Levegőből a tervezőasztalra:
így segíti a Terrán a pontos tervezést
2023.06.08.

A nagy múltú Terrán számára mindig is kiemelt jelentőséggel bírt, hogy a lakosság edukálása mellett, az építészek munkáját is segítse. A Terrán több mint egy évtizede fejleszt olyan speciális beépülő felületet, amelynek segítségével a tetőcserepek és kiegészítők tervekbe integrálása egyszerűvé válik. Nemrégiben pedig összefogott egy szintén hazai vállalattal, hogy közösen hozzák létre az EnviMap rendszert.
A Terrán számára mindig fontos cél, hogy megfelelő és mindenki számára elérhető tudásanyaggal, információval szolgáljon. Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést tudjuk meghozni egy olyan fontos kérdésben, mint építkezés vagy felújítás, kulcsfontosságú, hogy rendelkezésünkre álljanak pontos és részletes információk. A lakosság támogatása mellett azonban a több mint száz éves Terrán mindig igyekezett a tervezői igényeknek is eleget tenni, ezzel is segítve az építészek munkáját.


Tervezéstámogató felület

A szakma segítését szolgálja az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn is. Ezzel a kifejezetten építészeknek szóló komplex tervezéstámogató platformmal egyetlen gombnyomással minden információ rendelkezésére áll a szakembereknek. Segítségével - akár az ArchiCAD felületének elhagyása nélkül - az összes releváns, fontos információ elérhető nemcsak a tetőcserepekről, hanem a kiegészítő termékekről is. Speciális beépítési alapadatokkal, illetve fotorealisztikus látványképpel válik teljessé a terv. A felületen a Generon napelemes tetőcserépről is részletes információk érhetők el a tervezők számára, a Generon a tervekbe illeszthető, ráhelyezhető a megrajzolt tetőre. A látványterveknek köszönhetően az építtető már a tervezés közben realizálhatja a termék esztétikai előnyeit.
A magasból a tervezőasztalra

A lézerszkennelés a térbeli adatgyűjtés egyik legújabb innovációja. A Terrán építészmérnökei és tetőspecialistái összefogtak a szintén hazai tulajdonú Envirosense Hungary Kft. térinformatikusaival és megalkották az EnviMap rendszert. A különleges légi LiDAR technológia LOD2 részletességű tetősíkokat modellez. A szkenner rövid idő alatt képes a környezetének több tíz millió pontját bemérni és rögzíteni.

Az EnviMAP rendszerrel nagy részletességű, közel valósághű tetőadatok kérhetők le, alkalmazásával a tetőfelületek nagysága, az élhosszak és hajlásszögek adatai is rendelkezésre állnak. Az EnviMAP jelenleg az ország 2100 településének épület-geometriai adatállományáról ad információkat. A légi lézeres felmérés segítséget nyújt a kivitelezőknek, szakembereknek, támogatva a pontos tervezést.

Mediterrán
További információk:

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.
www.terranteto.hu
terran-generon.hu
tetotepitek.hu
www.acskereso.hu


Terrán Cégcsoport

A közel 100 éves Terrán Cégcsoport komplett tetőfedési rendszereivel és kiváló minőségű termékeivel Európa egyik legmodernebb betoncserép gyártójává nőtte ki magát. A családi tradíciókra épülő cégnél alapvető követelmény a kutató-fejlesztő munka és a magas minőség iránti elkötelezettség. A vállalat Magyarországon kettő (Bólyon, Kunszentmiklóson), Szlovákiában és az erdélyi Aranyosgyéresen pedig egy gyárat működtet. A cégcsoport alkalmazottainak száma jelenleg 345 fő, Horvátországban, Romániában (Erdély), Szlovákiában és Szerbiában vannak leányvállalataik.
A cég számos elismerést magáénak tudhat: 2003 tavaszán Construma Nagydíjat, 2015-ben Construma Díjat nyertek, 2005-ben BNV Nagydíjat, 2010-ben Business Superbrands díjat, 2013-ban Magyar Termék Nagydíjat kaptak és immár négyszeres MagyarBrands díjasok. Ezen kívül a 2014-es évben kategóriájának legsikereseb üzleti márkája lett a vállalat, valamint elnyerte a "Best Buy Award" díjat, azaz 2017-ben a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserépmárkának Magyarországon. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gódi Attilát, a Terrán ügyvezetőjét választotta a 2017-es év üzletemberének

2023.06.08.
Terrán RENOVA PLUS Natúr

Terrán RENOVA PLUS Natúr

A TETŐÉPÍTÉS GAZDASÁGOS CSEREPE-Az alapcserép a tetőfedés alapeleme. ...

Terrán SYNUS Mogyoróbarna

Terrán SYNUS Mogyoróbarna

KÖNNYŰ ÉS ERŐS-Könnyedségével, a beton tartósságával és ...

Terrán SYNUS Mocca

Terrán SYNUS Mocca

KÖNNYŰ ÉS ERŐS-Könnyedségével, a beton tartósságával és ...

Terrán RUNDO Sötétbarna

Terrán RUNDO Sötétbarna

NOSZTALGIKUS HÓDFARKÚ-Letisztult látvány és üde természetesség. A ...

Terrán ZENIT Carbon

Terrán ZENIT Carbon

MODERN VONALÚ-Letisztultság, erő és design. Határozottan a legmodernebb ...

Terrán RUNDO Tégla

Terrán RUNDO Tégla

NOSZTALGIKUS HÓDFARKÚ-Letisztult látvány és üde természetesség. A ...

Hirdetés
Terrán hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information