Megoldás a tér maximális kihasználására a tetőtérben a tető átváltozóművészével

Ablak és tetőterasz egyben? Igen, a VELUX innovatív megoldásával ez is lehetséges. Első ránézésre kicsit talán zavarba ejtő, ha még csak most ismerkedik vele. A penthouse lakások népszerű eleméről most lehúzzuk a leplet.



1. Mi a VELUX CABRIO®?

A luxus érzetét kelti az akadálytalanul beáramló fény, a "padlótól a mennyezetig" terjedő kilátás és utolérhetetlen hangulatot kölcsönöz a tetőtérnek a speciális műszaki megoldású és megjelenésű tetőerkély.

Működése egyszerű: kinyitva a felső felnyíló ablakot, függőleges helyzetbe tolva az alsó ablakelemet a terasz már készen áll. Az alsó ablak mozgatásával egyidejűleg egy az ablakelemhez mindkét oldalon rögzített korlát nyílik le automatikusan, a személyes biztonságot biztosítva.





2. Hogyan lehet beépíteni a VELUX CABRIO®-t

Kizárólag térdfal nélküli tetőtérbe építhető be. A leggyakoribb beépítési tetőszög 45 fok, de ettől eltérő beépítés is megszokott. A VELUX gyártotta VELUX CABRIO® 35°-53° közötti hajlásszögű tetőbe építhető be. A VELUX CABRIO® cseréppel, palával vagy akár lemezzel fedett tetőkbe is integrálható, három különféle méretével.

3. Szüksége van-e tervezési engedélyre a VELUX CABRIO® beépítéséhez?

Leggyakrabban ott kerül elő mint lehetséges megoldás, ahol a helyi építési szabályzat kimondja, hogy a tetősíkot nem lehet megbontani és benne teraszt kialakítani.

Új építés esetén engedélyre/egyszerűsített bejelentésre van szükség.

Utólagos tetőtér beépítés esetén bejelentés nélkül/ bejelentéssel lehetséges beépíteni. A HÉSZ helyi építési szabályzatot / KÉSZ kerületi építési szabályzatot érdemes előzetesen átolvasni.

4. Milyen előnyei vannak a VELUX CABRIO®-nak?







5. Milyen kivitelben érhető el a VELUX CABRIO®?

A VELUX CABRIO® erkélyrendszert kiváló minőségű és fenntartható gazdálkodásból származó természetes fenyőből gyártják. A belső megjelenés tekintetében választható a natúr színtelen lakkozású fenyő vagy fehérre festett fenyő. Ez teljes szabadságot biztosít az ablaknak az enteriőrbe történő illeszkedéséhez.

Külső megjelenésben standard RAL 7043 sötétszürke alumínium, vagy egyedi RAL színre festett alumínium, vagy titáncink, vagy réz.

A VELUX CABRIO® tetőerkélyek ellenállnak az időjárás változásainak. Az edzett külső üvegezés hatékonyabban ellenáll a jégesőnek, a szélnek és a hótehernek is.

6. Milyen méretűek a VELUX CABRIO® tetőerkélyek?

Háromféle méretben érhetőek el: 78x252 cm, 94x252 cm és 114x252 cm méretben.

A VELUX CABRIO® tetőablakokhoz bármilyen igényhez és stílushoz alkalmazkodó árnyékoló és szúnyogháló is válaszható. Kézi és napelemes működtetésű változatban.

VELUX GDL CABRIO® tetőerkély műszaki adatlap

Ha további részletek és megoldások érdeklik kattintson a termék műszaki adatlapjára, keresse fel weboldalunkat a www.velux.hu/szakembereknek címen vagy kérjen szakmai konzultációra időpontot munkatársunktól


Az ablakokat min. 25 év élettartamra terveztük, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

A MINŐSÉG NYUGALOM

További kérdések esetén forduljon bizalommal hozzánk a (+36 1 436 0601) telefonszámon vagy a vevoszolgalat@velux.com e-mail címen!


VELUX Magyarország Kft.
+36 1 436 0601
www.velux.hu/szakembereknek
vevoszolgalat@velux.com




A VELUX Cégcsoportról


A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon - a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel - melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket - minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. A VELUX Magyarország Kft.-t 2017. áprilisában arany fokozatú elismeréssel díjazták az Employer Branding Awards-on (Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díja 2016.) nagyvállalati kategóriában. www.velux.hu



2020.07.14.

VELUX HírekVELUX csomópontokVELUX ÁrjegyzékVELUX ProspektusokVELUX Kereskedő partnerekVELUX Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Velux hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information