"Kell egy csapat!"

Idén a saját kapacitásbővítésére épített könnyűszerkezetes csarnokot a Swedsteel szinte teljes termékpalettájának felhasználásával az N-ferrum Kft. Nagykanizsán. A 2006-ban id. Nemes János halálának évében alakult, az ő szellemi, szakmai öröksége jegyében formálódó, kezdetben betonacél szereléssel, gyártással és értékesítéssel foglalkozó, a piac elvárásainak változását folyamatosan szem előtt tartó, bő évtizede acélszerkezeti csarnokok komplett kivitelezésével foglalkozó cég ügyvezetőjét, Nemes Jánost kérdeztük a beruházás és a kivitelezés részleteiről.


Feltételezhető volt, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen a Swedsteelnek ismét a csatársorban a helye. Értelmezhetjük ezt úgy, hogy ennek a partnerségnek most sincs alternatívája az Önök számára?

Most sem gondolkodtunk másban, mert bár látszólag azonos területen dolgozunk, azaz acél elemeket gyártunk - a csarnoképítésben más és más a feladatunk. Mi magát a fő tartószerkezetet készítjük el melegen hengerelt, illetve hidegen hajlított elemek összehegesztésével. Biológiai példával élve azt mondhatjuk, hogy mi adjuk a vázrendszert, a Swedsteel pedig a szöveteket. Tőlük származnak a másodlagos tartószerkezet szelemenjei, a teljes tetőzet és az oldalfalakhoz szükséges szendvicspanelek. Mivel már nagyon sok egyedi fémépületet hoztunk tető alá együtt, tudom, hogy ezek prémium minőségű, és nagyon megbízható termékek.


Ez a saját csarnok milyen különlegességeket rejteget?

Rendhagyó mindenekelőtt a tervezés módja. A beruházásra ugyanis azért volt szükségünk, hogy legyen végre egy olyan üzemünk, amelynek teljes szélességében (ez az esetünkben 17 méteres fesztávot jelent) és 48 méter hosszan darupálya fut. Ezzel az anyagmozgatási módszerrel ugyanis a felére lehet csökkenteni a gyártási időt. Így már akár 8 000 négyzetméteres csarnokok alkatrészei is kikerülhetnek az új üzemünkből. Az első lépésben tehát kerestünk egy professzionális darugyártót. Tőlük kaptuk meg a biztonságos működtetéshez szükséges statikai paramétereket. Ezek ismeretében kellett megalkotni a műszaki terveket. A gombhoz a kabát szólás alapján, itt a daruhoz készült a csarnok. És nem is akármilyen teherbírással: mivel belső alátámasztást nem használhattunk, a homlokzati oszlopoknak a tető súlyán túl egy önmagában öt tonnás emelőszerkezetet kell megtartania, amely további súlyokat emel, és - természetesen - mozog is vele. Bár lassan halad, de a fizikából tudjuk, hogy az impulzus a sebesség és a tömeg szorzata. Elképzelhető, milyen erők hatnak vízszintesen is - ahogyan a statika mondja - támadásvonal mentén a struktúrára.


Nem mindennapi a csarnok külleme sem. A bejárati homlokzat élénk, sárga felülete kontrasztban áll az oldalfal antracitjával. Ez elevenséget, dinamizmust ad a látványnak. Még itt, a nagykanizsai ipari park valóban modern környezetében is felhívja magára a figyelmet.

Pedig ezeknek a csarnokoknak a nyolcvan százalékát is mi építettük. Persze a beruházók igényei alapján: főként a fehér és a szürke elegáns, de - szerintem - már kissé meghaladott kombinációival. Az N-ferrum számára azonban ez az új épület sokkal több, mint egy üzem és raktár. Ez lett az új központunk. Itt kaptak több szinten helyet az irodáink is, itt fogadjuk a partnereinket, ügyfeleinket. És nem mindegy, hogy ezt milyen környezetben tesszük, milyen benyomásokat ébresztünk. Az imponáló küllemet pedig a Swedsteel termékeinek is köszönhetjük. Szinte a teljes termékpalettájukat beépítettük, ugyanis ennek az épületnek van egy harmadik funkciója is: teljesléptékű termékbemutatóként és referencia épületként is szolgál. A leendő megrendelőink számára a helyszínen mutathatjuk részint az általunk megvalósított tartószerkezetet és a Swedsteel termékeit. Ezek láttán a megrendelők képet alkothatnak, ötleteket kaphatnak a saját csarnokukat illetően is. Közvetlenül megtapasztalhatják, hogyan működnek a Swedsteel legmodernebb, jövőbe mutató termékei egy komplex építészeti kontextusban.

Nézzük a részleteket, a konkrét példákat!

A Swedsteeltől érkeztek a Z- és C-szelvényű acél szelemenek, amelyek a tetőben és az oldalfalakban látják el az ún. másodlagos tartószerkezet funkcióját, ami a térelhatároló burkolatokat támasztja meg és továbbítja a terheket a főtartó acél keretekre. Ezekkel pl. bizonyítani tudjuk, hogy a gyártmányfejlesztés olyan elemeket eredményezett, amelyeknek speciális geometriai kialakítása biztosítja, hogy kevesebb anyagfelhasználás mellet lehessen elérni a megfelelő statikai szilárdságot.
Az épület egy hőszigetelt és egy tárolónak (ún. színnek) használt, hőszigetelés nélküli épületrészből áll. Ez utóbbi tetejére STR45 trapézlemezek és az ezekhez kialakított SBV45 tetőbevilágító profilok kerültek. A gyártási üzemrész tetőszerkezetét a GLAMET PUR 100 szendvicspanellel burkoltuk, a természetes fény beáramlását - ezáltal a pontosabb munkavégzést - speciális tetőbevilágító panelek biztosítják, amelyek fokozott hőszigetelő képességgel is rendelkeznek.
A bejárati oldal homlokzatát, amely a RAL1023 kódú sárga színben pompázik, függőlegesen szerelt, speciálisan rejtett csavarozású SUPERWALL ML típusú szendvicspanelből alakítottuk ki. Ennek köszönhetően egyetlen csavarfej sem látható a homlokzati felületen, homogén, esztétikus megjelenést nyújt. További érdekessége még, hogy a panelek külső fegyverzete szép gyémánt mintázatú. Ez a formázás egészen egyedi textúrát ad, és garantálja az exkluzív hatást.
Úgy gondoltuk, hogy a "design" elemeket az oldalfalról sem hagyhatjuk le. Ide is a legkorszerűbb szendvicspanel került. A H-WALL 8P paneltípus jellegzetessége, hogy a PUR hab hőszigetelő mag külső oldalán szinuszhullám formájú lemezek vannak. Bár a sík felületű panelekre utólag szerelt hullámlemezekkel eddig is produkálni lehetett ilyen látványt, de a Swedsteelnél ez már előregyártva, szendvicspanel termék formájában elérhető. Ezt egyelőre csak a Swedsteel-Metecno németországi gyárában készítik. Mivel ezeket az elemeket vízszintesen szereltük, az acél kiemelkedései és völgyei a talajjal párhuzamosan futva hosszítják a csarnokot, ha a tekintet viszont föntről lefelé halad, megragadja a formák szabályos ismétlődése.
Az általunk választott acéllemezek vastagsága sem átlagos. A megszokott 0.5-ös méret helyett mi a 0.6-ost használtuk. Ha figyelembe vesszük, hogy a tartóoszlopok közé kerülő profiloknak statikai szerepük is van, amennyiben egyfajta merevséget adnak az egymás melletti tartóelemeknek, azaz stabilizálják azokat, könnyen belátható, hogy a vastagabb anyag ezt a feladatot is megbízhatóbban ellátja. A Swedsteel biatorbágyi gyárából érkezetek továbbá tekercsben az élhajlított elemek előállításához szükséges acéllemezek, továbbá a Caracol márkanevű ereszcsatorna-rendszer és a hófogók is.


Úgy tűnik, hogy egy hipermodern csarnok titkai tárulnak föl előttünk. De milyen építészeti, környezetvédelmi trükköket vetettek be még?

Tényleg apait-anyait beleadtunk. Mivel a hőszigetelés tökéletes, az 500 m2-es gyártó egységben padlófűtést használunk. A villamos energiát a tetőre szerelt, 15 kW teljesítményű napelemek adják. A hő benntartását szolgálja a tárolót az üzemtől elválasztó fal, amely szintén szendvicspanelekből épült. Ennél a 17 méter széles térhatárolónál azonban meg kellett oldanunk, hogy a daru átbújhasson a raktárba és vissza. Ehhez fölül a csarnok teljes szélességében egy másfél méter magas nyílást alakítottunk ki a konzolok átvezetésére. De nem csak a fűtésre ügyeltünk, hanem az árnyékolástechnikára is. Látható, hogy az irodák ablakai fölé napellenzők kerültek. Ezeknek a tartószerkezete a főkaput kívülről keretező acélformában folytatódik. Ez az előtetőnek szánt forma valójában rácsos tartókból áll össze. Eredetileg ez is egy napellenző felületet tartott volna, de olyan jól néz ki önmagában, annyira jól tagolja a homlokzati síkot ez a pergola, hogy meghagytuk "design" elemként. A csarnok egy ipari alkatrésze tehát szinte műtárggyá nemesül, és általában megragadja a hozzánk látogatókat, akiknek, ha már felkerestek minket, az épület tudatos tájolása okán a tárgyalóinkból közvetlenül meg tudjuk mutatni az általunk épített környező csarnokokat. Az ügyfél akár a fotelben ülve rábökhet valamelyikre, mondván, hogy én is valami hasonlót szeretnék. Ezzel az apró trükkel tulajdonképpen a saját bemutatótermünkként tudjuk használni az ipari park objektumait, amelyeken persze a Swedsteel gazdag szortimentjének termékei is szép számmal megtalálhatók.

Egy korábbi beszélgetésünk során a csarnoképítés folyamatának ideális formájaként jelölte meg, ha a beruházó, a tervező, a kivitelező és a gyártó már az első lépésektől szorosan együttműködik, hiszen így lehet rátalálni az optimális, ebből következően gazdaságos megoldásokra. Azt hiszem az Ön esetében ezt nem volt nehéz összehozni. De ebből következően sikerült-e megtakarítást elérnie?

Egy átlagos építtetőnél valóban szerencsésebb helyzetben vagyok. Mint évtizedes tapasztalatokkal rendelkező kivitelező, pontosan tudtam, hogy mit akarok. A statikussal, Rezeli Csabával, az RKK Team Mérnökiroda Kft. egyik alapítójával már szintén hosszú évek óta együtt feszegetjük a csarnoképítés határait, és kiváló szakmai viszonyban vagyok a Swedsteel-lel is. Azt a bizonyos megtakarítást viszont ebben az esetben főként Rezeli úrnak köszönhetem, aki olyan csomóponti megoldásokat kínált, amelyek - bár igen nagy szakértelmet és munkát igényelnek - jelentős mennyiségű acélt voltak képesek kiváltani. Gondoljunk csak bele, hogy pl. a rácsos tartószerkezetek - ezeket egyedileg mi gyártjuk - bevetésével elhagyhatóak lettek a tömör gerendák. Igaz, hogy így a tartószerkezet alapanyagai kevesebb költséget jelentettek, de ez nem az a csarnok, amin spórolni szerettem volna: a különbséget mind a Swedsteel elsőrangú profiljaira fordítottam. Szeretném ugyanis az új épület által elérni, hogy a tömegtermékeket azok, a hazai piacon kevésbé ismert újdonságok, innovatív termékek váltsák föl, amelyek az új központunkba is be lettek szerelve.


Ha már a finanszírozásnál tartunk, meg kell említeni, hogy 49 millió forint vissza nem térítendő európai uniós és magyar állami támogatás, illetve 97 millió forintos kedvezményes bankkölcsön is áll a megvalósítás mögött. Tudjuk, hogy az említett szervezetek nagyon pontos és igényes számításokat, árakat kérnek a bírálathoz. Hozzájárult-e a sikerhez a Swedsteel mindenre kiterjedő, precíz árajánlata?

Ezek a pályázatok rendkívül összetettek. Viszont az a tény, hogy a Swedsteel termékeinek pontos műszaki paraméterei, a rendszereik tanúsítványai és az áraik megtalálhatóak az Építési Normagyűjteményben, a pályázat kiírója számára is garancia. Kivédhetők az alulárazások vagy a túlárazások, tehát megvalósul a transzparencia. Úgy vélem, a Swedsteel partnersége ezen a téren is hasznos volt a számunkra.

183 millió forintról az N-ferrum két év alatt, 2018-ra 766 millióra gyarapította a nettó árbevételét, ugyanezen időszakban a dolgozói létszám 14-ről 22 re nőt. 2019 végéig pedig elérik az egymilliárdos forgalmat. Az igények miatt újabb fejlesztéseket és a jelenlegi kapacitás megháromszorozását tervezik. Mi a dinamikus növekedés titka? Van-e terve arra az esetre, ha - ahogyan rebesgetik - a világgazdaság növekedésének megtorpanása a hazai építőipari piacon is érezteti majd a negatív hatásait?

Lehet, hogy egy műszaki ember szájából kissé romantikusan hangzik, de a fejlődésünk titka elsősorban a bátorság. Közgazdasági alapvetés, hogy a hozzáadott érték növelésével lehet a piacon jelentősebb eredményeket elérni. Azok a nemzetközi és hazai cégek pedig, akik ezt vallják, high-tech üzemeket működtetnek. Ehhez viszont hasonló színvonalú építészeti környezetre van szükségük. Nem verik a fogukhoz a garast, de a milliókat sem dobálják ki az ablakon. A pénzükért jó ár-érték arányt, magas minőséget, tartósságot, gazdaságos épületüzemeltetést várnak el. Ebből következően szigorú és összetett igényekkel jelentkeznek. Nos, nekünk mernünk kell ezeket a feladatokat elvállalni, tanulni, innovatívnak, kreatívnak és időnként akár rendhagyónak lenni.
A KITE megrendelésére 2018-ban Zalaszentbalázson építettünk egy szerelőcsarnokot. Amikor tanulmányoztuk a rendelkezésünkre bocsátott terveket, egyértelmű volt, hogy az abban megadott termékmárkával szemben mi a Swedsteel kínálatából valósítanánk meg a projektet. Bár az újratervezés nagyon sok munkával járt, és a siker sem volt biztos, mertünk egy új dokumentáció alapján árajánlatot készíteni. Sőt! Ennél a csarnoknál a Swedsteel egyedülálló számítási módszere alapján mertünk olyan, stabil struktúrát kialakítani, ahol a szelemenek nem igénylik a tűzgátlóval történő lefestést. És - bár az engedélyezésért és az műszaki átvételért felelős hatóságokat általában nehéz meggyőzni az ilyen egyedi módszerek hitelességéről - mertünk ezzel a gazdaságos megoldással előállni. Az eredmény? A szakértők elismerően fejet hajtottak, a megrendelő pedig olyannyira elégedett volt, hogy már építjük is az eredeti csarnok mását. A jó munka újabb megrendeléseket hoz.
Ha viszont a felkérések megfogyatkoznának, arra az esetre éppen az N-ferrum új, saját csarnoka a stratégiai válasz. A beruházással ugyanis elébe mentünk egy ilyen bekövetkezhető fordulatnak, mert azáltal, hogy a felére csökkentettük a gyártási időt, növekedett az árrés. Amikor esetleg majd kevesebb munka adódik, mi rugalmasak tudunk lenni az árak tekintetében, a profitabilitás megőrzésével.

Ehhez az egészhez ugyanakkor a cégen belül elkötelezett szakemberekre, a vállalatközi viszonyokban professzionális és invenciózus mérnökökkel rendelkező tervezőirodára és egy megbízható beszállítóra is szükség van. Szóval, ahogy Minarik Ede is megmondta a Régi idők focijában: "Kell egy csapat!". Ez a mi formációnk pedig, amelynek a Swedsteel mindig is szerves részét fogja képezni, mostanában igen gólerős együttesnek bizonyul.

Swedsteel ipari csarnokok

Swedsteel agrár csarnokok

Swedsteel Szakmai Tudástár


További információ és ajánlatkérés:

http://csarnok.swedsteel-metecno.com/ipari
www.swedsteel.hu


A Swedsteel-Metecno-ról


A Swedsteel technikai és piaci szakmai know-how-t nyújt a könnyűszerkezetes tető- és falburkolati rendszerek, az acél anyagú szerkezetek és csapadékvíz-elvezető rendszerek területén. A Metecno Csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tetőt állít elő.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját, illetve rá egy évre három és félmilliárd forintos beruházásból létrehozta első, jelenleg negyven főt foglalkoztató magyarországi gyárát Biatorbágyon, ahonnan az egész kelet-közép-európai régiót ellátják a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzi horganyzott acéltermékekkel.2019.12.11.

Swedsteel-Metecno HírekSwedsteel-Metecno Csomóponti gyűjteménySwedsteel-Metecno TermékválasztékSwedsteel-Metecno Szendvicspanel választékSwedsteel-Metecno Műszaki adatlapokPartnerekSwedsteel-Metecno Termékek


Kapcsolodó termékek:
 

Hirdetés

- Swedsteel hírek:


Swedsteel - A dabasi csarnoképítő
A dabasi csarnoképítő 2020.03.12.
Generálkivitelezéssel és tervezéssel foglalkozik a Patina Építő Zrt., amelynek története több, mint negyedévszázados múltra tekint vissza.

Swedsteel - Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők
Fékezhetetlen statikusok, megfékezett erők 2020.02.10.
Extrém tervezési helyzetekben is sikeresnek bizonyult a Construct-Plan Kft. tervezőiroda és a könnyűszerkezetes építőanyagok specialistájának számító Swedsteel párosa. Az együttműködésük eredménye a Békés megyei régióban épült számos acélcsarnok szerkezetében biztosítja az egymásra ható erők egyensúlyát és a biztonságot. A kooperáció részleteiről kérdeztük Bánfi Ádám statikust, a Construct-plan Kft. alapító ügyvezetőjét.

Swedsteel - Vigyázat! Nagyfeszültség!
Vigyázat! Nagyfeszültség! 2020.02.10.
Feszített tempóban tervezi az acélcsarnokokat a Bal-arch Kft. - elsősorban a villamosipar számára. Jelentős számú megrendeléseik közül sokat a Swedsteel profiljainak, termékeinek betervezésével valósítanak meg. A tervezőiroda és a gyártó kapcsolatát a szűkös határidők ellenére sem a feszültség, hanem a konstruktív és hatékony együttműködés jellemzi. Balogh László építészmérnökkel, az iroda vezetőjével beszélgettünk.

Swedsteel - "Kell egy csapat!"
"Kell egy csapat!" 2019.12.11.
Idén a saját kapacitásbővítésére épített könnyűszerkezetes csarnokot a Swedsteel szinte teljes termékpalettájának felhasználásával az N-ferrum Kft. Nagykanizsán. A 2006-ban id. Nemes János halálának évében alakult, az ő szellemi, szakmai öröksége jegyében formálódó, kezdetben betonacél szereléssel, gyártással és értékesítéssel foglalkozó, a piac elvárásainak változását folyamatosan szem előtt tartó, bő évtizede acélszerkezeti csarnokok komplett kivitelezésével foglalkozó cég ügyvezetőjét, Nemes Jánost kérdeztük a beruházás és a kivitelezés részleteiről.

Swedsteel - Statika: a nyugalom művészete
Statika: a nyugalom művészete 2019.12.11.
Izgalmas mérnöki kihívásokkal teli, gazdaságos, praktikus, biztonságos és esztétikus csarnokok hirdetik országszerte az RKK Team Kft. és a Swedsteel Kft., azaz a statikai iroda és a könnyűszerkezetes épületelemek, rendszerek gyártójának együttműködését. A két terület elválaszthatatlan viszonyáról kérdeztük Rezeli Csabát, az RKK Team vezetőjét.

Swedsteel - Acélos kapcsolat – statika és az acél
Acélos kapcsolat – statika és az acél 2019.11.07.
Egyre több impozáns, gazdasági felhasználású acélcsarnok hirdeti országszerte a könnyűszerkezetes épületek specialistájának számító, hazai gyártóbázissal rendelkező Swedsteel piaci térhódítását. Ezeknek - az általában nagy fesztávolságú - épületeknek a sikeres megvalósítása azonban nem csupán a kiváló termékek függvénye, de komoly statikai tervezőmunkát is feltételez. Az algyői General Statika Bt. ezen a területen, továbbá gyártmánytervezésben és tervezői programok fejlesztésében is eredményesen működik együtt a Swedsteellel.>
Kovács Lászlót, a tervezőiroda tulajdonosát kérdeztük a szakma fejlődési irányairól, illetve a gyártóval való kapcsolatáról.

Swedsteel - Swedsteel vékonyfalú acél szelvények - Z-C-U profilok
Swedsteel vékonyfalú acél szelvények - Z-C-U profilok 2019.10.07.
A vékonyfalú hidegen alakított acél szelvények alkalmazása régóta elterjedt a magasépítésben. A "vékonyfalú" elnevezés a kis lemezvastagságra (t<4mm), a "hidegen alakítás" a gyártástechnológiára utal. A kis lemezvastagságok miatt kulcskérdés az acél megfelelő korrózióvédelmének, tartósságának biztosítása, ennek érdekében igen gyakori a tűzihorganyzott acél alapanyagok használata. A vékonyfalú acél szelvények lehetnek felületszerkezeti elemek (pl. trapézlemez, falkazetta) vagy rúdszerkezeti elemek (pl. nyitott vagy zárt szelvények).

Swedsteel - Stabil partnerség, stabil csarnokok
Stabil partnerség, stabil csarnokok 2019.09.10.
A közel 4 000 m2-es Tauril Gumigyártó és Kereskedelmi Kft. új üzem-, és logisztikai csarnokát a Stabil Kft. valósította meg, amelynél a Swedsteel volt a beszállítója.
A kivitelező az a Stabil Kft. volt, amelynek tulajdonosa, Papp Zoltán annak idején az "Év Acélszerkezeti Nívódíját" is elnyerő Rutin Kft. igazgatójaként, olyan projektek megvalósításában vett részt, mint a müncheni Allianz Aréna vagy a Budapest Aréna. Az acélépületek tervezésében, gyártásában és a könnyűszerkezetes technológia alkalmazásában évtizedes tapasztalatokkal bíró szakembert kérdeztük az építés részleteiről, illetve a Swedsteellel való kapcsolatáról.

Swedsteel - Precedenst teremtenek
Precedenst teremtenek 2019.07.15.
Bár a Swedsteel és az N-ferrum szakemberei a könnyűszerkezetes építészet határait feszegetik innovatív megoldásaikkal, a megrendelők elégedettek. Az acélszerkezeteket gyártó, biatorbágyi üzemmel rendelkező cég, illetve a magyar tulajdonú családi vállalkozásból kinőtt kivitelező kft. két év alatt több mint egy tucat csarnokot hozott tető alá. Voltak köztük olyanok is, amelyek irányadó esetként szolgálhatnak a szakma számára.
A részletekről Nemes János, az N-ferrum Kft. tulajdonos ügyvezetője beszél.

Swedsteel - Sporttársakból építőtársak
Sporttársakból építőtársak 2019.06.07.
Volt triatlonisták 2017-ben egy kaposvári családi ház építése során - mint megrendelő és mint tervező - a praktikum, az esztétikum és a gazdaságosság ágaiban nyújtottak nagy teljesítményt. Egyebek mellett a Swedsteel síklemezes tetőrendszerét is segítségül hívva.
Az építkezés részleteiről az épület tulajdonosa, Varga Szabolcs és Nógrádi Tamás építészmérnök, a NOGART Kft. ügyvezetője számolt be.

Swedsteel - Swedsteel termékek a TEKLA programban
Swedsteel termékek a TEKLA programban 2019.03.13.
Az acélszerkezeti tervezők és szerkesztő kollégák körében méltán népszerű 3D konstrukciós tervező programban, a Tekla Structures BIM szoftverben immár elérhetők a Swedsteel termékek is! A Swedsteel-Metecno Kft. és a Construsoft Kft. együttműködésének köszönhetően a Tekla Structures tartalmazza a Swedsteel tartószerkezeti Z-, C-, CI-, U-profilokat és burkolati trapézlemezeket, továbbá a Swedsteel-Metecno típusú szendvicspaneleket is.

Swedsteel - Új elegáns, korcolt Swedsteel tető az egyházi műemléképületen
Új elegáns, korcolt Swedsteel tető az egyházi műemléképületen 2019.03.06.
1500 m2-nyi síklemezes tetőburkolatot kapott a Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola egy részét befogadó, illetve a nővérek szállásául is szolgáló épületegyüttes. A PLX termékeket a Swedsteel biztosította.

Swedsteel - Szilárdan, mégis rugalmasan
Szilárdan, mégis rugalmasan 2019.02.14.
Több, mint 10 000 m2-nyi Swedsteel-csarnokot épített csapatával a Kocsis és Társa Bt. az elmúlt másfél évben.
Fából ugyan nem lesz vaskarika, viszont épületasztalosból könnyűszerkezetes, modern fémcsarnokok építője igen. Kocsis János pályája legalábbis ezt bizonyítja. A szakember nyolc közös projekt tapasztalata alapján nyilatkozott az innovatív technikai megoldásokról és a gyártóval való kapcsolatáról.

Swedsteel - "A dohány jó helyre került..."
"A dohány jó helyre került..." 2019.01.10.
Valódi nagycsarnok épült Zalaegerszegen az Országos Dohányboltellátó Kft. megbízásából. 12 méteres magasságával, 36 méteres fesztávolságával és 60 méteres hosszával a 2000 m2-es raktár, illetve a hozzá tartozó 300 m2-es iroda nem csak méretei okán, de a színkompozíciónak és a letisztult felületeknek köszönhetően esztétikai szempontból is impozáns épülete lett az ipari parknak - többek között a Swedsteel jóvoltából.

Swedsteel - Álomlovarda acélcsarnokban
Álomlovarda acélcsarnokban 2018.09.06.
Lovarda a természet lágy ölén. Pontosan ezt álmodta meg Pataki Mátyás, a Lambda System alapítója, aki nemcsak a hétköznapi mókuskerékből szeretett volna kiszabadulni, amikor úgy döntött, hogy beruház egy lovardára, hanem a sportágban sikeres díjugrató lánya számára is kedvezni akart. Szakmabeliként már a kezdetekkor tudta, hogy a minőségi végeredményhez nem célszerű az ár alapján terméket választani.

Swedsteel - Trendi acél tető a társasházakon
Trendi acél tető a társasházakon 2018.08.08.
Az elmúlt lassan két évben az ország több városában jelentek meg ismét toronydaruk, és a szaporodó családi házas építkezések mellett újra a kínálati palettára kerültek nagyobb és kisebb társasházi lakások is. Nem véletlen, hiszen egy jó helyen lévő ingatlan még mindig jó befektetésnek számít. Ebben a tekintetben pedig ma már nem csupán az ár fontos, de a vevők azt is egyre inkább szem előtt tartják, mennyire tartós, minőségi termékekkel épül fel új otthonuk, vagy a befektetésnek szánt ingatlan. Így más tartós műszaki megoldás mellett egyre több tetőre kerül acél alapanyagú, időjárásálló cserepeslemezt, amellyel gyors a kivitelezés.

Swedsteel - Tetőt épít, felújít, ezt mindenképpen tudnia kell
Tetőt épít, felújít, ezt mindenképpen tudnia kell 2018.06.12.
Bár idehaza továbbra is a hagyományos cserepek iránt a legnagyobb a kereslet, mellettük egyre többen keresik a cserepeslemezeket is az új tetők építésekor, vagy a felújítások elvégzésekor - áll a Swedsteel-Metecno friss felmérésben. Azonban korántsem mindegy, hogy az utóbbi technológia esetében milyen minőséget választanak a vásárlók. Az erős árverseny miatt elképesztő minőségi különbségek tapasztalhatók a termékek tartóssága terén.

Swedsteel - Több milliós új gyártócsarnokot adtak át Nógrádban
Több milliós új gyártócsarnokot adtak át Nógrádban 2018.04.19.
Az éves szinten félmilliárd forint feletti forgalmat elérő, elsősorban kerti, játszótéri, lakberendezési, illetve háztartási termékek gyártásával, értékesítésével foglalkozó NÁDLAND Kft. idén több milliós fejlesztésbe fogott bele. Ennek részeként a közeljövőben adják át a Nógrád-megyei Vizsláson a cég új, 1362 m2-es raktár-és gyártócsarnokát, ahol többfunkciós rugalmas gumiburkolatokat, rugalmas járólapokat fognak előállítani a játszóterek, sportpályák, illetve mezőgazdasági-és ipari létesítmények számára.

Swedsteel - A technológiaváltás pótolhatja a munkaerőhiányt az építőiparban
A technológiaváltás pótolhatja a munkaerőhiányt az építőiparban 2017.12.08.
Az idei második negyedévben több mint 65 ezer állás volt betöltetlen a hazai nemzetgazdaságban. A képzett munkaerő hiánya egyre több szektorban okoz gondot a vállalatoknak, ami miatt csúsznak a projektzárások, illetve az új beruházások. Az építőiparban akár már holnap 3500 ember kezdhetne el dolgozni, annyira szükség van a dolgos kezekre. Ráadásul, az ágazaton belül nemcsak a kivitelezésben dolgozó bádogosokból, tetőfedő szakemberekből nincs elegendő kapacitás, de már a tervezés fázisában, sőt az építőipari termékek gyártásánál is egyre erőteljesebben érezteti hatását a munkaerőhiány.

Swedsteel - A technológiaváltás pótolhatja a munkaerőhiányt az építőiparban
A technológiaváltás pótolhatja a munkaerőhiányt az építőiparban 2017.10.26.
Az idei második negyedévben több mint 65 ezer állás volt betöltetlen a hazai nemzetgazdaságban. A képzett munkaerő hiánya egyre több szektorban okoz gondot a vállalatoknak, ami miatt csúsznak a projektzárások, illetve az új beruházások. Az építőiparban akár már holnap 3500 ember kezdhetne el dolgozni, annyira szükség van a dolgos kezekre. Ráadásul, az ágazaton belül nemcsak a kivitelezésben dolgozó bádogosokból, tetőfedő szakemberekből nincs elegendő, de már a tervezés fázisában, sőt az építőipari termékek gyártásánál is egyre erőteljesebben érezteti hatását a munkaerőhiány. A minőségi munkát garantáló kivitelező vállalkozások többségének már a jövő év első felére is tele van a naptára. Ebben a helyzetben a megoldást a technológiaváltás jelentheti a piaci szereplők számára.