Látvány vs. műszaki adottságok- Mapetherm Slim Ceramic System

A 2018-as Construmán különdíjat kapott a Mapei MAPETHERM TILE SYSTEM rendszere. A 3 mm x 500 mm x 1500 mm méretű kerlit lapokat, Eps hőszigetelésre 20 cm vastagságig és 20 méter magasságig biztonsággal beépíthetünk.




Mint minden, így az építőipar is folyamatosan változik, fejlődik. Nincs ez másképpen a homlokzati kőburkolatok esetében sem. Új típusú lapok, új felületek és új méretek tűnnek fel sorra egymás után. Egyre vastagabb és nagyobb homlokzatra szánt kőburkolatok bukkannak fel a piacon. Az új design, a trendekhez folyamatosan alkalmazkodó megjelenések azonban kihívások elé állították a Mapei-t is, ugyanis a 3 mm vastag lapok kezdenek szép fokozatosan eltűnni a kínálatokból. Így változtatásra és fejlesztésre volt szükség. Nekünk, mint a hőszigetelésre ragasztott kőburkolat rendszergazdának óriási felelősségünk van, hisz a mi rendszereinkkel kivitelezett homlokzatokra teljeskörű garanciát kell vállaljunk. Garantálnunk kell megrendelőinknek, hogy teljes nyugalommal sétálhatnak az általunk hőszigetelésre ragasztott kőburkolatok homlokzatai alatt.


Látvány vs. műszaki adottságok a homlokzati hőszigetelésben

A megrendelők, beruházók elsősorban látvány irányából közelítik meg a homlokzatot. Mi viszont műszaki oldalról. Ez a két oldal nem mindig találkozik. Egy 3 mm x 1500 mm x 500 mm kőporcelán lap súlya átlagosan 4 kg /darab. Egyszerű matematika, hogy így 1 m2-re 8-9 kg súly jut. Ha ehhez hozzáadjuk a ragasztókat, a kéregképző anyag súlyát, a végeredmény 40kg / m2 körül lesz. A probléma nem azzal van, hogy a rendszer elemei nem bírnák el ezt a súlyt, sőt! Ennek többszörösét is elbírják. A probléma azzal van, hogy minél magasabbra építünk, annál nagyobb lesz a kifelé ható nyíró erő (a felület a fal irányával ellentétes oldal irányába szeretne menni), továbbá a szél szívó, és toló ereje óriási megterhelésnek teszi ki a homlokzatot.

Ezért nem lehetséges ragasztási eljárással bármilyen kőburkolatot felragasztani hőszigetelő rendszerre.





Megoldás a magasban is- MAPETHERM SLIM CERAMIC SYSTEM

Vizsgálataink alapján hoztuk létre a MAPETHERM SLIM CERAMIC SYSTEM rendszerünket, amely alkalmas 3,5 mm x 500 mm x 1000 mm méretű kerlitlapok biztonságos ragasztására szintén 20 cm vastag polisztirol hőszigetelésre, és 20 méter magasságig. Természetesen teljeskörű gyártói garanciával, és 45 perces tűzvállósági minősítéssel.

A Mapei rendszerét, a MAPETHERM SLIM CERAMIC SYSTEM-et alkalmazták a mesterek a budai Goldberger utcában épülő társasház homlokzatán. Ezekkel a rendszerekkel stílusos, egyedi homlokzatok alakíthatóak ki, melyek évtizedekre nyújtanak tartós felületet továbbá karbantartásuk és tisztításuk is egyszerű.

A MAPEI WALLGARD termékcsaláddal kombinálva ezen homlokzatok ellenállnak az időjárási szennyeződéseknek, és graffiti elleni védelmet is biztosítanak hosszútávon.

Ha bármilyen kérdés merülne fel a cikkben leírt anyagokkal vagy módszerekkel kapcsolatban, keresse bizalommal szaktanácsadóinkat, vagy valamelyik Mapei szakkereskedést.

Ha szakemberként, tervezőként elvárás, hogy frissen tartsa a tudását, hogy mindig a legjobbat nyújtsa a megrendelőnek vagy ismerni szeretné az újdonságokat, szakmai tanácsokat, akkor iratkozzon fel a Mapei heti hírlevelére, hogy rendszeresen információkkal, újdonságokkal, tanácsokkal gazdagodjon!


További információért látogasson el a www.mapei.hu weboldalra!



További műszaki és értékesítési információért keresse Mapei partnerét vagy a Mapei szaktanácsadót!


www.mapei.hu
szaktanacs@mapei.hu


Mapei


A Mapei Kft. a világ legnagyobb építőipari ragasztóanyag gyártójának leányvállalata. A Mapei neve az egész világon egyet jelent a kiemelkedő minőséggel, amit nem csupán a forgalmazott termékekben őrzi meg, hanem szolgáltatásai színvonalában is.



2022.02.01.

Mapei HírekMapei TermékkatalógusMapei Szakmai kiadványokMapei KereskedőkeresőMapei Termékek


Kapcsolodó termékek:
 
Hirdetés
Mapei hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information