Kimagasló számú magyar nevezés érkezett a világ legrangosabb téglaépítészeti díjára
2023.05.11.

Korábban sosem látott érdeklődés övezte a világ egyik legkomolyabb téglaépítészeti elismerését. A 11. alkalommal megrendezett Brick Awardra sem a nemzetközi, sem a hazai nevezések száma nem volt még ilyen magas: a 743 pályamunkából 17 Magyarországról érkezett, mindkét érték kimagaslónak számít a díj történetében.




A Wienerberger 2004 óta kétévente díjazza a téglaépítészet legkiemelkedőbb projektjeit a világ minden tájáról. A Brick Award nemzetközi versenyét azért hozta létre a vállalat, hogy mind az építészeket, mind a szakmán kívüli rajongókat az új építési formák felfedezésére, illetve a tervezési koncepciók megosztására ösztönözze. Az elmúlt évek során a világ minden tájáról érkeztek pályázatok, amikhez a nevezők téglatípusok széles skáláját használták fel, minden színben és formában.




Idén a hat kontinens 54 országból érkezett rekordszámú, 743 pályázat egyértelműen bizonyítja a Brick Award népszerűségét, valamint nemzetközi jelentőségét. A hazai nevezők száma is kimagasló, idén 17 pályaművet nyújtottak be a magyar tervezők. A legnépszerűbb kategória idén a "Feeling at home" kategória volt (28%), melyet szorosan követ a "Living together" (27%) és a "Sharing public spaces" (25%). A többi pályázat a "Sharing public spaces" és a "Building outside the box" kiírások között oszlott meg. A témakörökön belül egy független, nemzetközi zsűri választja ki a győzteseket, köztük egy fődíjast.

"A beérkezett pályázatoknál a zsűri nem azt nézi, hogy a projekt Wienerberger termékekből épült-e, sokkal inkább az innovatív tervezési és építészeti koncepció, a tégla és kerámia építőanyagok formabontó felhasználása, valamint a kivitelezés minősége a projekt esztétikájában, formájában és kialakításában alkotják az értékelési kritériumokat. Büszkék vagyunk arra, hogy házigazdái lehetünk ennek a kétévente kiosztott független díjnak, és örülünk a népszerűségének és a magas részvételnek" - mondta Heimo Scheuch, a Wienerberger AG vezérigazgatója.






Jövőre Bécsben hirdetnek győztest

A beérkezett pályaművek közül egy nemzetközileg elismert építészekből, építészkritikusokból, fejlesztőkből és újságírókból álló zsűri előzetesen kiválasztja az 50 legkiemelkedőbb projektet, amelyek 2024 júniusában jelennek meg a rendkívül színvonalas Brick Book-kiadványba, melybe már számos magyar pályázat bekerült az évek során. Az értékelési szempontok között szerepel az innovatív tervezés, az építészeti koncepció, a fenntarthatósági szempontok, valamint a tégla okos és innovatív felhasználása. A kategóriák győztes projektjeit és a díj összesített győztesét 2024 tavaszán Bécsben, egy nagyszabású ünnepségen hozzák nyilvánosságra. A Brick Awarddal kapcsolatos további információk a brickaward.com oldalon találhatók.






Wienerberger

További részletek és termékinformációk:
www.wienerberger.hu


Wienerberger-ről

A Wienerberger Magyarország a nemzetközi Wienerberger csoport tagja. Az anyavállalatot Bécsben alapították 1819-ben, mely mára a világ egyik legnagyobb téglagyártójává nőtte ki magát, első helyen áll a homlokzatburkoló téglák gyártásában, és vezető pozíciót foglal el a kerámia tetőcserép gyártása terén Európában. Összesen 28 főként európai országban, valamint a Indiában, az USA-ban, Kanadában van jelen a társaság. A cégcsoport világszerte 19 000 alkalmazottat foglalkoztat és 216 gyártóhellyel rendelkezik. A Wienerberger magyarországi leányvállalatát 1990-ben azzal a szándékkal alapította, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A magyarországi csoport termelése jelenleg nyolc helyszínen zajlik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig már megközelíti az ezer főt.


2023.05.11.
LAUSITZ

LAUSITZ

Homlokzati üreges klinker tégla Barna tarka szín, gépi készítésű, ...

POLARIS SAROKLAPKA

POLARIS SAROKLAPKA

Homlokzati klinker saroklapka Fekete tarka szín, gépi készítésű, sima ...

Porotherm 44 Thermo Rapid Dryfix ...

Porotherm 44 Thermo Rapid Dryfix ...

44 cm vastagságú, külső egyrétegű falazat építéséhez ajánlott ...

Porotherm A-10 neo áthidaló

Porotherm A-10 neo áthidaló

10 cm-es kerámiaköpenyes előfeszített vasbeton áthidaló 10 cm-es ...

KOSMO SAROKLAPKA

KOSMO SAROKLAPKA

Homlokzati klinker saroklapka Piros tarka szín, gépi készítésű, sima ...

Porotherm 25 N+F Rapid Dryfix tégla

Porotherm 25 N+F Rapid Dryfix tégla

25 cm vastag falazat építésére ajánlott csiszolt falazóelem Dryfix extra ...

Hirdetés
Wienerberger hírek:


    Like all websites, eptar.hu uses cookies for better and safer operation.       More information