Terrán Napelemes megoldás az esztétikum és praktikum jegyében - Mit tud a Generon?

Július 1-től új szabályozás lép érvénybe az épületek használatbavételi engedélyének kiadása kapcsán, mely szerint az ezen időpont után épülő vagy használatbavételi engedélyt kapó épületeknek közel nulla energiaigényűeknek kell lenniük. Ennek egyik nagyon fontos rész feltétele, hogy az energiafogyasztás minimum 25 százalékát megújuló energiaforrásból kell fedezni.


A piacon számos olyan megoldással találkozhatunk, amelyek az energiatakarékossági célok elérését támogatják, azonban a Generon napelemes tetőcserép igazi kuriózumnak számít. Egyrészről azért, mert a tető síkjába simuló, tetőcserépbe integrált szolárrendszerről beszélünk, másrészt mert az évszázados tapasztalattal rendelkező Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. termékeként nemcsak a napelemes technológiák terén egyedi, de hazai fejlesztés is.
Termelés és fenntarthatóság

Mint minden napelemes rendszer, a Generon kapcsán is az egyik legfontosabb tényező a teljesítmény. Egy átlag magyar négytagú család háztartásának havi fogyasztása a nappali mérőn 230 kWh. Egy ilyen háztartás éves villamosenergia igényét egy 2,5 kWp teljesítményű Terrán Generon napelemes rendszer képes kiváltani, megfelelő, déli tájolás és telepítés esetén. Ehhez az átlag 200-250 négyzetméternyi tetőfelületből már mindössze 20-30 négyzetméter beépítése elegendő, mely hozzávetőlegesen 165 darab Generon felhelyezésével jár.

Az optimális működést biztosító gyártói ajánlás az árnyékmentes tetőrész kiválasztása mellett kitér az ideális, 35 fokos dőlésszögre és az attól való minimális eltérési lehetőségre. A telepítésnél továbbá érdemes arra is figyelni, hogy a Generon cserepek által elérni kívánt teljesítményhez biztosítani kell a cserepek alatt a megfelelő légréteg vastagságot (min. 7,5 cm-es ellenléc beépítésével), ami elősegíti a rendszer hűtését.
Technikai szemmel

A Generon egy nagy szilárdságú színezett betoncserépre integrált napelem, melyen a modulokat speciális módon rögzítik. Ennek és a héjazat síkjában történő felhelyezésnek (INROOF megoldás) köszönhetően a hagyományos cserepekhez hasonló a megjelenésük.

Az INROOF rendszer nem csak az esztétikus megjelenés szempontjából fontos: A tetőre szerelhető nagypaneles rendszerek telepítése tetőáttöréssel jár, mely megnöveli a viharbiztonsági kockázatot, valamint a méretből fakadó, tetőre nehezedő extra súly is rizikófaktort jelent. A Generonnál - mivel a cseréplécre egyesével kerülnek felhelyezésre az elemek - a szerkezetre nehezedő súly jobban eloszlik.

A minőségi alapanyagoknak, a precíz felépítésnek és a szolárcellákat védő edzett üveglapoknak köszönhetően a panelek rendkívül ellenállóak az időjárási hatásokkal szemben, alapvetően nem jellemző rájuk a meghibásodás. Azonban ha mégis bekövetkezne a hiba vagy sérülés, egy-egy cserép kiesése nem okoz jelentős teljesítménycsökkenést, cseréjük könnyen kivitelezhető, miután a modulok hálózatba kötését a szolárpiacon régóta bizonyított MC4-es csatlakozókkal oldották meg.

Terméktámogatás és költségek

A Generon a gyártó Rundo és Zenit cserepeivel kompatibilis, amiből kifolyólag könnyebbé válik az épület, valamint a rendszer esetleges későbbi bővítése, emellett a jövőbeli karbantartást szintén egyszerűbbé teszi. Az egyedi fejlesztés - más napelemes rendszerekhez hasonlóan - 20 év garanciával vásárolható meg, és mivel hazai cégről van szó, a terméktámogatás (amely magába foglalja a kivitelezéskor nyújtott személyes, helyszíni tanácsadást is), továbbá az esetleges garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető. A szakmai és közönség díjakkal sokszorosan elismert termék több mint 250 családi házon és középületen bizonyított már 100.000 db beépített Generon modullal, ezáltal elegendő tapasztalat és referencia áll az érdeklődők rendelkezésére.

A Terrán Generon kettős funkciója - tetővédelem és megújuló energiaforrás - igen magas esztétikai előnyökkel párosul egy hagyományos, nagytáblás napelemes rendszerrel szemben, így a különbség a költségekben is megmutatkozhat, azonban ár-érték arányban kedvezőbb ajánlattal számolhatunk. Indikatív árat a www.terran-generon.hu oldalon az Ajánlatkérés menüpontra kattintva kérhetünk, emellett a Terrán TetőKalkulátorral ugyancsak könnyedén és egyszerűen kaphatunk hozzávetőleges anyagköltséget akár a Generonnal kiegészített komplett tetőfedésre, csupán néhány adat szükséges hozzá. Adja meg a tető formáját, hajlásszögét, méretét, a kiválasztott sík cserepet és felületkezelést, az algoritmus pedig ezek alapján kiszámolja a bruttó árat, ami nemcsak az alap-, hanem a kiegészítő cserepek, a tetőfólia, a kúpalátét, a hófogók és az eresz menti szellőzés kialakításához nélkülözhetetlen elemeket, valamint a házhozszállítás díját is tartalmazza.
Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
www.terranteto.hu/akciok
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2022.04.12.

Terrán HírekTerrán cserepezőTerrán csomópontokTerrán KiadványokMárkekereskedőkTerrán Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

Terrán hírek:


Megújult a Terrán AddOn      2022.10.12.

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. mindig is igyekezett, hogy a tervezői igényeknek is maximálisan eleget tegyen. Ezt a célt szolgálja az ArchiCAD program alá beépülő, megújult Terrán AddOn is, aminek segítségével egyetlen gombnyomással minden információ rendelkezésére áll. Immáron extra funkcióval bővül a felület: ezentúl a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész tervezői információk érhetők el.


Terrán pályázatok tapasztalt és leendő építészeknek      2022.06.08.

A mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Terrán 360o-os termékportfóliója felveszi a versenyt az idő múlásával, a márka hosszú időre szóló, írásos garanciával védett cserép-, hőszigetelő és ereszcsatorna-rendszerei az évtizedek során bizonyították minőségüket.


A maximum a minimum minden területen      2022.05.10.

A több mint 100 éves Terrán hitvallása, hogy a mai kor építészeti igényeit csak korszerű építőanyagokkal és naprakész szaktudással lehet kielégíteni, ezért a vállalat arra törekszik, hogy a minőség iránti elkötelezettség, valamint az általuk képviselt értékek a lehető legtöbb szinten megjelenjenek. Ennek érdekében újítja meg évről évre már tradicionálisnak számító projektjeit, és hív életre új kezdeményezéseket, amelyek a vállalati kultúra alakításától az építészek megszólításáig, a kivitelező partnerektől kezdve az értékesítők edukálásáig terjednek.


Napelemes megoldás az esztétikum és praktikum jegyében - Mit tud a Generon?      2022.04.12.

Július 1-től új szabályozás lép érvénybe az épületek használatbavételi engedélyének kiadása kapcsán, mely szerint az ezen időpont után épülő vagy használatbavételi engedélyt kapó épületeknek közel nulla energiaigényűeknek kell lenniük. Ennek egyik nagyon fontos rész feltétele, hogy az energiafogyasztás minimum 25 százalékát megújuló energiaforrásból kell fedezni.


Generon, a tapasztalt Alfa generációs      2022.03.08.

Ugyan még nagyon fiatalok, de technikai géniuszok, ez az Alfa generáció egyik legfontosabb jellemzője. A Generon napelemes tetőcserép speciális adottságaival szintén kiemelkedik kortársai közül, de a Terrán több mint 100 éves múltjának köszönhetően rendkívül stabil családi háttérrel, alapokkal rendelkezik. Ráadásul számos beépített modul bizonyítja sikerességét az életben.


Terrán Kivitelezői Képzések 2022-ben is      2022.02.09.

A nagy múltú hazai tetőcserépgyártó idén is meghirdette tetőfedő képzési programját, amelybe egyedülálló fejlesztésük, a Generon napelemes tetőcserép rendszerük ismeretanyaga is bekerült.


Megkezdte működését Magyarország első napelemes tetőcserepet gyártó üzeme      2021.09.23.

2021. szeptember 21-én üzembe helyezték Pécsett a több mint 100 éves építőipari nagyvállalat egyedülálló, Terrán Generon napelemes tetőcserép gyárát. Ezzel a cég egy újabb lépést tett a gazdasági növekedés és a fenntartható jövő elkötelezett támogatása felé. Az ünnepélyes gyáravatón Varga Mihály pénzügyminiszter is tiszteletét tette.


Tetőcseréppel és -fóliával támogatja a Terrán a helyreállítást a jégverés után      2021.09.02.

Sellyei és kadarkúti károsultaknak segített a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. A vállalat 18 millió forint piaci értékű adománnyal járult hozzá több érintett család otthonának helyreállításához.


Egyedi akcióval támogatjuk az otthonfelújítást      2021.08.10.

Cégünk szakemberei folyamatosan nyomon követik a gazdasági változásokat, és mindig igyekeznek a leghatékonyabb megoldásokkal reagálni a lehetőségekre, kihívásokra. Ennek fényében indítottuk útjára Kincsesház névre keresztelt promóciónkat márciusban.


Megújult a Terrán TetőKalkulátor      2021.07.13.

Készítsen díjmentes, egyedi, gyors, nagyságrendi kalkulációt a megújult Terrán TetőKalkulátor segítségével!


Új, innovatív és esztétikus szellőzőcserepek a Terrán kínálatában      2021.05.25.

A Terrán a folyamatos innováció következő lépéseként új, tetősíkba simuló szellőzőcserepek tervezését és gyártását valósította meg. A modern megoldásnak köszönhetően a tető minden szempontból otthona koronája lehet.


Két Superbrands díjat is nyert a Terrán      2021.05.11.

Idén tizenhetedik alkalommal ítélte oda a Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága a Superbrands, és tizennegyedik alkalommal a Business Superbrands díjakat. A Terrán ebben az évben először mindkettőt bezsebelte!


Piros pontot kapott a napelemes tetőcserép      2021.04.13.

A Terrán Tetőcserép Kft. Generon napelemes tetőcserepe olyan úttörő innováció, mely nemcsak a vásárlók, hanem a szakma elismerését is kivívta, hiszen gyakorlatilag két éve folyamatosan sikert sikerre halmoz. Legutóbb a RedDot Termékdizájn 2021 díjjal tüntették ki stílusos megjelenése miatt.


Rekord értékesítési volumennel zárta az évet a Terrán      2021.03.24.

Mint mindenkit, Magyarország vezető tetőcserépgyártóját is kihívások elé állította a 2020-as év. Mégis pozitív gazdasági mutatók, folyamatos fejlesztések, új napelemes tetőcserépre specializálódott gyár építése, stabil ellátásbiztonság és a körülményekre való gyors reakciók jellemezték leginkább a céget.


Hazai Termék védjegyet kapott a Terrán      2021.02.02.

A Terrán Tetőcserép termékei magyar alapanyagokból, már több mint 100 éve készülnek Magyarországon, egy családi vállalkozás alapjain megerősödve...


Építőipari cége is van a hazai termékeket védő mozgalomnak      2020.11.06.

Folytatódik a magyar áruk vásárlására ösztönző "Vedd a hazait! Védd a hazait!" mozgalom, melyben építőipari gyártóként a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. is részt vesz.


Rangos nemzetközi elismerést kapott a Terrán Generon      2020.10.13.

Magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép az európai TOP 10-ben.
Az Energy CIO Insights magazin 2020-ban Generon tetőcserepével Európa legjobb 10 napelemtechnológia-szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A floridai gondozásában megjelenő kiadvány folyamatosan nyomon követi az energetika és a megújuló energia területén legkiemelkedőbb technológiákat, fejlesztéseket és évről évre rangsorolja azokat.


Folytatódik az országos Válaszd a hazait kampány      2020.10.12.

Védd a magyar munkahelyeket! Válaszd a hazait! Ezekkel a fontos üzenetekkel folytatja a kormány az idén elindított Válaszd a hazait kampányát, melyhez partnerként csatlakozhatott a Terrán, mint azon belföldi vállalkozások egyike, amely 100%-ban magyar tulajdonban van.


Magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép az európai TOP 10-ben      2020.10.05.

Az Energy CIO Insights magazin 2020-ban Generon tetőcserepével Európa legjobb 10 napelem technológia szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A floridai gondozásában megjelenő kiadvány folyamatosan nyomon követi az energetika és a megújuló energia területén legkiemelkedőbb megoldásokat, fejlesztéseket, és évről évre rangsorolja azokat.


Új generációs, megerősített sík termékek a Terrán kínálatában      2020.09.08.

Ismét innovációban gazdag időszakot tudhat magáénak a Terrán. A tetőtrendek változása, a vásárlói igények minél teljesebb kiszolgálása és a folyamatos fejlődés hívta életre a cég továbbfejlesztett sík termék portfólióját. A Zenit és Rundo tetőcserepek geometriájában történt fejlesztés számos előnnyel bír, ráadásul tökéletesen kompatibilis a Generon napelemes tetőcseréppel is.


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information