia, a kúpalátét, a hófogók és az eresz menti szellőzés kialakításához nélkülözhetetlen elemeket, valamint a házhozszállítás díját is tartalmazza.




Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
www.terranteto.hu/akciok
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2022.04.12.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkakereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information